Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις II

Θέματα που αφορούν την επικαιρότητα και τα Μ.Μ.Ε.
renegade

Re: Ε.Π.Ο super league κ.λ.π "δημοκρατικές" δυνάμεις II

Δημοσίευση από renegade »

Μέχρι και ο Ράλλης έξω φρενών.... ποιός ο Ράλλης
Kap

Δημοσίευση από Kap »

jibbie έγραψε:
Kap έγραψε: Αυτό που μου κάνει εμένα εντύπωση, από νομικής πλευράς, είναι το ότι στην Κλήση της Πειθαρχικής της ΕΠΟ δεν γίνεται λόγος με ποιο άρθρο του Πειθαρχικού Κώδικα μας καλούν να απολογηθούμε. Διαβάζοντας τον Πειθαρχικό κώδικα δυσκολεύομαι να καταλάβω με ποιο άρθρο θα μπορούσαν να μας τιμωρήσουν (παίκτες ή ομάδα) αφού δεν προβλέπεται τιμωρία για "επίθεση" σε θεατή μετά το τέλος του αγώνα.

Με την λογική αυτή θα μπορούσαν να μας καλέσουν σε απολογία επειδή, π.χ., στην Εθνική Οδό που θα σταματούσε το πούλμαν για καφέ, βρισκόταν κάποιος χάρτινος και έκανε τα ίδια. Αυτό, όπως εύκολα μπορεί να γίνει αντιληπτό, ώρες μετά το παιχνίδι, δεν αποτελεί καμία πειθαρχική παράβαση και δεν επισύρει καμία ποινή. Αντιθέτως, θα μπορούσε να εφαρμοστεί ο Ποινικός Κώδικας εάν τα πράγματα ξέφευγαν.

Η κλήση της αεχ έχει νόημα διότι καλείται να απολογηθεί για όσα έγιναν στα αποδυτήρια αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ενώπιον των παρατηρητών και χωρίς να έχει κλείσει ακόμα το φύλλο αγώνα. Δεν έχω διαβάσει πουθενά ότι καλείται η αεκ να απολογηθεί για τα ελλιπή μέτρα φύλαξης της αποστολής στο πάρκινγκ.

Είμαι πολύ περίεργος να δω τι θα γίνει τελικά.
περιπου αυτα λεω κι εγω μερικες σελιδες πισω. δεν ειναι τυχαιο που η κληση δεν εχει αρθρο. αυτο που λες ωστοσο για την εθνικη οδο δεν ισχυει, αφου τα χρονικα ορια εφαρμογης των ποινων περιλαμβανουν μεχρι ΚΑΙ την αποχωρηση απο τον εν γενει χωρο του γηπεδου που συμπεριλαμβανει και τα παρκινγκ. δλδ το παρκινγκ ειναι χωρικα κ χρονικα εντος της αρμοδιοτητας της ΕΠΟ, η εθνικη οδος ωρες μετα οχι.

απο κει και περα, πουθενα δε προβλεπεται ποινη για αυτα που εγιναν, λογω της ιδιαιτερης φυσης του δεν υπαρχει σχετικη προβλεψη στον ΠΚ.

υπαρχει ρητη προβλεψη ωστοσο, οτι για παραβαση που δεν περιγραφεται στον ΠΚ, ΔΕΝ μπορει να επιβληθει ποινη. Γενικες αρχες, αρθρο 3 παρ. 7
Δεν επιτρέπεται, για οποιονδήποτε λόγο, η επιβολή οποιασδήποτε ποινής για αδικήματα που
δεν προβλέπονται τον παρόντα Κώδικα, στους Κανονισμούς Αγώνων Ποδοσφαίρου και στις
εγκεκριμένες από την ΕΠΟ προκηρύξεις και εκτός των καθοριζομένων από αυτά
προβλέψεων και ορίων
γι αυτο λεω, οποιαδηποτε ποινη θα ειναι αυθαιρετη και συνιστα σκανδαλο. τωρα θα μου πειτε ειναι δυνατον να μην τα ξερουν στο νομικο τμημα? απαντω λοιπον, τι να σας πω, διαβαστε τον ΠΚ

https://www.epo.gr/media/files/KATASTAT ... wdikas.pdf

Η αλήθεια είναι ότι δεν τον διάβασα και με μεγάλη προσοχή τον ΠΚ αλλά από τα άρθρα που αφορούν τις ποινές δεν βρήκα κάτι το οποίο να μπορεί να δικαιολογήσει κλήση και επιβολή ποινής. Θα εμπιστευτώ ότι λες σε σχέση με τα χρονικά όρια. Πάντως δεν δικαιολογείται η επιβολή ποινής σε σχέση με τα γεγονότα. Ότι επέβαλε η δεαβ και τέλος
Άβαταρ μέλους
Montrealiotis

Δημοσίευση από Montrealiotis »

Υπάρχει κάποιο άρθρο που να αναφέρει την αναχώρηση της αποστολής και αν επιτρέπονται οπαδοί αντίπαλης ομάδας δίπλα;
Άβαταρ μέλους
VfB v2

Δημοσίευση από VfB v2 »

paoki19 έγραψε:Το θεωρώ αστείο ένας επιστήμονας όπως ο Ράλλης να βγει έξω από τα ρούχα του και να βρίζει από 3 άτομα που έδειχναν μια φανέλα...
Παράξενο. Εγώ γιατί είδα να ανοιγοκλείνουν και τα στοματάκια τους; Αντε για τα εικοσάχρονα βρέφη να το καταλάβω. Ζητούσαν την ημερήσια δόση φρουτόκρεμας. Ο μεγάλος όμως; Καλά ποιος "μεγάλος" να μου πεις, με το που άνοιξε η πόρτα του πούλμαν τον έψαχναν σε κάτι κάδους.

Για να μιλήσουμε σοβαρά, όταν επιστήμονες όπως ο Ράλλης και παίχτες όπως ο Τισσουντάλι κάνουν πράματα που δεν έχουν ξανακάνει στο παρελθόν, μπορείς να καταλάβεις τι κατάσταση επικρατούσε στο προποτζίδικο.

Είχαν να διαχειριστούν τις προκλήσεις των χαρτιών(βλέπε βρισιές περέιρα, συθνήματα για μάνες λουτσέσκου κλπ). Είχαν να διαχειριστούν μία ήττα με παράξενα σφυρίγματα (φάουλ του πινέδα στον σάστρε που δεν δόθηκε και μέτρησε το τέρμα της χάρτινης, φάουλ στον σαμάττα σε πολύ καλό σημείο που δεν δόθηκε, κοκκινή του λόβρεν ενω κανονικά δεν έπρεπε να συνεχιστεί το παιχνίδι). Είχαν να διαχειριστούν ένα πρωτόγνωρο γεγονός που συναίβει στα αποδυτήρια που δεν νομίζω να έχει ξαναγίνει στα χρονικά. Και γενικά ποιος ξέρει τι άλλο συνέβησε πριν το σκηνικό στο πάρκινγκ με το τρίο στούτζες.

Εγώ προσωπικά πρώτη φορά βλέπω τέτοιο σκηνικό σε επαγγελματικό επίπεδο. Οπαδοί να κάθονται στα τρία μέτρα απο πούλμαν οχι απλά αντίπαλης ομάδας, αλλα ομάδας ανταγωνίστριας για τίτλο, και να προκαλούν με φανέλες, με κινητά, να βρίζουν, και ακριβώς δίπλα να υπάρχει μπατσικό με δύο μέσα να τον παίζουν και οι υπόλοιποι στο πάρκινκ διάσπαρτα να κάνουν το ίδιο. Καλα για τους υπευθυνούς ασφαλείας εκεί του παρκινκ που τρώνε ψωμί απο το χαρτί δεν αξίζει να πω κάτι.

Για εμένα αυτά είναι πιο αισχρά απο αυτά που έκαναν οι δικοί μας την ώρα που είχαν 180 παλμούς εξαιτίας όλων των παραπάνω που ανέφερα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος VfB v2 την Κυρ 29 Δεκ 2024, 17:56, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
VfB v2

Δημοσίευση από VfB v2 »

Και επιπλέον θέλω να επισημάνω κάτι ακόμα. Το κάνω σε διαφορετικό ποστ γιατί θέλω να δώσω βαρύτητα.

Οπως είπε και ένα φίλος ποιο πάνω, το βίντεο απο το πάρκινγκ ξεκινάει με αυτούς να σκέκονται ήδη εκεί. Πληροφορίες για το πότε πήγαν εκεί και για το πόση ώρα περίμεναν εκεί την αποστολή του ΠΑΟΚ δεν έχουμε. Μπορούμε όμως να υποθέσουμε και εδώ ειναι το ζουμί.

Ο Αγώνας λοιπόν αγαπητοί συνοπαδοί τελείωσε περίπου στις 23:00 και το βίντεο με το συμβάν δείχνει 00:10 με αυτούς να στέκονται εκεί.

Ενας μ@λ@κ@ς λοιπόν δεν βρέθηκε να ρωτήσει

τι δουλειά είχαν ακόμη στο γήπεδο οι συγκεκριμένοι μία ώρα και δέκα λεπτά μετά την λήξη του αγώνα.

Αυτά να τα βλέπουν μερικοί που έχουν την τάση του αυτομαστιγώματος.
Άβαταρ μέλους
iremidynami 4+

Δημοσίευση από iremidynami 4+ »

Δυστυχώς το σύνδρομο της Στοκχόλμης έχει καταλάβει πολλούς ΠΑΟΚτσηδες.
Άβαταρ μέλους
potamda
Bet Guru 2023

Δημοσίευση από potamda »

Αφού ρε VfB v2 ήταν vvip! Κάθισαν μια ωρίτσα να απολαύσουν τη φρουτόκρ, ε το ποτό τους!
Περίεργοι που είστε, σας τα λένε και κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε! :mrgreen:

Πάντως, σκεφτείτε πόση προπαγάνδα πέφτει που μέχρι κι εδώ μέσα κάποιοι την αποδέχονται. Τι ελπίδα να έχεις από ντεμέκ ουδέτερους. Από την πρώτη στιγμή λέγαμε πως αποκλείεται όλο το σκηνικό να έγινε για αυτούς τους τρεις και να που υπήρχαν κι άλλοι από την άλλη μεριά. Στείλτε όσα στοιχεία κι ερωτήματα παραπάνω μπορείτε στους αρμοδίους, μήπως λίγο ξυπνήσουμε!
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Kap έγραψε: ...Η αλήθεια είναι ότι δεν τον διάβασα και με μεγάλη προσοχή τον ΠΚ αλλά από τα άρθρα που αφορούν τις ποινές δεν βρήκα κάτι το οποίο να μπορεί να δικαιολογήσει κλήση και επιβολή ποινής. Θα εμπιστευτώ ότι λες σε σχέση με τα χρονικά όρια. Πάντως δεν δικαιολογείται η επιβολή ποινής σε σχέση με τα γεγονότα. Ότι επέβαλε η δεαβ και τέλος
Πες τα ρε Γιάννη!
Να ακούγονται οι κάτοχοι νομικών πτυχίων.
Άβαταρ μέλους
hasio_john

Δημοσίευση από hasio_john »

Μια φορά ρε σεις να καταφέρετε να μιλήσετε όμορφα εδώ στο φόρουμ και τι στον κόρακα!
Μέχρι και για σύνδρομα βγάλατε ότι έχουν οι ΠΑΟΚτσήδες που έχουν μια γνώμη και την παρέθεσαν, πραγματικά την παλεύετε? Έτσι είστε και στις παρέες που βγαίνετε, αν πει ο άλλος κάποια διαφορετική άποψη τον βγάζετε μαλάκα ή άρρωστο με σύνδρομα? Παρακολουθώ σιωπηλά αυτά που γράφονται και πραγματικά είμαστε όλοι μια όμορφη ατμόσφαιρα...
Τα πράγματα είναι ΑΠΛΑ και όλες οι απόψεις που έχουν ειπωθεί εδώ πέρα έχουν υπόσταση και στέκουν μ' επιχειρήματα! ΌΛΟΙ έχετε δίκιο, όσο και αν σας είναι δύσκολο να το καταλάβετε με το πείσμα που έχετε για να βγείτε από πάνω. Φταίει η αεχ που έβαλε εκεί την "αθώα οικογένεια" για να προκαλέσει??? ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως φταίει και από εκεί πρέπει να ξεκινήσουν όλα. Φταίμε εμείς που πέσαμε σαν τα άγρια κριάρια από το λεωφορείο σε μια μικρή σχετικά πρόκληση 3 ατόμων και μάλιστα σε σημείο που είχε εσωτερικές κάμερες της αεχ??? Εδώ εγώ προσωπικά, δεν μπορώ να πάρω την μεριά κάποιας γνώμης, γιατί από την μια καλά κάναμε και κατεβήκαμε και στ' αρχίδια μας όλα, ΠΑΟΚ πάνω απ' όλα και ξερό ψωμί με ψηλά το κεφάλι, αλλά και από την άλλη εφόσον ξέρεις ότι το βρώμικο σωματείο ΨΑΧΝΕΙ να σε γαμήσει, εεε μπορείς τότε να κάνεις κωλοδάχτυλα μέσα από το πούλμαν, μαζί με φιλάκια και τους γράφεις στ' @@ σου ώστε να βγεις από την παγίδα.
Με λίγα λόγια, τόσες σελίδες ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ ΜΠΛΑ και λέτε όλοι τα ίδια πράγματα, μαλώνετε και έχετε όλοι το δίκιο σας.
Επίσης πολύ σημαντικό και τα νομικά που δεν γνωρίζουμε στην τελική αν στέκει να τιμωρηθούμε εκεί που έγινε, αλλά γι' αυτό έχουμε νομικό τμήμα στην ομάδα που αύριο θα παίξει μπαλίτσα στο δικαστήριο.
Επίσης πολύ ύποπτο το στήσιμο της αστυνομίας όπως και η στάση της γενικά σε όλο το συμβάν, θα πρέπει να διερευνηθεί και αυτό.
Ηρεμήστε όλοι και πάμε στο αύριο που μας ξημερώνει να δούμε τι έκπληξη μας ετοιμάζουν και ΜΕΤΑ αναλόγως πράττουμε!
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος hasio_john την Κυρ 29 Δεκ 2024, 19:39, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
tasso85

Δημοσίευση από tasso85 »

Montrealiotis έγραψε:Υπάρχει κάποιο άρθρο που να αναφέρει την αναχώρηση της αποστολής και αν επιτρέπονται οπαδοί αντίπαλης ομάδας δίπλα;
ΠΚ επο 2024-25
Άρθρο 14
Υποχρεώσεις ομάδων – Ευθύνη ομάδων
1. α) Οι διαγωνιζόμενες ομάδες οφείλουν να συμμορφώνονται προς τις επιβαλλόμενες σε αυτές υπό των αρμοδίων οργάνων υποχρεώσεις και να υλοποιούν τους επιτασσόμενους σε αυτές όρους και να λαμβάνουν κάθε προληπτικό μέτρο το οποίο από τις συνθήκες απαιτείται για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων.
β) Η γηπεδούχος ομάδα οφείλει να διασφαλίσει στον εν γένει χώρο του γηπέδου την ασφάλεια των αξιωματούχων του αγώνα, των ποδοσφαιριστών, των αξιωματούχων της φιλοξενούμενης ομάδας, των θεατών του αγώνα και την εν γένει τήρηση της τάξης.

και ενα ακομα για τα του παρκιγκ
Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου αρ.15 , παρ 4β
Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγήςαγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές. Σε περίπτωση που τα επεισόδια έγιναν αποκλειστικά και μόνο στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ή ήταν μικρής κλίμακας και δεν επέφεραν σωματική βλάβη σε κανένα πρόσωπο, τότε δεν θα επιβάλλεται ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Θέλω να ρωτήσω κάτι τα παιδιά που κατέχουν νομικά. Από όσα καταλαβαίνω διαβάζοντας τα κίτρινα παπαγαλάκια, ο στόχος τους δεν είναι η ΕΠΟ αλλά ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας. Χρησιμοποιούν εκφράσεις τύπου "περί κοινού δικαίου αίσθημα" ή "τελικά δικαιοσύνη θα αποδώσει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας". Σε αυτόν στοχεύει όλο το επικοινωνιακό παιχνίδι.
Θέλω να ρωτήσω λοιπόν το εξής.
Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας τι εμβέλεια κινήσεων έχει; Που και πότε ξεκινάνε οι αρμοδιότητες του; Ποια είναι η δικαιοδοσία του; Μπορεί να πει, εγώ βλέπω αυτό και αυτό ότι έγινε στο πάρκινγκ και βάζω αυτές και αυτές τις ποινές; Έχει τέτοια δυνατότητα; Και αν ναι, τι είδους ποινές μπορεί να επιβάλει;
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Εγώ βλέπω πολλούς να ζητούν να καταργηθεί η ΔΕΑΒ εντελώς. Όταν τιμωρούσε τον ΠΑΟΚ και έκλεινε τα μάτια στο βάζελο για πυρσούς πχ, ήταν καλή.
Pellaios

Δημοσίευση από Pellaios »

Η ΔΕΑΒ επιβάλλει διοικητικές κυρώσεις και μας έβαλε το ανώτερο πρόστιμο. Κακώς κατά την άποψη μου καθώς το συμβάν δεν έγινε παρουσία κόσμου και σε λάιβ μετάδοση όπως του Αλμέιδα αλλά σε πριβέ χώρο. Καθώς ο χώρος είναι πριβέ δεν υπάρχει ούτε προαγωγή ούτε πρόκληση σε βία. Πρόκληση σε βία υπάρχει από την δημοσιοποίηση του βίντεο και τον σχολιασμό της απόφασης και για αυτό θα πρέπει να εγκληθει η χάρτινη. Τονίζω ότι ο χειρισμός του βίντεο είναι αποκλειστική ευθύνη της αστυνομίας ενώ η δημοσιοποίηση του πιθανό να εμπίπτει και στην παράβαση περί προσωπικών δεδομένων και για αυτό η χάρτινη προκειμένου να δικαιολογήσει την κατά παράβαση δημοσιοποίηση επιτέθηκε στις αρχές για παράβαση καθήκοντος.

Επιπλέον όσοι γνωρίζουν τον ποινικό κώδικα εύκολα καταλαβαίνουν ότι δεν στοιχειοθετείται ποινικό αδίκημα πρόκλησης σωματικής βλάβης από την πλευρά του ΠΑΟΚ ενώ ίσως στοιχειοθετείται το αδίκημα της διατάραξης της οικιακής ειρήνης και την πρόκλησης σε σύγκρουση από τους οπαδούς της ΑΕΚ. Για αυτό εξαρχής τα μίντια των Αθηνών μιλούσαν για καζουρα από οικογενειάρχη με ανήλικα τέκνα ενώ ευθύνες έχει τόσο η ασφάλεια της ΑΕΚ όσο και η αστυνομία που δεν απέτρεψε το γεγονός ενώ ήταν οι καθυλην αρμόδιοι.
Παρόλο που ο Σαββίδης ορθώς απευθείας είπε ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα προβεί σε μηνύσεις (όπως θα μπορούσε) η ΑΕΚ επέλεξε για άλλη μία φορά να προσπαθήσει να κερδίσει κάτι στα χαρτιά και να το οδηγήσει στα δικαστήρια.

Νομικά τα συμβάν είναι άνευ ουσίας, βλέπουμε όμως ότι έχει σηκωθεί ειδικά από τα μέσα των Αθηνών και από ορισμένους δυστυχώς και στη Θεσσαλονίκη το θέμα πολύ ψηλά επικοινωνιακά με επαναφορά του γνωστού μοτίβου περί κλεφτοκοταδων, Τσετσένων Ορκ κτλ ..

Είμαι σίγουρος ότι η ομάδα θα προσπαθήσει να μείνει απομονωμένη από όλο αυτό αλλά δυστυχώς αγωνιστικά την αναγκάζει να πατήσει στις 9/1 το χαρτί.... Με δεδομένο ότι ο Ιανουάριος κρίνει την πρόκριση στο Γιουρόπα και σε μεγάλο βαθμό την θέση στο πρωτάθλημα πριν από τα πλέι οφ το ματς με την ΑΕΚ κατά την άποψη μου θα έπρεπε να περνάει σε δεύτερη μοίρα καθώς η επιτυχία της χρονιάς θα κριθεί από την πορεία στο Γιουρόπα και της έξοδο στο τσουλου και όχι από το κύπελλο και την έξοδο στο Γιουρόπα.

Αυτό θεωρώ ότι είναι το πρόβλημα που μας έβαλε το ματς στην τζαμπασοφια και όχι η ΔΕΑΒ και η ΕΠΟ.....
Άβαταρ μέλους
Montrealiotis

Δημοσίευση από Montrealiotis »

Ευχαριστώ tasso85
Άβαταρ μέλους
Azrael

Δημοσίευση από Azrael »

Οι χαρτινοι αρδ και καλα εχουν πληροφοριες οτι θα ειναι χαλαρη η ποινη για εμας και ηδη προσπαθουν να δημιουργησουν ξανα κλιμα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα - Μ.Μ.Ε”