Το παράδειγμα με το ελεφαντάκι που δεν μπορούσε (μικρό ηλικιακά όν) να σπάσει την αλυσίδα που το είχαν δεμένο στο τσίρκο, γι αυτό δεν κάνει καν την προσπάθεια να την σπάσει (αν και η αλυσίδα παραμένει ακριβώς η ίδια με τότε) αφού μεγαλώσει, δεν μας έχει διδάξει τίποτα ε???sic-4 έγραψε:Καθε κομμα κατω του 3% αποκλειεται ποτε να μπει στη Βουλη οχι επειδη καποιοι δεν ψηφιζουν αλλα επειδη ειναι ετσι δομημενο το συστημα προπαγανδας που αποκλειεται ο ανισχυρος να καταφερει να κερδισει μεγαλυτερο ποσοστο ακομα και με 100% συμμετοχη.pgetsos έγραψε:Κάθε ψήφος που δε πάει σε κόμμα κάτω του 3% το αποκλείει από το να μπει ποτέ στη ΒουλήKOSTAS54 έγραψε:κάθε ψήφος σε κόμμα που συγκεντρώνει κάτω από 3%, μοιράζεται μεταξύ ΟΛΩΝ των κομμάτων που συγκεντρώνουν πάνω από 3%.
Γενικα ολα τα επιχειρηματα που ακουω απο οσους παροτρυνουν τους αλλους να ψηφιζουν, ειναι τετοιου τυπου, επιχειρηματα εντυπωσεων και οχι ουσιας. Τιποτα δεν προκειται να αλλαξει. Αν υποθεσουμε οτι ολοι αυτοι που δεν ψηφιζουν, πειστουν να πανε, παλι θα ψηφισουν στην συντριπτικη τους πλειοψηφια τα ισχυρα κομματα, γιατι ασχετως που μπορει να παρουσιαζονται ως δυσαρεστημενοι, μια χαρα θα την καταπιουν την προπαγανδα και μια χαρα θα επικυρωσουν την παρωδια δια της συμμετοχης τους. Αυτο εχει δειξει η πραξη εως τωρα, δεν το βγαζω απο το μυαλο μου.
ΥΓ: για να μην σχολιασουμε και το γεγονος οτι ουτε καν στα κομματα του 3% εχεις πολλες πιθανοτητες να βρεις αξιολογα προσωπα και προτασεις.
"Πρόσωπα και προτάσεις" είναι τα λόγια του εντυπωσιασμού αδερφέ μου, όχι η πρόταση-παρότρυνση να ασκήσει κάποιος το ανώτατο συνταγματικό του δικαίωμα ως πολίτης, έστω κι αυτού του προτεκτοράτου μας, όπου ζούμε...
Οι πολιτικές παίζουν τον κύριο ρόλο κι όχι οι εκτελούντες αυτές, τα πιόνια, όπως αν λέγονται κι όποιοι κι αν είναι...
Οι πολιτικές λοιπόν που υπήρχαν στο διηνεκές ιστορικά, υπάρχουν σήμερα και θα υπάρχουν ες αεί, όσο και να θέλουν πολλοί να το κρύψουν-διαμορφώσουν με ομορφιές τύπου "μεσαία τάξη", ήταν, είναι και θα παραμένουν δύο:
Η μία πολιτική υπέρ των αστών-κεφαλαιοκρατών και των υπερκερδών τους
κι άλλη υπέρ των εργατών-εργατικής τάξης και των συμφερόντων τους...
Sorry κιόλας, αλλά τόσο απλά είναι τα πράγματα, πάντα κατά την προσωπική μου εκτίμηση φυσικά...