NBA πριν τώρα και μετά....

Θέματα που αφορούν την αθλητική επικαιρότητα, άλλες ομάδες και όχι μόνο!
Απάντηση
renegade

Re: NBA πριν τώρα και μετά....

Δημοσίευση από renegade »

Αν το πάρουν οι Knicks βλέπω να φτιάχνετε απέναντι από το Liberty Island το Anunoby Island με το tip-in

Από κει και πέρα συμφωνώ με τον Σερ Τσαρλς όσον αφορά τους Σπερς... πρόκειται για την πιο ηλίθια ομάδα στα χρονικά των τελικων
Άβαταρ μέλους
Rexaris
Moderator

Δημοσίευση από Rexaris »

Εγώ υποστηρίζω ανέκαθεν Σαν Αντόνιο επειδή φοράει ασπρόμαυρα. Τη Νέα Υόρκη δεν την γουστάρω επειδή οι κάτοικοί της είναι απάνθρωποι.

Ε τώρα μετά από αυτό που έγινε χθες, επιβεβαιώθηκα οτι Σπερς = ΠΑΟΚ. Μου θύμισε τότε που πέρναμε διαφορές με τον ρούλη (και την ρεάλ) και στο τέλος κάναμε εμείς μαλακίες, αυτοί κλεψίματα, και ότι βαράγανε έμπαινε. PTSD έχω από τον μπασκετικό ΠΑΟΚ.
Άβαταρ μέλους
SCIFO

Δημοσίευση από SCIFO »

Shivaspace έγραψε: Πέμ 11 Ιουν 2026, 15:20 σε 12 λεπτά οι ομάδες παίζουν πολύ δυνατές άμυνες και δεν συμπληρώνονται τα ομαδικά φάουλ που οδηγούν σε βολές..επηρεασμένος απ το ευρωπαϊκό μπάσκετ, δεν μπορούσα να πιστέψω οτι έλειπαν ουσιαστικά οι βολές..

δεν ξέρω αν αυτός ειναι ο κανόνας η απλώς δεν σφυρίζουν τόσο πολύ στους τελικούς..

το συμπέρασμά μου είναι οτι στην ευρώπη αυτό γίνεται καθαρά με πρόθεση και με οδηγίες από πολύ πάνω..για έλεγχο και χειραγώγηση των αγώνων.

πραγματικά αν πιεστείς από καλή άμυνα μπορεί να χάσεις άνετα την επαφή με το καλάθι..κι εκεί οι βολές δρουν λυτρωτικά.

τα έλεγε και ο τρινκέρι..εκει που τους έχεις σφίξει το λαρύγγι..φρρρρρρρ για αγριο κοίταγμα.
Τις σωματικές επαφές τις δίνουν φαουλ όταν υπάρχει εκτροπή του σώματος του παίκτη απο τη φορά της κίνησής του ειτε στο ντραιβ ειτε στο σουτ. Η πιεστικη παρατεταμενη επαφη δεν σφυριζεται φαουλ στο ντράιβ αν δεν συμβαίνει το παραπάνω.
Οι νεοι τυπου γκαρντς είναι τοσο γυμνασμένοι και γρήγοροι που καταφέρνουν αμυνομενοι μαζι με την παρατεταμενη επαφή αυτή να προλαβαινουν να παίρνουν θέση πλαγίως και μπροστά πριν απο τον βηματισμο του αντιπάλου και έτσι να τον εκτρεπουν απο την κίνησή του χωρις να ειναι φαουλ. Κλασική ομαδικη περίπτωση αυτού είναι οι παικτες των Θάντερ που τα τελευταία τρία χρόνια ειναι παραδειγμα για ολο το ΝΒΑ, και ο τρόπος της φετινής περιφερειακης άμυνας των παικτων των Σπερς ειναι παρμένος απ αυτούς.
Μεσα στο καλαθι τα πράγματα ειναι απλά για τους διαιτητες σχετικά με τις επαφές. Ισχύει ο κανόνας των 3 δευτ. για τους αμυντικούς αρα οι επιτιθεμενοι αποφευγουν να μπαίνουν και να στέκονται για να μην αποκτήσει δικαίωμα και ο αμυντικος να μπει και να παραμείνει. Αρα δεν υπάρχει συνωστισμός παικτών και επειδη για να τηρηθεί ο κανόνας οι επαφές γίνονται σχεδον πάντα πανω σε κίνηση <εισόδου εξοδου και ντραιβ> και οχι σε σταση <με ενα δύο βηματισμους> ειναι και πιο καθαρό το ποτε ειναι φαουλ και το ποτε οχι.
These users thanked the author SCIFO for the post:
Shivaspace
Άβαταρ μέλους
Shivaspace

Δημοσίευση από Shivaspace »

ωραία να μαθαίνουμε λίγο τους κανονισμούς..μακάρι να σφύριζαν έτσι και στην Ευρώπη
εδώ λίγο να τρακάρεις πάνω στο σκρίν..φάουλ, και δεν είναι αυτό..είναι ότι την περιμένουν την επαφή πως και πώς τα κοράκια..λες και τους αρέσει να στέκονται με τα χερια σηκωμένα και να παρακολουθούν τους παίκτες να εκτελούν βολές..αν πάλι θέλουν να περνάει η μπάλα συνέχεια απ τα χέρια τους, θα μπορούσαν να πάνε για κανα μονό :mrgreen:
These users thanked the author Shivaspace for the post:
SCIFO
renegade

Δημοσίευση από renegade »

These users thanked the author renegade for the post:
Patron
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αθλητικά-Αγωνιστικά”