Καφενείο ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ
Re: Καφενείο ΠΑΟΚΜΑΝΙΑ
Καλημέρα Π.Α.Ο.Κ.τσάκια και καλή Κυριακή αργία να έχουμε όλοι μας!!!!
Ν Ι Κ Η επιτέλους για τον Μαυρόασπρο Δικέφαλο μας...Μ Ε Γ Α Λ Η ... Ν Ι Κ Η !!!!
Υ.Γ. Καλά έλεγε χθες βράδυ ο kat5...Τουλούμια ρίχνει...

Ν Ι Κ Η επιτέλους για τον Μαυρόασπρο Δικέφαλο μας...Μ Ε Γ Α Λ Η ... Ν Ι Κ Η !!!!
Υ.Γ. Καλά έλεγε χθες βράδυ ο kat5...Τουλούμια ρίχνει...
- ΑποστόληςΑ
Καλημέρα σε όλους μας!
Σήμερα είναι Αποκριά που είναι σύνθετη λέξη: Από + κρέας. Είναι η τελευταία ημέρα που τρώμε κρέας, όπως εισηγείται η Εκκλησία. Από αύριο ξεκινάει η τυρινή εβδομάδα, η εβδομάδα δηλαδή κατά την οποία τρώμε τα πάντα εκτός από κρέας. Από την Καθαρά Δευτέρα και μετά ξεκινάει η νηστεία του Πάσχα, που αποτελείται από την Αγία Τεσσαρακοστή και την Μεγάλη Εβδομάδα.
Θα με πεις ότι δε σε νοιάζουν όλα αυτά. ΟΚ. Πάμε παρακάτω.
Σήμερα είναι Αποκριά που είναι σύνθετη λέξη: Από + κρέας. Είναι η τελευταία ημέρα που τρώμε κρέας, όπως εισηγείται η Εκκλησία. Από αύριο ξεκινάει η τυρινή εβδομάδα, η εβδομάδα δηλαδή κατά την οποία τρώμε τα πάντα εκτός από κρέας. Από την Καθαρά Δευτέρα και μετά ξεκινάει η νηστεία του Πάσχα, που αποτελείται από την Αγία Τεσσαρακοστή και την Μεγάλη Εβδομάδα.
Θα με πεις ότι δε σε νοιάζουν όλα αυτά. ΟΚ. Πάμε παρακάτω.
Στο παρακάτω λοιπόν, ποιος γνωρίζει γιατί η ελιά είναι νηστίσιμη ενώ το παράγωγο της ελαιόλαδο όχι??? 
Εγω μονο μπορω να σου πω πως...νηστεια(καλως οσοι κανουν) ειναι να τρως λιτα τα νηστησιμα κ οχι...ολο το αιγαιο σε καλαμαρια και χταποδια!
Δεν είναι απορία αδερφέ...Την ξέρω την απάντηση αλλά θέλω να δω πόσοι ακόμα την γνωρίζουν...
Κ Ο Υ Ι Ζ κάνω...
Κ Ο Υ Ι Ζ κάνω...
- ΑποστόληςΑ
Τα επίπεδα νηστείας στην διατροφική αλυσίδα είναι:
1. Κρέας
2. Γαλακτοκομικά, αυγά
3. Ψάρι
4. Λάδι
Στη τυρινή εβδομάδα δεν τρώμε το Νο 1.
Στη νηστεία όπου επιτρέπεται το ψάρι (νηστεία των Χριστουγέννων, μέχρι τις 17/12 και νηστεία των Αγίων Αποστόλων) αφαιρούνται και τα τρόφιμα Νο 2. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι Τετάρτες και Παρασκευές που είναι στο επίπεδο 4. (ούτε λάδι)
Η νηστεία του Πάσχα είναι στο επίπεδο 3, εκτός από τις Τετάρτες και Παρασκευές που είναι επίπεδο 4.
Αυτά όσον αφορά στη διατροφική νηστεία, γιατί υπάρχει και η νηστεία των υπολοίπων παθών τα οποία οφείλουμε να περιορίζουμε.
1. Κρέας
2. Γαλακτοκομικά, αυγά
3. Ψάρι
4. Λάδι
Στη τυρινή εβδομάδα δεν τρώμε το Νο 1.
Στη νηστεία όπου επιτρέπεται το ψάρι (νηστεία των Χριστουγέννων, μέχρι τις 17/12 και νηστεία των Αγίων Αποστόλων) αφαιρούνται και τα τρόφιμα Νο 2. Δεν συμπεριλαμβάνονται οι Τετάρτες και Παρασκευές που είναι στο επίπεδο 4. (ούτε λάδι)
Η νηστεία του Πάσχα είναι στο επίπεδο 3, εκτός από τις Τετάρτες και Παρασκευές που είναι επίπεδο 4.
Αυτά όσον αφορά στη διατροφική νηστεία, γιατί υπάρχει και η νηστεία των υπολοίπων παθών τα οποία οφείλουμε να περιορίζουμε.
Για πες το ρε συ γρηγορη. Ουτε εγω το ξερω( δικαιολογουμαι μιας κ ειμαι αθεος)
Παντως συνονοματε αποστολη νομιζω πως μονον του ευαγγελισμου κ των βαιων επιτρεπεται το ψαρι μεχρι το πασχα. (Εξαιρειται ο...γαυρος που μπορουμε να φαμε εμεις οι ΠΑΟΚτσηδες ακομα και Μ.Τεταρτη
)
Παντως συνονοματε αποστολη νομιζω πως μονον του ευαγγελισμου κ των βαιων επιτρεπεται το ψαρι μεχρι το πασχα. (Εξαιρειται ο...γαυρος που μπορουμε να φαμε εμεις οι ΠΑΟΚτσηδες ακομα και Μ.Τεταρτη
- ΑποστόληςΑ
goran 64 έγραψε:Πλην της τεκνοποίησης...
Εννοείς την ερωτική συνεύρεση. Στο θέμα αυτό θα πρέπει να γίνει συμφωνία και των δύο συζύγων. Αν ο ένας δέχεται να περιορίσει την ικανοποίηση των ορμών του και ο άλλος όχι, τότε ο πνευματικός συνιστά να μην περιοριστούν.
- ΑποστόληςΑ
Σωστός. Του Ευαγγελισμού και των Βαΐων τρώμε (καταλύουμε) ψάρι.berry έγραψε:Για πες το ρε συ γρηγορη. Ουτε εγω το ξερω( δικαιολογουμαι μιας κ ειμαι αθεος)
Παντως συνονοματε αποστολη νομιζω πως μονον του ευαγγελισμου κ των βαιων επιτρεπεται το ψαρι μεχρι το πασχα. (Εξαιρειται ο...γαυρος που μπορουμε να φαμε εμεις οι ΠΑΟΚτσηδες ακομα και Μ.Τεταρτη)
berry έγραψε:Για πες το ρε συ γρηγορη. Ουτε εγω το ξερω( δικαιολογουμαι μιας κ ειμαι αθεος)
Παντως συνονοματε αποστολη νομιζω πως μονον του ευαγγελισμου κ των βαιων επιτρεπεται το ψαρι μεχρι το πασχα. (Εξαιρειται ο...γαυρος που μπορουμε να φαμε εμεις οι ΠΑΟΚτσηδες ακομα και Μ.Τεταρτη)