obanebane έγραψε:Το πρωτάθλημα δεν θα κριθεί τις επόμενες 3-4 αγωνιστικές,ούτε κανένα πόρισμα θα βγει.
Αυτή τη στιγμή που μιλάμε γίνεται διαγωνισμός για το ποιος είναι ο λιγότερο κακός.
Επίσης είναι ξεκάθαρο ότι η διαιτησία δεν έχει δόλο,με εξαίρεση το ματς του γαύρου με τον Πανιώνιο,που για μενα εκανε μπαμ οτι ηταν στημ#ν@ς,ηταν κρισιμότατο ματς γι'αυτούς και δεν αποκλείεται να του τα έχωσαν τόσο χοντρά που δεν θα τον ενδιέφερε η μετέπειτα πορεία του.Γι'αυτό ας αφήσουμε τα πολλά λόγια και να στηρίξουμε την ομάδα με δυναμικη παρουσία και παλμό στα επόμενα εκτός έδρας παιχνίδια μέχρι να ανοίξει η τούμπα.
Τη διαιτησία θα τη δούμε στην πορεία. Εγώ βλέπω πλέον φοβισμένους πάλι διαιτητές. Ο γαύρος δεν έχει την ΕΠΟ και πήγε το παιχνίδι της διαιτησίας τώρα σε παλιές τακτικές εκφοβισμού και απειλής της ζωής τους. Τα βυζιά μας να τραβάμε οι διαιτησίες υπέρ του γαύρου δε θα σταματήσουν. Πρέπει επιτέλους κάποιοι να πάνε φυλακή και κάποιες ομάδες να πέσουν κατηγορία. Ξανάδα το 1ο ημίχρονο και τώρα θα δω το 2ο. Τελικά είχα άδικο για την καλή διαιτησία. Απλά δεν ήταν σφαγιαστική. Στο 3ο λεπτό δεν δίνει πεντακάθαρο φάουλ στο Μακ ο επόπτης, ο οποίος μάλιστα κοιτάει δολοφονικά τον Μακ, που είναι γενικά ήρεμο παλικάρι. Ο επόπτης είχε τα μούτρα των διατητών στο περιβόητο παιχνίδι του Σπάθα. Πάγωσα την εικόνα και εείδα καλύτερα κάποια πράγματα. Έπειτα, ο γαύρος πήρε τον έλεγχο στο 30 σε μια καθοριστική φάση: το πεντακάθαρο χέρι - κοντρόλ του Φορτούνη, όπου η φάση πάει μετά στο κόρνερ, όπου χάνουν μεγάλη φάση με τον άμπαλο μαύρο αμυντικό τους. Εκεί πήραν ψυχολογία και το πιστέψανε. Εντομεταξύ, δε μας έδωσε ξανά ένα φάουλ σε πολύ καλή θέση.
Στο β' ημίχρονο, έπρεπε να τιμωρήσει το εκτός φάσης πάτημα. Θα ξαναδώ το παιχνίδι να έχω εικόνα. Πάντως τα λεπτα των καθυστερήσεων ήταν σκάνδαλο. Δε μου αρέσουν οι διακιολογίες και για αυτό δε θέλω να μιλάμε όλο για τη διαιτησία. Δεν ήταν ΑΥΤΌ το παιχνίδι σφαγή. Έπαιξε 60-40, αν εξαιρέσω το πειθαρχικό εκτος φάσης πάτημα. Όμως ήδη έχουν κερδίσει βαθμούς από τη διαιτησία και τους βλέπω να έχουνε μπει ξανά στο δρόμο τους

, λίγο πολύ με τη μαφιόζικη λογική που περιέγραψα παραπάνω. Η πρόβλεψή μου είναι ότι ο γαύρος με το εύκολο πρόγραμμα, και το σπρώξιμο, θα φτάσει τους 31 βαθμούς την 15η αγωνιστική. Στο 2ο γύρο χωρίς Ευρώπη, έχοντας όλη την ενέργεια στο πρωτάθλημα, θα πάει πολύ καλύτερα. Εκεί θα δούμε και τις πραγματικές διαιτησίες.
Χθες χάσαμε τεράστια ευκαιρία και αναστήσαμε τον γαύρο. Δεν ήταν απλά 1 από τα 30 παιχνίδια αυτή τη φορά. Έχουμε όμως το καλύτερο υλικό και μπορούμε το πρωτάθλημα ακόμη και με Λουτσέσκου. Γιατί το υλικό μας αξίζει να έχει διαφορά από τον δεύτερο 8 πόντων, να το πάρει άνετα. Ο Ρουμάνος το κάνει ντέρμπι και μπορεί να το χάσει.
Επειδή τον έκραξα πολύ έως τώρα, να πω και κάποια θετικά:
Πολύ καλή άμυνα. Του βγάζω το καπέλο. Ειδικά στο 1ο ημίχρονο δεν κινδυνέψαμε καθόλου παρά μόνο στο κόρνερ που προήλθε από χέρι/κοντρόλ του Φορτούνη. Γενικά έχτισε πολύ καλή αμυντική λειτουργία και εγώ το εκτιμώ πάρα πολύ. Απλά για πρωτάθλμα θέλω να δω καλύτερη αναπτυξη. Αν τουλάχιστον είχε δουλέψει τις στημένες φάσεις, θα ήμουν κάπως ΟΚ. Οι στημένες φάσεις φυσικά βοηθούν και τους αυτοματισμούς και τη χημεία της ομάδας. Όλα μια αλυσίδα είναι. Η μόνη βελτίωση που έφερε ο Λουτσέσκου από Στανό, είναι η αμυντική λειτουργεία. Είναι σούπερ. Η νοοτροπία της ομάδας πρέπει να αλλάξει και ο χωρίς λόγος φόβος. Πρέπει το καλύτερο ρόστερ της λίγκας να αποκτήσει τη ψυχολογία πρωταθλητή και αυτό δεν το κατάφερε ο Ρουμάνος. Το κατάφερε ο Άγγελος με Τσανδάρηδες πάντως. Δεν είναι κάτι ακατόρθωτο. Έχεις την πολυτέλεια να προπονείς Μάτος, Ζαμπράνο, Πρίγιοβιτς που είναι πραγματικά αρσενικοι ποδοσφαιριστές. Δεν υπάρχουν διακιολογίες σε αυτό το αστείο πρωτάθλημα. Θα το ξαναπώ όμως τον καλό λόγο: η άμυνα της ομάδας είναι τοπ και μου αρέσει το aggressiveness στην επανάκτηση της μπάλας. Στο α' ημίχρονο αδικήσαμε τον εαυτό μας. Ο Ρουμάνος με Πέλκα αντί Μακ, θα το είχε πάρει το ματσάκι, πόσο μάλιστα αν έβγαζε στην πορεία και τον Καντουρί.
Ματσάκι πάντως ητανε. Τόσο αδύναμο γαύρο δεν έχω ξαναδεί. Πολλά γατάκια μέσα. Ο Έγκελς παρά το 1,94 γατί είναι. Ο μαυρούκος μου άρεσε περισσότερο σε νοοτροπία. Πολύ σοφτ ο γαύρος χωρίς Σεμπά. Ο δε Ελαμπντελαουί, το χειρότερο μπακ του πρωταθλήματος. Στη φάση του Καντουρί στο 4ο λεπτό κοιτάει σαν χαμένος. Μηδέν μαρκάρισμα και γενικά ένας αστείος παίκτης που τον εξασφαλίζουν συμβόλαια οι μάνατζερς και το transfermarket

. Στα μαρκαρίσματα μόνο ο Οφόε υπερείχε σε δύναμη. Ανέκαθεν ο γαύρος είχε δυνατά κορμιά στιλ Καρεμπέ, με πλάτες. Τώρα είναι για λύπηση το ρόστερ τους. Ματσάκι θεωρώ ότι ήταν, απλά εμείς είμαστε αυτόχειρες. Ο Άγγελος θα τους είχε διασύρει. Μπορεί να γίνονταν και σκορ που να άφηνε ιστορία. Θέλω τώρα να καταλάβω γιατί δεν γίναμε πιο πιεστικοί όταν ο γαύρος παραχώρησε την κατοχή και επέλεξε να αμυνθεί.