Δυστυχως ναι, μπορουσαμε να τελειωσουμε το ματς και απλα καναμε σουτ εξω απο το γηπεδοPortable έγραψε:Ο πιο ατομιστικος ΠΑΟΚ εβερ. Ούτε από το δεξί στο αριστερό δε δίνουν.
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 1-2 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα
Re: ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 1-2 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα
Τα λες πολύ ωραία φίλε μου Αγιάννη , εγώ δεν έχω την υπομονή. Κοιτά υπάρχει ένας ελέφαντας στο δωμάτιο κι κανένας δεν μιλά για αυτό . Είναι αξίωμα στο ποδόσφαιρο ότι η παρουσία κάποιου προπονητή στον πάγκο της ομάδας δίνει την δυνατότητα εφόσον είναι φυσικά καλός ο προπονητής τα εχέγγυα μιας ασφαλούς προόδου. Δεν είναι θέσφατο αυτό αλλά με κανονικές συνθήκες σύμβαινει. Συμβαίνει επίσης κι αυτό που περιέγραψε ο φίλος figurehead με το παράδειγμα της Ρεάλ. Μόνο που ξέρεις το σύγχρονο ποδόσφαιρο είναι Γεμάτο από τέτοιες ποδοσφαιρικές τραγωδίες πασπαλισμένες με πάμπολλα εκατομμύρια . Πχ Μάντσεστερ μετά την φύγει του Φέργκιουσον την σπατάλη εκατομυρίων και φυσικά το αποτέλεσμα ένα ποδοσφαιρικό σούργελο , τα ίδια με τα εκατομμύρια του μορατι παλιότερα στην Ίντερ , τα ίδια και στους κανονιερηδες από την φυγή του Βενγκέρ και τουλάχιστον μέχρι τον ερχομό του αρτετα. Κτλ κτλ τα παραδείγματα είναι εκατοντάδες. Υπάρχει μια τάση στο φόρουμ να γίνεται η συζήτηση για την αποκτήστε των παικτών κι να κεφαλαιοποιούνται τα πάντα στον Πρόεδρο. Αυτό είναι ένα πολύ ωραίο επιχείρημα αφού στην ουσία σε δένει σε ένα ψευδοδίλλημα ότι με κάποιο τρόπο οι οικογένεια Σαββιδη αποφασίζει κι φέρνει παίκτες κατά το δοκουν . Εγώ πάντως δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι ξύπνησε μια μέρα ο πρόεδρος πέρσι κι είπε δεν δίνω πχ ένα εκατομυριο στον Μάρκος αντονιο να τον περιμένω ι κάνα τρίμηνο μέχρι να γίνει καλά . Αστεία πράγματα. Το μόνο σίγουρο είναι ότι υπάρχει ένα παρασκήνιο στην λειτουργία της ομαδος. Όχι απαραίτητα σκοτεινό κι περίεργος αλλά αντίληψης βασικών ποδοσφαιρικών παραμέτρων . Όπως κι να έχει δυστηχως δεν έχουμε καμία πληροφόρηση ουσιαστική για το ποιος αποφασίζει παράτα για τις μεταγραφές και με ποια κριτήρια θα την πολύ εποικοδομητικό να μαθαίναμε , θα έκανε κι εμάς καλύτερους κι θα δημιουργούσε εμα πολύ μεγαλύτερο δίχτυ ασφαλείας στην ομάδα.Jean Valjean έγραψε:Φίλε figurehead4, ο συλλογισμός σου, που παραθέτεις στην απάντησή σου στον Andrew R έχει ένα λάθος. Ενα, αλλά σημαντικό.
Ουσιαστικά αυτό που περιγράφεις είναι μια διοίκηση η οποία εμπλέκεται στις αποφάσεις του προπονητή που αφορούν το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας και τους παίκτες που θα συμμετέχουν. Κι ο συλλογισμός σου παίρνει το μέρος της διοίκησης. Αυτό είναι το λάθος.
Θα σου δώσω την δική μου οπτική. Μια ποδοσφαιρική ομάδα έχει κάποιους στόχους αγωνιστικούς. Τους θέτει η ίδια η διοίκηση. Ερχεται ο προπονητής και λέει ΟΚ μπορώ να τους υλοποιήσω, ή όχι δεν μπορώ να τους υλοποιήσω εκτός κι αν γίνει το χ, το ψ το ω οπότε θα μπορέσω. Η διοίκηση πρέπει να εκπληρώσει όμως και κάποιους άλλους στόχους (π.χ.οικονομικούς) οι οποίοι δεν αφορούν τον προπονητή. Ερχεται λοιπόν σε ένα είδος διαπραγμάτευσης με τον προπονητή και κάποια στιγμή καταλήγουν να συμφωνήσουν στο ότι θα σου δώσω όχι τα χ.ψ,ω αλλά τα χ,ψ,α ή τα χ,α,β (ή όποιον άλλον συνδυασμό) και τότε ο προπονητής λέει ΟΚ με αυτά που μου δίνεις εγώ θα σου δώσω π.χ. μόνο πρωτάθλημα και όχι Ευρώπη. Συμφωνούν και προχωρούν. Αν δεν συμφωνήσουν, περνάει προφανώς αυτό που θέλει η διοίκηση. Κάπως έτσι θα έπρεπε να λειτουργούμε.
Σημαντικό είναι αυτό που έγραψα πιο πάνω με έντονα γράμματα. Αυτή η στιγμή που θα συμφωνήσουν δεν είναι ασήμαντη λεπτομέρεια. Αν η στιγμή ερθει αργά π.χ. τον Οκτώβρη μιας χρονιάς τότε χαιρέτα μου τον πλάτανο!! Η στιγμή αυτή είναι κρίσιμη και καλό είναι να έρθει νωρίς, όσο πιο νωρίς γίνεται (ακόμη και από την προηγούμενη χρονιά). Το ξεδίπλωμα των ενεργειών στον χρόνο ονομάζεται προγραμματισμός και είναι ευθύνη της διοίκησης πρωτίστως. Η διοίκηση αποφασίζει για την "στιγμή". Εάν ο προγραμματισμός δεν είναι προϊόν συμφωνίας τότε έχουμε ακόμη ένα πρόβλημα που είναι μεγαλύτερο από την "στιγμή", διότι αναγκαστικά τότε θα γίνει αυτό που θέλει η διοίκηση. Η διοίκηση έχει την τελική απόφαση. Τότε όμως δεν μπορείς να μιλάς για καμιά ευθύνη του προπονητή.
Ας δούμε ως παράδειγμα αυτό που λες, η διοίκηση φέρνει π.χ. τον Τσάλοφ και θέλει να της βγει η επένδυση.
Τα ερωτήματα είναι τα εξής:
α) Για να φέρει η διοίκηση παίκτη πρέπει από πριν να έχει την σύμφωνη γνωμη του προπονητή. Πώς φέρνεις ρε διοίκηση έναν παίκτη από μόνη σου; δεν πάει να είναι ο Μέσσι, πρέπει να έχεις την συμφωνη γνώμη του προπονητή. Τελεία. Αλλιώς πως θα ζητήσεις ευθύνες από τον προπονητή εάν δεν σου πετύχει τους στόχους που έθεσες; αφού δεν έφτιαξε αυτός την ομάδα.
β) Οταν ζητάς να σου βάζει ή να σου βγάζει παίκτες από την ενδεκάδα τότε δεν φτιάχνει την ομάδα ο προπονητής αλλά εσύ ως διοίκηση. Ε, πήγαινε να καθήσεις τότε στον πάγκο να τελειώνει η ιστορία. Υποβιβάζεις τον προπονητή σε κλητήρα και ύστερα του ζητάς ευθύνες προπονητή; Τι είναι ο προπονητής, μακάκας; Κι εσύ τελικά τι είσαι; διοίκηση ή προπονητής; Αχταρμάς.
γ) ή δίνεις τα κλειδιά του αγωνιστικού στον προπονητή ή όχι. Δεν υπάρχει μέση οδός. Τα έχει τα κλειδιά στον ΠΑΟΚ ο Λουτσέσκου; αν τα έχει τότε ότι βλέπουμε αγωνιστικά έχει την σφραγίδα του και όποιος διαφωνεί πρέπει να τα χώνει σε αυτόν. Αν δεν τα έχει, τότε ο μόνος που μπορεί να τα έχει είναι η διοίκηση και αυτήν πρέπει να κράζουμε.
δ) υπάρχει η περίπτωση να δίνεις τα κλειδιά στον προπονητή αλλά ταυτόχρονα να του ζητάς να βάλει κάποιους παίκτες ώστε να πιάσει η επένδυσή σου. Αυτό περιλαμβάνεται στην συμφωνία που σημείωσα πιο πάνω. Το κάνεις εάν συμφωνήσει ο προπονητής. Εάν δεν συμφωνήσει, τότε τον διώχνεις και πάιρνεις έναν που θα δεχτεί να το κάνει. Απλά πράγματα. Εδώ υπάρχει επίσης κι ένα ζήτημα λανθασμένης στρατηγικής στόχευσης. Δηλαδή, η εμπορική αξία των παικτών αυξάνεται με τις αγωνιστικές επιτυχίες της ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι η επιτυχία της ομάδας σου δίνει μεγάλη απόδοση στις επενδύσεις τύπου Τσάλοφ. Αρα η επιτυχία της ομάδας είναι ο πρώτος στόχος. Εάν εσύ ως διοίκηση υπονομέυεις συνεχώς το αγωνιστικό πρόσωπο της ομάδας και παρεμβαίνεις στο έργο του προπονητή είναι σαν να πυροβολάς τα πόδια σου. Πηγαίνεις ο ίδιος κόντρα στον στόχο σου. Αυτό δείχνει έλλειψη διοικητικής κουλτούρας και έλλειψη λογικής.
Εάν τα πράγματα εχουν έτσι όπως τα γράφεις, τότε φίλε μου κάνεις λάθος να επιρρίπτεις ευθύνες στον προπονητή, διότι ούτε το ρόστερ είναι δική του επιλογή 100%, ούτε το ποιοί θα πάιζουν και πόσο θα παίζουν είναι δική του επιλογή. Εάν εσύ πήγαινες σε μια θέση να δουλέψεις όπου δεν σου έδιναν τα εργαλεία που ζητούσες αλλά ότι εργαλείο ήθελε η διοίκηση, θα δεχόσουν να έχεις την ευθύνη του αποτελέσματος και να σε κράζουν;
Δεν ξέρω τι στην ευχή γίνεται στον ΠΑΟΚ. Βρίσκομαι μακριά από την Θεσσαλονίκη, δεν έχω επαφές με κανέναν εντός του οργανισμού και δηλωνω άγνοια για τα πραγματικά γεγονότα. Ότι ξέρω είναι αυτά που διαβάζω εδώ μέσα κυρίως, διότι αυτά εμπιστεύομαι πιο πολύ.
Το έγραψα και προχτές σε άλλο θέμα. Υποθέτω με βάση όσα ακούω και διαβάζω πως υπάρχει θέμα επικοινωνίας μεταξύ διοίκησης και προπονητή. Σε οποιαδήποτε τέτοια κατάσταση η δική μου θέση είναι πως πάντοτε η ευθύνη είναι της διοίκησης. Αν υπάρχει τέτοιο θέμα, τότε το πρόβλημα είναι σοβαρό. Μπορώ να σπεκουλάρω και να γράψω επακριβώς τα προβλήματα που προκαλεί μια τέτοια στάση της διοίκησης και τι αποδεικνύει για τις ικανότητες και το προφίλ των ανθρώπων που μετέχουν σε αυτήν. Μπορώ, αλλά δεν θα το κάνω. Θα πω μόνον ότι το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό και μπορεί να διαλύσει έναν οργανισμό σε σημείο που δεν το φαντάζεται κανείς. Δεν παίζουν με αυτά.
-
οχι απογοητευση , οχι ξενερωμα , οχι υπερβολικη κριτικη , να ειμαστε θετικοι . Ειμαστε κοντα , θα φορμαριστουμε περισσοτερο συντομα , ο τσαλοφ και ο τισουνταλι θα σκοραρουν , θα ερθει ο Μειτε τον γεναρη, Δεν μπαινει η μπαλλα παροτι κανουμε φασεις , δεν φταει τωρα ο λουτσεσκου γιαυτο , ισως λιγο στις αλλαγες και στο στησιμο της ομαδας στο ξεκινημα του αγωνα , αλλα οκ συμβαινουν αυτα . Και οι προπονητες δεν ειναι παντα σε φορμα πνευματικη.
αλλα κανεις φασεις και δεχεσαι βεβαια . Αλλα κανεις. μην το ξεχναμε αυτο απλα δεν μπαινει. Μονο μια παρατηρηση. Κανουμε σκαουτινγ για παικτες και δεν βλεπουμε ποτε την ελληνικη αγορα. Δηλ ο χατζηθεοδωριδης που εβγαλε ματια την κυριακη σαν αριστερο μπακ ειναι ασχημος παικτης??? παικταρα μου φανηκε στα δικα μου ματια .Μηπως να βλεπουμε λιγο αλλιως την φαση με τους παικτες? Ο πανσεραικος εχει εναν τυπο που οπου επαιζε φορτωνε τα διχτυα. Δεν κανει ουτε για αλλαγη?
αλλα κανεις φασεις και δεχεσαι βεβαια . Αλλα κανεις. μην το ξεχναμε αυτο απλα δεν μπαινει. Μονο μια παρατηρηση. Κανουμε σκαουτινγ για παικτες και δεν βλεπουμε ποτε την ελληνικη αγορα. Δηλ ο χατζηθεοδωριδης που εβγαλε ματια την κυριακη σαν αριστερο μπακ ειναι ασχημος παικτης??? παικταρα μου φανηκε στα δικα μου ματια .Μηπως να βλεπουμε λιγο αλλιως την φαση με τους παικτες? Ο πανσεραικος εχει εναν τυπο που οπου επαιζε φορτωνε τα διχτυα. Δεν κανει ουτε για αλλαγη?
- figurehead4
Περαστικά ρε παιδιά και όλα τ' άλλα είναι ασήμαντα μπροστά στην υγεία.Patron έγραψε:Περαστικά μαςNikLiverpool έγραψε:Διαβάζω κατεβατα ολόκληρα , αμπελοφιλοσοφιες και τις πταίει ...
Καλά ρε παληκάρια ξεχνάτε πως ήταν η ομάδα πέρσι όταν έλειπε ο Μειτε? Ε αυτό βλέπουμε και τώρα...
Προσωπικά, όντας σε ανάρρωση μετά από θέμα υγείας λόγω στρες και έχοντας και μικρά παιδιά το παίρνω χαλαρά πλέον...
Προτείνω το ίδιο σε όλους το ίδιο. Ηρεμία αδέρφια.
Κ εγώ αναρρώνω από κάτι θεματακια λόγω στρες μάλλον, θα δούμε.
Φίλε Andrew R δεν το κάνω από απαξίωση ή ο,τι άλλο παρόμοιο προς εσένα, μην το πάρεις έτσι σε παρακαλώ, αλλά για να μην κουράζονται οι υπόλοιποι. Δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε και δεν χρειάζεται. Ανάψανε λίγο τα αίματα, λογικό είναι, δεν υπάρχει λόγος να απαντήσω ξανά. Θα έχουμε χρόνο να τα λέμε, ελπίζω μετά από επιτυχίες που θα μου πεις 'τώρα καλός είναι ο Λουτσέσκου;' και σου απαντώ από τώρα 'ο καλύτερος'.
Φίλε Jean Valjean μαζί σου σε αυτά που γράφεις ορμώμενος από το 'Άγιος και διάβολοι" που έγραψα καθ' υπερβολή και δεν προσπαθώ να μπαλαντζάρω ευθύνες. Όπως τα βλέπω έτσι τα λέω κατά περίπτωση. Αυτή η υπερβολή στην έκφραση προκύπτει από αντίδραση σε όποια μονομερή οπτική. Δεν μπορεί κάποιος να τα βλέπει όλα τέλεια σε κάποιον άλλον. Ούτε τη γυναίκα μας δεν βλέπουμε έτσι και εδώ φαίνεται μία ανάγκη συνοπαδών να δικαιολογούν κάθε τι μήπως και καταταχθούν σε... λάθος στρατόπεδο. Εγώ δεν μπορώ να το δω έτσι. Αδυνατώ γενικά με τα στρατόπεδα. Αν κάνει μαλακία η διοίκηση στο θέμα Μεϊτέ πχ (έστω με τα λίγα δικά μου κριτήρια) θα κράξω τη διοίκηση, αν κάνει μαλακία ο Λουτσέσκου (έστω με τα λίγα δικά μου κριτήρια) θα κράξω τον Λουτσέσκου κοκ
Κι ας βγω μ@λ@κ@ς σε ό,τι να ναι. Σε φόρουμ είμαστε ρε παιδιά, τον νταλκά μας βγάζουμε. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ να δουλέψω από την Κυριακή. Έχω σαλτάρει
Λίγη βαλεριάνα και λίγο μελατονίνη φίλε και όλα τα ψυχολογικά που μας δημιουργήθηκαν θα φύγουν και θα έλθει το θυμικό μας στα ίσια του.
- ΑποστόληςΑ
- figurehead4
Γερασίμου έγραψε:Λίγη βαλεριάνα και λίγο μελατονίνη φίλε και όλα τα ψυχολογικά που μας δημιουργήθηκαν θα φύγουν και θα έλθει το θυμικό μας στα ίσια του.

Ό,τι πει ο γιατρός
με νίκη στο Μάντσεστερ που λέει ο Αποστόλης με βλέπω να βαράω υπερωρίες και να στέλνω και φιλιά στην καριόλα την διευθύντριά μου
(φτου)
Θέλω κι εγώ να απολογηθω στον καλό φίλο figurehead. Ο γραπτός λόγος είναι ένας πολύ δύσκολος στην επικοινωνία λόγος πράγματα που μπορείς να πεις με κάποιο φίλο σε παρέα πράγματα και να μην σημαίνουν απόλυτος τίποτα κι άμα τα γράψεις σε κάποιον άγνωστο να είναι αιτία ξεκατινιασμστος. Για να πω την αλήθεια πέρα από την αντιπαράθεση αυτό που με στεναχώρησε ΠΑΡΑ ΠΑΡΑ πολύ είναι ότι σε μια τόσο ενορχηστρωμένη επίθεση κι πρώτιστος άδικη επίθεση στον προπονητή μας δεν μπορέσαμε να γίνουμε ασπίδα εμείς στα οποία λάθη του μικρά κι μεγάλα ενώ γνωρίζουμε πόσο τον πειράζει όταν μας κλέβουν και πόσο αναστατ:ωνει αυτό τον ψυχισμό του
ΥΣ σας τα λεγακιας δεν είμαι φίλε figurehead! Να είσαι καλά κι ευχαριστώ για τον ζωηρό διάλογο

ΥΣ σας τα λεγακιας δεν είμαι φίλε figurehead! Να είσαι καλά κι ευχαριστώ για τον ζωηρό διάλογο