ΠΑΟΚ - Beitar Jerusalem 0-0 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα
- WeWillRockYou
Re: ΠΑΟΚ - Beitar Jerusalem 0-0 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα
Όσο η ομάδα δεν μπορεί να σκοράρει, δεν μπορεί να κερδίσει, δεν μπορεί να πάει παρακάτω.
Η πραγματικότητα είναι αυτή. Για να αλλάξει η ψυχολογία της λουζεριάς της περσινής σεζόν, χρειάζεται αυτό που πράγματι ζήτησε ο προπονητής : ποιότητα και προσωπικότητα.
Κλασικό παράδειγμα στον χθεσινό αγώνα ο Μπαμπά.
Αν είχαν γίνει άλλες 3 κινήσεις αυτού του επιπέδου σε χαφ, εξτρέμ και επιτελικό, η ομάδα θα είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από χθες και ξεκινούσε αισιόδοξα την φετινή σεζόν.
Θα πει κάποιος εύλογα, μα γιατί χρειάζεσαι την μεικτή κόσμου για να κερδίσεις την Μπειτάρ; Όχι προφανώς.
Αλλά έτσι όπως είναι δομημένη αυτή την στιγμή, χρειάζεται κάτι συγκεκριμένα πράγματα για να λύσει τα θέματα της.
Για αρχή, παίκτες που να μπορούν να σκοράρουν. Έστω και με πέναλντι.
Η πραγματικότητα είναι αυτή. Για να αλλάξει η ψυχολογία της λουζεριάς της περσινής σεζόν, χρειάζεται αυτό που πράγματι ζήτησε ο προπονητής : ποιότητα και προσωπικότητα.
Κλασικό παράδειγμα στον χθεσινό αγώνα ο Μπαμπά.
Αν είχαν γίνει άλλες 3 κινήσεις αυτού του επιπέδου σε χαφ, εξτρέμ και επιτελικό, η ομάδα θα είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από χθες και ξεκινούσε αισιόδοξα την φετινή σεζόν.
Θα πει κάποιος εύλογα, μα γιατί χρειάζεσαι την μεικτή κόσμου για να κερδίσεις την Μπειτάρ; Όχι προφανώς.
Αλλά έτσι όπως είναι δομημένη αυτή την στιγμή, χρειάζεται κάτι συγκεκριμένα πράγματα για να λύσει τα θέματα της.
Για αρχή, παίκτες που να μπορούν να σκοράρουν. Έστω και με πέναλντι.
Ο λουτσέσκου έχει μάλλον ποντιακό κεφάλι...αγύριστο δηλαδή..μάλλον για αυτό ταίριαξε με τον Ιβαν.
Ο τρόπος που θέλει να παίζει η ομάδα μας είναι αυτός που βλέπουμε ,όποιος και να παίζει στην ομάδα και με όποια ομάδα και να παίζει δεν αλλάζει τίποτα...
Οπότε είναι το πρώτο που πρέπει να αποδεχτούμε..και γω μαζί....
Τι θα έκανε την ομάδα μας καλύτερη? Με αυτό το στυλ παιχνιδιού και όχι κάποιο άλλο στυλ ίσως η μοναδική λύση να είναι αυτό που ζητάει τόσα καλοκαίρια και χειμώνες. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ δηλαδή παίκτες που θα κάνουν το κάτι παραπάνω, ατομική ενέργεια...αποτελεσματικότητα...αποφασιστικότητα...αυτοπεποίθηση κτλ.
Ο σάντος τότε μιλούσε στην γλώσσα εκείνης της εποχής ...σαρδέλες είχε πει..όταν του έφεραν παικταράδες...με τον ίδιο τρόπο έπαιζε..όμως η ατομική ποιότητα των παικτών έκανε την διαφορά...το ίδιο συμβαίνει και τώρα...απλά η εποχή δεν αντέχει τον χαρακτηρισμό σαρδέλες...οπότε ζητάει προσωπικότητα και ποιότητα.
Ο τρόπος που θέλει να παίζει η ομάδα μας είναι αυτός που βλέπουμε ,όποιος και να παίζει στην ομάδα και με όποια ομάδα και να παίζει δεν αλλάζει τίποτα...
Οπότε είναι το πρώτο που πρέπει να αποδεχτούμε..και γω μαζί....
Τι θα έκανε την ομάδα μας καλύτερη? Με αυτό το στυλ παιχνιδιού και όχι κάποιο άλλο στυλ ίσως η μοναδική λύση να είναι αυτό που ζητάει τόσα καλοκαίρια και χειμώνες. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑ δηλαδή παίκτες που θα κάνουν το κάτι παραπάνω, ατομική ενέργεια...αποτελεσματικότητα...αποφασιστικότητα...αυτοπεποίθηση κτλ.
Ο σάντος τότε μιλούσε στην γλώσσα εκείνης της εποχής ...σαρδέλες είχε πει..όταν του έφεραν παικταράδες...με τον ίδιο τρόπο έπαιζε..όμως η ατομική ποιότητα των παικτών έκανε την διαφορά...το ίδιο συμβαίνει και τώρα...απλά η εποχή δεν αντέχει τον χαρακτηρισμό σαρδέλες...οπότε ζητάει προσωπικότητα και ποιότητα.
-
Αν θελουμε Πελε Μαραντονα και Νειμαρ
για να κερδισουμε το 8ο χωριο του Ισραηλ
τοτε καλυτερα να το κλεισουμε το μαγαζι.-
Με οποιονδηποτε αλλο προπονητη ακομα
και της τελευταιας 11ετιας μας στον παγκο
και με το ιδιο ροστερ πιστευω οτι απο χθες
το βραδυ η υποθεση προκριση θα ηταν fixed
κι αυτο δεν μου το βγαζει απ το μυαλο ουτε
με 200 συνεδριες ο ψυχολογος που παει ο Λου.-
Με οποιονδηποτε αλλο προπονητη ακομα
και της τελευταιας 11ετιας μας στον παγκο
και με το ιδιο ροστερ πιστευω οτι απο χθες
το βραδυ η υποθεση προκριση θα ηταν fixed
κι αυτο δεν μου το βγαζει απ το μυαλο ουτε
με 200 συνεδριες ο ψυχολογος που παει ο Λου.-
- Montrealiotis
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 3 times
ΠΑΟΚ - Beitar Jerusalem 0-0 MVP, σχόλια & παραλειπόμενα
Μιλάμε ότι παίζαμε με ομάδα όπου η Καλλιθέα πήρε παίκτη ο οποίος ήταν στα 11/26 παιχνίδια βασικός. Δεν μπορεί να λέμε ότι θελουμε παίκτες για να περάσουμε το χωριό; Ειλικρινά απορώ πως μπορεί μερικοί να μην το βλέπετε, ότι το χθεσινό είναι ευθύνη Λουτσεσκου.
Σημειωτέων θεωρώ τον Λουτσεσκου τον καλύτερο προπονητή που πέρασε από τον ΠΑΟΚ και φοβάμαι ποιον θα φέρουν όταν φύγει, αλλά δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια στην πραγματικότητα.
Σημειωτέων θεωρώ τον Λουτσεσκου τον καλύτερο προπονητή που πέρασε από τον ΠΑΟΚ και φοβάμαι ποιον θα φέρουν όταν φύγει, αλλά δεν μπορώ να κλείσω τα μάτια στην πραγματικότητα.
JohnDag έγραψε:Το θέμα ήταν, είναι και θα είναι οικονομικό. Θα το λέω, όσο τουλάχιστον μου το επιτρέπουν, μπας και γίνει κατανοητό.
4Μ από την πώληση Ινγκι και ένα που γλυτωσες από το συμβόλαιο του 5.
Αποχώρηση Κουρτιτς, Ολιβέιρα, Καντουρι, Μπισε έχεις γλυτώσει αλλά 3.5Μ σε σχέση με πέρσι.
Σύνολο 8.5Μ.
Μέχρι στιγμής έδωσες 2.2Μ για Εκονγκ (συμβόλαιο και αγορά), 800 για Μπαμπά, 900 για Σαματα, 600 για Κεντζιορα.
Σύνολο 4.5Μ.
Ήδη έχεις κόψει 4Μ σε σχέση με πέρσι. Το ταμείο είναι συν (σε σχέση με πέρσι πάντα).
Στην απευκταία (αλλά δυστυχώς και αρκετά πιθανή) περίπτωση αποκλεισμού από Ευρώπη υπάρχουν λύσεις. Μια πωληση Ντουγκλας θα αποφέρει 5-6Μ, θα ξοδέψεις 2-3Μ από αυτά για ενίσχυση και πάλι συν θα είναι το ταμείο.
Και στο πολύ ζόρι πουλάς και τον Κοταρσκι και βγάζεις και κέρδος.
Κουμάντο στα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ κάνει η οικονομική διευθύντρια η οποία βεβαίως εκτελεί κατά γράμμα τις εντολές του μεγαλομετόχου και σε καμία περίπτωση δεν λειτουργεί από μόνη της.
Αρχίστε πάλι τους αλαλαγμούς, πείτε με μίζερο, τοξικό και ότι θέλω το κακό του ΠΑΟΚ.
Η πραγματικότητα δεν θα αλλάξει όπως δεν άλλαξε και τα τελευταία 2-3 χρόνια που τα λέω. Γιατί αυτά που λέω δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου. Ίσως αυτό βέβαια είναι και το πρόβλημα.
Τέλος, και για πολλοστή φορά θα ξεκαθαρίσω ότι για μένα προσωπικά δεν υπάρχει άλλη λύση στον ορίζοντα πέρα από τον Ιβαν. Με τον Ιβαν ακόμα και 4ος ο ΠΑΟΚ είναι ανεξάρτητος και δεν χρωστάει πουθενά. Ούτε θέλω να φύγει, ούτε το σκέφτομαι σαν ενδεχόμενο καν. Και προφανώς κάποιο λόγο θα έχει που έχει τραβήξει ξεκάθαρα χειρόφρενο τα τελευταία χρόνια.
Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ούτε ότι είναι ιερό τοτέμ στο οποίο απαγορεύεται να ασκείται κριτική, ούτε ότι σαν οπαδός θα σταματήσω να έχω απαιτήσεις και ούτε τέλος ότι θα κάνω ότι δεν βλέπω την πραγματικότητα.
Αυτά για να είμαστε ξεκάθαροι και επειδή ζήτησε ο Μπαρκαρουτσος να εξηγηθώ.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Καταρχάς καλός ήρθες κι πάλι στο φόρουμ. Μόνο που η ανάγνωση σου έχει εμφανή κενά . Το μειωμένο μπάτζετ το οποίο επικαλησε συνεχώς δεν αναιρεί το γεγονός ότι είσαι υποχρεωμένος έστω κι σε συνθήκες οικονομικής στενότητας να βρίσκεις λύσεις. Πόσο πχ στοίχησε στον Άρη ο νταριντα η ο Σάσα παλιότερα; Γιατί στον ΠΑΟΚ μας δεν μπορούμε να βρούμε αξιόλογους κι λειτουργικούς παίκτες σε λογικα χρηματα ; Ο σαχωφ έπαιξε στην ΑΕΚ με μικρότερο συμβόλαιο από ότι σε εμάς. Το να επικεντρώνεται διαρκώς η κουβέντα στα χρήματα αφαιρεί από την συζήτηση της ευθύνες λειτουργίας του κλαμπ σε όλα τα επίπεδα.
montekristo έγραψε:Αν θελουμε Πελε Μαραντονα και Νειμαρ
Για να φανταστείς πόσο δυνατό επιχείρημα είναι αυτό που αναφέρεις μπορεί να πεταχτεί κάποιος πονηρός και να πει προς τους παίκτες ότι με τόσα λεφτά που παίρνετε , και με το μοντεκριστο προπονητή έπρεπε να τη περάσετε τη Μπειταρ. Και χωρίς προπονητή έπρεπε να τους πατήσετε.
Συνεπώς φίλε βαν Ρόι με τα δικά σου δεδομένα.
Ο λουτσε τρέχει την ομάδα ακριβώς όπως το έχει στο μυαλό του, χωρίς εναλλακτικές και από την άλλη η διοίκηση δεν τον εξυπηρετεί (εικόνα μιας σχεδόν τριετίας).
Ποιο είναι δηλαδή το συμπέρασμα, το δικό σου.
Με ενδιαφέρει η άποψη σου για το πως βλέπεις το σήμερα και το αύριο της ομάδας κι ασφαλώς όχι το πως εμείς το εκφράζουμε ή το διαχειριζομαστε.
Ο λουτσε τρέχει την ομάδα ακριβώς όπως το έχει στο μυαλό του, χωρίς εναλλακτικές και από την άλλη η διοίκηση δεν τον εξυπηρετεί (εικόνα μιας σχεδόν τριετίας).
Με ενδιαφέρει η άποψη σου για το πως βλέπεις το σήμερα και το αύριο της ομάδας κι ασφαλώς όχι το πως εμείς το εκφράζουμε ή το διαχειριζομαστε.
- loukas karadimos
- Has thanked: 2 times
οτι ειπε ο john dag +1926
Τον αγαπαμε τον Ποντιο αλλα επειδη ο ΠΑΟΚ ειναι η μεγαλυτερη ομαδα στον πλανητη ειχαμε και θα εχουμε παντα απαιτησεις
το ξαναειπα και το ξαναλεω - τον τροπο τον ξερει , τον εμαθε το 2017, 31 Αυγουστου.
Τον αγαπαμε τον Ποντιο αλλα επειδη ο ΠΑΟΚ ειναι η μεγαλυτερη ομαδα στον πλανητη ειχαμε και θα εχουμε παντα απαιτησεις
το ξαναειπα και το ξαναλεω - τον τροπο τον ξερει , τον εμαθε το 2017, 31 Αυγουστου.
- sourmenetes
- Moderator
- Been thanked: 9 times
Αστεία πράγματα!Tolaros έγραψε:Άντε το χειροκρότημα να καταλάβω γιατί χαλάει κάποιους.
Δηλαδή το "βαριά βαριά του ΠΑΟΚ η φανέλα" που ακούστηκε χθες ήταν καλύτερο?
Να πάει στα μπουρδέλα από το πρώτο παιχνίδι?
Και άντε να πάνε στα μπουρδέλα, ποιος θα παίξει μετά? εσείς που το φωνάζετε από την κερκίδα?
Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
giapas έγραψε:montekristo έγραψε:Αν θελουμε Πελε Μαραντονα και Νειμαρ
Για να φανταστείς πόσο δυνατό επιχείρημα είναι αυτό που αναφέρεις μπορεί να πεταχτεί κάποιος πονηρός και να πει προς τους παίκτες ότι με τόσα λεφτά που παίρνετε , και με το μοντεκριστο προπονητή έπρεπε να τη περάσετε τη Μπειταρ. Και χωρίς προπονητή έπρεπε να τους πατήσετε.
Αυτα δεν θα τους τα ελεγε κανενας πονηρος ρε φιλε!
Ενας αντικειμενικος και ρεαλιστης προπονητης θα τους
τα ελεγε αρκει να πιστευε σ αυτους και στο πλανο του.-
Ενα πραγμα που δεν υπαρχει με τον Λουτσε volume 2.-
-
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 7 times
Montrealiotis έγραψε:Μιλάμε ότι παίζαμε με ομάδα όπου η Καλλιθέα πήρε παίκτη ο οποίος ήταν στα 11/26 παιχνίδια βασικός. Δεν μπορεί να λέμε ότι θελουμε παίκτες για να περάσουμε το χωριό; Ειλικρινά απορώ πως μπορεί μερικοί να μην το βλέπετε, ότι το χθεσινό είναι ευθύνη Λουτσεσκου.
Κάνεις λάθος. Ήταν 11/13. Τα υπόλοιπα δεν τα έπαιξε γιατί είχε πρόβλημα με την άδεια παραμονής του και έφυγε από το Ισραήλ
Αλλά ο άλλος μας κοροϊδεύει με τους Πελέ και Μαραντόνα
Maxpaok έγραψε:Συνεπώς φίλε βαν Ρόι με τα δικά σου δεδομένα.
Ευτυχώς ή δυστυχώς ο Λουτσέσκου...μετά την κατάκτηση του ντάμπλ..και το τσ λ της αραβίας....ήρθε τελείως διαφορετικός ως προπονητής...φαίνεται ξεκάθαρα πλέον ότι δεν νιώθει πως πρέπει να αποδείξει κάτι ως προπονητής..
Έχει αποφασίσει πως θέλει να παίζουν οι ομάδες του..και αυτό το βλέπουμε εδω και τόσο καιρό...
Δεν νιώθει την ανάγκη να αλλάξει κάτι στην τακτική του...έχει δηλώσει άλλωστε ότι δεν νιώθει φόβο...οπότε....επιμένει στο πλάνο καθώς πιστεύει ότι αυτός είναι ο τρόπος για να διεκδικήσει η ομάδα τους στόχους της.
Αν συμφωνώ ή όχι...
Μπορώ να μιλήσω για όσα έχουμε δει ... Όταν η ομάδα φορμάρεται δεν έχει αντίπαλο..το είδαμε και τα 2 τελευταία χρόνια αυτό...Το μεγαλύτερο ερωτηματικό μου είναι σε περίοδο ντεφορμαρίσματος που δεν κατάφερε να βρει λύσεις για να μας κρατήσουν κοντά στην κούρσα του πρωταθλητισμού.
Επίσης 2 χρόνια πλέι οφ και 2 τελικοί η ομάδα φάνηκε μικρότερη των προσδοκιών μας. Ειδικά στα πλέι έπαθε καθίζηση.
Εμένα αυτά με απασχολούν και όχι ποιοι παίκτες παίζουν .
Αν δεν βρει λύσεις στην περίοδο ντεφορμαρίσματος ....και η ομάδα δεν έχει καλύτερη φυσική κατάσταση και δεν βρίσκεται σε πνευματική ετοιμότητα θεωρώ ότι και η φετινή χρόνια ίσως να είναι ίδια με την περσινή.
Αν θέλω να παραμείνει ο Λουτσέσκου στον ΠΑΟΚ.
Όταν επέστρεψε..μίλησαν για πλάνο τριετίας...οπότε φέτος θα ολοκληρωθεί ..και θα έχουμε όλα τα δεδομένα ...
κατάκτηση τίτλων....ανάδειξη και ενσωμάτωση ταλέντων στην ομάδα....ποδόσφαιρο που παίξαμε...
Αν είμαι φαν του ποδοσφαίρου του? Όχι, μου αρέσουν οι aggresive ομάδες ...που δεν σταματούν να τρέχουν με ένταση..που κυνηγάνε με κάθε πιθανό τρόπο την νίκη.
Πως θα είναι ο ΠΑΟΚ τα επόμενα χρόνια? Δεν έχω ιδέα...στα χρόνια του Ιβαν έχουμε αλλάξει τόσα πολλά ποδοσφαιρικά μοντέλα οπότε οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι σαν το τζόκερ....
Προτιμώ το μοντέλο που προσπαθούμε να ακολουθήσουμε...ανάδειξη παικτών απο τις ακαδημίες...πωλήσεις...αγορές... Βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου για μας μονοπατιού..και ίσως χρειαζόμαστε χρόνο ..να αποκτήσουμε εμπειρία πως να τρέχει με αυτό το μοντέλο πιο σωστά η ομάδα...
Το προσωπικό μου όνειρο είναι η κατάκτηση ενος ευρωπαικού τίτλου ...να είμαστε η πρώτη ελληνική ομάδα που θα έχουμε καταφέρει κάτι τέτοιο....
Πολλοί θα γελάσουν...εδω δεν μπορούμε να κερδίσουμε την μπειτάρ...κανείς δεν είπε ότι είναι εύκολο...είναι το δικό μου όνειρο..και δεν με νοιάζει καθόλου αν δεν κερδίσουμε άλλο ελληνικό πρωτάθλημα. Η Ευρώπη είναι η καταξίωση στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι κατ εμέ.
- DamoN
- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 4 times
Το ευρωπαϊκό τρόπαιο δεν γίνεται να είναι στόχος αλλά με το κομφερενς έχεις κάθε δικαίωμα να ονειρεύεσαι .( Βασικα οτιδήποτε έχει νοκ αουτ . Μην κοιτας τα ληκια που έχουν στόχο το κύπελλο ενώ δεν έχω αποκλείσει ποτέ κανέναν μεγάλο και υπάρχει το ενδεχόμενο να πρέπει να παίξουν και με τους 4.)
Σκέψου να είχες την ομάδα του Νταμπλ όταν έφτασες στους 8. Εγώ μας έδινα ένα 25% να το πάρουμε .
Απλά αν έχεις ομάδα για ευρωπαϊκή διάκριση σίγουρα θα πάρεις και Ελλάδα κάτι ακόμα .
Μακάρι να ζήσουμε να το ζήσουμε
Σκέψου να είχες την ομάδα του Νταμπλ όταν έφτασες στους 8. Εγώ μας έδινα ένα 25% να το πάρουμε .
Απλά αν έχεις ομάδα για ευρωπαϊκή διάκριση σίγουρα θα πάρεις και Ελλάδα κάτι ακόμα .
Μακάρι να ζήσουμε να το ζήσουμε
Χρήσιμα όλα όσα αναφέρεις.
Η ερώτηση μου ήταν, εφόσον ο λουτσε δεν αλλάζει μονοπάτι κι από την άλλη η διοίκηση δεν αφουγκραζεται τις επιθυμίες του που οδηγεί αυτή η σχέση και συνεπώς πως βλέπεις να κυλά αυτή την χρονιά.
Με αναγκάζεις να εκφράσω την δική μου οπτική.
Αν υιοθετησω την δική σου οπτική των δύο πλευρών, λουτσε-διοίκηση τότε είναι απαισιόδοξη.
Δεν έχω να περιμένω καμία πρόοδο.
Μόνο την λήξη της συνεργασίας ή την πιθανή αλλαγή ρότας τουλάχιστον ενός από τους δύο
Η ερώτηση μου ήταν, εφόσον ο λουτσε δεν αλλάζει μονοπάτι κι από την άλλη η διοίκηση δεν αφουγκραζεται τις επιθυμίες του που οδηγεί αυτή η σχέση και συνεπώς πως βλέπεις να κυλά αυτή την χρονιά.
Με αναγκάζεις να εκφράσω την δική μου οπτική.
Αν υιοθετησω την δική σου οπτική των δύο πλευρών, λουτσε-διοίκηση τότε είναι απαισιόδοξη.
Δεν έχω να περιμένω καμία πρόοδο.
Μόνο την λήξη της συνεργασίας ή την πιθανή αλλαγή ρότας τουλάχιστον ενός από τους δύο