Μεταγραφές Καλοκαιριού 2018
Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2018
Το "6" και το "8" είναι ταμπέλες πλέον.. Τα σύγχρονα χαφ στον άξονα πρέπει να κόβουν, να ραβουν, και να πηγαίνουν Box to box.. Ένα κλασικό 6αρι πλέον χρησιμεύει μόνο σε ματς "ειδικών αποστολών¨.
Αυτό πιστεύω πως λέει ο Λουτσέσκου και αυτό μας λείπει. Ένας παίκτης και μπαλαδόρος και δυνατός στα μαρκαρίσματα.
Αυτό πιστεύω πως λέει ο Λουτσέσκου και αυτό μας λείπει. Ένας παίκτης και μπαλαδόρος και δυνατός στα μαρκαρίσματα.
rain ναι στην ευρώπη πρέπει να παίξεις ταμπουρακι, και για να παίξεις ταμπουράκι δεν χρειάζεσαι ντε και καλά εξαρακι , εξάλλου το να καταστρέψεις είναι το εύκολο το δύσκολο είναι να κανεις παιχνίδι ....αλλα η αμυντική λειτουργία του ΠΑΟΚ δεν στηρίζεται μεμονωμένα σε παίχτες , αλλα είναι αποτέλεσμα ομαδικής δουλειάς ... δηλαδή η καλή άμυνα που κατα κοινη ομολογια εχουμε, είναι καθαρά εργασία του προπονητή, έχει να κάνει περισσότερο με το να εμπεδώσουν οι παίχτες ποιος είναι ο ρόλος τους μέσα στο γήπεδο και το τι κάνουμε όταν χάνουμε την μπάλα , παρα στο γεγονός ότι ο κρέσπο είναι ο μπεκενμπαουερ κτλ ...rainmaker έγραψε:Τάκη γίνεσαι επιθετικος και μάλιστα χωρίς να καταλαβαίνεις ότι κι εσύ κάνεις λάθος.
Όντως ισχύουν αυτά που λες αλλά δε ρωτάω:
Όταν θα παίζεις προκριματικά Ευρώπης για τσ. Λ. Και ομίλους είτε τσ. Λ. Είτε Γιουρόπα, πως ακριβώς θα αντιμετωπίζεις μεγάλες ομάδες;
Με επίθεση;
Αυτά έκανε ο γαύρος όταν κυριαρχούσε στην Ελλάδα και έξω μάζευε πεντάρες
- desperando
- Επικοινωνία:
Rain ο γάβρος μάζευε τάλιρα γιατί το μόνο που τον ενιαζε ( ειδικά επί κρόκους) ήταν να παίρνει το πρωτάθλημα στην Ελλάδα.rainmaker έγραψε:Τάκη γίνεσαι επιθετικος και μάλιστα χωρίς να καταλαβαίνεις ότι κι εσύ κάνεις λάθος.
Όντως ισχύουν αυτά που λες αλλά δε ρωτάω:
Όταν θα παίζεις προκριματικά Ευρώπης για τσ. Λ. Και ομίλους είτε τσ. Λ. Είτε Γιουρόπα, πως ακριβώς θα αντιμετωπίζεις μεγάλες ομάδες;
Με επίθεση;
Αυτά έκανε ο γαύρος όταν κυριαρχούσε στην Ελλάδα και έξω μάζευε πεντάρες
Ποτέ δεν επένδυσε για να κάνει μια πραγματικά καλή ευρωπαϊκή ομάδα,για αυτό και είχε στον πάγκο του ματζουρακιδες και λεμονιδες.
Όταν τα γαβροφυτα άρχισαν να γκρινιάζουν για τις ευρωπαϊκές φαπες,μόνο τότε άρχισε να επενδύει σε μεγάλους προπονητές και στην δημιουργία πραγματικά καλής ομάδας.
Θεωρώ την σύγκριση τελείως λάθος.
Όσο για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα λεγόμενα μεγαθήρια?
Με σωστή και ομαδική δουλειά, κάτι που δεν μπορεί να γίνει ανάλογα τον αντίπαλο.
Η ομάδα έχει μια φιλοσοφία και αυτή θα έχει συνέχεια.
Φυσικά επειδή είναι εύκολο να παρεξηγηθει ο γραπτός λόγος, όταν λέμε ότι θα έχει την ίδια φιλοσοφία και τον ίδιο τρόπο δουλειάς,δεν εννοούμε ότι απέναντι στην Μπενφίκα πχ θα παίζει και θα κυριαρχεί όπως με Λιβαδειά, αλλά ότι οι γραμμές,οι παίκτες,οι αποστάσεις,το πρεσινγκ, το πασιγκ γκειμ θα είναι βασισμένο στην μια και μοναδική φιλοσοφία και τρόπο παιχνιδιού της ομαδας
- sourmenetes
- Moderator
Σας τα λεω ωραια...Odi έγραψε:Το "6" και το "8" είναι ταμπέλες πλέον.. Τα σύγχρονα χαφ στον άξονα πρέπει να κόβουν, να ραβουν, και να πηγαίνουν Box to box.. Ένα κλασικό 6αρι πλέον χρησιμεύει μόνο σε ματς "ειδικών αποστολών¨.
Μαθε μπαλιτσα..
Αυτο ακριβως λεει ο λουτσεσκου.
Και το ιδιο πραγμα λεει και εκει που τον ρωταν για τα συστηματα.
Αν εχω χαφ που κρατανε μπαλα,μαζευουν μπαλα,προωθουν μπαλα σημαινει οτι εχω κυριως εγω την μπαλα.αρα,ειμαι καλυμενος.
- Παλαιολόγος
ο ρουμανος οπως ειχα αναφερει θελει να ανεβαζει κοσμο ψηλα και να δημιουργει υπεραριθμιες αν οχι πανικο στον αντιπαλο,οσο περισσοτεροι τοσο περισσοτερες πιθανοτητες για σκοραρισμα,οσο περισσοτεροι σωστα αναφερθηκε περισσοτερη μπαλα στα ποδια,λιγοτερη στον αντιπαλο,λιγοτερες οι πιθανοτητες του για σκοραρισμα
το ελληνικο πρωταθλημα ομως δινει μια παραμορφωτικη εικονα ,αυτο ηταν οτι πρεπει για μικρομεσαιες ομαδες
σε καποιες ομως που ειχαν την ταχυδυναμη και πιεζαν ψηλα,τοσο ωστε να δυσκολευομαστε στην πασα,να βγαλουμε την ομαδα μπροστα,ειχαμε και σοβαρα προβληματα ,χωρια οι αντεπιθεσεις
ο ιδιος ο ρουμανος το κατανοησε και ξεκινουσε κανιας εναν λιγοτερο επιθετικογενη παιχτη.
πιστευω θα παει σε εναν γρηγορο παιχταρα κοφτη,το εχει καταλαβει και ο ιδιος,που θα ανεβαζει και ωραια την μπαλα ψηλα
θα ανασανει και ο μαουριτσιο ετσι,θα μπορει να δοκιμαζει το σουτ που εχει που ειναι ωραιο,αφου θα ανεβαινει πιο ψηλα πιο συχνα
ετσι μου φαινεται,μην ξεχναμε εχουμε και τσαμπιονς λιγκ
και δυστυχως επειδη μας αρπαξαν στα χαρτια με ιστοριες και σκηνικα την πρωτη θεση θα τυχουμε με πολυ δυσκολοτερες ομαδες απο αυτες που παιζει να κληρωθει η ΑΕΧ
επισης να δουμε και αυτον τον μουλεν,ο οποιος θα μεινει,αγορασμενος ειναι και ο οποιος μου φαινεται ενα οχταρακι με ολιγην απο εξι
το ελληνικο πρωταθλημα ομως δινει μια παραμορφωτικη εικονα ,αυτο ηταν οτι πρεπει για μικρομεσαιες ομαδες
σε καποιες ομως που ειχαν την ταχυδυναμη και πιεζαν ψηλα,τοσο ωστε να δυσκολευομαστε στην πασα,να βγαλουμε την ομαδα μπροστα,ειχαμε και σοβαρα προβληματα ,χωρια οι αντεπιθεσεις
ο ιδιος ο ρουμανος το κατανοησε και ξεκινουσε κανιας εναν λιγοτερο επιθετικογενη παιχτη.
πιστευω θα παει σε εναν γρηγορο παιχταρα κοφτη,το εχει καταλαβει και ο ιδιος,που θα ανεβαζει και ωραια την μπαλα ψηλα
θα ανασανει και ο μαουριτσιο ετσι,θα μπορει να δοκιμαζει το σουτ που εχει που ειναι ωραιο,αφου θα ανεβαινει πιο ψηλα πιο συχνα
ετσι μου φαινεται,μην ξεχναμε εχουμε και τσαμπιονς λιγκ
και δυστυχως επειδη μας αρπαξαν στα χαρτια με ιστοριες και σκηνικα την πρωτη θεση θα τυχουμε με πολυ δυσκολοτερες ομαδες απο αυτες που παιζει να κληρωθει η ΑΕΧ
επισης να δουμε και αυτον τον μουλεν,ο οποιος θα μεινει,αγορασμενος ειναι και ο οποιος μου φαινεται ενα οχταρακι με ολιγην απο εξι
Παντως στην πλειοψηφεια οσων ''ποδοσφαιρικων'' ειπε ο Ραζβαν συμφωνω στο 100% και καπως ετσι νιωθω ησυχος πως δεν θα ερθει ο Χατσεριδη.
Ίσως αναφερθήκατε, επειδή όμως δεν μπόρεσα να διαβάσω 20 σελίδες.... πως εκτιμάτε την απάντηση του Ραζβάν για Μακ;
- Παλαιολόγος
τωρα ειδα την συνεντευξη ρουμανου,πολυ ενδιαφερουσα
αρα παμε στανταρ και για φορ!
αρα παμε στανταρ και για φορ!
Στο σύστημα του Λουτσέσκου, που βασίζεται στην κατοχή της μπάλας, κλέβοντας την όσο πιο γρήγορα απ τον αντίπαλο, το κυριότερο που χρειάζεται είναι και τα τρία χαφ να είναι και πολύ καλοί και πολύ γρήγοροι πασέρ...
Ο αντίπαλος οδηγείται νομοτελειακά στην λάθος πάσα απ τα ατελείωτα τρεξίματα και την πίεση όλων των παιχτών...
Στήνονται οι λεγόμενες "παγίδες" σε τρεις διαφορετικές ζώνες του γηπέδου και δεν γλιτώνει εύκολα απ όλες τους!
Το σίγουρο είναι όμως ότι, με εξ ίσου δυνατούς αντιπάλους στα χαφ και με ποιότητα στην επίθεση τους, δηλαδή με κάποιες καλές ευρωπαϊκές ομάδες, χρειάζεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κι έναν στόπερ με τα χαρακτηριστικά του Ζαμπράνο...
Δυνατό, καλό στο κράτημα και την προώθηση της μπάλας, μα και που να διαβάζει γρήγορα το επιθετικό αντίπαλο transition, βγαίνοντας στην μπάλα προτού αυτή να φτάσει στον επιθετικό που έχει την αρμοδιότητα να μαρκάρει...
Δεν σας τα εξηγάω καλά?
Γεωμετρικά?
Υ.Γ. Μην τυχόν φάω κάνα πέσιμο για τον στόπερ "με τα χαρακτηριστικά του Ζαμπράνο", έτσι?
Ο αντίπαλος οδηγείται νομοτελειακά στην λάθος πάσα απ τα ατελείωτα τρεξίματα και την πίεση όλων των παιχτών...
Στήνονται οι λεγόμενες "παγίδες" σε τρεις διαφορετικές ζώνες του γηπέδου και δεν γλιτώνει εύκολα απ όλες τους!
Το σίγουρο είναι όμως ότι, με εξ ίσου δυνατούς αντιπάλους στα χαφ και με ποιότητα στην επίθεση τους, δηλαδή με κάποιες καλές ευρωπαϊκές ομάδες, χρειάζεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ κι έναν στόπερ με τα χαρακτηριστικά του Ζαμπράνο...
Δυνατό, καλό στο κράτημα και την προώθηση της μπάλας, μα και που να διαβάζει γρήγορα το επιθετικό αντίπαλο transition, βγαίνοντας στην μπάλα προτού αυτή να φτάσει στον επιθετικό που έχει την αρμοδιότητα να μαρκάρει...
Δεν σας τα εξηγάω καλά?

Γεωμετρικά?

Υ.Γ. Μην τυχόν φάω κάνα πέσιμο για τον στόπερ "με τα χαρακτηριστικά του Ζαμπράνο", έτσι?

Γενικά για τον Μακ θα μιλήσω. Όλοι μας είχαμε την εικόνα της 2ης χρονιάς επί Τούντορ που έκανε παπάδες. Πρέπει όμως να αναλογιστούμε ότι τότε έπαιζε δεύτερος περιφεριακός επιθετικός στο 3-5-2 σε ένα σύστημα που του πήγαίνε πολύ. Ως ακραίος, όπως έπαιζε όταν πρωτοήρθε επί Άγγελου και φέτος στο 4-2-3-1, χωρίς να είναι κακός δεν έδειξε πολλά πράγματα...paokpool έγραψε:Ίσως αναφερθήκατε, επειδή όμως δεν μπόρεσα να διαβάσω 20 σελίδες.... πως εκτιμάτε την απάντηση του Ραζβάν για Μακ;
Θεωρώ λοιπόν πως με τα χρήματα που χρειάζεται να αποκτηθεί μπορούμε να βρούμε ακραίο παικταρά και πολύ ποιοτικό με το δεδομένο ότι επί Λουτσέσκου δε θα παίξουμε ποτέ 3-5-2 ή έστω και 4-4-2.
Αυτή είναι η άποψή μου, νομίζω ότι αυτό σκέφτεται και ο Λουτσεσκου.. απλά με τον Μακ υπάρχει το δεδομένο της πολύ καλή σχέσης του με την ιδιοκτησία και ίσως παραμείνει στην ομάδα
Ωραία τα είπε ο ραζβαν και νηφάλια.
Σχετικά με το Εξάρι εγώ δεν θέλω κάποιον ξυλοκόπο.
Προφανώς πρέπει να ξέρει μπάλα και να συμμετέχει. Αλλά πιστεύω χρειαζόμαστε και όγκο και δύναμη γιατί ο Μαουρίτσιο είναι οδοντογλυφίδα και δεν έχει και ταχύτητα.
Αν τώρα υπάρχει παίκτης δυνατός γρήγορος να παίρνει καμία κεφάλια ΚΑΙ μπαλαδορος ε προφανως δεν θα διαφωνήσει κανείς αν έρθει!!
Στην άμυνα όμως θεωρώ ότι έλευση παίκτη στυλ Χατσεριδη δεν έχει νόημα.
Το θέμα είναι να είμαστε σφιχτοί, γρήγοροι σε αντεπιθέσεις και έξυπνοι.
Για τα λίγα ματς που θα παίξουμε άμυνα στην Ευρώπη ε αν θέλουμε να αμυνθούμε τόσο μπορούμε να έχουμε π.χ. χατζησαια δεν είναι ανάγκη να δίνουμε εκατομμύρια σε ξένους για πέντε ματς το χρόνο.
Έχουν νομίζω διαφορές οι ανάγκες της ομάδας σε άμυνα και χαφ.
Δεν ζητάμε παντού δύναμη ή παντού τεχνική, άσχετα αν και στις δύο περιπτώσεις σκεφτόμαστε ενίσχυση για περιπτώσεις άμυνας.
Σχετικά με το Εξάρι εγώ δεν θέλω κάποιον ξυλοκόπο.
Προφανώς πρέπει να ξέρει μπάλα και να συμμετέχει. Αλλά πιστεύω χρειαζόμαστε και όγκο και δύναμη γιατί ο Μαουρίτσιο είναι οδοντογλυφίδα και δεν έχει και ταχύτητα.
Αν τώρα υπάρχει παίκτης δυνατός γρήγορος να παίρνει καμία κεφάλια ΚΑΙ μπαλαδορος ε προφανως δεν θα διαφωνήσει κανείς αν έρθει!!
Στην άμυνα όμως θεωρώ ότι έλευση παίκτη στυλ Χατσεριδη δεν έχει νόημα.
Το θέμα είναι να είμαστε σφιχτοί, γρήγοροι σε αντεπιθέσεις και έξυπνοι.
Για τα λίγα ματς που θα παίξουμε άμυνα στην Ευρώπη ε αν θέλουμε να αμυνθούμε τόσο μπορούμε να έχουμε π.χ. χατζησαια δεν είναι ανάγκη να δίνουμε εκατομμύρια σε ξένους για πέντε ματς το χρόνο.
Έχουν νομίζω διαφορές οι ανάγκες της ομάδας σε άμυνα και χαφ.
Δεν ζητάμε παντού δύναμη ή παντού τεχνική, άσχετα αν και στις δύο περιπτώσεις σκεφτόμαστε ενίσχυση για περιπτώσεις άμυνας.
Goran φιλε τετοια χαρακτηριστικα κεντρικου αμυντικου που θελουμε πρεπει να τα σκασεις για να ερθει σε στυλ Ζαμπρανο. O Xατσεριδης ειναι αν ερθει στ στυλ κινκ κονγκ σαν τον Βαρελα.
- sourmenetes
- Moderator
Η σκεψη μου περι μεταγραφας νομιζω μιλαει για φορ σε συνδυασμο οσων ειπε ο ραζβαν.
Ο πριγιο παιζει μουντιαλ και ισως εχουμε προτασεις.
Ο πριγιο στην προετοιμασια δυσκολα να ειναι.
Ο ΠΑΟΚ θελει ομιλους τσου λου.
Αρα θεωρω πως μιλαει για επιθετικο.
Ο πριγιο παιζει μουντιαλ και ισως εχουμε προτασεις.
Ο πριγιο στην προετοιμασια δυσκολα να ειναι.
Ο ΠΑΟΚ θελει ομιλους τσου λου.
Αρα θεωρω πως μιλαει για επιθετικο.
- Ασπρόμαυρος Εβρίτης
Μακαρι να ειχαμε βρει τροπο να δεσει με την ομαδα ο Ζαμπρανο.Ειναι ακριβως το στυλ παικτη που χρειαζομαστε.