Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Δεν μπορώ να πω πως ευχαριστήθηκα αγώνα γιατί δεν υπήρχε σόου-θέαμα. Στην αρχή υπήρξε χαλαρότητα από εμάς και αρκετή αστοχία(μόνο 1 τρίποντο στο α ημίχρονο). Δεν μπορέσαμε να βρούμε ρυθμό γιατί ο Σούλης έκανε αλλαγές συνέχεια. Η άμυνα μας ήταν ανύπαρκτη εκτός του τρίτου δεκαλέπτου που παίξαμε σε όλους τους τομείς καλά. Ο Γιαννακίδης άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά αλλά υπάρχουν και τα 2ποντα Μιχάλη. Ο Γκρέυ πολύ καλός και μιλούσε αρκετά στους παίκτες αλλά δεν είδα αιφνιδιασμό να βγάζει . Ο Λάζος 15 επίπεδα παραπάνω δεν χρειάστηκε να παίξει κλασσικός όπως πέρυσι. Ο Σίμς πάρα πολύ καλός άμυνα επίθεση αλλά θέλει ακόμα για να δέσει στην ομάδα και να μάθει την Ευρώπη(πολύ καλή χημεία με τον Λάζο που τον έβγαζε μόνο όταν τον ντουμπλάραν). Μάρσαλ αδιάφορος στο 2 ημίχρονο φάνηκε μόνο με διεισδύσεις κατα κύριο λόγο αλλά και πολύ γρήγορη σταυρωτή. Ο Γκετσέφσκι επηρεασμένος από τον νάρθηκα αλλά και από την αγκωνιά που έφαγε θέλει για να δέσει.Ο Μακγκράντ δεν έδειξε τπτ εκτός από άμυνα ίσως να είναι νωρίς ακόμα να τον δούμε.
Τώρα για τους υπόλοιπους ήταν μικρό το δείγμα και δεν θέλω να αναφερθώ.
Και εγώ πήγα το ΠΑΟΚ Αρένα σήμερα. Το πιο σοβαρό φιλικό επί ελληνικού εδάφους.
Καλούτσικη εμφάνιση. Καμμιά χιλιάρα ήταν στο γήπεδο.
Ο Γκέκος καραγιοζάκος, στα 9 δευτερόλεπτα από το τέλος και ενώ είχε κριθεί το παιχνίδι, παίρνει τάιμ άουτ.
Ακουσε τα σχολιανά του.
Λοιπόν, να γράψω κι εγώ την άποψη μου σχετικά με τα όσα είδα από το 2ο δεκάλεπτο και μετά που πήγα στο γήπεδο και ξύπνησα με ένα μου φτάρνισμα τους ηρωικούς 600 (είμαι πεπεισμένος πλέον πως και να τους πληρώσουμε, στο γήπεδο πάλι δε θα έρθουν-και πως να έρθουν άλλωστε όταν έχει ξεφτυλιστεί τελείως το άθλημα στη χώρα μας με αυτά που γίνονται με Μαρούσια, Ευρωλίγκες, τιμωρία Ολυμπιακού, χρέη ΑΕΚ, στημένες κληρώσεις κυπέλλου Ελλάδος, Βασιλακόπουλους, Οικονομίδηδες, διαιτησίες..να πω κι άλλα..???)
Καταρχήν να ξεκαθαρίσω πως οι αθλητές της ΑΕΚ έμοιαζαν οι περισσότεροι με παλαίμαχους (ειδικά εκείνος ο πορτιέρης ο Κοχαντάρεβιτς!). Οπότε ξεκινώντας με βάση αυτό, θα σχολιάσω αυτά που είδα σήμερα, ανεξάρτητα των άλλων φιλικών, των καλών εμφανίσεων και των στατιστικών που είχαν μέχρι τώρα οι παίχτες μας. Η ομάδα σήμερα ήταν πολύ κακή, προφανώς και κουρασμένη από τα συνεχή φιλικά (Σούλη μήπως να χαλάρωνες λίγο, θα ψοφήσουν μέχρι τα επίσημα και στο ματς της Τετάρτης με τον Ίκαρο θα σέρνονται-έμαθα άλλα 2 φιλικά σερί με γαύρο!)
Αυτό που είδα ήταν έναν Γκρέι σοβαρό, που μπορεί να ηρεμεί το παιχνίδι και να κατευθύνει τους συμπαίκτες του, αλλά δε μπορεί να τρέξει (όπως έκανε ο Μονρό π.χ πέρυσι). Κάποιες φορές επίσης, τον είδα να κρατάει τη μπάλα παραπάνω από όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα να καθυστερεί την ανάπτυξη της επίθεσης.
Ο ΜακΓκράθ δυστυχώς από όσα είδα (μακάρι να με διαψεύσει) μου φάνηκε απελπιστικά λίγος, δε μπορούσε να ξεμαρκαριστεί για να πάρει τα σούτ, δεν είχε καλές θέσεις μέσα στο παιχνίδι, ενώ σαν άσσος μη περιμένετε και πολλά, εκτός από ένα απλό κατέβασμα της μπάλας..Είπα, ελπίζω να με διαψεύσει, άλλα αν δε του μπαίνουν τα σούτ δε μπορώ να φανταστώ με ποιόν άλλο τρόπο μπορεί να προσφέρει.
Ο Σιμς πιστεύω πως φέτος θα είναι η αποκάλυψη. Μοιάζει με αδούλευτο και ακατέργαστο διαμάντι που αν σμιλευτεί πιστεύω πως μπορεί να κάνει θαύματα. Παιχνίδι με πλάτη, σούτ από μέση απόσταση, off balance, ωραιές κινήσεις, εκρηκτικότητα, δύναμη στο ριμπάουντ, άλμα, αλλά και απειρία, ενίοτε άναρχο παιχνίδι και ενθουσιασμός. Ένα μικρό λιονταράκι που είναι στο χέρι του Σούλη να το εκμεταλλευτεί.
Ο Μάρσαλ ρε παιδιά συγνώμη που θα το πω έτσι ωμά, αλλά δεν είναι ούτε μια τρίχα από τα @@ του Γκρέγκορυ..! Οκ το καταλαβαίνω, άλλο στυλ παίχτης με διαφορετικά χαρακτηριστικά και με μεγαλύτερο ατού του το μακρινό σούτ, αλλά πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω πως αυτό το σκήνωμα, που είναι σαν τον Άγιο Ονούφριο (μεγάλη η χάρη του), μπορεί να κάνει τη διαφορά και να γίνει ηγέτης του φετινού ΠΑΟΚ. Εγώ είδα έναν παίχτη που μοιραία χανόταν στα μαρκαρίσματα και στα νόμιμα σπρωξίματα κάθε φορά που επιχειρούσε να κάνει διείσδυση, ενώ τον είδα και λίγο γκρινιάρη και χωρίς ψυχραιμία (σε κάποια φάση που παραγκρίνιαζε στον διαιτητή ήρθε ο Γκρέι και τον επανέφερε στην τάξη). Επίσης, παρ'όλο που τον βλέπεις έτσι με αυτό το σωματότυπο, νομίζεις πως θα είναι αλτικός και εκρηκτικός, αλλά εις μάτην, μη περιμένετε καρφώματα α λα Τάκερ, δε πηδάει ο τύπος ή τουλάχιστον βαριέται!
Τον Παπαδόπουλο δε κατάλαβα γιατί τον είχε τόση πολύ ώρα μέσα ο Σούλης (πρέπει να έπαιξε πάνω από 30 λεπτά), με αποτέλεσμα να φαίνεται ότι κουράστηκε και γενικά προτιμούσε πρώτα να πασάρει, παρ'όλο που δεν είχε σοβαρό αντίπαλο κάτω από τη ρακέτα. Το θέμα πάντως με τον Λάζο και τον Γκετσέφσκι είναι ένα. Παιδιά χρειαζόμαστε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ γρήγορο και ελαφρύ ψηλό και ΟΧΙ δεινόσαυρο, όπως λένε πολλοί εδώ μέσα. Σήμερα έφαγε 21 (!) πόντους από τον Δορκοφίκη-φίκη γιατί είναι πολύ αργός και γενικά δε μπορούσε να τον ακολουθήσει έξω.
Ούτε και ο Γκετσέφσκι μπορούσε να τον ακολουθήσει, ο οποίος όντως φαινόταν να προστατεύει τη μύτη του και να παίζει φοβισμένα για να μη χτυπήσει (αλήθεια πως βλέπει με αυτό το πράμα? Τον πούστη τον Φασούλα μου θύμισε!). Πάντως γενικά θέλει κι αυτός λίγο χρόνο. Τον Καλλέ 2 λεπτά που τον είδα μου φάνηκε σαν να έχει βελτιώσει τις κινήσεις του. Τον Γιαννακίδη περίμενα να τον δω να παίζει παραπάνω, πάντως το 3ποντο θα είναι και φέτος το δυνατό του σημείο. Τον Αποστολίδη είναι η αλήθεια πως τον περίμενα καλύτερο και γενικά δε με ικανοποίησε η οργάνωση και οι επιλογές του, ενώ η ομάδα εκτός από ψηλό, χρειάζεται επειγόντως και έναν 3ο καθαρόαιμο πλέυ μέικερ.
Ο Δέδας είναι αυτό που λέγαμε και περιμένουμε από αυτόν φέτος. Φαρμακερό σούτ 3 πόντων, αλλά μη περιμένετε τίποτα άλλο, ούτε διείσδυση, ούτε ριμπάουντ όπως ο Ταπούτος. 2-3 τρίποντα σε κάθε αγώνα να δίνει και ειδικά όταν η ομάδα κολλάει, εμένα μου φτάνει.
Γενικά, η ομάδα σε κάποια σημεία είχε καλό passing game, βλέποντας την extra πάσα και το ξεμαρκάριστο σούτ, αλλά το γεγονός ότι δεν υπάρχει βάθος πάγκου και αξιόπιστες εναλλακτικές λύσεις (με αποτέλεσμα να κουράζονται αρκετοί παίχτες), θα δυσκολέψει πιστεύω αρκετά την προσπάθεια να έχουμε διάρκεια στην απόδοση μας, μιας και θεωρώ ότι μέχρι στιγμής η ομάδα είναι χαμηλότερης δυναμικότητας από την περυσινή (λιγότερες λύσεις, περισσότεροι μονοδιάστατοι παίχτες). Ο χρόνος σίγουρα θα δείξει, αλλά πιστεύω πως χρειαζόμαστε άμεσα 2 παίχτες ακόμα..
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Trikaliotis την Τετ 06 Οκτ 2010, 21:17, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
μας έκανες την καρδιά περβόλι ρε τρικαλιώτη. ομολογώ πάντως οτι δεν καταλαβαίνω πώς η φετινή ομάδα δεν θα είναι καλύτερη από πέρυσι.
το πρόβλημα μας πέρυσι στους ψηλούς ήταν ένας μαύρος με τα χαρακτηριστικά του sims τον οποίο και πήραμε. τι ακριβώς χάνουμε δηλαδή από την απουσία των drobnjak-heli?
στο 3 λογικά θα είμαστε χειρότεροι αφού θα μας λείψουν οι πόντοι από τα cuts και τα ποσταρίσματα του kenny (κάτι που κάνει super o tucker στον ρούλη) αλλά και τα καλά ματς του ταπ (ιδίως στον πρώτο γύρο). αν ο δέδας βάζει 2 τριποντάκια σε κάθε ματς και ο marshall πάρει την μπάλα στα χέρια του και παίξει και σκοράρει min 13-14 πόντους θα είμαστε ΟΚ νομίζω τελικά στη σούμα.
πάμε τώρα και στην περιφέρεια: πέρσι είχαμε chris-tomas και ένα τσουβάλι 3-4αρτους. φέτος έχουμε gray-mc grath και πρακτικά μόνο τον αποστολίδη από πίσω (για τον μιχάλη υθα δούμε). χάνουμε δηλαδή αρκετά αλλά αν ο Gray παίξει σοβαρά ως άσσος ( ) ενδεχομένως να ισοφαρίσουμε την εκρηκτικότητα, διείσδυση, τρεξίματα του chris (που δεν ήταν άσσος ποτέ). ο mcgrath σίγουρα δεν μπορεί να έχει ποτέ το ίδιο αξιόπιστο σουτ με deli από μέση και μακρινή απόσταση. Αν λοιπόν πάρουμε ένα back up ψηλό και κάποιον στην περιφέρεια (όχι κάτι τρομερό- έναν έλληνα και έναν κοινοτικό) νομίζω οτι θα είμαστε αρκετά καλύτεροι από περυσι. και αυτό το αρκετά καλύτερα από πέρυσι σε συνδυασμό με το πολύ χειρότερα των μαρούσι-ant1 δν μπορεί παρά να μας κάνει αισιόδοξους ...
PS: το ερωτηματικό μου είναι και για μένα όσον αφορά τον marshall. just give him the ball guys!!!
palok έγραψε:τι ακριβώς χάνουμε δηλαδή από την απουσία των drobnjak-heli?
Αν λοιπόν πάρουμε ένα back up ψηλό και κάποιον στην περιφέρεια (όχι κάτι τρομερό- έναν έλληνα και έναν κοινοτικό) νομίζω οτι θα είμαστε αρκετά καλύτεροι από περυσι. και αυτό το αρκετά καλύτερα από πέρυσι σε συνδυασμό με το πολύ χειρότερα των μαρούσι-ant1 δν μπορεί παρά να μας κάνει αισιόδοξους ...
Από την απουσία Ντρόμπνι-Χέλι όσο κι αν ακούγεται παράξενο σε πολλούς (ακόμη και σε μένα!) νομίζω πως χάνουμε ανάσες Λάζου, μοίρασμα χρόνου και κατανομή φάουλ. Κι αν σκεφτεί κανείς πως ο Σούλης δείχνει να μην υπολογίζει τον Καλλέ ούτε ακόμα και για συμπληρωματικό ψηλό (αυτό τουλάχιστον μου έδειξε σήμερα), τότε πρέπει να πάρουμε κάποιον που να έχει πιο ένεργο ρόλο.
Πάντως γενικά για την ομάδα, μπορεί να πιστεύω πως είναι χειρότερη από πέρυσι, αλλά αυτό δε σημαίνει πως θα τερματίσουμε και πιο χαμηλά φέτος κι αυτό γιατί μπορεί εμείς να πέσαμε π.χ 1 επίπεδο, αλλά οι περισσότερες ομάδες πέσανε 2 και 3. Άρα βλέπω φέτος να επικρατεί το "στους τυφλούς βασιλεύει ο μονόφθαλμος". Η φετινή ομάδα δηλαδή, κατά τη γνώμη μου, στο περυσινό πρωτάθλημα δε θα έμπαινε ούτε καν στα πλέυ-οφ ή αν το προτιμάτε αλλιώς, αν είχαμε φέτος την περυσινή ομάδα θα βγαίναμε Ευρωλίγκα περπατώντας. Βέβαια, είναι αυτό που λες..Με 2 προσθήκες και πάλι περπατώντας μπορούμε να βγούμε στην Ευρωλίγκα κι αυτό γιατί οι περισσότερες ομάδες είναι από μέτριες έως τραγικές.
Το τάιμ άουτ του Γκεκου γιατί σας χάλασε; Παιχνίδι προετοιμασίας είναι.
Οι πασες του Λαζου (αν και μπορούσε να τελειώσει ο ίδιος) ήταν στα πλαίσια της προετοιμασίας για τα ματς που θα δυσκολεύεται.
Εννοείται πως ο Σούλης δεν πιστεύει στον Καλλε (και ποιος τον πιστεύει άλλωστε) αλλά η επιλογή του είναι τόσο υποχρεωτική, όσο και η παραμονή των Δροσικων Καυκη-Τσιαρα. Το ταμείο είναι μείον (χρόνια τώρα) οπότε δεν ξέρω και πόσο ρεαλιστικό είναι να ζητάμε 2-3 παίκτες ακόμη.
Τρικ, δεν πιστεύω πως φταίνε τα στραβά του αθλήματος στην χώρα μας για την μη προσέλευση του κόσμου. Αυτό θα ήταν η εύκολη δικαιολογία.
jibbie έγραψε:περα παντως απο τις οποιες διαφορες κενι,κρις με τους φετινους, η αληθεια ειναι οτι οταν η μπαλα εκαιγε δε δισταζαν να παρουν επιθεσεις..φετος, ποιος;
ωραία ερώτηση, προφανώς και απασχολεί και μένα και πολύ περισσότερο τον σούλη. το πρώτο πράγμα που μου ρχεται ως απάντηση είναι οι 3 αμερικανοί και ο λάζος...
Ποσα παιχνιδια πηραμε περσι οταν εκαιγε η μπαλα? μηπως τα χασαμε ολα η σχεδον ολα? αυτο ειναι το προβλημα μας τωρα?
Ανυπομονω να δω το παιχνιδι της τεταρτης ο εσπερος εχει συμπαθητικη ομαδα καθαρισε το νιονιο μεσα στην εδρα του θα ειναι καλος αντιπαλος αντε να αρχιζει το μπασκετακι λαιμαι