Marsantos, να ξέρεις ότι όλοι θα πιέσουν σαν τρελοί, όπως Φερεντσβάρος, απλά κάποιοι ύστερα θα είναι πεθαμένοι για μια βδομάδα, πάλι όπως Φερεντσβάρος.Το μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι πως επειδή λείπουν Καμαρά και Ζίβκοβιτς, μόλις σπάσει η πρώτη ζώνη πίεσης από Μπράντον και Ντέλια, οι υπόλοιποι αδυνατούν να πιέσουν σε σωστούς χώρους και χρόνους και η Σλάβια θα μπορέσει να κυκλοφορήσει μπάλα και εκεί υστερούμε.
71. Brandon Thomas Llamas
Re: 71. Brandon Thomas Llamas
Ετσι είναι Μαιλς , ΘΑ ΤΑ ΔΏΣΟΥΝ ΌΛΑ.Miles έγραψε:Marsantos, να ξέρεις ότι όλοι θα πιέσουν σαν τρελοί, όπως Φερεντσβάρος, απλά κάποιοι ύστερα θα είναι πεθαμένοι για μια βδομάδα, πάλι όπως Φερεντσβάρος.Το μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι πως επειδή λείπουν Καμαρά και Ζίβκοβιτς, μόλις σπάσει η πρώτη ζώνη πίεσης από Μπράντον και Ντέλια, οι υπόλοιποι αδυνατούν να πιέσουν σε σωστούς χώρους και χρόνους και η Σλάβια θα μπορέσει να κυκλοφορήσει μπάλα και εκεί υστερούμε.
Miles, έχω γράψει εδώ και 2 βδομάδες και το έγραψα και σήμερα πως θα αφήσουμε και την τελευταία ανάσα μας στο γήπεδο.Miles έγραψε:Marsantos, να ξέρεις ότι όλοι θα πιέσουν σαν τρελοί, όπως Φερεντσβάρος, απλά κάποιοι ύστερα θα είναι πεθαμένοι για μια βδομάδα, πάλι όπως Φερεντσβάρος.Το μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι πως επειδή λείπουν Καμαρά και Ζίβκοβιτς, μόλις σπάσει η πρώτη ζώνη πίεσης από Μπράντον και Ντέλια, οι υπόλοιποι αδυνατούν να πιέσουν σε σωστούς χώρους και χρόνους και η Σλάβια θα μπορέσει να κυκλοφορήσει μπάλα και εκεί υστερούμε.
Είναι δεδομένο αυτό. Εγώ λοιπόν δε λέω αν θα πιέσουμε. Ασχολιεμαι με το πώς θα γίνει αυτό. Όπως και να το κάνουμε αλλιώς πιέζει ο Αντριγια και αλλιώς ο Κύριλλος. Αλλιώς ο Καμαρά και αλλιώς ο Σβαμπ.
Φυσικά, έχεις δίκιο. Αυτοί που θα παίξουν, όπως κι αν πιέσουν, ακόμα κι αν το κάνουν λάθος, θα είναι ψοφιοι. Για αυτό την Κυριακή είναι ένα ακόμα δύσκολο παιχνίδι όχι γιατί ο ΠΑΟΚ δεν είναι όπως παλιότερες δεκαετίες αλλά γιατί οι ποδοσφαιριστές που θα παίξουν είναι πρώτα αθλητές και την Κυριακή θα παίξουν καταπονημένοι απέναντι σε άλλους αθλητές που θα είναι ξεκούραστοι.
Το καλό είναι ότι την Κυριακή προβλέπεται Καμαρά-Πένια στα χαφ, Πέλκας μπροστά, Πολωνός πίσω, Σάστρε, το φορ δεν έχει σημασία (
), ίσως και Σορετίρε. Δεν είναι άσχημα.

- figurehead4
Δεν είμαι καθόλου εκνευρισμενος (απογοητευμένος πολύ είμαι) αλλά δεν θολώνει η κρίση μου, τουλάχιστον για τα δικά μου μέτρα. Ίσα ίσα όσα πάντα έλεγα γίνονται και λεγονται ξεκάθαρα πλεον, οπότε μια απογοήτευση τη νιώθω, που θα περάσει αν πάει η ομάδα καλά. Με την ευκαιρία να πω στον van Rooy ότι δεν απαξίωση τον παίχτη. Το ποντικάκι ήταν σχηματικό για το πώς φαντάζομαι να χωνεται ένα πόδι αναμεσα σε νταμαρια και να σκοράρει χωρίς να τον αντιληφθούν. Είναι η μόνη σκηνή που έκανα στο μυαλό μου για να σκοράρει. Το κοντρόλ με το καλάμι και οι βουτιές είναι η αλήθεια.marsantos έγραψε:Φιλαράκι figure καλημέρα. Δεν χρειάζεται εκνευρισμός. Είσαι κάποιος που έχεις αποδείξει πως όταν είσαι ήρεμος έχεις δυνατή επιχειρηματολογία. Τις τελευταίες μέρες δεν ξέρω γιατί είσαι στα κάγκελα (ή μάλλον ξέρω αλλά είμαι στην άλλη όχθη του ποταμού) και τα επιχειρήματά σου αδυνατίζουν τους προβληματισμούς σου που είναι βάσιμοι και ενδιαφέροντες.figurehead4 έγραψε: ...
Μιλάς επικριτικά σε ενδεχόμενη επιλογή Μπράντον λόγω του ύψους του απέναντι στα θηρία της Σλάβια.
Ο κοντύτερος στόπερ της Φερεντσβάρος ήταν 1.85.
Στο άλλο τάλιρο το περυσινό με τη Δυναμό επίσης τα στόπερ δεν ήταν παιδάκια του δημοτικού.
Πέρυσι στο διπλό τίτλου στο Χαριλάου, ο Μπράντον και το έσταξε και έδωσε ασίστ ενώ τα στόπερ του άρη είχαν ύψος 1.86 και 1.88 αντίστοιχα.
Και στα 3 ήταν ο Μπράντον βασικός.
Το πως θα μπει η μπάλα στο πλεκτό, έχει αποδειχτεί στο ποδόσφαιρο, ότι υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι και άλλες τόσες τακτικές που θα οδηγήσουν σε αυτό.
Για την Πέμπτη υπάρχουν 2 επιλογές.
α) Τσάλοφ, ώστε ο ΠΑΟΚ να πάει σε ένα παιχνίδι αποστάσεων, καθώς ο Ρώσος μπορεί με τις τοποθετήσεις του να ανοίγει τις άμυνες και να δημιουργεί διαδρόμους για τα χαφ που έρχονται ως τρέιλερ καθώς δεν επιδιώκει την επαφή αλλά την απαλλαγή από τα αντίπαλα στόπερ.
β) Μπράντον, ώστε να ασκήσει από την αρχή πίεση και να μην αφήσει χώρο και χρόνο στους Τσέχους να κάνουν το παιχνίδι τους.
Έχουμε ως δεδομένο πως η Σλάβια είναι ανενεργή.
Η πρώτη επιλογή έχει το πλεονέκτημα πως αφού η Σλάβια δεν έχει ρυθμό, ένα παιχνίδι με τον Τσάλοφ και με γρήγορη εναλλαγή της μπάλας θα μας βοηθούσε στο να χτυπήσουμε τη δεδομένη αδυναμία της στο να είναι οι τοποθετήσεις, οι αποστάσεις και οι κινήσεις της μεσοαμυντικής της γραμμής τόσο αρμονικές και συντονισμένες όσο θα ήθελε.
Το μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι πως αν οι Τσέχοι, επειδή ξέρουν πως είναι ανέτοιμοι, σηκώσουν τη μπάλα ψηλά και πάνε σε physical καταστάσεις και κυνήγι δεύτερης μπάλας, ελλείψει Καμαρά και Ζίβκοβιτς, η εξάδα που θα είναι μπροστά από την άμυνα δε θα ακουμπήσει μπάλα.
Η δεύτερη επιλογή έχει το πλεονέκτημα πως αφού οι παίκτες της Σλάβια δεν έχουν ρυθμό, ένα παιχνίδι με τον Μπράντον θα βοηθούσε στο να εκμεταλλευτούμε τις μουδιασμένες πρώτες επαφές και πάσες που θα έχουν οι Τσέχοι μεσοαμυντικά μετά από τόσο καιρό αποχής.
Το μειονέκτημα αυτής της επιλογής είναι πως επειδή λείπουν Καμαρά και Ζίβκοβιτς, μόλις σπάσει η πρώτη ζώνη πίεσης από Μπράντον και Ντέλια, οι υπόλοιποι αδυνατούν να πιέσουν σε σωστούς χώρους και χρόνους και η Σλάβια θα μπορέσει να κυκλοφορήσει μπάλα και εκεί υστερούμε.
Και τα δύο σενάρια έχουν πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Εσύ θα ήθελα να μου πεις με καθαρά ποδοσφαιρική κριτήρια τι προτιμάς και γιατί η μια επιλογή είναι εμφανώς ανώτερη της άλλης.
Εγώ δεν μπορώ εκ των προτέρων να καταλήξω. Εκ των υστέρων πιθανόν να μπορώ πολλά να πω.
Προκρίνω την επιλογή Μπράντον γιατί θέλω η ομάδα να έχει και κάποια aggressive στοιχεία ελλείψει Καμαρά και Ζίβκοβιτς.
Μπορεί η επιλογή να βγει λανθασμένη (αν βάλει αυτόν ο προπονητής).
Εκ των προτέρων όμως να πω πως δεν υπάρχει λογική αν μπει ο Μπράντον είναι κάτι που δεν μπορώ να το τεκμηριώσω.
Αφου με ρωτάς marsantos θα πω για το χαβαλέ, αφού συζήτηση κάνουμε κι όχι υποδείξεις στον προπονητή (χαζή η διευκρίνιση αλλά κάποιοι έτσι το παίρνουν) ότι η χρησιμοποίησή Μπράντον για όλα όσα είπες δείχνει και πάλι έναν φόβο από την πλευρά μας, να καλύψουμε πρώτα τα νώτα μας και μετά να κάνουμε ζημιά.
Εγώ δεν συμφωνώ γενικά με αυτή την προσέγγιση, αλλά για το συγκεκριμένο ματς διπλά. Αν παίζαμε με τη Σλάβια του Νοεμβρίου, τότε ούτε συζήτηση. Μπράντον, πίεση, πίσω οι γραμμές, κλέψιμο ματς γιατί αλλιώς δύσκολα.
Τώρα αν έχουμε μία ευκαιρία να νικήσουμε είναι να πατήσουμε πάνω στην έλλειψη ρυθμού τους από την αρχή. Οπότε οι γρήγορες εναλλαγές μπάλας και η χημεία Ντεσπότοφ, Τσάλοφ θα τους πίεζε πολύ συν τον Ντέλια που θα δυσκολεύουν να τον αντιμετωπίσουν. Φοβάμαι μην γίνονται όλο και καλύτεροι περνώντας ο χρόνος και χάσουμε χρυσή ευκαιρία νίκης.
Επίσης δεν μιλάω μόνο για το ύψος. Το αντίθετο, αυτό σε σχέση με τα υπόλοιπα, είναι το λιγότερο. Ο φετινός Μπράντον δεν είναι καλός ούτε στην πίεση, αλλά και γενικά. Όμως αφού αυτός θα ξεκινήσει μάλλον και από τα σημερινά λεγόμενα του προπονητή είναι ο βασικός μας φορ, μέχρι νεοτέρας, ας ευχηθούμε ολόψυχα να κάνει όργια.
Καλημέρα Figure.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Και οι 2 επιλογές έχουν θετικά και αρνητικά.
Εσύ λοιπόν επιλέγεις Τσάλοφ.
Εγώ πρόκρινα Μπράντον.
Πριν τον αγώνα δεν μπορώ να σου πω πως είσαι λάθος. Αν βάλει Τσάλοφ και χάνουμε 0-2 στο 20 δε θα σου πως ήταν καταστροφική επιλογή. Μπορεί να αποδειχθεί λάθος, αλλά αυτό θα είναι μετά τον αγώνα.
Πριν τον αγώνα ο προπονητής καλείται να επιλέξει χωρίς να γνωρίζει το σχέδιο της Σλάβια. Το ίδιο που λες για Μπράντον μπορώ να πω και για Τσάλοφ. Πως αν θα κατέβουν με διάθεση να κυκλοφορήσουν μπάλα, από τη στιγμή που δε θα έχουν ιδιαίτερη πίεση, θα βρουν χρόνο να εγκλιματιστούν.
Εγώ δε βλέπω μεγάλες διαφορές μεταξύ των 2 επιλογών. Οι 2 παίκτες μεταξύ τους είναι η μέρα με τη νύχτα σε χαρακτηριστικά. Όμως είδες ότι ο προπονητής είναι τόσο δυνατός και καθόλου μονοδιάστατος που μπορεί ανάλογα με τα χαρακτηριστικά να παρουσιάζει και άλλο πλάνο. Με τη Φερεντσβάρος έπαιξε παιχνίδι παγίδων στην αριστερή τους πλευρά με ένταση και πίεση ψηλά όταν είχε τον Μπράντον μέσα ενώ με άεκ έπαιξε παιχνίδι αποστάσεων, αποφυγή μονομαχίων και προσπάθεια δημιουργίας χώρων και διαδρόμων χωρίς να πασχίζει για πίεση ψηλά και κλεψίματα.
Και τα 2 πλάνα μπορούν να εφαρμοστούν επί του πεδίου όμως και τα 2 μπορούν να αποτύχουν. Παίζει και ο αντίπαλος και είναι δυνατός.
Υγ. Είσαι απογοητευμένος. Το καταλαβαίνω. Ήμουν εδώ και αρκετό καιρό. Στη συνέντευξη που έδωσε ο Ρασβάν μετά την πρώτη τιμωρία είχες βγει φανερά αισιόδοξος και θυμάσαι πάλι είχαμε κουβέντα και προσπαθούδα να σε μετριάσω καθώς εγώ ήμουν στη φάση που ήσουν τώρα. Τα πράγματα έπιασαν πάτο μετά το πάρκινγκ. Σεντόνια επί σεντονιών έγραψα για το πόσο καταστροφικά ήταν όσα ακολούθησαν εκείνο το καταραμένο ματς. Και τα γεγονότα επαλήθευσαν τις στενόχωρες προβλέψεις μου. Όμως σε όλα τα σεντόνια άφηνα μια χαραμάδα ελπίδας για το πως πρέπει να βαδίσουμε από εδώ και πέρα.
Τόνισα έντονα πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει μόνο το ποδόσφαιρο γιατί μόνο εκεί μπορεί να τους αντιμετωπίσει και κακώς πήγε σε μετωπική μαζί τους. Και χάρηκα πολύ σε αντίθεση με αρκετούς συνοπαδούς που δεν κυνηγήσαμε τον βοηθό της άεκ για τη χειρονομία που έκανε. Δε χρειάζεται μαζί τους καμία εξωαγωνιστική κόντρα. Στο γήπεδο όλα όπως πέρυσι που το αφεντικό τους τριγυρνούσε με βαλίτσες παραμονή του αγώνα κι εμείς απαντήσαμε αγωνιστικά. Το μυαλό μας μόνο στο ποδόσφαιρο.
Τόνισα έντονα πως μετά το πάρκινγκ ο ΠΑΟΚ πρέπει να εξασφαλίσει την 4άδα και να μην κυνηγάει πράγματα που δεν μπορεί τη δεδομένη στιγμή. Και χάρηκα πολύ που είδα την ομάδα την Κυριακή να ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και στο τέλος αντί να πάρει παράλογα ρίσκα έσβησε τον αγώνα δείχνοντας αυτογνωσία και επίγνωση της κατάστασης.
Ανέφερα πως μετά την εξασφάλιση της 4άδας, μπορούμε να δούμε τα νέα δεδομένα και να δούμε τι μπορούμε να κυνηγήσουμε. Και χάρηκα πολύ που στην ερώτηση χθες για το ότι βρισκόμαστε στο -9 ο Ράσβαν δεν πούλησε παραμύθια και είπε πώς άλλο η 4η θέση άλλο η 3η και άλλο η 2η. Χάρηκα που άφησε μια σχισμής αισιοδοξίας και μάχης για ότι παραπάνω προκύψει αναφέροντας το παράδειγμα πως πέρυσι στο 80 ήμασταν στο -10. Και χάρηκα γιατί αυτήν την ελπίδα την έβαλε σε ρεαλιστική βάση αναγνωρίζοντας πως πλέον είναι δύσκολο και μη πουλώντας μας σανό.
Ανέφερα πως στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ θα δούμε ΠΑΟΚ που θα θυμίζει κανονική επαγγελματική ομάδα με πιο στενό γκρουπ θα αποτελέσει τη βάση για την επόμενη ομάδα τονίζοντας πως μέχρι τώρα δεν ήμασταν καθώς δεν έβλεπα προπονητικό τιμ και 25 κεφάλια να κοιτάνε στην ίδια κατεύθυνση. Και χάρηκα πολύ όταν σχεδόν με τα ίδια λόγια ο προπονητής παραδέχθηκε πως δεν είχε ένα σύνολο παικτών που να κοιτάνε στην ίδια μεριά. Και χάρηκα ακόμα περισσότερο όταν δήλωσε πως οι μεταγραφές που ήρθαν έχουν αυτόν τον σκόπο, να φτιαχτεί δλδ ένα γκρουπ παικτών που θα μάχονται για κάτι κοινό.
Ανέφερα πως ο ΠΑΟΚ είτε θα δει το πάρκινγκ ως σημείο καμπής είτε θα το βρίσκει μπροστά του ως κόκκινο σηματοδότη. Είτε το πάρκινγκ θα αποτελέσει ορόσημο και ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό είτε θα οδηγήσει σε κατάρρευση που θα κάνουμε χρόνια να ξεπεράσουμε. Και χάρηκα πολύ που άκουσα χθες τον προπονητή να λέει πως κάποιες φορές χρειάζεται να πας πίσω για να ξαναχτίσεις κάτι δυνατό γιατί όντως φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση, είδε κατάματα την πραγματικότητα, επαναπροσδιορίστηκε, άρχισε να ξαναασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο και ετοιμάζεται να χτίσει τον επόμενο ΠΑΟΚ. Ναι για αυτή τη χρονιά βίωσε ένα limit down αλλά αποφάσισε να χτίσει τις επόμενες. Αποφάσισε όμως να τις χτίσει από τώρα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας καθώς καμία διαδικασία αναγέννησης δεν είναι εύκολη και γρήγορη. Το χτίσιμο του καινούριου δε σημαίνει πως από την Κυριακή κιόλας θα δούμε ένα ΠΑΟΚ που θα κάνει το 13 στα 13 και θα πάρει το πρωτάθλημα. Έγινε ξεκάθαρο πως ότι σώζεται για φέτος ο ΠΑΟΚ θα παλέψει να το σώσει. Και ναι, θα παλέψει και για το 13 στα 13. Όμως ταυτόχρονα πρέπει να έχουμε τα πόδια μας στη γη και να δούμε πως ο ΠΑΟΚ τώρα άρχισε να χτίζει το επόμενο και αυτό σημαίνει υπομονή. Ο ΠΑΟΚ για μένα έφτιαξε το καλοκαίρι του. Μακάρι να προλάβει από τώρα πράγματα. Όμως αυτό είναι ευχή, όχι απαίτηση. Τώρα έχω απαίτηση για χτίσιμο, ενότητα και μάχη.
Πλέον λοιπόν δεν δηλώνω απαισιόδοξος. Δηλώνω ξεκάθαρα αισιόδοξος έχοντας όμως την αντίστοιχη κατανόηση και δίνοντας τον αντίστοιχο εύλογο χρόνο που απαιτείται για μια διαδικασία επαναφοράς. Δηλώνω ξεκάθαρα αισιόδοξος γιατί με τα όσα είχα προβλέψει και επιβεβαιώθηκαν βλέπω να ακολουθείται ο δρόμος που περιέγραφα και πίστευα πως μπορεί να μας βγάλει από τον βούρκο.
Εύχομαι κι εσύ να δεις πράγματα που θα σε κάνουν να νιώσεις αισιόδοξος.
Πολλά πράγματα είναι θέμα οπτικής. Έχουμε διαφορετικές οπτικές και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούμε να έχουμε σύγκλιση απόψεων όμως ταυτόχρονα μπορούμε να έχουμε δυνατούς διαλόγους. Καταλαβαίνω πως στη δική σου οπτική ο προπονητής είναι το πρόβλημα. Στη δική μου, ο προπονητής είναι η λύση.
Ευχαριστώ για την απάντηση.
Και οι 2 επιλογές έχουν θετικά και αρνητικά.
Εσύ λοιπόν επιλέγεις Τσάλοφ.
Εγώ πρόκρινα Μπράντον.
Πριν τον αγώνα δεν μπορώ να σου πω πως είσαι λάθος. Αν βάλει Τσάλοφ και χάνουμε 0-2 στο 20 δε θα σου πως ήταν καταστροφική επιλογή. Μπορεί να αποδειχθεί λάθος, αλλά αυτό θα είναι μετά τον αγώνα.
Πριν τον αγώνα ο προπονητής καλείται να επιλέξει χωρίς να γνωρίζει το σχέδιο της Σλάβια. Το ίδιο που λες για Μπράντον μπορώ να πω και για Τσάλοφ. Πως αν θα κατέβουν με διάθεση να κυκλοφορήσουν μπάλα, από τη στιγμή που δε θα έχουν ιδιαίτερη πίεση, θα βρουν χρόνο να εγκλιματιστούν.
Εγώ δε βλέπω μεγάλες διαφορές μεταξύ των 2 επιλογών. Οι 2 παίκτες μεταξύ τους είναι η μέρα με τη νύχτα σε χαρακτηριστικά. Όμως είδες ότι ο προπονητής είναι τόσο δυνατός και καθόλου μονοδιάστατος που μπορεί ανάλογα με τα χαρακτηριστικά να παρουσιάζει και άλλο πλάνο. Με τη Φερεντσβάρος έπαιξε παιχνίδι παγίδων στην αριστερή τους πλευρά με ένταση και πίεση ψηλά όταν είχε τον Μπράντον μέσα ενώ με άεκ έπαιξε παιχνίδι αποστάσεων, αποφυγή μονομαχίων και προσπάθεια δημιουργίας χώρων και διαδρόμων χωρίς να πασχίζει για πίεση ψηλά και κλεψίματα.
Και τα 2 πλάνα μπορούν να εφαρμοστούν επί του πεδίου όμως και τα 2 μπορούν να αποτύχουν. Παίζει και ο αντίπαλος και είναι δυνατός.
Υγ. Είσαι απογοητευμένος. Το καταλαβαίνω. Ήμουν εδώ και αρκετό καιρό. Στη συνέντευξη που έδωσε ο Ρασβάν μετά την πρώτη τιμωρία είχες βγει φανερά αισιόδοξος και θυμάσαι πάλι είχαμε κουβέντα και προσπαθούδα να σε μετριάσω καθώς εγώ ήμουν στη φάση που ήσουν τώρα. Τα πράγματα έπιασαν πάτο μετά το πάρκινγκ. Σεντόνια επί σεντονιών έγραψα για το πόσο καταστροφικά ήταν όσα ακολούθησαν εκείνο το καταραμένο ματς. Και τα γεγονότα επαλήθευσαν τις στενόχωρες προβλέψεις μου. Όμως σε όλα τα σεντόνια άφηνα μια χαραμάδα ελπίδας για το πως πρέπει να βαδίσουμε από εδώ και πέρα.
Τόνισα έντονα πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να κοιτάξει μόνο το ποδόσφαιρο γιατί μόνο εκεί μπορεί να τους αντιμετωπίσει και κακώς πήγε σε μετωπική μαζί τους. Και χάρηκα πολύ σε αντίθεση με αρκετούς συνοπαδούς που δεν κυνηγήσαμε τον βοηθό της άεκ για τη χειρονομία που έκανε. Δε χρειάζεται μαζί τους καμία εξωαγωνιστική κόντρα. Στο γήπεδο όλα όπως πέρυσι που το αφεντικό τους τριγυρνούσε με βαλίτσες παραμονή του αγώνα κι εμείς απαντήσαμε αγωνιστικά. Το μυαλό μας μόνο στο ποδόσφαιρο.
Τόνισα έντονα πως μετά το πάρκινγκ ο ΠΑΟΚ πρέπει να εξασφαλίσει την 4άδα και να μην κυνηγάει πράγματα που δεν μπορεί τη δεδομένη στιγμή. Και χάρηκα πολύ που είδα την ομάδα την Κυριακή να ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και στο τέλος αντί να πάρει παράλογα ρίσκα έσβησε τον αγώνα δείχνοντας αυτογνωσία και επίγνωση της κατάστασης.
Ανέφερα πως μετά την εξασφάλιση της 4άδας, μπορούμε να δούμε τα νέα δεδομένα και να δούμε τι μπορούμε να κυνηγήσουμε. Και χάρηκα πολύ που στην ερώτηση χθες για το ότι βρισκόμαστε στο -9 ο Ράσβαν δεν πούλησε παραμύθια και είπε πώς άλλο η 4η θέση άλλο η 3η και άλλο η 2η. Χάρηκα που άφησε μια σχισμής αισιοδοξίας και μάχης για ότι παραπάνω προκύψει αναφέροντας το παράδειγμα πως πέρυσι στο 80 ήμασταν στο -10. Και χάρηκα γιατί αυτήν την ελπίδα την έβαλε σε ρεαλιστική βάση αναγνωρίζοντας πως πλέον είναι δύσκολο και μη πουλώντας μας σανό.
Ανέφερα πως στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ θα δούμε ΠΑΟΚ που θα θυμίζει κανονική επαγγελματική ομάδα με πιο στενό γκρουπ θα αποτελέσει τη βάση για την επόμενη ομάδα τονίζοντας πως μέχρι τώρα δεν ήμασταν καθώς δεν έβλεπα προπονητικό τιμ και 25 κεφάλια να κοιτάνε στην ίδια κατεύθυνση. Και χάρηκα πολύ όταν σχεδόν με τα ίδια λόγια ο προπονητής παραδέχθηκε πως δεν είχε ένα σύνολο παικτών που να κοιτάνε στην ίδια μεριά. Και χάρηκα ακόμα περισσότερο όταν δήλωσε πως οι μεταγραφές που ήρθαν έχουν αυτόν τον σκόπο, να φτιαχτεί δλδ ένα γκρουπ παικτών που θα μάχονται για κάτι κοινό.
Ανέφερα πως ο ΠΑΟΚ είτε θα δει το πάρκινγκ ως σημείο καμπής είτε θα το βρίσκει μπροστά του ως κόκκινο σηματοδότη. Είτε το πάρκινγκ θα αποτελέσει ορόσημο και ευκαιρία για επαναπροσδιορισμό είτε θα οδηγήσει σε κατάρρευση που θα κάνουμε χρόνια να ξεπεράσουμε. Και χάρηκα πολύ που άκουσα χθες τον προπονητή να λέει πως κάποιες φορές χρειάζεται να πας πίσω για να ξαναχτίσεις κάτι δυνατό γιατί όντως φαίνεται πως ο ΠΑΟΚ κινείται σε αυτήν την κατεύθυνση, είδε κατάματα την πραγματικότητα, επαναπροσδιορίστηκε, άρχισε να ξαναασχολείται μόνο με το ποδόσφαιρο και ετοιμάζεται να χτίσει τον επόμενο ΠΑΟΚ. Ναι για αυτή τη χρονιά βίωσε ένα limit down αλλά αποφάσισε να χτίσει τις επόμενες. Αποφάσισε όμως να τις χτίσει από τώρα. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το έχουμε στο μυαλό μας καθώς καμία διαδικασία αναγέννησης δεν είναι εύκολη και γρήγορη. Το χτίσιμο του καινούριου δε σημαίνει πως από την Κυριακή κιόλας θα δούμε ένα ΠΑΟΚ που θα κάνει το 13 στα 13 και θα πάρει το πρωτάθλημα. Έγινε ξεκάθαρο πως ότι σώζεται για φέτος ο ΠΑΟΚ θα παλέψει να το σώσει. Και ναι, θα παλέψει και για το 13 στα 13. Όμως ταυτόχρονα πρέπει να έχουμε τα πόδια μας στη γη και να δούμε πως ο ΠΑΟΚ τώρα άρχισε να χτίζει το επόμενο και αυτό σημαίνει υπομονή. Ο ΠΑΟΚ για μένα έφτιαξε το καλοκαίρι του. Μακάρι να προλάβει από τώρα πράγματα. Όμως αυτό είναι ευχή, όχι απαίτηση. Τώρα έχω απαίτηση για χτίσιμο, ενότητα και μάχη.
Πλέον λοιπόν δεν δηλώνω απαισιόδοξος. Δηλώνω ξεκάθαρα αισιόδοξος έχοντας όμως την αντίστοιχη κατανόηση και δίνοντας τον αντίστοιχο εύλογο χρόνο που απαιτείται για μια διαδικασία επαναφοράς. Δηλώνω ξεκάθαρα αισιόδοξος γιατί με τα όσα είχα προβλέψει και επιβεβαιώθηκαν βλέπω να ακολουθείται ο δρόμος που περιέγραφα και πίστευα πως μπορεί να μας βγάλει από τον βούρκο.
Πολλά πράγματα είναι θέμα οπτικής. Έχουμε διαφορετικές οπτικές και αυτός είναι ο λόγος που δεν μπορούμε να έχουμε σύγκλιση απόψεων όμως ταυτόχρονα μπορούμε να έχουμε δυνατούς διαλόγους. Καταλαβαίνω πως στη δική σου οπτική ο προπονητής είναι το πρόβλημα. Στη δική μου, ο προπονητής είναι η λύση.
- figurehead4
Σ' ευχαριστώ για τους όμορφους διαλόγους μας ρε φίλε. Ειλικρινά μπορεί να βλέπουμε τα πράγματα ο ένας από το βορρά κι ο άλλος από το νότο (εννοώ εκ διαμέτρου αντίθετα), αλλά χαίρομαι τόσο πολύ.marsantos έγραψε: 1
2
3
Διαβάζω πολύ προσεχτικά τις απαντήσεις κι ας κόβω αποσπάσματα για να απαντώ.
Βάζω πάντα αυτά που σου δίνουν να καταλάβεις την οπτική από την αντίθετη πλευρά
1
Χάρηκα ειλικρινά με τη συνέντευξη τύπου, κρατώντας μία πισινή αν τα εννοεί. Δυστυχώς η συνέχεια και κυρίως η χθεσινή συνέντευξη τύπου, που ήταν εντελώς ειλικρινής επιτέλους, έδειξαν ότι ήταν απλώς ένα χαρτί που έπαιξε, αλλά επί της ουσίας δεν έκανε ούτε ένα εκατοστό πίσω.
2
Συμφωνώ απόλυτα πως το μυαλό μας πρέπει να είναι στο ποδόσφαιρο μόνο και εντός τειχών που οι πουστιές τους δεν παλεύονται, αλλά τους απαντάμε με τύπου Μεϊτέ χουνέρια και με νίκες (εύχομαι), αλλά και στην Ευρώπη να είναι το μυαλό ΤΟΥ μόνο στο ποδόσφαιρο και όχι στις ισορροπίες στα αποδυτήρια. Τέλος πάντων, πλέον καθάρισε τα πάντα εκεί μέσα και πλέον ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ θα επικεντρωθεί στο ποδόσφαιρο
3
Το μόνο πράγμα που μπορεί να με κάνει αισιόδοξο είναι η εικόνα της ομάδας και η προοπτική της. Αν το μεγάλο πλάνο μας επιφυλάσσει το καλοκαίρι εκτός από Τζίμα και φυγή Κωνσταντέλια, Ντεσπότοφ και Τσάλοφ, θα τρελαθώ προσωπικά. Θα μου πεις ναι αλλά θα δεις μία ομάδα σίδερο φτιαγμένη για πρωτάθλημα. Ε αυτό είναι το φάρμακο. Αν όμως γεμίσει η ομάδα με τους δικούς του και αποτύχει κιόλας, πάει το καράβι για χρόνια. Φτου κι από την αρχή
Μια νίκη σήμερα με γκολ του Μπράντον και όλα τ' άλλα να πάνε να γαμηθούν
Game by game θα πάει η ομάδα και έτσι θα τα λέμε κι εμείς

- Μπαρκαρούτσος
Άλλη φορά όταν έχω τέτοια προαισθήματα, θα ζητάω από στοιχηματικές να με δίνουν αποδόσεις. Θα είχα συνταξιοδοτηθεί από τώρα.Μπαρκαρούτσος έγραψε:Ελπίζω να του έκανε καλό ο πάγκος, γιατί μετά τον τραυματισμό δεν ήταν καλός. Τον χρειαζόμαστε.
- paokkerkir
Πάντως απο την πασα του Τισουνταλι μεσα το εστελνε, απλα το εβγαλε ο τερματοφυλακας.
Η είσοδός του και η πίεση που άσκησε, έφερε ισορροπία στο παιχνίδι, που όπως ξεκίνησε το β' ημίχρονο, έδειχνε δύσκολο.
Ουσιαστικά, τον είδα πρώτη φορά (δεν θυμάμαι να τον έχω ξαναδεί να παίζει έτσι), που δεν προσπαθούσε να διεκδικήσει μπαλιές με άλμα απέναντι σε κατά πολύ υψηλότερους αντιπάλους, αλλά έπαιξε έξυπνα με πλάτη, διεκδικώντας πολλές ψηλές μπαλιές που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν χαμένες.
Έτσι θέλω να βλέπω να παίζει ο Μπράντον, όταν η επιλογή είναι ψηλές μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση.
Δεν στρουθοκαμηλίζω βεβαίως στην αδυναμία να τελειώνει φάσεις. Θα πρέπει να το δουλέψει. Πολύ και σύντομα.
Ουσιαστικά, τον είδα πρώτη φορά (δεν θυμάμαι να τον έχω ξαναδεί να παίζει έτσι), που δεν προσπαθούσε να διεκδικήσει μπαλιές με άλμα απέναντι σε κατά πολύ υψηλότερους αντιπάλους, αλλά έπαιξε έξυπνα με πλάτη, διεκδικώντας πολλές ψηλές μπαλιές που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν χαμένες.
Έτσι θέλω να βλέπω να παίζει ο Μπράντον, όταν η επιλογή είναι ψηλές μπαλιές από την άμυνα στην επίθεση.
Δεν στρουθοκαμηλίζω βεβαίως στην αδυναμία να τελειώνει φάσεις. Θα πρέπει να το δουλέψει. Πολύ και σύντομα.