Μεταγραφές χειμώνα 2026

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
marsantos

Re: Μεταγραφές χειμώνα 2026

Δημοσίευση από marsantos »

Miles έγραψε: Κυρ 04 Ιαν 2026, 23:15 ...

Δεν έχω δει τη συνέντευξη για να ακούσω τι ακριβώς είπε, αλλά θα ήμουν πολύ επιφυλακτικός με τα λεγόμενά του - πάντως ακούγονται σίγουρα ως ευλογώ τα γένια μου. Κατά τ' άλλα, κυκλοφορεί μια άλλη ιστορία που λέει ότι όταν πήγε να δει Κάμπος στην Τουρκία, τότε ανακάλυψε τον Μπίσε. Ώστε ήξερε και τον Σβαμπ από το 2011. Καλά αυτά τα ονόματα, αλλά πότε η ομάδα ακολουθούσε σταθερά τέτοια πολιτική ώστε να φέρνει νεαρούς Ολλανδούς, Αφρικάνους, Κεντροευρωπαίους, σε τέτοια ηλικία, και εκείνη την εποχή; Για τις μεταγραφικές πατάτες είπε τίποτα;
Εύλογες οι απορίες σου.
Το θέμα είναι πως δεν ακούγονται από το στόμα δημοσιογράφων, παραγωγών, απλών οπαδών κτλ.
Ακούγονται από άνθρωπο που προσφέρει υπηρεσίες στην ομάδα.
Οπότε έχουν διαφορετική βαρύτητα.
Δεν ξέρω ποιους πρότεινε, ποιους είχε σημειωμένους στο μπλοκάκι του και από πότε. Είπε πως μέχρι πριν λίγο καιρό, ότι παίκτη του πρότειναν οι μάνατζερ, το 80% το είχε καρατσεκαρισμένο.
Δεν ξέρω αν λέει φούμαρα και απλά θέλει να ευλογήσει τα γένια του. Καλώς ή κακώς αυτά που λέει, επειδή συμμετέχει λίγο ή πολύ στη λήψη αποφάσεων, αξιολογούνται διαφορετικά. Είτε θέλει να αναδείξει τον εαυτό του είτε όχι, το πως δουλεύει εσωτερικά η παε σε αυτά τα θέματα έχω την αίσθηση πως δεν το γνωρίζουμε καθόλου. Και συνεχώς κάνουμε εικασίες.
Μιας και ρωτάς για το πότε η ομάδα ακολουθούσε σταθερά τέτοια πολιτική ώστε να φέρνει νεαρούς κτλ. Είναι άλλο πράγμα η πολιτική και άλλο πράγμα το σκανάρισμα του τι κυκλοφορεί. Ο Κωστίκος μιλούσε για το πως δουλεύει το τμήμα scouting και μέχρι που φτάνουν οι αρμοδιότητές του. Αν ακούσεις τη συνέντευξη θα διαπιστώσεις πως το σκανάρω και εντοπίζω δε σημαίνει πως χτυπάω άμεσα κάποιον. Είπε σε μέσες άκρες ο Κωστίκος πως πολλές φορές τσεκάρεις έναν παίκτη και παρακολουθείς την πορεία του για να δεις την εξέλιξη του αλλά και το πότε θα έρθει η κατάλληλη στιγμή για να τον φέρεις. Γιατί το να φτάσεις να φέρεις κάποιον κάποιον εξαρτάται από πολλές άλλες παραμέτρους που ξεφεύγουν από τη δικαιοδοσία του scouting.
Το θέμα είναι πως εμείς οι απέξω έχουμε εντελώς λαθεμένη άποψη τόσο για το πως λειτουργεί το πράγμα όσο και για τους χρόνους που δουλεύεται. Είπε πως το Μάρτιο έγινε η συνάντηση για Κένι και Τέιλορ. Αν λέει ψέματα, αναλαμβάνει την ευθύνη των λόγων του ως άνθρωπος της ομάδας. Αν λέει αλήθεια γίνεται αντιληπτό πως αυτά που βλέπουμε εμείς δεν ανταποκρίνονται σε τίποτα με την πραγματική λειτουργία της ΠΑΕ.

Υγ. Καλή χρονιά να έχεις με υγεία και ΠΑΟΚτσήδικες χαρές
These users thanked the author marsantos for the post (total 12):
Kabamaru11, gervasio artigas, trouman, PAOK DreXleR, FreeWatcher, Maklaz, M o r b i u S, Jean Valjean, sakis_the_fraud, Sera4 and 2 more users
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Ένα από τα πράγματα που θέλω να πω είναι ότι αν λάβουμε ως δεδομένα τα λόγια του, τότε το σκάουτιγκ της ομάδας δεν συμβαδίζει με την πολιτική της ομάδας στις μεταγραφές. Τσάμπα σκανάρεις τον όποιον Μπάμπα στα 18 του ή τον Σβαμπ στα 21 του, όταν τους φέρνεις σχεδόν 10 χρόνια μετά.
These users thanked the author Miles for the post (total 2):
boogeyman77, Montrealiotis
paokspren

Δημοσίευση από paokspren »

Δεν μου φαίνεται παράξενο να συζητάνε από τον Μάρτιο για τον Κένι και τον Τέιλορ. Άλλα η προσέγγιση παικτών που λήγουν τα συμβόλαια τους δεν λέει τίποτα, καθώς τους 5-6 υποψήφιους τους βρίσκει οποιοσδήποτε άνετα στο transfermarkt, οι επιλογές δεν είναι και πολλές. Και ο λόγος είναι προφανής: ελάχιστοι καλοί παίκτες ολοκληρώνουν το συμβόλαιο τους, η ομάδα τους είτε θα το ανανεώσει είτε θα τους πουλήσει.

Ούτε καν ο Σορετίρε από την Μαντσεστερ Γιουνάιντεντ 'Β δεν είναι θέμα scouting, σιγά μην περιμένε ο μανατζέρ του να τον ανακαλύψει ο Κωστίκος στα 23 του.

Μπράβο για το recruiting που πήραν τους πρώτους τους στόχους, αλλά αυτό δεν είναι scouting.
These users thanked the author paokspren for the post:
sakis_the_fraud
Άβαταρ μέλους
Ettien26

Δημοσίευση από Ettien26 »

Εντάξει όχι και 23.
20 χρονών ήρθε ο Σορετίρε
Maklaz

Δημοσίευση από Maklaz »

Ally Samagoal έγραψε: Κυρ 04 Ιαν 2026, 20:01
Maklaz έγραψε: Κυρ 04 Ιαν 2026, 13:50
xrisitsapa έγραψε: Κυρ 04 Ιαν 2026, 11:24 Ερωτηση για χουλιαμα :

Ειστε ο ΤΔ του ΠΑΟΚ, εχετε μπατζετ 5εκ για τωρα.
Με αυτα τα λεφτα μπορειτε να φερετε τωρα ειτε τον
Γιαννουλη ειτε τον Ντρκουσιτς.
Ποιον φερνετε :;
Εύκολο. Αγορά και οι 2, με 2 ισόποσες δόσεις.

Πιστεύω ότι θεωρούν τα 5εκ απαγορευτικό ποσό για τον Γιαννούλη αποκλειστικά και μόνο για το ηλικιακό.
.................
οι Έλληνες παίκτες που παίζουν έξω θα σε βλέπουν πολύ διαφορετικά από τις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες όταν θα έρθει η ώρα να γυρίσουν στην χώρα τους....Μαυροπάνος, Ιωαννίδης.
Ο Γιαννούλης για να έρθει θα θέλει και ένα καλούτσικο συμβόλαιο. Σίγουρα πάνω από 1 μύριο. Αν πούμε ότι σύνολο θα πάρει 4 μύρια για 3 χρόνια συν τα 5 της αγοράς τότε το ποσό κατευθείαν πάει στα 3 μυρια τον χρόνο για αριστερό μπακ το οποίο στο τέλος της 3ετίας θα έχει γίνει 33. Άρα αν και όταν μείνει ελεύθερος ίσως γιατί δεν συμφέρει
Ξεχνάμε τον παράγοντα Μπάμπα όπου σε περίπτωση μη ανανέωσης αλλάζουν όλα τα παραπάνω. Θα μου πεις πως ο Λουτσέσκου σίγουρα θα τον θέλει και θα έχεις δίκιο, αλλά ρε συ, μέχρι στιγμής ούτε ο ίδιος ο Μπάμπα δεν το δείχνει αυτό.

Το 28 μένει ελεύθερος, δική μου αίσθηση ότι θα έρθει πολύ πιο νωρίς.
These users thanked the author Maklaz for the post:
Ally Samagoal
Άβαταρ μέλους
margas

Δημοσίευση από margas »

γιατι οχι διδυμο μητσος-μπαμπα; γιατι αν φυγει ο μπαμπα δε θα φυγει και ο τειλορ και δευτερη χρονια στην ομαδα δε νομιζω να τον θελει κανεις
Maklaz

Δημοσίευση από Maklaz »

margas έγραψε: Δευ 05 Ιαν 2026, 00:54 γιατι οχι διδυμο μητσος-μπαμπα; γιατι αν φυγει ο μπαμπα δε θα φυγει και ο τειλορ και δευτερη χρονια στην ομαδα δε νομιζω να τον θελει κανεις
Ναι σίγουρα θα μπορούσε να γίνει και αυτό αν βρισκόταν λύση με τον Τέιλορ. Απλά μετά θα έχεις 2 θεωρητικά βαριά συμβόλαια στα αριστερά.

Επίσης, χωρίς να θέλω να παρεξηγηθούν τα λόγια μου, ο Μπάμπα αυτό που είχε να δώσει το έδωσε και με το παραπάνω, καλό είναι να κλείνουμε κάποιους κύκλους όταν έρχεται η στιγμή και να μην τους τραβάμε όλους από τα μαλλιά. Είναι άδικο και για τους ίδιους.
paokspren

Δημοσίευση από paokspren »

Ettien26 έγραψε: Δευ 05 Ιαν 2026, 00:47 Εντάξει όχι και 23.
20 χρονών ήρθε ο Σορετίρε
Ήθελα να γράψω 13 για να κοροιδέψω και τα έκανα μαντάρα :lol:
Άβαταρ μέλους
Ettien26

Δημοσίευση από Ettien26 »

Τον Σκωτσέζο μην το βγάζετε από την εξίσωση...κανονικός παίκτης είναι ... κάτι παραπάνω θα δείξει. Πιστεύω ότι η εικόνα του θα είναι βελτιωμένη στην συνέχεια.
These users thanked the author Ettien26 for the post (total 8):
Maklaz, margas, Χωρικός, Dimitris_L4, zaffodb, Jim_Chatz, SCIFO, Unpsofable78
boogeyman77
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από boogeyman77 »

embuji έγραψε: Κυρ 04 Ιαν 2026, 22:12 για να ειπε μια χαρα ο Γερεμεγιεφ μου κανει, φαντασου τι ηταν οι υπολοιποι.
Επιπέδου ΕΠΣΜ;
Ally Samagoal

Δημοσίευση από Ally Samagoal »

Maklaz έγραψε: Δευ 05 Ιαν 2026, 00:52
Ally Samagoal έγραψε: Κυρ 04 Ιαν 2026, 20:01
Maklaz έγραψε: Κυρ 04 Ιαν 2026, 13:50

Εύκολο. Αγορά και οι 2, με 2 ισόποσες δόσεις.

Πιστεύω ότι θεωρούν τα 5εκ απαγορευτικό ποσό για τον Γιαννούλη αποκλειστικά και μόνο για το ηλικιακό.
.................
οι Έλληνες παίκτες που παίζουν έξω θα σε βλέπουν πολύ διαφορετικά από τις υπόλοιπες Ελληνικές ομάδες όταν θα έρθει η ώρα να γυρίσουν στην χώρα τους....Μαυροπάνος, Ιωαννίδης.
Ο Γιαννούλης για να έρθει θα θέλει και ένα καλούτσικο συμβόλαιο. Σίγουρα πάνω από 1 μύριο. Αν πούμε ότι σύνολο θα πάρει 4 μύρια για 3 χρόνια συν τα 5 της αγοράς τότε το ποσό κατευθείαν πάει στα 3 μυρια τον χρόνο για αριστερό μπακ το οποίο στο τέλος της 3ετίας θα έχει γίνει 33. Άρα αν και όταν μείνει ελεύθερος ίσως γιατί δεν συμφέρει
Ξεχνάμε τον παράγοντα Μπάμπα όπου σε περίπτωση μη ανανέωσης αλλάζουν όλα τα παραπάνω. Θα μου πεις πως ο Λουτσέσκου σίγουρα θα τον θέλει και θα έχεις δίκιο, αλλά ρε συ, μέχρι στιγμής ούτε ο ίδιος ο Μπάμπα δεν το δείχνει αυτό.

Το 28 μένει ελεύθερος, δική μου αίσθηση ότι θα έρθει πολύ πιο νωρίς.
Αν ανανεώσει ο Μπαμπά έστω και μονοετές (που δεν παίζει) τότε ο Γιαννουλης είναι απίθανο να έρθει. Πρώτον γιατί στο αριστερό μπακ θα πληρώνουμε γύρω στα 3 εκατομμύρια τον χρόνο για Μπαμπά και Γιαννουλη (αν θεωρήσουμε ότι ο Γιαννουλης θα έρθει με ένα ποσό γύρω στα 2 εκατομμύρια). Και κυρίως πρέπει να ξεφορτωθούμε τον Τειλορ και κυρίως το συμβόλαιο του. Αν από την άλλη ο Μπαμπά δεν ανανεώσει τότε ο Γιαννουλης πιθανότατα θα είναι ο αντικαταστάτης αλλά θα μείνουμε με Τειλορ. Δεν θα αλλάξουν και τα 2 αριστερα μπακ την ίδια μεταγραφική περίοδο. Δεν θυμάμαι πότε επι Λουτσεσκου να αλλάζουμε ολικά μια θέση οπότε δεν νομίζω να γίνει.
Αν ο Γιαννουλης πιέσει, η ομάδα που παίζει δεν τα πάει καλα ίσως να τον πάρουμε με πιο λίγα λεφτά γιατί τα 5 είναι υπερβολή για αριστερό μπακ πόσο μάλλον 30χρονο
These users thanked the author Ally Samagoal for the post:
Maklaz
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI

Δημοσίευση από ABOLEYTOI »

η συνέντευξη του Γιώργαρου είναι ένα διωράκι. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να δηλώνει όποιος ποστάρει εδώ μέσα αν την έχει δει η όχι.

το σκάουτινγκ δε σημαίνει απαραίτητα εύρεση συγκεκριμένων στόχων. Πριν από αυτό σημαίνει γνώση της αγοράς. Στη Ζούλτε Βάρεγγκεμ λοιπόν και όχι στη Σαρλερουά έπαιζε ο Μειτέ την εποχή που βλέπαμε Βελγικό πρωτάθλημα για να τσεκάρουμε τον Εσίτι. Γιατί δεν τον πήραμε θα πει ο άλλος;
Γιατί από εκεί πήγε Μονακό με 8 μύρρια ίσως είναι η απάντηση.

Το πιο σημαντικό είναι ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση στην αεράμυνα. Έχουμε πρόβλημα με τις σέντρες είπε ο Κωστίκος και κυρίως ο τρόπος που το είπε με κάνει να πιστεύω ότι εκεί έχει δοθεί όλο το βάρος για τον Ιανουάριο.

These users thanked the author ABOLEYTOI for the post:
Dimpatra
George Best4

Δημοσίευση από George Best4 »

ABOLEYTOI έγραψε: Δευ 05 Ιαν 2026, 02:48 η συνέντευξη του Γιώργαρου είναι ένα διωράκι. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να δηλώνει όποιος ποστάρει εδώ μέσα αν την έχει δει η όχι.

το σκάουτινγκ δε σημαίνει απαραίτητα εύρεση συγκεκριμένων στόχων. Πριν από αυτό σημαίνει γνώση της αγοράς. Στη Ζούλτε Βάρεγγκεμ λοιπόν και όχι στη Σαρλερουά έπαιζε ο Μειτέ την εποχή που βλέπαμε Βελγικό πρωτάθλημα για να τσεκάρουμε τον Εσίτι. Γιατί δεν τον πήραμε θα πει ο άλλος;
Γιατί από εκεί πήγε Μονακό με 8 μύρρια ίσως είναι η απάντηση.

Το πιο σημαντικό είναι ότι χρειαζόμαστε ενίσχυση στην αεράμυνα. Έχουμε πρόβλημα με τις σέντρες είπε ο Κωστίκος και κυρίως ο τρόπος που το είπε με κάνει να πιστεύω ότι εκεί έχει δοθεί όλο το βάρος για τον Ιανουάριο.

Μάλιστα τι μας είπε ο Γιώργος εδώ?
Ότι ο Εσιτι έπαιζε στην Ζουλτε Βαρεγκεμ και ήταν η αλλαγή του Μεϊτε.
Ότι να ναι.
Έβλεπε από τη Ζουλτε Βαρεγκεμ ο ΠΑΟΚ τον Μεϊτε που ήταν μια ομάδα μόνος του αλλά για δες που η Μονακό τον πήρε 8 μύρια...
Αλλά για δες επίσης ότι και η Ζουλτε Βαρεγκεμ τον είχε πάρει 5+.
Ποτέ δώσαμε εμείς τέτοια ποσά? Και τι ελπίζαμε και τον βλέπαμε? Ότι θα μας τον δώσουν κοψοχρονια?
Και η Λιλ για να τον αγοράσει το 2012 ειχε δωσει πάνω από 2,5.

Ακόμα και 5% να ισχύει κάτι από αυτά που λέει δεν είναι να δώσεις εύσημα στο σκάουτινγκ όταν πήραν πρέφα έναν παίχτη που για αυτόν έχουν δαπανηθεί τόσα μύρια, και έχει φτάσει η αξία του 8 μύρια.Και πόσο μάλλον δεν είναι επίτευγμα που κατέληξαν να δώσουν 3 μύρια για Εσιτι.

Και εγώ παρακολουθώ τον Χααλαντ παιδιά. Από την Σάλτσμπουργκ τον παρακολουθώ...Κι όσο συμπαίκτες ήταν Εσιτι, Μεϊτε στη Ζουλτε Βαρεγκεμ άλλο τόσο εγώ έπαιζα με τον Μεσσι στην Μπαρτσελόνα.
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI

Δημοσίευση από ABOLEYTOI »

για τη Σαρλερουά μιλάει ο Κωστίκος, τη Ζούλτε εγώ την έβαλα.
Άβαταρ μέλους
sakis_the_fraud

Δημοσίευση από sakis_the_fraud »

George Best4 έγραψε: Δευ 05 Ιαν 2026, 03:20 Μάλιστα τι μας είπε ο Γιώργος εδώ?
Ότι ο Εσιτι έπαιζε στην Ζουλτε Βαρεγκεμ και ήταν η αλλαγή του Μεϊτε.
Ότι να ναι.
Έβλεπε από τη Ζουλτε Βαρεγκεμ ο ΠΑΟΚ τον Μεϊτε που ήταν μια ομάδα μόνος του αλλά για δες που η Μονακό τον πήρε 8 μύρια...
Αλλά για δες επίσης ότι και η Ζουλτε Βαρεγκεμ τον είχε πάρει 5+.
Ποτέ δώσαμε εμείς τέτοια ποσά? Και τι ελπίζαμε και τον βλέπαμε? Ότι θα μας τον δώσουν κοψοχρονια?
Και η Λιλ για να τον αγοράσει το 2012 ειχε δωσει πάνω από 2,5.

Ακόμα και 5% να ισχύει κάτι από αυτά που λέει δεν είναι να δώσεις εύσημα στο σκάουτινγκ όταν πήραν πρέφα έναν παίχτη που για αυτόν έχουν δαπανηθεί τόσα μύρια, και έχει φτάσει η αξία του 8 μύρια.Και πόσο μάλλον δεν είναι επίτευγμα που κατέληξαν να δώσουν 3 μύρια για Εσιτι.

Και εγώ παρακολουθώ τον Χααλαντ παιδιά. Από την Σάλτσμπουργκ τον παρακολουθώ...Κι όσο συμπαίκτες ήταν Εσιτι, Μεϊτε στη Ζουλτε Βαρεγκεμ άλλο τόσο εγώ έπαιζα με τον Μεσσι στην Μπαρτσελόνα.
Έχετε μπερδευτεί λιγάκι.
Όταν λέει ο Κωστίκος είχαμε δει τον "Μείτε απο τότε", δεν σήμαινε ότι τον κοιτούσαν για να τον πάρουν. Και εξηγώ.

Οι ομάδες, προσπαθούν να έχουν μια εικόνα, μια βάση δεδομένων, για συγκεκριμένα πρωταθλήματα και "ραφια" παικτών. Για να το κάνουν αυτό, παρακολουθούν διαφορά ματς πρωταθλημάτων, εθνικές ομάδες, ευρωπαϊκά κύπελλα κλπ. (Το ανέφερε και αυτό ο Κωστίκος) Οι σκαουτερς σημειώνουν παίκτες που τους αρέσουν και κάνουν μια αναφορά για τον Χ ψ παίκτη που μπαίνει στο αρχείο. Έτσι σιγά σιγά, αρχίζουν να αποκτούν γνώση της αγοράς.

Όταν λέει ότι "ξέραμε τον Μπαμπά από τα 18", δεν εννοεί κοιτούσε ο ΠΑΟΚ να τον πάρει τότε, απλά από τότε ξεχώρισε σε κάποιον και τον παρακολουθούσε η ομάδα.

Όταν λοιπόν πλησιάζει μεταγραφική περίοδος και ο κοουτς λέει θέλω έναν πχ δεξιό Μπακ να ανεβοκατεβαίνει την πλευρά, κοιτάνε τα κιτάπια τους, βλέπουν τι έχουν σε δεξιά Μπακ και αρχίζει το ξεκαθάρισμα με τις αναφορές. Δεν ανοίγουν τρανσφερμαρκετ... Ο αρχισκαουτ προτείνει τους παίκτες που προκρίθηκαν και μετά αναλαμβάνουν άλλοι.

Το ίδιο ισχύει και για τις προτάσεις μάνατζερ που ανέφερε. Είπε "80% από αυτούς που μας προτείνουμε, τους ξέρουμε", είναι σημαντικό να τους ξέρεις και να τους έχεις αξιολογήσει ήδη για να μην χάσεις χρόνο μέσα στην μεταγραφική περίοδο.

Η αλήθεια πάντως είναι, πως επικεντρώθηκαν σε πετυχημένες κινήσεις στην κουβέντα τους και δεν ανέφεραν κανένα παλτό και ποιος τον εφερε.

Επίσης δεν ανέφεραν καθόλου αν υπάρχουν και άλλες διαδικασίες για να γίνουν οι μεταγραφές, πχ να το πάρει πάνω του ο Τ.Δ. (λέγε με Μποτο) ή η οικογένεια (Χατσεριδης;).
These users thanked the author sakis_the_fraud for the post:
Unpsofable78
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”