Μεταγραφές καλοκαιριού 2023 ΙV

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
nunies4

Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2023 ΙV

Δημοσίευση από nunies4 »

Το μόνο που μπορώ να βρω θετικό στο πολύ βαρύ πρόγραμμα είναι ότι τα ντέρμπι είναι πριν από τα ευρωπαϊκά ματς οπότε θα υπάρχει ένα διάστημα 4 ημερών μέχρι το ματς της Πέμπτης, και ότι μετά τα ευρωπαϊκά (2,5 μέρες μετά) τα περισσότερα ματς που παίζουμε είναι εντός έδρας και σχετικά βατα.
renegade

Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 20 . 23 ΙV

Δημοσίευση από renegade »

panpangr77 έγραψε:Η επιτυχία θα εξαρτηθεί στην διαχείριση . Οι τρεις προσθήκες στο κέντρο δίνουν την λύση. Η εναλλαγή των συστημάτων είναι η γιατρειά σε όποιο κενό υπάρχει.
Υγεία να έχουν οι παίκτες και όλα θα γίνουν. Πολύ καλό νέο που ο Σαματά έμεινε πίσω.
Αν υπήρχε ένας προπονητής με μεγαλύτερη ελαστικότητα στους σχηματισμούς και στον τρόπο προσέγγισης των παιχνιδιών...θα έλεγα ναι.
Τώρα δεν είμαι καν σίγουρος αν ακόμα και για παίκτες όπως ο Βούλγαρος υπάρξει μία προσέγγιση πάνω στα βασικά του ατού και στον τρόπο παιχνιδιού που τον βολεύει ( πού είναι ακριβώς αυτό που παίζει ο Καρβέλας με τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας).
MSc in Football

Δημοσίευση από MSc in Football »

Kabamaru11 έγραψε:Τι στον διαολο;Σε φορουμ του οαρη μπηκα για τα μεταγραφικα του;Τι μιρλα ειναι αυτη;
Μια χαρα ειμαστε,τρομερες ακαδημιες εχουμε,καλο Μ.Ο. ηλικιας,αρκετους γηγενεις.
Σιγουρα ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο,αλλα κανετε λες και ειμαστε γτπ.Αραχτε λιγο και ας περιμενουμε να μπουνε να νεα αποκτηματα.
Κλειστε το τοπικ παιδια,δεν νομιζω πως κυνηγαμε αλλο παικτη.

Εγώ καινούριος είμαι εδώ και δεν έχω γκρινιάξει για τίποτα. Άρα δε με αφορά το σχόλιο ,ούτε με θίγει.
Θέλω να πληροφορήσω όμως τον φίλο πως τα σχόλια αυτού του τύπου ,πέρα από προσβλητικά για τους συνοπαδους μας και διχαστικά, είναι πολύ αδιάφορα ,ρε αδερφέ. Πολύ ξενέρωτα, πως το λένε.

Από τότε που ήμουν μικρός ,τη δεκαετία του 80, και τρέχαμε πρωί,πρωί να δούμε στις εφημερίδες καμία μεταγραφή να γουστάρουμε μέχρι σήμερα, ο γνήσιος οπαδός είναι άρρωστος με τις μεταγραφές. Δεν έχει σημασία αν τη χρειαζόμαστε ως ομαδα ή όχι, αν έχουμε ήδη πάρει 10 μεταγραφές ή αν λήγει η μεταγραφική περίοδος. Έτσι μάθαμε από μικροί. Μπορεί τότε η μεταγραφή να μην ήταν οΜπερμπάτοφ,ο Ντεσποτοφ ή ο Μάρκος Αντόνιο αλλά μπορεί να ήταν ο Σκαρτάδος απ'τον Διαγόρα Ρόδου, ο Μαγκντί, οι αδελφοί Χασάν, ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας και ο Φραντζεσκος, ο Κουτσιανικούλης ,ο Γκαρσία,ο Κοντρέρας κλπ. Πάντα κάποιες μεταγραφές μας έφτιαχναν τη διάθεση.

Αυτό που διαβάζω τα τελευταία χρόνια δηλαδή να χαιρόμαστε με τις πωλήσεις ,με τα αετόπουλα και όταν δεν πονάει η τσέπη του προεδρου και να θεωρούμε αλλόθρησκους όσα αρρωστάκια περιμένουν μεταγραφή μέχρι το παρά πέντε για να δούνε την ΠΑΟΚΑΡΑ πανίσχυρη, δεν το καταλαβαινω
panpangr77

Δημοσίευση από panpangr77 »

Όταν έχεις Μειτε,Αντόνιο,Οζντοεφ και Σβαμπ για οκτώ και Τσιγγάρα για 6 θα αναγκαστεί να παίξει 4-3-3 ...
Miles

Δημοσίευση από Miles »

Το 433 δεν παίζεται απλά γιατί έχεις πολλά χαφ, δεν είναι ποσοτικό το θέμα, αλλά ποιοτικό. Με το 433 απλά θα τεντώσουμε τα καλά χαφ. Ο Σβαμπ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε rotation 433, ο Τσιγγάρας ναι.
Άβαταρ μέλους
vs40

Δημοσίευση από vs40 »

Φέτος έχουμε όντως ρόστερ που κάνει περα από το 4-2-3-1 και για το 4-3-3, αλλά ακόμη και για 3άδα πίσω. Θεωρώ ότι ο Ζιβκοβιτς μπορεί δεξιά, και ο Μπαμπα αριστερά λόγω τρεξιματων. Ο Βιερι μπορεί Δεξιά .Αμυντικός, όπως φυσικά και ο Κεντζιορα, ενώ αριστερά έχουμε επίσης πολλές λύσεις, ειδικά με Μιχαηλίδη στο ροστερ. 2οι επιθετικοί πλέον είναι επίσης αρκετοί στο ροστερ. Φυσικά μπορούμε και το 4-4-2, που εμένα δε μου αρέσει πολύ.

Όλα αυτά γίνανε με πολύ καλά στοχευμενες μεταγραφές. Επεσε και ο αριθμός του ροστερ και εξοικονομηθηκαν πόροι. Τώρα τη σκυτάλη έχει ο Λουτσεσκου.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Οι καιροι ειναι δυσκολοι ,μη τα θελουμε ολα δικα μας.Υπερβαση καναμε δυσκολα να δωσουμε κι άλλα για κατι ποιοτικο.Ας παρουν ευκαιρίες και οι μικροι.Ενα ακομα καλο εξτρεμ θα δημιουργησει και θεμα .Ποιον θ αφησεις εξω απ τους παλιούς .Για τον Ραζβαν μετρανε πολυ αυτα.
Νομιζω οτι εχουμε το πιο γεματο ροστερ μετα απο καιρο .Αφηστε τη γκρινια και παμε να τ απολαυσουμε.
renegade

Miles έγραψε:Το 433 δεν παίζεται απλά γιατί έχεις πολλά χαφ, δεν είναι ποσοτικό το θέμα, αλλά ποιοτικό. Με το 433 απλά θα τεντώσουμε τα καλά χαφ. Ο Σβαμπ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε rotation 433, ο Τσιγγάρας ναι.
Δηλαδή μπορεί να ανταπεξέλθει σε δυάδα χαφ τα οποία διχοτομουν το γήπεδο και πρέπει να κάνουν τα πάντα όλα... αλλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τριάδα ως μέσα αριστερά?
Δεν μου βγάζει πολύ νόημα αυτό.
Επίσης κανείς δεν είπε ότι θα πρέπει να παίξουμε 50 ματς με αυτό το σχηματισμό
Άβαταρ μέλους
kritikos44

Δημοσίευση από kritikos44 »

Έχουμε θέμα λόγω λόγω φορτωμένου προγράμματος
Έχουμε θέμα λόγω Κόπα Αφρικα
Έχουμε αριθμητικό αλλά και ποιοτικό θέμα στα εξτρεμ, το δεξί μπακ , εγώ θα πω και στο στόπερ.
Αν βγάλει ένα τραυματισμό ο Εκονγκ θα πας με Κούλιε ~ Μιχα και αλλαγή ο Νασμπεργκ ?

Δεν είναι θέμα γκρίνιας, άλλωστε η μεταγραφική περίοδος ήταν καλύτερη από ότι οι πιο πολλοί περιμέναμε

Απλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Είναι κρίμα μια καλή προσπάθεια να μείνει ημιτελής...

Βέβαια δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει κάποια κίνηση, διότι δεν φαντάζομαι να δώσουν 1.000.000 πχ στον Σανσονέ για να παίξει 5 ματς
Ούτε νομίζω ότι θα ρθει με τα μισά λεφτά που θα είχε νόημα να τον πάρεις
Άλλωστε όσοι φαινομενικά καλοί παίκτες έχουν απομείνει είτε δεν ρίχνουν το κασέ τους είτε κάποιο ''κουσούρι" έχουν και δεν τους παίρνει κανείς...

Από την άλλη να δώσεις ντε και καλά συμβόλαιο σε κάποιον φτηνό μέτριο απλά για να γεμίσεις αριθμητικά δεν ξέρω πόσο νόημα θα είχε...

Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Frans van Rooij

Δημοσίευση από Frans van Rooij »

Νομίζω θα έχουμε δυνατή προσθήκη μέχρι 11/9. Γίνεται προσπάθεια. Και όχι απαραίτητα για εξτρέμ.
Άβαταρ μέλους
Napoli4

Δημοσίευση από Napoli4 »

Αυτό το 4231 που παίζουμε βέβαια, έχει αρκετές παραλλαγές.

Πχ ο Πέλκας έπαιζε κοντά στην περιοχή με κάθετες κινήσεις σε αυτή, ο Μπίσε γυρνούσε πίσω δίνοντας κι άλλη επιλογή στην ανάπτυξη. Ο Ντούγκλας πολλές φορές γινόταν τρίτο στόπερ στην ανάπτυξη, ενώ φέτος με Σβαμπ και Τσιγγάρα δεν είδαμε κάτι παρόμοιο εκτός από 2-3 φάσεις. Πιο πίσω έμενε κυρίως ο Κεντζιόρα, ενώ αντίθετα ο Μάτος είχε ανεβάσματα.

Δηλαδή οκ, στα χαρτιά παίζαμε πάντα επί Λουτσέσκου αυτό το 4231, αλλά στην πράξη έχουμε δει και διαφορετικά συστήματα στην ανάπτυξη, και διαφορετικούς ρόλους παικτών στις ίδιες θέσεις.
Αυτά σε φάση επίθεσης, γιατί σε φάση άμυνας δεν νομίζω να έχουμε δει κάτι διαφορετικό από το 442. Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις πέφτει λίγο ακόμα ο ένας για 4411, σε άλλες ανεβαίνουν λίγο πιο ψηλά τα εξτρέμ, αλλά ο βασικός σχηματισμός είναι 442.

Το σημαντικό είναι, ό,τι και να επιλέξει ο προπονητής, να έχει τους παίκτες που θα τον βγάλουν μια σεζόν έτσι.
Πχ περυσι ειχε δοκιμαστεί αρκετές φορές στην αρχή ο Ντάντας στο 10. Αλλά ήταν χάλια... Ο Αντόνιο μπορεί όμως να κολλάει περισσότερο. Ο Σάκχοφ επίσης δεν κολλούσε στο 10, ενώ ο Οζντόεφ μπορεί να κολλήσει. Θα το δούμε πως θα πάει.

Θέλει υπομονή..
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευση από aivas19 »

Εχει νοημα η επιλογη πχ να στηριξεις τον Τζιμα οποτε δεν εφερες αλλο φορ. Αλλα στους μεσοεπιθετικους οτι και να λεμε εχεις ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ κενο, αν πιστευουν οτι θα καλυφθουν με αλχημειες ως τον Γεναρη και αναλογα με το πως ειμαστε θα ριξει τοτε χρημα για 2 ποιοτικες προσθηκες, εγω παω πασο. Ξερω οτι ακουγεται απιθανο λογω ιστορικου αλλα 1. Φετος ρισκαραν χρονικα αλλα φανηκε οτι θελαν παικτες συγκεκριμενης ποιοτητας. Ισως κανουν το ιδιο παλι περιμενωντας τον Γεναρη 2. Αυτο που αναφερει ο φιλος πανω, δεν βρηκαν στα λεφτα που θελαν αυτο που ψαχναν οποτε απλα πανε παρακατω. Ειδα το στοπερ που εφερε η χαρτινη και για αυτο νομιζω οτι ισχυει πηραν εναν μετριο επειδη δεν ειχαν επιλογες. Ε ας φερουμε κ εμεις εναν δανεικο
renegade

[
Napoli4 έγραψε:Αυτό το 4231 που παίζουμε βέβαια, έχει αρκετές παραλλαγές.

Πχ ο Πέλκας έπαιζε κοντά στην περιοχή με κάθετες κινήσεις σε αυτή, ο Μπίσε γυρνούσε πίσω δίνοντας κι άλλη επιλογή στην ανάπτυξη. Ο Ντούγκλας πολλές φορές γινόταν τρίτο στόπερ στην ανάπτυξη, ενώ φέτος με Σβαμπ και Τσιγγάρα δεν είδαμε κάτι παρόμοιο εκτός από 2-3 φάσεις. Πιο πίσω έμενε κυρίως ο Κεντζιόρα, ενώ αντίθετα ο Μάτος είχε ανεβάσματα.

Δηλαδή οκ, στα χαρτιά παίζαμε πάντα επί Λουτσέσκου αυτό το 4231, αλλά στην πράξη έχουμε δει και διαφορετικά συστήματα στην ανάπτυξη, και διαφορετικούς ρόλους παικτών στις ίδιες θέσεις.
Αυτά σε φάση επίθεσης, γιατί σε φάση άμυνας δεν νομίζω να έχουμε δει κάτι διαφορετικό από το 442. Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις πέφτει λίγο ακόμα ο ένας για 4411, σε άλλες ανεβαίνουν λίγο πιο ψηλά τα εξτρέμ, αλλά ο βασικός σχηματισμός είναι 442.

Το σημαντικό είναι, ό,τι και να επιλέξει ο προπονητής, να έχει τους παίκτες που θα τον βγάλουν μια σεζόν έτσι.
Πχ περυσι ειχε δοκιμαστεί αρκετές φορές στην αρχή ο Ντάντας στο 10. Αλλά ήταν χάλια... Ο Αντόνιο μπορεί όμως να κολλάει περισσότερο. Ο Σάκχοφ επίσης δεν κολλούσε στο 10, ενώ ο Οζντόεφ μπορεί να κολλήσει. Θα το δούμε πως θα πάει.

Θέλει υπομονή..
Ότι οδηγίες και να έχει ο πέλκας με την πρώτη ευκαιρία θα πατήσει περιοχή κτλ.
Η φιλοσοφία όμως του παιχνιδιού και της ανάπτυξης παραμένει η ίδια, προσπαθώντας μέσα από τα τρίγωνα και τις υπεραριθμίες στα άκρα να βάλει την μπάλα παράλληλα στην περιοχή...σε ένα σχεδόν πάντα αργό tempo.
Μπορεί η ομάδα να έχει διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι της ανάλογα τον αντίπαλο?
Μπορεί για παράδειγμα να προσεγγίσει ένα παιχνίδι όπως προσεγγίσαμε το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν.. με τρία αμυντικά χαφ σφιχτά στο κέντρο και γρήγορες αντεπιθέσεις από τα άκρα?
Μακάρι να μπορέσει να δουλευτεί και αυτή η εναλλακτική γιατί φέτος έχουμε κάποιους από τους γρηγορότερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος μπροστά
Miles

Δημοσίευση από Miles »

renegade έγραψε:
Miles έγραψε:Το 433 δεν παίζεται απλά γιατί έχεις πολλά χαφ, δεν είναι ποσοτικό το θέμα, αλλά ποιοτικό. Με το 433 απλά θα τεντώσουμε τα καλά χαφ. Ο Σβαμπ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε rotation 433, ο Τσιγγάρας ναι.
Δηλαδή μπορεί να ανταπεξέλθει σε δυάδα χαφ τα οποία διχοτομουν το γήπεδο και πρέπει να κάνουν τα πάντα όλα... αλλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τριάδα ως μέσα αριστερά?
Δεν μου βγάζει πολύ νόημα αυτό.
Επίσης κανείς δεν είπε ότι θα πρέπει να παίξουμε 50 ματς με αυτό το σχηματισμό
Επειδή δεν υπάρχει 10άρι μπροστά τα δύο 8άρια έχουν μεγαλύτερο χώρο να καλύψουν, γιατί φυσικά το 6άρι δεν παίζει μόνο του άμυνα, άρα και πιο πολλά καθήκοντα, δηλαδή του 10αριού. Και μιλάμε για τον Σβαμπ που ούτε κουβάλημα και τρίπλα έχει ούτε τις τρελές κάθετες στην περιοχή ούτε μια επαρκή κινητικότητα.
Νομίζω ότι τζάμπα συζητάμε το 433, και πέρσι είχαμε αρκετά χαφ, στην αρχή τουλάχιστον, Κούρτιτς/Σβαμπ/Αουγκούστο/Ντάντας/Φιλίπε και Τσιγγάρα αν ήθελε να τον κρατήσει και το ίδιο πρόβλημα στους μεσοεπιθετικούς, και δεν δοκιμάστηκε.
renegade

Αυτό είναι το πρόβλημα ότι ανεξαρτήτου ρόστερ και χαρακτηριστικά παικτών...ο σχηματισμός παραμένει πάντα ίδιος.
Και φυσικά δεν θα παίξει ποτέ 433 ( το κανονικό το ορθόδοξο όχι το 451) αφού ο συγκεκριμένος σχηματισμός δεν είναι τόσο μπαλανς
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”