Μεταγραφές καλοκαιριού 2023 ΙV
Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 2023 ΙV
Το μόνο που μπορώ να βρω θετικό στο πολύ βαρύ πρόγραμμα είναι ότι τα ντέρμπι είναι πριν από τα ευρωπαϊκά ματς οπότε θα υπάρχει ένα διάστημα 4 ημερών μέχρι το ματς της Πέμπτης, και ότι μετά τα ευρωπαϊκά (2,5 μέρες μετά) τα περισσότερα ματς που παίζουμε είναι εντός έδρας και σχετικά βατα.
Re: Μεταγραφές καλοκαιριού 20 . 23 ΙV
Αν υπήρχε ένας προπονητής με μεγαλύτερη ελαστικότητα στους σχηματισμούς και στον τρόπο προσέγγισης των παιχνιδιών...θα έλεγα ναι.panpangr77 έγραψε:Η επιτυχία θα εξαρτηθεί στην διαχείριση . Οι τρεις προσθήκες στο κέντρο δίνουν την λύση. Η εναλλαγή των συστημάτων είναι η γιατρειά σε όποιο κενό υπάρχει.
Υγεία να έχουν οι παίκτες και όλα θα γίνουν. Πολύ καλό νέο που ο Σαματά έμεινε πίσω.
Τώρα δεν είμαι καν σίγουρος αν ακόμα και για παίκτες όπως ο Βούλγαρος υπάρξει μία προσέγγιση πάνω στα βασικά του ατού και στον τρόπο παιχνιδιού που τον βολεύει ( πού είναι ακριβώς αυτό που παίζει ο Καρβέλας με τις μπαλιές στην πλάτη της άμυνας).
-
Kabamaru11 έγραψε:Τι στον διαολο;Σε φορουμ του οαρη μπηκα για τα μεταγραφικα του;Τι μιρλα ειναι αυτη;
Μια χαρα ειμαστε,τρομερες ακαδημιες εχουμε,καλο Μ.Ο. ηλικιας,αρκετους γηγενεις.
Σιγουρα ο εχθρος του καλου ειναι το καλυτερο,αλλα κανετε λες και ειμαστε γτπ.Αραχτε λιγο και ας περιμενουμε να μπουνε να νεα αποκτηματα.
Κλειστε το τοπικ παιδια,δεν νομιζω πως κυνηγαμε αλλο παικτη.
Εγώ καινούριος είμαι εδώ και δεν έχω γκρινιάξει για τίποτα. Άρα δε με αφορά το σχόλιο ,ούτε με θίγει.
Θέλω να πληροφορήσω όμως τον φίλο πως τα σχόλια αυτού του τύπου ,πέρα από προσβλητικά για τους συνοπαδους μας και διχαστικά, είναι πολύ αδιάφορα ,ρε αδερφέ. Πολύ ξενέρωτα, πως το λένε.
Από τότε που ήμουν μικρός ,τη δεκαετία του 80, και τρέχαμε πρωί,πρωί να δούμε στις εφημερίδες καμία μεταγραφή να γουστάρουμε μέχρι σήμερα, ο γνήσιος οπαδός είναι άρρωστος με τις μεταγραφές. Δεν έχει σημασία αν τη χρειαζόμαστε ως ομαδα ή όχι, αν έχουμε ήδη πάρει 10 μεταγραφές ή αν λήγει η μεταγραφική περίοδος. Έτσι μάθαμε από μικροί. Μπορεί τότε η μεταγραφή να μην ήταν οΜπερμπάτοφ,ο Ντεσποτοφ ή ο Μάρκος Αντόνιο αλλά μπορεί να ήταν ο Σκαρτάδος απ'τον Διαγόρα Ρόδου, ο Μαγκντί, οι αδελφοί Χασάν, ο Ζαγοράκης, ο Βρύζας και ο Φραντζεσκος, ο Κουτσιανικούλης ,ο Γκαρσία,ο Κοντρέρας κλπ. Πάντα κάποιες μεταγραφές μας έφτιαχναν τη διάθεση.
Αυτό που διαβάζω τα τελευταία χρόνια δηλαδή να χαιρόμαστε με τις πωλήσεις ,με τα αετόπουλα και όταν δεν πονάει η τσέπη του προεδρου και να θεωρούμε αλλόθρησκους όσα αρρωστάκια περιμένουν μεταγραφή μέχρι το παρά πέντε για να δούνε την ΠΑΟΚΑΡΑ πανίσχυρη, δεν το καταλαβαινω
-
Όταν έχεις Μειτε,Αντόνιο,Οζντοεφ και Σβαμπ για οκτώ και Τσιγγάρα για 6 θα αναγκαστεί να παίξει 4-3-3 ...
Το 433 δεν παίζεται απλά γιατί έχεις πολλά χαφ, δεν είναι ποσοτικό το θέμα, αλλά ποιοτικό. Με το 433 απλά θα τεντώσουμε τα καλά χαφ. Ο Σβαμπ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε rotation 433, ο Τσιγγάρας ναι.
Φέτος έχουμε όντως ρόστερ που κάνει περα από το 4-2-3-1 και για το 4-3-3, αλλά ακόμη και για 3άδα πίσω. Θεωρώ ότι ο Ζιβκοβιτς μπορεί δεξιά, και ο Μπαμπα αριστερά λόγω τρεξιματων. Ο Βιερι μπορεί Δεξιά .Αμυντικός, όπως φυσικά και ο Κεντζιορα, ενώ αριστερά έχουμε επίσης πολλές λύσεις, ειδικά με Μιχαηλίδη στο ροστερ. 2οι επιθετικοί πλέον είναι επίσης αρκετοί στο ροστερ. Φυσικά μπορούμε και το 4-4-2, που εμένα δε μου αρέσει πολύ.
Όλα αυτά γίνανε με πολύ καλά στοχευμενες μεταγραφές. Επεσε και ο αριθμός του ροστερ και εξοικονομηθηκαν πόροι. Τώρα τη σκυτάλη έχει ο Λουτσεσκου.
Όλα αυτά γίνανε με πολύ καλά στοχευμενες μεταγραφές. Επεσε και ο αριθμός του ροστερ και εξοικονομηθηκαν πόροι. Τώρα τη σκυτάλη έχει ο Λουτσεσκου.
- kataramenos5
Οι καιροι ειναι δυσκολοι ,μη τα θελουμε ολα δικα μας.Υπερβαση καναμε δυσκολα να δωσουμε κι άλλα για κατι ποιοτικο.Ας παρουν ευκαιρίες και οι μικροι.Ενα ακομα καλο εξτρεμ θα δημιουργησει και θεμα .Ποιον θ αφησεις εξω απ τους παλιούς .Για τον Ραζβαν μετρανε πολυ αυτα.
Νομιζω οτι εχουμε το πιο γεματο ροστερ μετα απο καιρο .Αφηστε τη γκρινια και παμε να τ απολαυσουμε.
Νομιζω οτι εχουμε το πιο γεματο ροστερ μετα απο καιρο .Αφηστε τη γκρινια και παμε να τ απολαυσουμε.
Δηλαδή μπορεί να ανταπεξέλθει σε δυάδα χαφ τα οποία διχοτομουν το γήπεδο και πρέπει να κάνουν τα πάντα όλα... αλλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τριάδα ως μέσα αριστερά?Miles έγραψε:Το 433 δεν παίζεται απλά γιατί έχεις πολλά χαφ, δεν είναι ποσοτικό το θέμα, αλλά ποιοτικό. Με το 433 απλά θα τεντώσουμε τα καλά χαφ. Ο Σβαμπ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε rotation 433, ο Τσιγγάρας ναι.
Δεν μου βγάζει πολύ νόημα αυτό.
Επίσης κανείς δεν είπε ότι θα πρέπει να παίξουμε 50 ματς με αυτό το σχηματισμό
- kritikos44
Έχουμε θέμα λόγω λόγω φορτωμένου προγράμματος
Έχουμε θέμα λόγω Κόπα Αφρικα
Έχουμε αριθμητικό αλλά και ποιοτικό θέμα στα εξτρεμ, το δεξί μπακ , εγώ θα πω και στο στόπερ.
Αν βγάλει ένα τραυματισμό ο Εκονγκ θα πας με Κούλιε ~ Μιχα και αλλαγή ο Νασμπεργκ ?
Δεν είναι θέμα γκρίνιας, άλλωστε η μεταγραφική περίοδος ήταν καλύτερη από ότι οι πιο πολλοί περιμέναμε
Απλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Είναι κρίμα μια καλή προσπάθεια να μείνει ημιτελής...
Βέβαια δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει κάποια κίνηση, διότι δεν φαντάζομαι να δώσουν 1.000.000 πχ στον Σανσονέ για να παίξει 5 ματς
Ούτε νομίζω ότι θα ρθει με τα μισά λεφτά που θα είχε νόημα να τον πάρεις
Άλλωστε όσοι φαινομενικά καλοί παίκτες έχουν απομείνει είτε δεν ρίχνουν το κασέ τους είτε κάποιο ''κουσούρι" έχουν και δεν τους παίρνει κανείς...
Από την άλλη να δώσεις ντε και καλά συμβόλαιο σε κάποιον φτηνό μέτριο απλά για να γεμίσεις αριθμητικά δεν ξέρω πόσο νόημα θα είχε...
Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Έχουμε θέμα λόγω Κόπα Αφρικα
Έχουμε αριθμητικό αλλά και ποιοτικό θέμα στα εξτρεμ, το δεξί μπακ , εγώ θα πω και στο στόπερ.
Αν βγάλει ένα τραυματισμό ο Εκονγκ θα πας με Κούλιε ~ Μιχα και αλλαγή ο Νασμπεργκ ?
Δεν είναι θέμα γκρίνιας, άλλωστε η μεταγραφική περίοδος ήταν καλύτερη από ότι οι πιο πολλοί περιμέναμε
Απλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο.
Είναι κρίμα μια καλή προσπάθεια να μείνει ημιτελής...
Βέβαια δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα γίνει κάποια κίνηση, διότι δεν φαντάζομαι να δώσουν 1.000.000 πχ στον Σανσονέ για να παίξει 5 ματς
Ούτε νομίζω ότι θα ρθει με τα μισά λεφτά που θα είχε νόημα να τον πάρεις
Άλλωστε όσοι φαινομενικά καλοί παίκτες έχουν απομείνει είτε δεν ρίχνουν το κασέ τους είτε κάποιο ''κουσούρι" έχουν και δεν τους παίρνει κανείς...
Από την άλλη να δώσεις ντε και καλά συμβόλαιο σε κάποιον φτηνό μέτριο απλά για να γεμίσεις αριθμητικά δεν ξέρω πόσο νόημα θα είχε...
Στάλθηκε από το Redmi Note 9 Pro μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Νομίζω θα έχουμε δυνατή προσθήκη μέχρι 11/9. Γίνεται προσπάθεια. Και όχι απαραίτητα για εξτρέμ.
Αυτό το 4231 που παίζουμε βέβαια, έχει αρκετές παραλλαγές.
Πχ ο Πέλκας έπαιζε κοντά στην περιοχή με κάθετες κινήσεις σε αυτή, ο Μπίσε γυρνούσε πίσω δίνοντας κι άλλη επιλογή στην ανάπτυξη. Ο Ντούγκλας πολλές φορές γινόταν τρίτο στόπερ στην ανάπτυξη, ενώ φέτος με Σβαμπ και Τσιγγάρα δεν είδαμε κάτι παρόμοιο εκτός από 2-3 φάσεις. Πιο πίσω έμενε κυρίως ο Κεντζιόρα, ενώ αντίθετα ο Μάτος είχε ανεβάσματα.
Δηλαδή οκ, στα χαρτιά παίζαμε πάντα επί Λουτσέσκου αυτό το 4231, αλλά στην πράξη έχουμε δει και διαφορετικά συστήματα στην ανάπτυξη, και διαφορετικούς ρόλους παικτών στις ίδιες θέσεις.
Αυτά σε φάση επίθεσης, γιατί σε φάση άμυνας δεν νομίζω να έχουμε δει κάτι διαφορετικό από το 442. Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις πέφτει λίγο ακόμα ο ένας για 4411, σε άλλες ανεβαίνουν λίγο πιο ψηλά τα εξτρέμ, αλλά ο βασικός σχηματισμός είναι 442.
Το σημαντικό είναι, ό,τι και να επιλέξει ο προπονητής, να έχει τους παίκτες που θα τον βγάλουν μια σεζόν έτσι.
Πχ περυσι ειχε δοκιμαστεί αρκετές φορές στην αρχή ο Ντάντας στο 10. Αλλά ήταν χάλια... Ο Αντόνιο μπορεί όμως να κολλάει περισσότερο. Ο Σάκχοφ επίσης δεν κολλούσε στο 10, ενώ ο Οζντόεφ μπορεί να κολλήσει. Θα το δούμε πως θα πάει.
Θέλει υπομονή..
Πχ ο Πέλκας έπαιζε κοντά στην περιοχή με κάθετες κινήσεις σε αυτή, ο Μπίσε γυρνούσε πίσω δίνοντας κι άλλη επιλογή στην ανάπτυξη. Ο Ντούγκλας πολλές φορές γινόταν τρίτο στόπερ στην ανάπτυξη, ενώ φέτος με Σβαμπ και Τσιγγάρα δεν είδαμε κάτι παρόμοιο εκτός από 2-3 φάσεις. Πιο πίσω έμενε κυρίως ο Κεντζιόρα, ενώ αντίθετα ο Μάτος είχε ανεβάσματα.
Δηλαδή οκ, στα χαρτιά παίζαμε πάντα επί Λουτσέσκου αυτό το 4231, αλλά στην πράξη έχουμε δει και διαφορετικά συστήματα στην ανάπτυξη, και διαφορετικούς ρόλους παικτών στις ίδιες θέσεις.
Αυτά σε φάση επίθεσης, γιατί σε φάση άμυνας δεν νομίζω να έχουμε δει κάτι διαφορετικό από το 442. Ίσως σε κάποιες περιπτώσεις πέφτει λίγο ακόμα ο ένας για 4411, σε άλλες ανεβαίνουν λίγο πιο ψηλά τα εξτρέμ, αλλά ο βασικός σχηματισμός είναι 442.
Το σημαντικό είναι, ό,τι και να επιλέξει ο προπονητής, να έχει τους παίκτες που θα τον βγάλουν μια σεζόν έτσι.
Πχ περυσι ειχε δοκιμαστεί αρκετές φορές στην αρχή ο Ντάντας στο 10. Αλλά ήταν χάλια... Ο Αντόνιο μπορεί όμως να κολλάει περισσότερο. Ο Σάκχοφ επίσης δεν κολλούσε στο 10, ενώ ο Οζντόεφ μπορεί να κολλήσει. Θα το δούμε πως θα πάει.
Θέλει υπομονή..
Εχει νοημα η επιλογη πχ να στηριξεις τον Τζιμα οποτε δεν εφερες αλλο φορ. Αλλα στους μεσοεπιθετικους οτι και να λεμε εχεις ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΟ κενο, αν πιστευουν οτι θα καλυφθουν με αλχημειες ως τον Γεναρη και αναλογα με το πως ειμαστε θα ριξει τοτε χρημα για 2 ποιοτικες προσθηκες, εγω παω πασο. Ξερω οτι ακουγεται απιθανο λογω ιστορικου αλλα 1. Φετος ρισκαραν χρονικα αλλα φανηκε οτι θελαν παικτες συγκεκριμενης ποιοτητας. Ισως κανουν το ιδιο παλι περιμενωντας τον Γεναρη 2. Αυτο που αναφερει ο φιλος πανω, δεν βρηκαν στα λεφτα που θελαν αυτο που ψαχναν οποτε απλα πανε παρακατω. Ειδα το στοπερ που εφερε η χαρτινη και για αυτο νομιζω οτι ισχυει πηραν εναν μετριο επειδη δεν ειχαν επιλογες. Ε ας φερουμε κ εμεις εναν δανεικο
[
Η φιλοσοφία όμως του παιχνιδιού και της ανάπτυξης παραμένει η ίδια, προσπαθώντας μέσα από τα τρίγωνα και τις υπεραριθμίες στα άκρα να βάλει την μπάλα παράλληλα στην περιοχή...σε ένα σχεδόν πάντα αργό tempo.
Μπορεί η ομάδα να έχει διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι της ανάλογα τον αντίπαλο?
Μπορεί για παράδειγμα να προσεγγίσει ένα παιχνίδι όπως προσεγγίσαμε το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν.. με τρία αμυντικά χαφ σφιχτά στο κέντρο και γρήγορες αντεπιθέσεις από τα άκρα?
Μακάρι να μπορέσει να δουλευτεί και αυτή η εναλλακτική γιατί φέτος έχουμε κάποιους από τους γρηγορότερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος μπροστά
Ότι οδηγίες και να έχει ο πέλκας με την πρώτη ευκαιρία θα πατήσει περιοχή κτλ.Napoli4 έγραψε:Αυτό το 4231 που παίζουμε βέβαια, έχει αρκετές παραλλαγές.
Θέλει υπομονή..
Η φιλοσοφία όμως του παιχνιδιού και της ανάπτυξης παραμένει η ίδια, προσπαθώντας μέσα από τα τρίγωνα και τις υπεραριθμίες στα άκρα να βάλει την μπάλα παράλληλα στην περιοχή...σε ένα σχεδόν πάντα αργό tempo.
Μπορεί η ομάδα να έχει διαφορετική προσέγγιση στο παιχνίδι της ανάλογα τον αντίπαλο?
Μπορεί για παράδειγμα να προσεγγίσει ένα παιχνίδι όπως προσεγγίσαμε το παιχνίδι με την Αϊντχόφεν.. με τρία αμυντικά χαφ σφιχτά στο κέντρο και γρήγορες αντεπιθέσεις από τα άκρα?
Μακάρι να μπορέσει να δουλευτεί και αυτή η εναλλακτική γιατί φέτος έχουμε κάποιους από τους γρηγορότερους ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος μπροστά
Επειδή δεν υπάρχει 10άρι μπροστά τα δύο 8άρια έχουν μεγαλύτερο χώρο να καλύψουν, γιατί φυσικά το 6άρι δεν παίζει μόνο του άμυνα, άρα και πιο πολλά καθήκοντα, δηλαδή του 10αριού. Και μιλάμε για τον Σβαμπ που ούτε κουβάλημα και τρίπλα έχει ούτε τις τρελές κάθετες στην περιοχή ούτε μια επαρκή κινητικότητα.renegade έγραψε:Δηλαδή μπορεί να ανταπεξέλθει σε δυάδα χαφ τα οποία διχοτομουν το γήπεδο και πρέπει να κάνουν τα πάντα όλα... αλλά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τριάδα ως μέσα αριστερά?Miles έγραψε:Το 433 δεν παίζεται απλά γιατί έχεις πολλά χαφ, δεν είναι ποσοτικό το θέμα, αλλά ποιοτικό. Με το 433 απλά θα τεντώσουμε τα καλά χαφ. Ο Σβαμπ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει σε rotation 433, ο Τσιγγάρας ναι.
Δεν μου βγάζει πολύ νόημα αυτό.
Επίσης κανείς δεν είπε ότι θα πρέπει να παίξουμε 50 ματς με αυτό το σχηματισμό
Νομίζω ότι τζάμπα συζητάμε το 433, και πέρσι είχαμε αρκετά χαφ, στην αρχή τουλάχιστον, Κούρτιτς/Σβαμπ/Αουγκούστο/Ντάντας/Φιλίπε και Τσιγγάρα αν ήθελε να τον κρατήσει και το ίδιο πρόβλημα στους μεσοεπιθετικούς, και δεν δοκιμάστηκε.
Αυτό είναι το πρόβλημα ότι ανεξαρτήτου ρόστερ και χαρακτηριστικά παικτών...ο σχηματισμός παραμένει πάντα ίδιος.
Και φυσικά δεν θα παίξει ποτέ 433 ( το κανονικό το ορθόδοξο όχι το 451) αφού ο συγκεκριμένος σχηματισμός δεν είναι τόσο μπαλανς
Και φυσικά δεν θα παίξει ποτέ 433 ( το κανονικό το ορθόδοξο όχι το 451) αφού ο συγκεκριμένος σχηματισμός δεν είναι τόσο μπαλανς