Europemania II
- Mitsospaoki4
- Moderator
Re: Europemania II

blackchaos
Αν θες γράψε κάτι ξανά για τα οικονομικά θέματα που μας περιμένουν στο C.L
Κάτι θα ξαναγράψω,αλλά νομίζω θα το κάνεις καλύτερα από μένα
Afanas έγραψε:Doom στο spreadsheet για τα rankings στο rebalancing του Europa έχει μια λίστα για προαγωγή στα play off όπου είμαστε πρώτοι, αλλά δεν έχει ενεργοποιηθεί αυτό το σενάριο. Αυτό έχει να κάνει μόνο με το ποιός μπήκε απευθείας στους ομίλους λόγω EL rebalancing; Οπότε που έμεινε κενή θέση. Δηλαδή τώρα η Μπενφίκα είναι από μονοπάτι μη πρωταθλητών οπότε ευνοείται κι η Σλάβια, ενώ αν πχ ήταν μια πρωταθλήτρια που έπαιρνε το εισιτήριο τότε θα ευνοουμασταν εμείς;

Μήπως να βγει ένα podcast με doom? Ετσι μια ωραία κουβεντουλα για όλα αυτά..
Πάντως έτσι όπως μας βλέπω, μπορούμε πολύ εύκολα να εξασφαλίσουμε ομίλους Κόνφερενς (1η πρόκριση), σχετικά εύκολα ομίλους Γιουρόπα (2η πρόκριση) και στα playoff πρέπει να παρακαλάμε για καλή κλήρωση ώστε να κυνηγήσουμε το όνειρο.
Πάντως έτσι όπως μας βλέπω, μπορούμε πολύ εύκολα να εξασφαλίσουμε ομίλους Κόνφερενς (1η πρόκριση), σχετικά εύκολα ομίλους Γιουρόπα (2η πρόκριση) και στα playoff πρέπει να παρακαλάμε για καλή κλήρωση ώστε να κυνηγήσουμε το όνειρο.
- ΑποστόληςΑ
Αν αρχίσει να μιλάει ο doom σε podcast να μας το πει έγκαιρα να έχουμε προμηθευτεί depon.
Φτιάχνω αυτές τις μέρες τον σκελετό της κουβέντας,έτσι ώστε να μην χρειαστούνε depon
Έστειλα mail στον odi και περιμένω απάντηση
Έστειλα mail στον odi και περιμένω απάντηση
- ΑποστόληςΑ
Κατάλαβα!
Αντί για τα ενισχυμένα (maximum) των 1.000 mg θα πάρουμε το απλό, πορτοκαλί κουτάκι των 500 mg.
ΟΥΦ!
Ανακούφιση...
Αντί για τα ενισχυμένα (maximum) των 1.000 mg θα πάρουμε το απλό, πορτοκαλί κουτάκι των 500 mg.
ΟΥΦ!
Ανακούφιση...
- Μπαρκαρούτσος
Τον ρώτησα πριν λίγο και με είπε από βδομάδα θα επικοινωνήσει (έχει τρεχάματα).
Ετοίμασε εσύ όσα θέλεις να πεις, μην εστιάσεις μόνο στο τώρα, αν θέλεις να πεις και γενικά για τον τρόπο λειτουργίας, να κάνεις μια εισαγωγή, δεν ξέρω αν θέλεις να ψέξεις και την ελλιπή/λανθασμένη πληροφόρηση από ελληνικά ΜΜΕ (όχι μανάδες).
Από βδομάδα νομίζω θα είναι και πιο ξεκάθαρο το τοπίο, θα έχουν τελειώσει περισσότερα πρωταθλήματα κτλ.
Ετοίμασε εσύ όσα θέλεις να πεις, μην εστιάσεις μόνο στο τώρα, αν θέλεις να πεις και γενικά για τον τρόπο λειτουργίας, να κάνεις μια εισαγωγή, δεν ξέρω αν θέλεις να ψέξεις και την ελλιπή/λανθασμένη πληροφόρηση από ελληνικά ΜΜΕ (όχι μανάδες).
Από βδομάδα νομίζω θα είναι και πιο ξεκάθαρο το τοπίο, θα έχουν τελειώσει περισσότερα πρωταθλήματα κτλ.
Αδελφέ όλοι εδώ μέσα ''κλείδωσαν'' τη Γαλατά στα poMitsospaoki4 έγραψε:2ος γύρος: Λίνκολν
3ος γύρος: Ελσίνκι
π.ο : Σλόβαν ή Καραμπάχ

Μην χαλάς το γλυκό!!!
Μπαρκαρούτσος έγραψε:Τον ρώτησα πριν λίγο και με είπε από βδομάδα θα επικοινωνήσει (έχει τρεχάματα).

Είμαι ευγενικός άνθρωπος,μια απλή αναφορά θα κάνω 20 sec το πολύ,με σκοπό την βελτίωση και όχι την ανθρωποφαγία
και φυσικά όχι ονομαστικά

Κι εγώ πριν την επόμενη Δευτέρα δεν θα είμαι έτοιμος
- ΑποστόληςΑ
Μια απλή εισαγωγή για τον δοομ περιλαμβάνει 49 σελίδες και 14 διαγράμματα (έγχρωμα).
Αυτή η συνθήκη είναι μια απ' τις σπουδαιότερες συνέπειες της κατάκτησης του τίτλου. Ουσιαστικά η εξασφάλιση της ευρωπαϊκής πορείας για την επόμενη χρονιά και η δυνατότητα σημαντικής αναρρίχησης στην Ευρωβαθμολογια μέσα από τα 6 ή 8 παιχνίδια της φάσης των ομίλων μας καθιερώνουν στην 50αδα και δίνουν προοπτικές για ακόμα καλύτερα πράγματα. Προφανώς, περιμένουμε ενίσχυση και ελπίζουμε στο όνειρο της συμμετοχής στο CL, αλλά ακόμα και στο σενάριο που δεν έρχεται φέτος, καλλιεργείται το έδαφος για είσοδο τα επόμενα χρόνια αν διατηρήσουμε την ίδια νοοτροπία απέναντι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αυτό που είχε ως υπογραφή ένα φεγγάρι ο καθηγητής του topic, "κάθε αποκλεισμός είναι πισωγυρισμα".Napoli4 έγραψε: Πάντως έτσι όπως μας βλέπω, μπορούμε πολύ εύκολα να εξασφαλίσουμε ομίλους Κόνφερενς (1η πρόκριση), σχετικά εύκολα ομίλους Γιουρόπα (2η πρόκριση) και στα playoff πρέπει να παρακαλάμε για καλή κλήρωση ώστε να κυνηγήσουμε το όνειρο.
ΥΓ Θα έχει ενδιαφέρον το ευρωπαϊκό καλοκαίρι των Αθηναίων (χάρτινη σίγουρα, και γαύρος αν η Φιορεντίνα κάνει το καθήκον της, καθώς θα κληθούν να περάσουν από 3 αντιπάλους χωρίς δεύτερη ευκαιρία. Βαζελος με τους πιθανούς αντιπάλους που έχει και την κατάσταση που βρίσκεται μου φαίνεται πιο πιθανό ότι θα παλέψει για όμιλο Conference)
-
Σε ευχαριστώ doom.Doomlord4 έγραψε:![]()
blackchaos
Αν θες γράψε κάτι ξανά για τα οικονομικά θέματα που μας περιμένουν στο C.L
Κάτι θα ξαναγράψω,αλλά νομίζω θα το κάνεις καλύτερα από μένα
Θα δώσω μια πρόχειρη αναγνωριστική ανάλυση και οι λεπτομέρειες θα μπουν όταν θα είναι μπροστά μας ο όμιλος στα play off ch.l.
Υπάρχει μια σελίδα στο twitter που λέγεται football rankings η οποία χρησιμοποιεί το coefficient και το elo των ομάδων και προβλέπει τις ομάδες που θα καταλήξουν στο league face των 3 διοργανώσεων της uefa ( αν θες ρίξτου μια ματιά ). Εκεί πράγματι όπως είχες προβλέψει απ'τον Μάρτιο o ΠΑΟΚ βάζει από κάτω του 12 ομάδες ! Με βάση αυτόν τον αριθμό είχα προβλέψει τα οικονομικά δεδομένα της ομάδας. Το ευχάριστο είναι ότι στις προσομοιώσεις ο ΠΑΟΚ έβαλε από κάτω άλλη μία ομάδα καθώς η ρόμα αποκλείστηκε απ΄το ch.l γιατί η αταλάντα βγήκε στην πρώτη 4άδα στην serieA . Άρα βάση προσομοίωσης πλέον βάζουμε 13 ομάδες από κάτω στο coefficient.
(UEFA 5-year Club Ranking)
Όσο αφορά τα χρήματα , η ουέφα χώριζε την πίτα σε 4 κατηγορίες που από την νέα χρονία θα γίνουν 3.
Τα starting fees και performance-related fixed amounts παραμένουν σαν κατηγορίες ενώ το ten-year performance-based coefficient rankings και το market pool γίνονται ένα ! Value Pillar!
Το value pillar χωρίζεται σε 2 υποκατηγορίες στην μία που αφορά το 25% αυτού , λογίζεται μόνο το 10ετή coefficient των ομάδων ( non European part ), ενώ στο υπόλοιπο 75% είναι συνδυασμένο το 5ετή coefficient και to market pool. ( European part )
Για κάθε ομάδα που βάζουμε από κάτω στο 25% βασισμένο στο coefficient ( non European part )παίρνουμε 320 χιλίαδες ευρώ .
Βάση προσομοίωσης 10 στον αριθμό άρα 320*(10+1).
Για το υπόλοιπο 75% του value pillar που έχει το market pool ( european part ) ,η εκτίμηση μου είναι ότι οι αγγλικές/ισπανικές/γερμανικές/ιταλικές και γαλλικές ομάδες θα βάλουν τον ΠΑΟΚ απο κάτω. Σε αυτήν την κατηγορία για κάθε ομάδα που θα βάζει ο ΠΑΟΚ από κάτω θα παίρνει 960 χιλιάδες. Από τις 13 που βάζουμε απο κάτω μας στο 5ετή coefficient οι 6 είναι από αγγλία/ισπανια/γερμανία/ιταλία/γαλλία και εκτίμηση μου 1 ομάδα επιπλέον θα σε βάλει απο κάτω . Βάση προσομοιώσεων τώρα είναι η fenerbahce (μεγαλύτερη αγορά ,market pool ). Άρα 6 ομάδες απο κάτω : (6+1)*960.
(Ανάμεσα στις ομάδες που θα περάσουν στους ομίλους έχουμε διαφορετική θέση στην 5ετή και στην 10ετή κατάταξη)
Σε αυτά προστίθεται το fixed amount που είναι το ποσό που θα λάβει κάθε ομάδα 18.6 εκκατομύρια.
Βάση των παραπάνω είχα προβλέψει ότι :
Με τα νέα δεδομένα αυτή η προσέγγιση αλλάζει στα 27-29 εκκατομύρια μόνο απ'την είσοδο. ( η προσσέγιση δεν είναι ακριβής γιατί δεν ξέρω αν βάζει και άλλη ομάδα κάτω τον ΠΑΟΚ απ'το 75% του value pillar ) ( Δεν γνωρίζουμε ακόμα πως ταξινομούν της αγορές του market pool , αν η μεγαλύτερη αγορά είναι η αγγλία απ'την γαλλία ξερω γω.)blackchaos έγραψε: Αυτό που καταλαβαίνω σίγουρα είναι ότι αν ο ΠΑΟΚ μπει ομίλους ch.l απ'του χρόνου θα λάβει στα ταμεία του 26-28M ακόμα και αν κάνει μόνο ήττες . Η αξία τoυ ranking της ουέφα είναι ότι ο παναθηναικός ή η αεκ θα έπερναν καμιά 20αριά.
Τέλος για κάθε νίκη στους 8 αγώνες του league face ο ΠΑΟΚ θα παίρνει επιπλέον 2.1 εκ. ενώ για κάθε ισοπαλία επιπλέον 700χιλ.
*Λίγες περισσότερες λεπτομέρειες για το πως προκύπτουν αυτοί οι αριθμοί υπάρχουν στις σελίδες 111 και 113 αυτής της στήλης.
** Ένα λάθος που είχα κάνει την τελευταία φορά στον υπολογισμό είναι ότι όταν λόγου χάρη βάζουμε 6 ομάδες κάτω μας στο value pillar πολλαπλασιάζουμε *7 , αφου ο τελευταίος παίρνει 1 ''share'' o προτελευταίος 1+1 και πάει λέγοντας. Εσύ το είχες υπολογίσει σωστά doom*. Γι'αυτό βγαίνει η προσέγγιση μου αυξημένη 1 μύριο .
*** Έχω την εντύπωση ότι οριακά δεν βάζουμε απο κάτω την μπολόνια που είναι η 5ή ομάδα απ'την ιταλία η οποία είναι η 5ή σε κατάταξη αγοραστική δύναμη ( market pool ) μεταξύ των big5.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος blackchaos την Σάβ 01 Ιουν 2024, 20:28, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.