Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Οι Στέλιος Μαλεζάς και Σωτήρης Μπαλάφας, κολλητοί φίλοι και «κολόνες» της άμυνας του ΠΑΟΚ μίλησαν στη διαδικτυακή τηλεόραση του «Δικεφάλου» σε μια τετ α τετ κοινή συνέντευξη.
Τι σημαίνει ο ένας για τον άλλον ήταν η ερώτηση κι ο Μαλεζάς είπε: «Φίλος». Ο Μπαλάφας απάντησε «κάτι σαν αδερφός». Και στη συνέχεια ειπώθηκαν τα εξής:
- Η τελευταία φορά που τρελάθηκες;
ΜΑΛΕΖΑΣ: «Το ματς με την Καρπάτι».
ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Εύκολο, στον αγώνα με την Καρπάτι».
- Τι σε εκνευρίζει περισσότερο;
ΜΑΛΕΖΑΣ: «Εσύ (σ.σ.: εννοεί τον Μπαλάφα με χιούμορ)
ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Οταν χάνω συμπαίκτες...».
- Η αγαπημένη συνήθεια της μέρας;
ΜΑΛΕΖΑΣ: «Ο καφές».
ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Ο καφές».
- Ποιον αγώνα δε θα ξεχάσεις ποτέ;
ΜΑΛΕΖΑΣ: «Ο αγώνας με τη Φενέρ στην Κωνσταντινούπολη»
ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Το Ντιναμό Ζάγκρεμπ - ΠΑΟΚ».
- Η τελευταία εντολή του προπονητή σου που θυμάσαι;
ΜΑΛΕΖΑΣ: «Πάμε δυνατά».
ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Γκανιάρ...».
- Που χρωστάς την ποδοσφαιρική σου καριέρα;
ΜΑΛΕΖΑΣ: «Στους κ.κ. Καμπερίδη, Γιαννούλη, Κωστίκο και στον κ. Σάντος».
ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Στον κ. Γιώργο Κωστίκο και τους προπονητές μου».
- Οταν βγαίνεις από τα αποδυτήρια τι σκέφθεσαι;
ΜΑΛΕΖΑΣ: «Το παιχνίδι».
ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Τον αγώνα».
- Τι δε θέλεις να θυμάσαι;
ΜΑΛΕΖΑΣ: «Μια κακή φάση ή κάποιο γκολ στο οποίο ευθύνομαι».
ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Αρης - ΠΑΟΚ στα πέναλτι».
- Οταν κοιτάζεις την κερκίδα;
ΜΑΛΕΖΑΣ: «Μου αρέσει».
ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Ανατριχιάζω».
- Ποιος είναι ο αγαπημένος σου συμπαίκτης;
ΜΑΛΕΖΑΣ: «Ο Λίνο».
ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Εσύ (σ.σ.: εννοεί τον Μαλεζά)».
- Το νούμερο στη φανέλα το διάλεξες εσύ;
ΜΑΛΕΖΑΣ: «Επειδή δεν το έπαιρνε άλλος».
ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Μου άρεσε».
- Αν δεν ήσουν ποδοσφαιριστής, τι θα ήσουν;
ΜΑΛΕΖΑΣ: «Φοιτητής πληροφορικής».
ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Μπάρμαν».
- Οταν τελειώσεις το ποδόσφαιρο, τι θέλεις να γίνεις;
ΜΑΛΕΖΑΣ: «Να συνεχίσω να ασχολούμαι με το ποδόσφαιρο». ΜΠΑΛΑΦΑΣ: «Να σταματήσω να βλέπω εσένα (σ.σ.: τον Μαλεζά)».
Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Σωτήρης Μπαλάφας απάντησε και σε άλλες ερωτήσεις:
- Σε ενοχλεί η ταμπέλα του παρεξηγημένου;
«Αυτά είναι περασμένα ξεχασμένα. Και δεν το λέω αυτό εξαιτίας των δύο καλών εμφανίσεων. Πρέπει όλοι να κρίνονται σε περισσότερα ματς για να βγάλεις το συμπέρασμα αν είναι κάποιος καλός παίκτης ή οχι».
- Εσύ ήρθες στον ΠΑΟΚ 18 χρονών. Μπήκες κατευθείαν στα βαθιά στον ΠΑΟΚ;
«Το να παίζεις από μια ομάδα Γ΄ Εθνικής στον ΠΑΟΚ είναι κάτι μεγάλο, πολύ σημαντικό. Είναι σαν να κολυμπάς κατευθείαν στα βαθιά. Απλά πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι τότε ο ΠΑΟΚ δεν ήταν στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Δεν υπήρχαν οι διοικούντες για να κάνουν σωστές επιλογές αλλά κι οι μεγάλοι παίκτες για να μας βοηθήσουν τότε που εμείς βρισκόμασταν σε μικρή ηλικία. Υπήρχε ο σημερινός πρόεδρος και κάποια άλλα παιδιά, αλλά όχι αυτό το ρόστερ που έχει σήμερα η ομάδα.
- Ο Μπαλάφας του 2005, αν είχε κάνει καλύτερες επιλογές, θα ήσουν σε καλύτερο σημείο;
«Οταν βρίσκεσαι σε μια ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ, επτά χρόνια, δεν πιστεύω ότι είναι μια άσχημη επιλογή. Αυτήν τη στιγμή είμαι πολύ καλά εδώ που βρίσκομαι».
- Σε ό, τι αφορά τον ανταγωνισμό που έχεις για την εντεκάδα;
«Ετσι είναι σε μεγάλες ομάδες, αν δεν ήθελα να έχω ανταγωνισμό θα πήγαινα σε μικρότερη ομάδα. Επομένως παίκτες όπως οι Πάμπλο Γκαρσία και Πάμπλο Κοντρέρας, για τους οποίους με ρωτήσατε, μου κάνουν μεγάλο καλό που βρίσκομαι μαζί τους».