Π.Α.Ο.Κ. Basketball Retro

Οτιδήποτε έχει σχέση με το ένδοξο παρελθόν της ομάδας μας, σε όλα τα αθλήματα και όχι μόνο...
Άβαταρ μέλους
kostasff

Re: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 16/10 16:30 ΕΤ-1 [ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ]

Δημοσίευση από kostasff »

Aureliano Buendia, πάντα επίκαιρο το "αφεντικό" ;)
Μία παρατήρηση μόνο.
Θωμά, στο δικό μας πρωτάθλημα (μπάσκετ) τα πράγματα ηταν κάπως διαφορετικά (στο θέμα 2 συνεχόμενα πρωταθλήματα από "άλλη" ομάδα) Εκτός το ότι το κατάφερε η ρούλα, δεν ήμασταν η ομάδα έκπληξη της μία χρονιά αλλά το "κατεστημένο" (μαζί πάντα με την ρούλα). Εμείς ήμασταν αυτές οι δύο ομάδες που αναφέρεις (όπως Μπάρτσα-ρεαλ Γιουβε-μιλαν κλπ). Δεν ήμασταν η κλασική τρίτη ομάδα που μπαίνει κάποια χρονιά σφήνα στις δύο μεγάλες. ΗΜΑΣΤΑΝ Η ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ;)
Άβαταρ μέλους
kostasff

Δημοσίευση από kostasff »

DC έγραψε::)
το μεσημέρι του Σαββάτου (16/10), ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Καβάλα σε φιλικό παιχνίδι που θα γίνει στο PAOK Sports Arena στις 2μ.μ, με ελεύθερη μάλιστα είσοδο για τους φιλάθλους της ομάδας.
Όσοι είναι να πάνε, να ξεκινήσουν νωρίς γιατί δεν θα πέφτει καρφίτσα......... 8-)
Άβαταρ μέλους
Pegasus

Δημοσίευση από Pegasus »

Υπάρχει μια διαφορά μεταξύ ΠΑΟΚ και Άρη δεκαετίας 80': ο Άρης ήταν τότε επιπέδου Ηρακλή και με το μπάσκετ κατάφερε να πάει καναδυό σκαλιά παραπάνω. Ο ΠΑΟΚ ήταν ήδη μεγάλος, λαοφιλής σύλλογος έστω και λόγω του ποδοσφαίρου. Με μερικούς τίτλους ακόμα ο ΠΑΟΚ άνετα θα είχε ένα 15-17% των φιλάθλων της Ελλάδα αντί για το 10-12% του σήμερα. Ας είναι, έτσι και αλλιώς όπως είπατε η ιστορία γράφτηκε.

Τα λεφτά μπήκαν στο άθλημα και είδατε που κατέληξε το πράγμα: υπερχρεωμένες - παρατημένες ομάδες, απεργίες ή δεκαπεντάλεπτες καθυστερήσεις έναρξης σε ένδειξη διαμαρτυρίας (πέρσι στην αρχή πάλι) και πολύ μικρή δημοφιλία ενός αθλήματος που έχει δώσει χαρές σε πολλές ομάδες: ΠΑΟΚ, ΠΟΚ, Άρη, για να μην αναφέρω Μαρούσι, Πανελλήνιο, Μακεδονικό ακόμα ακόμα... 1,5 ομάδα είναι όλο το μπάσκετ της Ελλάδας, αυτή που θα αντιμετωπίζαμε σήμερα και ο μισός ΟΣΦΠ. Οι πρώτοι χαίρονται κι επαίρονται για τους τίτλους, άλλωστε όλοι νοιάζονται για το καλό του αθλήματος μέχρι να ελέγξουν τα πάντα. Οι δεύτεροι παραδόξως έχουν μόλις ένα κύπελλο περισσότερο απ' τον ΠΑΟΚ τα τελευταία 8 χρόνια.

Μιας και πιάσαμε αυτό το θέμα, εσείς οι παλιοί βρίσκετε καμιά έστω μακρινή αναλογία στις κόντρες ΠΑΟΚ - Άρη των 80ς και στις κόντρες ΠΑΟ - ΟΣΦΠ των 00ς; Ο Φ@σουλ@ς απ' τον ΠΑΟΚ στον ΟΣΦΠ, ο Γκάλης απ' τον Άρη στον ΠΑΟ, συμβολικές αλλαγές σκυτάλης, το ένα μέλος να κερδίζει είτε παίζει καλύτερα είτε όχι...
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

προφανώς και σε γενικές γραμμές δεν διαφωνούμε σε κάτι. τι μπορώ ακριβώς να πώ εγώ? να μαι ευχαριστημένος που παρόλο που η ομάδα μου τουλάχιστον την πενταετία 89-94 ήταν ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ, πήρε μόνο έναν τίτλο? Να μαι ικανοποιημένος που ο Barlow έχει πάσα μπροστά του τον bane ή τον κόρφα και την πετάει στον φασούλα στο κέντρο με λόμπα :o :shock: ? οτι χάναμε από κούλα-νιώνιο-γηραιό στο κύπελλο (έστω και εκτός, και έστω και λόγω κλήρωσης) τις ίδιες περίπου περιόδους που τουλάχιστον στο παλαί τους κερδίζαμε με αστρονομικές διαφορές?

εγώ αυτό που λέω (και είναι προσωπικό καθαρά- δεν προσπαθώ να κάνω embedded τη γνώμη μου) είναι οτι όταν φυσιολογικά ήρθε το πλήρωμα του χρόνου (και ηλικιακά αν το θες και από θέμα εμπειρίας- σκέψου οτι ο ρούλης έπαιρνε τίτλους από το 79- ο γκάλης ήταν 9 χρόνια και ο γιαννάκης 7 χρόνια μεγαλύτερος από τον Bane), όταν άρχιζα να αξιοποιώ καλύτερα τα λεφτά μου, πήρα έναν πραγματικά μεγάλο προπονητή, μπήκαν οι ξένοι στην Α1, ο κόρφας έπαιξε ξανά στην ευρώπη, έφυγε η μαφία και θα έπρεπε να σαρώνω τους τίτλους (δεν αμφισβητώ οτι φάγαμε τη λούτσα από τον ρούλη και μπράβο του, προφανώς μπράβο του) έπεσα στο ελληνικό κατεστημένο. τώρα για το ποιό κατεστημένο ήμουν εγώ, πες μου ένα ματς που το κατεστημένο του ΠΑΟΚ δεν άφησε μία ομάδα από κάτω μας να μην πάρει έναν τίτλο (γιατί για τίτλους συζητάμε - άντε εγώ θυμάμαι τον ημιτελικό το 91 μέσα στο τάφο του ινδού με το τρίποντο και φάουλ του κόρφα). να λέει ο νιώνιος οτι τότε θυμάσαι που μας στέρησες το κύπελλο, τότε που παίζατε στο παλαί τελικούς κυπέλλων, τότε που σας έπαιζε 100-0 η διαιτησία. Γιατί μπορώ να σου πω καμια 1000 παραδείγματα πραγματικού κατεστημένου στην ελλάδα σε μπάλα-μπάσκετ για ξεκάθαρη κλοπή τίτλων ( ή τέλος πάντων γιατί μπορεί να μην είμαι αντικειμενικός θα σου στείλω αποκόμματα σωτηρακόπουλου-συρίγου τι έχουνε γράψει γι αυτές τις σελίδες μαααυρες-που λέει και ο τζιμάκος- για την ελληνική ιστορία :mrgreen: ). τώρα αν βάζεις τον βεζυρτζή (που δεν μπορούσε με τα λεφτά του να φέρει ένα εκ των φάνη-στεργάκου-παπαδάκου-οικονόμου-μυριούνη) στο ίδιο επίπεδο με ανθρώπους που φτάσανε στο τοπ100 των πλουσιότερων ανθρώπων στη γη, τι να πω ...
Trikaliotis

Δημοσίευση από Trikaliotis »

Καλά ρε την παλεύετε? Και μετά εγώ είμαι ο μαζοχιστής εεε? Τα διάβαζα το πρωί στη δουλειά και έκανα να συνέλθω 5 ώρες, δε μπορούσα να συγκεντρωθώ! Αν εγώ είμαι μαζοχιστής που αναμοχλεύω τις μνήμες μου, εσείς είστε Μαρκήσιοι Ντε Σαντ που μου τα ξαναθυμίσατε! To hell ρε! Από εκείνη την ώρα σκέφτομαι πως η ιστορία ΕΠΡΕΠΕ να γραφτεί ως εξής:

1984 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1985 ΑΡΗΣ
1986 ΑΡΗΣ
1987 ΑΡΗΣ
1988 ΑΡΗΣ
1989 ΑΡΗΣ
1990 ΑΡΗΣ
1991 ΠΑΟΚ
1992 ΠΑΟΚ
1993 ΠΑΟΚ
1994 ΠΑΟΚ
1995 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
1996 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
1997 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
1998 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
1999 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
2000 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κτλ κτλ..

Με αυτό και μόνο θα ήμουν ευχαριστημένος. Ας πάρει κι ο Νιώνιος το κυπελλάκι, χάρισμα και στη Ρεάλ το ευρωπαϊκό, στα @@ μου κι ο Ιακοπίνι κι ας είμαι 6-7ος τόσα χρόνια. Αυτό όμως που ανέγραψα στην παραπάνω λίστα, οφείλαμε να το πράξουμε, αναλογικά με τα δεδομένα της εποχής και της δυναμικής του συλλόγου μας τότε. Το ότι είμαστε (αναλογικά πάντα με όσα μπορούσαμε να πετύχουμε και όσα παραλίγο θα πετυχαίναμε) η πιο καταραμένη και άτυχη ομάδα του πλανήτη, αυτό το ξέρουμε και δε χρειάζεται να το υπενθυμίζουμε στους εαυτούς μας.

Το θέμα είναι, όπως είπε κι ο Πάλοκ, το πως βλέπουμε το ποτήρι. Κάποιος αισιόδοξος π.χ, μπορεί κάλλιστα να πεί πως τη δεκαετία εκείνη πήραμε όλους τους τίτλους (εγχώριους και ευρωπαϊκούς) που υπήρχαν, εκτός από την Ευρωλίγκα και πως σχεδόν κάθε χρόνο παίρναμε και κάποιο τίτλο, παίζαμε συνέχεια σε τελικούς, ήμασταν στις 5-6 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης, ήμασταν η μοναδική ομάδα που μπορούσε να κοντράρει τους γαυροβάζελους, που έσπαγε τη 2άδα και τους απέκλειε συνέχεια στα πλέυ-οφ συνήθως με μειονέκτημα έδρας και μέχρι το 2000 είχαμε συνεχή παρουσία στην Ευρωλίγκα. Εντάξει το ξέρω ότι όλα αυτά τα λέω για να ξεγελάσω τον εαυτό μου, αλλά αν διαβάσω αυτά που γράφει ο Αureliano θα με πιάσει μελαγχολία!

Υ.Γ. Καλά Palok τη φάση με το 3ποντο και φάουλ του Κόρφα, στον ημιτελικό με τον βάζελο, τη θυμάμαι σαν τώρα..παρ'όλο που τότε ήμουν 10 χρονών! Ακόμα θυμάμαι τις διαμαρτυρίες και τη γκρίνια του Γκέκου μετά το φάουλ! Όντως ήταν ίσως η μόνη φορά που ευνοηθήκαμε κάπως, αλλά στον τελικό πάλι δε το εκμεταλλευτήκαμε!
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

χαχαχα κι έλεγα δεν θα γράψει δεν θα γράψει....

PS: πάω να το διαβάω τώρα το μακρυνάρι σου :mrgreen: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

καλή η λίστα σου. μ αρέσει!!!! άλλαξε μόνο τον πρωταθλητή 1998 και βγάλε το μαλάκα το βάζελο και βάλε εμάς, σόρρυ βάλε μπιπ στο 1998...

PS: όπως είπε και ο κολλλητός μου που ήταν μέσα στο ΟΑΚΑ τότε ήταν τέτοια η έξαψη των βάζελων (κόσμου-κοντών-μπαλτάκου-βασιλακόπουλου-διαιτητών) να πάρουν πρωτάθλημα μετά από 13-14 χρόνια που μόνο νεκροί θα σηκώναμε κούπα εκεί μέσα ...

PS: άλλαξα γνώμη, δίνω και το πρωτάθλημα του 92, αρκεί να χα σηκώσει ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΡΙΩΝ!!!!
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Δημοσίευση από Aureliano Buendia »

Και όλα αυτά ξεκίνησαν από το τόπικ ενός αναβληθέντος αγώνα...
Άβαταρ μέλους
Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

μπασκετικοι τι περιμενεις... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

μόλις με αποκάλεσες γραφικό :lol: :lol: :?: :?:

συμμετείχα εντονότατα σε όλο αυτό το παραλήρημα μνημών, πληγών και θεωριών των προηγούμενων σελίδων :roll: :roll:

ωραίο διαδρομή στο χρόνο και στο μυαλό, γιατί ως γνωστόν κάθε μεγάλη και αγιάτρευτη αγάπη είναι ένα διττό ταξίδι...

[youtube]iMEbXcdg2Jw[/youtube]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aureliano Buendia την Σάβ 16 Οκτ 2010, 21:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Sera4

Δημοσίευση από Sera4 »

το προσεξα... :lol: :lol: οσο για το γραφικος ''συ ειπας''... :twisted: :twisted:
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

:lol: :lol: όντως...καρφώθηκα :roll: :D
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

και εγώ στρατηγέ κάποιες φορές είτε δεν είδα το ματς μέσα στο βάζελο είτε το παράτησα στο ημίχρονο (λόγω νοοτροπίας). και ερωτώ: τη μπάλα που καθόμαστε και βλέπουμε, τι καταλαβαίνουμε με 3 νίκες σε 53 ματς και τέρματα 101-28?????? :? :o :shock: :twisted:
yiannisPAOKitalia

Δημοσίευση από yiannisPAOKitalia »

Στο site της καε, λέει επόμενο αγώνα στις 22/10.

palok έγραψε:καλή η λίστα σου. μ αρέσει!!!! άλλαξε μόνο τον πρωταθλητή 1998 και βγάλε το μαλάκα το βάζελο και βάλε εμάς, σόρρυ βάλε μπιπ στο 1998...
Sorry, αλλά στη λίστα του Τρικαλιώτη, και στο 2000 θα έπρεπε να γράφει ΠΑΟΚ και όχι τον μα^άκα τον βάζελο.
Trikaliotis

Re: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 22/10 16:30 ΕΤ-1

Δημοσίευση από Trikaliotis »

Εντάξει, "να 'μαστε και λογικοί, μην είμαστε και πλεονέκτες", που έλεγε κι ο Χατζηχρήστος. Δε σημαίνει ότι σε κάθε τελικό που πηγαίναμε έπρεπε να κατακτούμε και το κύπελλο! Και ειδικά εκείνη τη χρονιά πιστεύω πως ήδη είχαμε κάνει την υπέρβαση που φτάσαμε στον τελικό αποκλείοντας τον γαύρο. Δε πιστεύω ότι δικαιούμασταν τίποτα άλλο. Το φανερώνει εξάλλου και το τελικό σκορ νικών στους τελικούς με τον βάζελο..3-0! Ίσως το 1998 να έπρεπε να το πάρουμε..Δεν πειράζει, θα πάρουμε τη ρεβάνς το Σάββατο!
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Π.Α.Ο.Κ. - Ρετρό”