18. Γιώργος Φωτάκης
Re: Γιώργος Φωτάκης
αφού ρε συ το τονίζω ότι λέω για το ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ!!! σήμερα ο ντενίλσον παίζει-δεν παίζει νομίζω σε κάποιο αραβικό εμιράτο ή κάτι τέτοιο.. το στυλ παινχιδιού του, οι τρίπλες, είναι ξεπερασμένο και αχρείαστο για το σημερινό ποδόσφαιρο. ο ντενίλσον κάνει καλύτερες τρίπλες από τον κακα και τον μέσι και είναι καλύτερος στο 1vs1, αλλά το τσαλιμάκι στο σημερινό ποδόσφαιρο δεν είναι πλέον τόσο σημαντικό. γι αυτό ο ντενίλσον δεν πήρε ποτέ μεταγραφή σε ομάδα ρεάλ-μπάρτσα κτλ.. γιατί είναι φαντεζί παίκτης, ή όπως θα έλεγαν κάποιοι "κακόβουλοι" τσαρλατάνος. και ναι σήμερα έτσι όπως είναι ο ντενίλσον είναι ΠΑΛΤΟΥΔΙΑΑΑ. όσο για τους άλους που λες μέσι, κακά, ριμπερί κτλ, έχουν πολλά παραπάνω από την τρίπλα.... τρίπλες αν θες έχω και ένα θείο εδώ κάτω στο δρόμο, που κάνει όσες θες. κάνει και 27368476 μυτιλίκια.. και φαγωμένος. αλλά το θέμα δεν είναι αυτό στο σημερινό ποδόσφαιρο.
όσο για τον καλύτερο παίκτη του ΠΑΟΚ, εσύ λες ο βιερίνια. αλλά αυτό γιατί κάνει τρίπλες? ο κοντρέρας δλδ που δεν κάνει τί είναι??? παλτό?? και μη μου πεις ότι παίζει άλλη θέση, γιατί θα σου πω ότι και ο φωτάκης είναι κεντρικό χαφ. και η θέση του δεν είναι για τρίπλα.
δες τους παίκτες που λες ότι είναι οι καλύτεροι στο ελληνικό πρωτάθλημα. είναι όλοι ακραίοι. εκτός του σκόκο που παίζει παντού στην τριάδα πίσω από το φορ. το ότι εσένα σου αρέσει η τρίπλα δε σημαίνει ότι όλοι πρέπει να κάνουν τρίπλες. ο ακραίος βέβαια πρέπει να έχει το 1vs1 και την τρίπλα, αλλά ο φωτάκης δεν είναι εξτρέμ. και οι εξτρέμ ναι ίσως είναι οι πιο θεαματικοί παίκτες, αλλά όχι απαραίτητα οι καλύτεροι.
και κάτι τελευταίο.. πολλοί θεωρούν-θεωρούσαν τη βραζιλία του πελέ, του ζαιρζίνιο αργότερα του ζίκο την καλύτερη ομάδα, αλλά πολλοί θεωρούν-θεωρούσαν τη γερμανία του μπεκενμπάουερ και άλλοι την ολλανδία του κρόιφ. εντελώς διαφορετικά στυλ βλέπεις.
όσο για τον καλύτερο παίκτη του ΠΑΟΚ, εσύ λες ο βιερίνια. αλλά αυτό γιατί κάνει τρίπλες? ο κοντρέρας δλδ που δεν κάνει τί είναι??? παλτό?? και μη μου πεις ότι παίζει άλλη θέση, γιατί θα σου πω ότι και ο φωτάκης είναι κεντρικό χαφ. και η θέση του δεν είναι για τρίπλα.
δες τους παίκτες που λες ότι είναι οι καλύτεροι στο ελληνικό πρωτάθλημα. είναι όλοι ακραίοι. εκτός του σκόκο που παίζει παντού στην τριάδα πίσω από το φορ. το ότι εσένα σου αρέσει η τρίπλα δε σημαίνει ότι όλοι πρέπει να κάνουν τρίπλες. ο ακραίος βέβαια πρέπει να έχει το 1vs1 και την τρίπλα, αλλά ο φωτάκης δεν είναι εξτρέμ. και οι εξτρέμ ναι ίσως είναι οι πιο θεαματικοί παίκτες, αλλά όχι απαραίτητα οι καλύτεροι.
και κάτι τελευταίο.. πολλοί θεωρούν-θεωρούσαν τη βραζιλία του πελέ, του ζαιρζίνιο αργότερα του ζίκο την καλύτερη ομάδα, αλλά πολλοί θεωρούν-θεωρούσαν τη γερμανία του μπεκενμπάουερ και άλλοι την ολλανδία του κρόιφ. εντελώς διαφορετικά στυλ βλέπεις.
ο ντενιλσον ειναι τοσο παλτο που οδηγησε την βραζιλια στην κατακτηση του μουντιαλ μαζι με ριβαλντο ροναλντο το 2002
απο εκει και περα σου λεω δεν επαιξε λογω χαρακτηρα πιστευω και οχι λογω αξιας σε καποια μεγαλη ομαδα
και τωρα που παιζει στα αραβικα εμιρατα σιγουρα δεν ειναι ο παλιος που ξεραμε
απο οτι εχω ακουσει εχει ακουστει το ονομα του για ναρκωτικα και οργια και τετοια
απο εκει και περα αν ο φωτακης ειναι κεντρικο χαφ να τον βαλει να παιξει εκει και να τον κρινω μετα ως κεντρικο χαφ
αν μου τον βαζει να κανει παιχνιδι θα τον κρινω ως μπαλαδορο
εγω μονο το εξαρι δικαιολογω να ειναι εργατης και απλα να κοβει και να δινει την ευκολη μπαλια σε μικρη αποσταση
αυτο το κανει ο βιτολο και επειδη ειναι εξαρι ειναι σουπερ
απο εκει και περα δεκαρι ακραιοι χαφ και επιθετικοι πρεπει να εχουν το ενας με εναν κατα την αποψη μου
ο φωτακης παιζει ειτε δεκαρι ειτε οχταρι φετος στον ΠΑΟΚ(θεσεις που πρεπει να κανεις παιχνιδι)
αμυντικο χαφ δεν εχει παιξει ποτε
απο εκει και περα σου λεω δεν επαιξε λογω χαρακτηρα πιστευω και οχι λογω αξιας σε καποια μεγαλη ομαδα
και τωρα που παιζει στα αραβικα εμιρατα σιγουρα δεν ειναι ο παλιος που ξεραμε
απο οτι εχω ακουσει εχει ακουστει το ονομα του για ναρκωτικα και οργια και τετοια
απο εκει και περα αν ο φωτακης ειναι κεντρικο χαφ να τον βαλει να παιξει εκει και να τον κρινω μετα ως κεντρικο χαφ
αν μου τον βαζει να κανει παιχνιδι θα τον κρινω ως μπαλαδορο
εγω μονο το εξαρι δικαιολογω να ειναι εργατης και απλα να κοβει και να δινει την ευκολη μπαλια σε μικρη αποσταση
αυτο το κανει ο βιτολο και επειδη ειναι εξαρι ειναι σουπερ
απο εκει και περα δεκαρι ακραιοι χαφ και επιθετικοι πρεπει να εχουν το ενας με εναν κατα την αποψη μου
ο φωτακης παιζει ειτε δεκαρι ειτε οχταρι φετος στον ΠΑΟΚ(θεσεις που πρεπει να κανεις παιχνιδι)
αμυντικο χαφ δεν εχει παιξει ποτε
Επειδή είναι Καλαματιανός και τον παρακουλουθώ προσεκτικότερα, δύο φορές βρέθηκε σε καλή θέση για σουτ, δύο φορές μοίρασε σε Κονσεϊσάο. Πάντως δεν είχε την απόδοση που εγώ θα περίμενα. Πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο και ίσως να έχει πιο ξεκάθαρο ρόλο μπροστά από τα αμυντικά χαφ.Slade έγραψε:Γιατι ρε Γιωργη τετοια μετριοτητα. Εκανες το ονειρο σου πραγματικοτητα και επεστρεψες στην ομαδα που αγαπας.
Παρε την γ@μημενη μπαλα στα ποδια σου , μοιρασε παιχνιδι , βαρα κανα βρωμοσουτο κανε κατι τελος παντων , δε μπορει σε δυο συνεχομενα παιχνιδια να εισαι εντελως εκτος αγωνα.
οκ ρονάλντο τί να πω.. δε θα βγάλουμε άκρη. ο φωτάκης είναι κεντρικό χαφ 6,8 και πάντα εκεί παίζει μέχρι τώρα. το να κάνει παιχνίδι δε σημαίνει ότι πρέπει να κάνει τρίπλες. ο ντενίλσον φίλε με τη βραζιλία ήταν στον πάγκο και άλλο εθνική και άλλο συλλογική ομάδα. και σε μεγάλη ομάδα δεν πήγε λόγω νοοτροπίας. λόγω του ότι έκανε τσαλίμια και τρίπλες και έπαιζε για την πάρτη του. τεσπα μάλλον βλέπουμε άλλη μπάλα ο καθένας τελικά.
ενταξει μαλλον το βλεπουμε διαφορετικα το ποδοσφαιρο αλλα τουλαχιστον καναμε μια ωραια ποδοσφαρικη συζητηση
ετσι το ειδα εγω
ετσι το ειδα εγω
Θεωρω τον Φωτακη ,καθαρο 8αρι..Μπορει να δημιουργησει και να μαρκαρει..ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ...Χθες στηην ουσια επαιζε μονος του αφου ο Σορλιν επαιζε δευτερος κοφτης διπλα στο Γκαρσια..Ο Φωτακης αν εχει παικτη ψηλα διπλα του θα ειναι καλος..Αν ειναι μονος του δεν θα ειναι καλος οπως χθες..Απλα πραγματα για μενα
Η κατιούσα καριέρα του Ντενίλσον: Πράγματι όταν το παλικάρι πρωτοεμφανίστηκε θεωρήθηκε μεγάλο ταλέντο, ταλέντο παγκοσμίου κλάσης που θα μπορούσε να ηγηθεί κάποτε της μεγάλης Βραζιλίας. Έτσι, συμμετείχε και στο μουντιάλ του 98 όπου μπήκε σχεδόν σε όλους τους αγώνες, αλλά πάντα ως αλλαγή, συνήθως του 34χρονου τότε Μπεμπέτο.
Το ίδιο καλοκαίρι, σε ηλικία 21 ετών έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης στον κόσμο με την μεταγραφή του στην Μπέτις. Όμως, ποτέ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Στην Μπέτις έμεινε 7 χρόνια, μέχρι το 2005 και δεν την βοήθησε να κάνει τίποτα το σπουδαίο. Αντίθετα, με τον Ντενίλσον στην σύνθεση της η Μπέτις υποβιβάστηκε. Ακόμα και τότε δεν βρέθηκε καμία ομάδα να ενδιαφερθεί για το πάλαι ποτέ ταλέντο αλλά τον άφησαν να παίζει στην Β'. Η πτώση του φάνηκε και από την συμμετοχή του στο μουντιάλ του 2002. Παρόλο που ήταν 25 χρονών και θα περίμενες ως πιο ώριμος να χρησιμοποιηθεί περισσότερο αντίθετα βρήκε πολύ λιγότερο χρόνο από το 1998. Στα τελευταία 3 κρίσιμα ματς μάλιστα αγωνίστηκε από καθόλου (στον προημιτελικό με την Αγγλία) ως 15 λεπτά (στον ημιτελικό με την Τουρκία). Στον τελικό μπήκε στις καθυστερήσεις.
Ένα χρόνο μετά, το 2003 και σε ηλικία 26 ετών ήταν η τελευταία παρουσία του Ντενίλσον στην Εθνική Βραζιλίας. Το 2005 που έφυγε από την Μπέτις πέρασε απ' την Μπορντό όπου κάθισε 1 χρόνο και έφυγε σε ηλικία 29 ετών να ξεκινήσει μία πορεία που μεγάλοι παίχτες ακολουθούν στα γεράματα. Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ, επιστροφή στην Βραζιλία, και τέλος, Βιετνάμ.
Στις 23 Ιουνίου 2009, σε ηλικία 32 ετών και μετά από 1 αγώνα με την Hai Phong Cement του Βιετνάμ, εκδιώχθηκε και από εκεί. Καμία ομάδα δεν ενδιαφέρθηκε να τον αποκτήσει. Ακόμα είναι ελεύθερος.
Λέτε να τον φέρουμε στον ΠΑΟΚ;
Υ.Γ. Ο λόγος που ο Ντενίλσον ποτέ δεν έγινε ο παίχτης που κάποιοι περίμεναν είναι πως το στυλ του είναι εντελώς παρωχημένο. Είναι ποδόσφαιρο εποχής 1960, 1970 στην καλύτερη. Στυλ στηριγμένο στην τρίπλα, από παίχτη που κρατάει μισή ώρα την μπάλα πριν την δώσει δεν υπάρχει σήμερα. Μπορεί να αρέσει σε κάποιους, μπορεί να θυμίζει παλιές εποχές, αλλά αυτές έχουν φύγει ανεπιστρεπτί. Γιατί, μπορεί οι σημερινοί μεγάλοι παίχτες να έχουν και καλή τρίπλα, αλλά κανένας δεν στηρίζει το παιχνίδι του σ' αυτήν, κανένας δεν έχει χτίσει το παιχνίδι του πάνω στο "κρατάω την μπάλα όσο θέλω και κανένας δεν μπορεί να μου την πάρει". Παλιά μπορεί να υπήρχε χώρος για τέτοιο στυλ παιχνιδιού. Σήμερα ο ρυθμός είναι τόσο γρήγορος, οι χώροι τόσο ασφυκτικά γεμάτοι από παίχτες που αυτοί οι παίχτες έχουν χαθεί ανεπιστρεπτί.
Υ.Γ.2 Πάντως, συμφωνώ πως ο ΠΑΟΚ έχει έλλειψη από παίχτες που μπορούν να κερδίσουν στο ένας με έναν. Έτσι, αν στρατηγικά δεν του βγει το παιχνίδι, εύκολα παγιδεύεται στην αντίπαλη άμυνα. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ χρήσιμος ένας παίχτης που να έχει την ατομική ενέργεια, μπας και καταφέρει μόνος του να γυρίσει το ματς. Ο Φωτάκης δεν είναι αυτός. Αλλά δεν είναι και η δουλειά του να είναι, 8ρι είναι καιόχι 10ρι.
Το ίδιο καλοκαίρι, σε ηλικία 21 ετών έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος παίχτης στον κόσμο με την μεταγραφή του στην Μπέτις. Όμως, ποτέ δεν δικαίωσε τις προσδοκίες. Στην Μπέτις έμεινε 7 χρόνια, μέχρι το 2005 και δεν την βοήθησε να κάνει τίποτα το σπουδαίο. Αντίθετα, με τον Ντενίλσον στην σύνθεση της η Μπέτις υποβιβάστηκε. Ακόμα και τότε δεν βρέθηκε καμία ομάδα να ενδιαφερθεί για το πάλαι ποτέ ταλέντο αλλά τον άφησαν να παίζει στην Β'. Η πτώση του φάνηκε και από την συμμετοχή του στο μουντιάλ του 2002. Παρόλο που ήταν 25 χρονών και θα περίμενες ως πιο ώριμος να χρησιμοποιηθεί περισσότερο αντίθετα βρήκε πολύ λιγότερο χρόνο από το 1998. Στα τελευταία 3 κρίσιμα ματς μάλιστα αγωνίστηκε από καθόλου (στον προημιτελικό με την Αγγλία) ως 15 λεπτά (στον ημιτελικό με την Τουρκία). Στον τελικό μπήκε στις καθυστερήσεις.
Ένα χρόνο μετά, το 2003 και σε ηλικία 26 ετών ήταν η τελευταία παρουσία του Ντενίλσον στην Εθνική Βραζιλίας. Το 2005 που έφυγε από την Μπέτις πέρασε απ' την Μπορντό όπου κάθισε 1 χρόνο και έφυγε σε ηλικία 29 ετών να ξεκινήσει μία πορεία που μεγάλοι παίχτες ακολουθούν στα γεράματα. Σαουδική Αραβία, ΗΠΑ, επιστροφή στην Βραζιλία, και τέλος, Βιετνάμ.
Στις 23 Ιουνίου 2009, σε ηλικία 32 ετών και μετά από 1 αγώνα με την Hai Phong Cement του Βιετνάμ, εκδιώχθηκε και από εκεί. Καμία ομάδα δεν ενδιαφέρθηκε να τον αποκτήσει. Ακόμα είναι ελεύθερος.
Λέτε να τον φέρουμε στον ΠΑΟΚ;
Υ.Γ. Ο λόγος που ο Ντενίλσον ποτέ δεν έγινε ο παίχτης που κάποιοι περίμεναν είναι πως το στυλ του είναι εντελώς παρωχημένο. Είναι ποδόσφαιρο εποχής 1960, 1970 στην καλύτερη. Στυλ στηριγμένο στην τρίπλα, από παίχτη που κρατάει μισή ώρα την μπάλα πριν την δώσει δεν υπάρχει σήμερα. Μπορεί να αρέσει σε κάποιους, μπορεί να θυμίζει παλιές εποχές, αλλά αυτές έχουν φύγει ανεπιστρεπτί. Γιατί, μπορεί οι σημερινοί μεγάλοι παίχτες να έχουν και καλή τρίπλα, αλλά κανένας δεν στηρίζει το παιχνίδι του σ' αυτήν, κανένας δεν έχει χτίσει το παιχνίδι του πάνω στο "κρατάω την μπάλα όσο θέλω και κανένας δεν μπορεί να μου την πάρει". Παλιά μπορεί να υπήρχε χώρος για τέτοιο στυλ παιχνιδιού. Σήμερα ο ρυθμός είναι τόσο γρήγορος, οι χώροι τόσο ασφυκτικά γεμάτοι από παίχτες που αυτοί οι παίχτες έχουν χαθεί ανεπιστρεπτί.
Υ.Γ.2 Πάντως, συμφωνώ πως ο ΠΑΟΚ έχει έλλειψη από παίχτες που μπορούν να κερδίσουν στο ένας με έναν. Έτσι, αν στρατηγικά δεν του βγει το παιχνίδι, εύκολα παγιδεύεται στην αντίπαλη άμυνα. Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πολύ χρήσιμος ένας παίχτης που να έχει την ατομική ενέργεια, μπας και καταφέρει μόνος του να γυρίσει το ματς. Ο Φωτάκης δεν είναι αυτός. Αλλά δεν είναι και η δουλειά του να είναι, 8ρι είναι καιόχι 10ρι.
Μιλάς για το παλτό που μας λένε ότι έφτιαξε ο Σάντος και καλά παίχτη?Olorin έγραψε:Ροναλντο, απο αυτα που λες θεωρω οτι εχουμε διαφορετικη αντιληψη για το ποδοσφαιρο. Ο Κριστιανο Ροναλντο εκανε τριπλες και τσαλιμια απο τα 17 του, αλλα το μονο που καταφερνε ειναι να γελα ο κοσμος μαζι του και τελικα να χανει την μπαλα, τοσο ανουσιες και χωρις αποτελεσμα ηταν η τριπλες του. Στη συνεχεια εγινε αυτος που εγινε οχι μονο γιατι μετα απο χρονια προσπαθειων καταφερε να κανει τις τριπλες του να εχουν και καποιο αποτελεσμα μεσα στο γηπεδο, αλλα γιατι βελτιωθηκε και σε ολους τους αλλους τομεις και συνεχιζει να βελτιωνεται. Περσι απεκτησε και γαματο σουτ. Φετος θα προσθεσει και κατι ακομα στο παιχνιδι του και το ιδιο και του χρονου. Αν εμενε στις τριπλες που εκανε οταν ηταν 18 χρονων τωρα θα επαιζε στην Αμαδορα ως κλοουν. Δηλαδη θα γινοταν ενας ακομα Ντενιλσον.
Ο Ροναλτνινιο ειναι αλλη περιπτωση, οπως και ο Ροναλντο (ο αυθεντικος). Μιλαμε για παικτες-καλιτεχνες.
[youtube]k77bje8Dobg&feature=related[/youtube]
χαχαχα πωωω μπράβο ρε γκας.. πόσο μου τη σπάει αυτός ο σκατόφλωρος ζελεδομαλλιάς
Gash, γι' αυτον μιλαω, που το καταλαβες?
Ολα τα λεφτα εκει που παει να κανει φαντεζι τριπλα και πεφτει μονος του...

ετσι ειναι αλλα εχει ενα προσον σπανιο. σουταρει συνεχεια και σχεδον παντα βρισκει εστια. θα ηθελα παντως καποια στιγμη να ειναι αυτος που θα παρει την χαμηλη πασα απο το φορ που παιζει με πλατη. οπως ακριβως εγινε η φαση με τον ιβιτς και τον μουσλι στην τριπολη. να παιξει δηλαδη λιγο πιο μπροστα.D.A.A.T. έγραψε:Θεωρω τον Φωτακη ,καθαρο 8αρι..Μπορει να δημιουργησει και να μαρκαρει..ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ...Χθες στηην ουσια επαιζε μονος του αφου ο Σορλιν επαιζε δευτερος κοφτης διπλα στο Γκαρσια..Ο Φωτακης αν εχει παικτη ψηλα διπλα του θα ειναι καλος..Αν ειναι μονος του δεν θα ειναι καλος οπως χθες..Απλα πραγματα για μενα
Νομιζω πως μπορει να παιξει μαζι με τον Σορλιν ψηλα ,μπροστα απο τον κοφτη..αλλα αν του ζητησεις να παιξει τοσο ψηλα μονοις του μονο και μονο επειδη σουταρει καλα θα τον καψεις..Απορω γιατι δεν παιζουν οι 2 τους ψηλα..Και επιετικοι θα μαστε και ψηλα θα μαρκαρουμε..
Παντως ειναι χρησιμος παικτης και εχει να προσφερει πραγματα
Παντως ειναι χρησιμος παικτης και εχει να προσφερει πραγματα
- paok4kyriakos
Εκανε δύο καλά σούτ, που θα μπορούσαν να μπούν τέρμα, αλλα ώς εδώ!
Σωστά αντικαταστάθηκε!
Σωστά αντικαταστάθηκε!
Απο τοτε που τον καλεσαν στην εθνικη κατι δε παει καλα,παρα τον τραυματισμο που και αυτος ειχε...
μετριος σημερα και με μετριο Σορλεν το κεντρο ειχε ενα Γκαρσια να κανει παιχνιδι μονο..
μετριος σημερα και με μετριο Σορλεν το κεντρο ειχε ενα Γκαρσια να κανει παιχνιδι μονο..
ειναι πολυ μετριος αυτος ο παιχτης για επιπεδα ΠΑΟΚ
εγω που δεν εχω σε εκτιμηση τον ιβιτς τον θεωρω καλυτερο απο τον φωτακη
εγω που δεν εχω σε εκτιμηση τον ιβιτς τον θεωρω καλυτερο απο τον φωτακη