Razvan Lucescu

Συζήτηση για το έμψυχο υλικό της ομάδας
renegade

Re: Razvan Lucescu

Δημοσίευση από renegade »

mailo21+ έγραψε:
renegade έγραψε:Η πιο αποτυχημένη περίοδος από εποχής του τουντορ ήταν αυτή με τον ζωγράφο στον πάγκο και ας ανέδειξε δύο παίκτες από τους οποίους ο ΠΑΟΚ καρπώθηκε 20 εκατομμύρια.
Μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ πρωτίστως κρίνεται από την αγωνιστική της εικόνα και μετά από όλα τα άλλα.
Ευχής έργον βέβαια είναι να συνδυάζετε η αγωνιστική επιτυχία με ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών, αλλά θα είναι έγκλημα στον βωμό της ανάδειξης των νέων ποδοσφαιριστών να μειώνεται η αγωνιστική δύναμη της ομάδας. Με λίγα λόγια όποιος αξίζει θα παίζει
Και στον ύπνο σου πρεπει να βλέπεις τον ΦΕΡΕΙΡΑ.
Τι αλεξιπτωτιστης είσαι εσύ πάλι που μου γράφεις κι όλας τον Φερέιρα με όλα κεφαλαία?
paok düsseldorf

Δημοσίευση από paok düsseldorf »

renegade έγραψε:
mailo21+ έγραψε:
renegade έγραψε:Η πιο αποτυχημένη περίοδος από εποχής του τουντορ ήταν αυτή με τον ζωγράφο στον πάγκο και ας ανέδειξε δύο παίκτες από τους οποίους ο ΠΑΟΚ καρπώθηκε 20 εκατομμύρια.
Μία ομάδα όπως ο ΠΑΟΚ πρωτίστως κρίνεται από την αγωνιστική της εικόνα και μετά από όλα τα άλλα.
Ευχής έργον βέβαια είναι να συνδυάζετε η αγωνιστική επιτυχία με ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών, αλλά θα είναι έγκλημα στον βωμό της ανάδειξης των νέων ποδοσφαιριστών να μειώνεται η αγωνιστική δύναμη της ομάδας. Με λίγα λόγια όποιος αξίζει θα παίζει
Τι αλεξιπτωτιστης είσαι εσύ πάλι που μου γράφεις κι όλας τον Φερέιρα με όλα κεφαλαία?

Πρεπει νασαι απο αυτους που πιστευουν στα μαγικα σκουφια και στα μπλουζακια του ρουμανου.
Με τον ΦΕΡΕΙΡΑ ,σορυ φερειρα,κοιτα να το ξεπερασεις .
Περαστικα σου.
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Αναπολούμε τον μυρωδιά βλέπω;;

Λογικά μετά την επόμενη νίκη θα ακούσουμε και για Στανογεβιτς

Αντί να κοιτάξουμε να στηρίξουμε τον καλύτερο προπονητή της ιστορίας μας που ήδη η δουλειά του παλι αρχίζει να φαίνεται, καθόμαστε και μαλώνουμε γιατί έβαλε τον Τέιλορ και γιατί τον Ακπομ.
Λες και είστε παρόντες στις προπονήσεις και ξέρετε..
Άβαταρ μέλους
invincible

Δημοσίευση από invincible »

Φίλε τους προπονητές δεν τους στηρίζουν οι οπαδοί αλλά η διοίκηση. Εδώ φτάσαμε όλοι το καλοκαίρι να λέμε ότι τον έφερε πίσω ο Ιβαν για να τον εκδικηθεί ...με τις μεταγραφές που δεν βλέπαμε ...και αυτός έλεγε συνέχεια ότι περίμενε παίχτες μέχρι την τελευταία μέρα. Πάντως κανείς δεν κατάλαβε γιατί τον ξανά φέραμε πίσω αφού δεν είχαμε σκοπό να ξοδέψουμε χρήματα. για πρωτάθλημα? ή να μην τον πάρει ο τίγρης? ή να τον κάψουμε για εκδίκηση. :mrgreen: Θα φανεί τον Γενάρη από τις κινήσεις που θα γίνουν.
JohnEconomist

Δημοσίευση από JohnEconomist »

renegade έγραψε:
JohnEconomist έγραψε:
JohnEconomist έγραψε:
Και κάτι ακόμη: Πρέπει να παίζουν ελληνες παίκτες, όσο το δυνατό περισσότεροι. Δεν μου αρέσει ο ΠΑΟΚ να κατακλύζεται από ξένους παίκτες. Με απόφαση της διοίκησης θα έπρεπε , στην αρχική ενδεκάδα, να ξεκινούν πάντα τουλάχιστον τρείς έλληνες!!!
Γιατί ρε ρατσιστακο,τι έχουν οι ξένοι βρωμάει το δέρμα τους?
Σε χάλασαν ο βιερίνια,ο Γκαρσία,ο Λίνο,ο μουσλι,ο Μάτος ?
Το τι πρέπει να κάνει ο ΠΑΟΚ με το τι αρέσει σε εσένα δεν έχουν καμία σχέση
Τώρα το είδα...
Απαντάς ανόητα.
Δεν έχω να κάνω κάποιο άλλο σχόλιο.
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

paok düsseldorf έγραψε:
mailo21+ έγραψε:

Πρεπει νασαι απο αυτους που πιστευουν στα μαγικα σκουφια και στα μπλουζακια του ρουμανου.
Με τον ΦΕΡΕΙΡΑ ,σορυ φερειρα,κοιτα να το ξεπερασεις .
Περαστικα σου.
Μην ανησυχείς, από τη στιγμή που έφυγε κάποια στιγμή όλοι θα το ξεπεράσουμε. Από την άλλη καλό θα ήταν κάποιοι να βγάλουν και την φωτογραφία του από το κομοδίνο και να αφήσουν μόνο την παναγίτσα και τα παιδάκια τους. Στο να πιστέψει κάποιος στα μαγικά σκουφιά ίσως βοήθησαν κάπου και τα δυο νταμπλ του Λουτσέσκου, το ένα αήττητο.

Mailo καντο 18+ ρε συ δεν υπάρχει το νούμερο 2+1
JohnEconomist

Επειδή κατηγορείτε, ΑΔΙΚΩΣ, κατά τη γνώμη μου τον Φερέιρα, ο οποίος θεωρώ ότι είναι εξελίξιμος υψηλού επιπέδου προπονητής, δεν μπορώ να αποφύγω να ποστάρω αυτό:

Δύο προπονητές που εργάστηκαν στην Ελλάδα, ο Πορτογάλος τεχνικός της Παλμέιρας, Άμπελ Φερέιρα (ΠΑΟΚ/2019-20) και ο συμπατριώτης του Λεονάρντο Ζαρντίμ (Ολυμπιακός/ 2012-13), που κάθεται στον πάγκο της Αλ Χιλάλ, αλλά και ο Πίτσο Μοσιμάνε, ο οποίος ήταν παίκτης του Ιωνικού από το 1989 έως το 1995, βρίσκονται ανάμεσα στους 24 υποψηφίους που ανακοίνωσε, η Διεθνής Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), για το βραβείο του κορυφαίου προπονητή στον κόσμο για το 2021.

Το 2019, τελευταία χρονιά που δόθηκε το βραβείο (σ.σ: το 2020 αναβλήθηκε λόγω Covid-19), νικητής ήταν ο Γερμανός-τότε- προπονητής της Μπάγερν, Χάνσι Φλικ, ο οποίος πλέον είναι προπονητής της εθνικής Γερμανίας.

https://www.paok24.com/podosfairo/29529 ... proponiti/
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

Μια παρατήρηση John σε αυτό που γράφεις
Υποψήφιος είναι και αυτός, Γκι ντονγκ Κιμ (Νότια Κορέα/Ποχανγκ Στίλερς)
και αυτός Μοένι Τσααμπάνι (Τυνησία/Τύνιδα)
Κάνει κανένας από αυτούς για τον ΠΑΟΚ?
JohnEconomist

Ιάσονας έγραψε:Μια παρατήρηση John σε αυτό που γράφεις
Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξέρουμε εκ των προτέρων. Η επιλογή του προπονητή δεν πρέπει να γίνεται μόνο με κριτήριο το αν είναι καλός, αλλά και αν μπορεί να υπηρετήσει τη στρατηγική του συλλόγου σε μια σειρά από θέματα. Εμένα, η στρατηγική μου αντίρρηση για τον Λουτσέσκου είναι ότι εφόσον η στρατηγική, θα έλεγα ΕΠΙΒΊΩΣΗς, του ΠΑΟΚ συνδέεται και με την ανάδειξη παικτών από τις Ακαδημίες του, κατά τη γνώμη μου, η επιλογή Λουτσέσκου είναι άστοχη. Και αυτό θα λέω ακόμη και αν ο Λουτσέσκου φέρει σε μια περίοδο τρία νταμπλ. Γιατί , το ζωτικό για κάθε οργανισμό είναι η πιστή τήρηση της στρατηγικής και όχι οι εφήμερες επιτυχίες.

Δυστυχώς, όμως, εκτιμώ ότι ο Σαββίδης, τουλάχιστον σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, δεν ακολουθεί αυτή τη σοφία, αλλά, ενδεχομένως, επηρεάζεται υπερβολικά από το κοινό αίσθημα και χάνει την ικανότητα ηγεσίας. Επιπλέον, κάνει και άλλα σημαντικά λάθη, που όμως δεν είναι ο σκοπός του παρόντος σχολίου να αναφερθεί σε αυτά.
Άβαταρ μέλους
PAOK_Antarctica

Δημοσίευση από PAOK_Antarctica »

Αυτό που λες απλώς δεν βγάζει νόημα.
Από κάθε άποψη.
Άβαταρ μέλους
aivas19

Δημοσίευση από aivas19 »

JohnEconomist έγραψε:
Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το ξέρουμε εκ των προτέρων. Η επιλογή του προπονητή δεν πρέπει να γίνεται μόνο με κριτήριο το αν είναι καλός, αλλά και αν μπορεί να υπηρετήσει τη στρατηγική του συλλόγου σε μια σειρά από θέματα. Εμένα, η στρατηγική μου αντίρρηση για τον Λουτσέσκου είναι ότι εφόσον η στρατηγική, θα έλεγα ΕΠΙΒΊΩΣΗς, του ΠΑΟΚ συνδέεται και με την ανάδειξη παικτών από τις Ακαδημίες του, κατά τη γνώμη μου, η επιλογή Λουτσέσκου είναι άστοχη. Και αυτό θα λέω ακόμη και αν ο Λουτσέσκου φέρει σε μια περίοδο τρία νταμπλ. Γιατί , το ζωτικό για κάθε οργανισμό είναι η πιστή τήρηση της στρατηγικής και όχι οι εφήμερες επιτυχίες.

Δυστυχώς, όμως, εκτιμώ ότι ο Σαββίδης, τουλάχιστον σε σχέση με τον ΠΑΟΚ, δεν ακολουθεί αυτή τη σοφία, αλλά, ενδεχομένως, επηρεάζεται υπερβολικά από το κοινό αίσθημα και χάνει την ικανότητα ηγεσίας. Επιπλέον, κάνει και άλλα σημαντικά λάθη, που όμως δεν είναι ο σκοπός του παρόντος σχολίου να αναφερθεί σε αυτά.
Ο Σαββιδης χαρασσει την στρατηγικη οχι ο καθε φιλαθλος. Για αυτον ο Λουτσεσκου εξυπηρετει την στρατηγικη που εχει στο μυαλο του αλλιως θα κρατουσε τον Παμπλο η τον Φερειρα. Το οτι λες εσυ πως η επιβιωση συνδεεται με αναδειξη παικτων απο τις ακαδημιες του δεν σημαινει οτι ισχυει (παραδειγματα πολλα πχ τουρκικες ομαδες, αγγλικες ομαδες, Σαχταρ) ή οτι το πρεπει να το ενστερνιστει ο Σαββιδης.
Άβαταρ μέλους
obanebane

Δημοσίευση από obanebane »

Κάποιοι τα έχετε πολύ μπερδεμένα στο μυαλό σας,εκτός αν νομίζετε ότι ο ΠΑΟΚ είναι Πανιώνιος.
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

JohnEconomist έγραψε:

Ξέρεις το ότι βλέπουμε διαφορετικά κάποια δεδομένα της ομάδας μας οδηγούν σε τόσο αντίθετες απόψεις. Κατά τη γνώμη μου η εξέλιξη παικτών από της ακαδημίες δεν είναι σε καμία περίπτωση ζήτημα επιβίωσης,και δεν θα μπορούσε να υπάρχει ζήτημα επιβίωσης στην εποχη Σαββίδη. Το ίδιο ισχύει και για γαυρο και αεκ, ειδικά ο γαυρος επενδύει τα ίδια πάνω κάτω λεφτά σε ακαδημίες με χειρότερα από εμάς αποτελέσματα. Σαν παράδειγμα θα σου πω πως πιθανότατα οι ακαδημίες του ο αρης στο μπάσκετ έχουν βγάλει τους περισσότερους Έλληνες παίκτες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην α1 με σιγουριά, κάποιοι πολύ υψηλού επιπέδου, πρόχειρα μέτρησα 12, και φέτος θα πάει καρφί για Α2 και χρεοκοπία. Περισσότερο ανάγκη είχαμε να βγάλουμε παίκτες τα προ Σαββίδη χρόνια.
Οι λόγοι που έχει μεγάλη σημασία να βγάλουμε παίκτες από τις ακαδημίες είναι δύο. Να γίνεται με κάποιο τρόπο απόσβεση της τεράστιας χρηματικης επένδυσης που κάνει η διοίκηση σε αυτές, και να δημιουργείται περαιτέρω ταύτιση της ομάδας με τον λαό του ΠΑΟΚ. Μέχρι εκεί όμως, το μέλλον του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να έχει ως βασικό στόχο να προωθεί 18χρονους που θα μπορούσε να τους αγοράσει με 200 300 χιλιαδες ούτως ή άλλως.
Το να φέρει επιτυχίες ο προπονητης είναι το βασικό ζητούμενο σε ομάδα του μεγέθους του ΠΑΟΚ επί Σαββίδη και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Το να αναδείξει ταλέντα είναι απλά ένα συν. Δεν νομίζω πως η αυτάρκεια που προφανώς θεωρείς ως απόλυτη στρατηγική της ομάδας εξαρτάται τόσο από την προώθηση παικτών από την Ακαδημία όσο από τους εγχώριους τίτλους, τις ευρωπαϊκές πορείες και την σωστή εκμετάλλευση του έμψυχου δυναμικού. Η στρατηγική του ΠΑΟΚ δεν είναι μονοδιάστατη, ακόμα και το ιατρικό κέντρο και το κέντρο αποκατάστασης που σχεδιάζει η διοίκηση μεγαλώνουν την ομάδα και της δίνουν νέες προοπτικές.
Αντίστοιχα και στους ανταγωνιστές μας πιστεύω πως ποτέ η διοίκηση δεν θα τους θέσει ως προτεραιότητα να παίξουν ο Λατσι η ο Απόστολοπουλος και ο Σουρλης για να αναδεικτουν, αν κερδίσουν το ρόλο τους στην ομάδα με την αξία τους μόνο τότε θα δημιουργήσει υπεραξία για την ομάδα του.
Και φυσικα αμφισβητώ έντονα τον πυρήνα του ισχυρισμού σου πως ο φερειρα προωθουσε περισσότερο την σωστή αξιοποίηση των νεαρών από τον Λουτσεσκου. Κανένας νεαρός δεν αδικήθηκε από τον Λουτσεσκου στην προηγούμενη θητεία του ενώ με τον φερειρα προσωπικά έχω ενστάσεις για την διαχείριση τουλάχιστον 2. Και στο φινάλε και οι Λημνιός και Ζαμπα που αξιοποιηθηκαν πλήρως από τον Λουτσεσκου ταλέντα του ΠΑΟΚ ήταν και ας μην προέρχονταν από τις ακαδημίες
JohnEconomist

Ιάσονας έγραψε:
JohnEconomist έγραψε:

Ξέρεις το ότι βλέπουμε διαφορετικά κάποια δεδομένα της ομάδας μας οδηγούν σε τόσο αντίθετες απόψεις. Κατά τη γνώμη μου η εξέλιξη παικτών από της ακαδημίες δεν είναι σε καμία περίπτωση ζήτημα επιβίωσης,και δεν θα μπορούσε να υπάρχει ζήτημα επιβίωσης στην εποχη Σαββίδη. Το ίδιο ισχύει και για γαυρο και αεκ, ειδικά ο γαυρος επενδύει τα ίδια πάνω κάτω λεφτά σε ακαδημίες με χειρότερα από εμάς αποτελέσματα. Σαν παράδειγμα θα σου πω πως πιθανότατα οι ακαδημίες του ο αρης στο μπάσκετ έχουν βγάλει τους περισσότερους Έλληνες παίκτες από οποιαδήποτε άλλη ομάδα στην α1 με σιγουριά, κάποιοι πολύ υψηλού επιπέδου, πρόχειρα μέτρησα 12, και φέτος θα πάει καρφί για Α2 και χρεοκοπία. Περισσότερο ανάγκη είχαμε να βγάλουμε παίκτες τα προ Σαββίδη χρόνια.
Οι λόγοι που έχει μεγάλη σημασία να βγάλουμε παίκτες από τις ακαδημίες είναι δύο. Να γίνεται με κάποιο τρόπο απόσβεση της τεράστιας χρηματικης επένδυσης που κάνει η διοίκηση σε αυτές, και να δημιουργείται περαιτέρω ταύτιση της ομάδας με τον λαό του ΠΑΟΚ. Μέχρι εκεί όμως, το μέλλον του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να έχει ως βασικό στόχο να προωθεί 18χρονους που θα μπορούσε να τους αγοράσει με 200 300 χιλιαδες ούτως ή άλλως.
Το να φέρει επιτυχίες ο προπονητης είναι το βασικό ζητούμενο σε ομάδα του μεγέθους του ΠΑΟΚ επί Σαββίδη και δεν θα μπορούσε να γίνει αλλιώς. Το να αναδείξει ταλέντα είναι απλά ένα συν. Δεν νομίζω πως η αυτάρκεια που προφανώς θεωρείς ως απόλυτη στρατηγική της ομάδας εξαρτάται τόσο από την προώθηση παικτών από την Ακαδημία όσο από τους εγχώριους τίτλους, τις ευρωπαϊκές πορείες και την σωστή εκμετάλλευση του έμψυχου δυναμικού. Η στρατηγική του ΠΑΟΚ δεν είναι μονοδιάστατη, ακόμα και το ιατρικό κέντρο και το κέντρο αποκατάστασης που σχεδιάζει η διοίκηση μεγαλώνουν την ομάδα και της δίνουν νέες προοπτικές.
Αντίστοιχα και στους ανταγωνιστές μας πιστεύω πως ποτέ η διοίκηση δεν θα τους θέσει ως προτεραιότητα να παίξουν ο Λατσι η ο Απόστολοπουλος και ο Σουρλης για να αναδεικτουν, αν κερδίσουν το ρόλο τους στην ομάδα με την αξία τους μόνο τότε θα δημιουργήσει υπεραξία για την ομάδα του.
Και φυσικα αμφισβητώ έντονα τον πυρήνα του ισχυρισμού σου πως ο φερειρα προωθουσε περισσότερο την σωστή αξιοποίηση των νεαρών από τον Λουτσεσκου. Κανένας νεαρός δεν αδικήθηκε από τον Λουτσεσκου στην προηγούμενη θητεία του ενώ με τον φερειρα προσωπικά έχω ενστάσεις για την διαχείριση τουλάχιστον 2. Και στο φινάλε και οι Λημνιός και Ζαμπα που αξιοποιηθηκαν πλήρως από τον Λουτσεσκου ταλέντα του ΠΑΟΚ ήταν και ας μην προέρχονταν από τις ακαδημίες
Ναι, η αλήθεια είναι "ότι βλέπουμε διαφορετικά κάποια δεδομένα της ομάδας μας οδηγούν σε τόσο αντίθετες απόψεις"... :)

Θέλω να σου ζητήσω συγνώμη που δεν έχω το χρόνο να προσπαθήσω να σχολιάσω, τώρα, περισσότερο το θέμα. Ελπίζω να το κάνω προσεχώς... :)

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, θέλω να σε ευχαριστήσω που μπήκες στον κόπο να μου απαντήσεις. Την απάντηση σου την σκέπτομαι. Γι αυτό και δεν πιστεύω ότι είναι πάντα σωστό να βιάζεται κανείς να ανταπαντήσει.
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

Δεν το λέω ειρωνικά, εννοούσα δεδομένα της ομάδας ως οργανισμό, η έννοια αυτάρκεια και πως θα επιτευχθεί έχει πολλές ερμηνείες, άλλος μπορεί να το ερμηνευσει ως παραγωγή παικτών που να στελεχώσουν την πρώτη ομάδα, άλλος ως πορείες στην Ευρώπη που φέρνουν έσοδα, άλλος ως απόκτηση πχ νέων σε ηλικία παικτών από χώρες όπως πχ η Βραζιλία και δημιουργία υπεραξιων και πώληση τους, ως μείωση μπάτζετ κλπ.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”