Γιατί όχι στον γαύρο;Mitsospaoki4 έγραψε:Ο ιβιτς τώρα που αρχίζει να φτιάχνει όνομα δεν νομίζω να ξαναγυρίσει Ελλάδα.
Για καλό πρωτάθλημα τον βλέπω.
Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες XI
Re: Νέα, άρθρα & σχόλια για άλλες ελληνικές ομάδες XI
- Mitsospaoki4
- Moderator
- ΑποστόληςΑ
Η Ε.Ο. είχε απειλήσει τη ζωή του. Δεν θα αναλάβει την ΑΕΧ αν δεν πάρει διαβεβαιώσειςtrouman έγραψε:Βλέπω τον Ίβιτς να πηγαινει ΑΕΚ
Athens έγραψε:το παλικαρι να ειναι γερός και δυνατός αλλα η αποφαση να μην δωσεις 2 μυρια σ εναν ποδοσφαιριστη που εχει σοβαρο προβλημα υγειας και δεν ξερεις αν θα ξαναπαιξει ποδοσφαιρο των ιδιων δυνατοτητων οπως παλια ειναι σωστη...
ειμαι σιγουρος οτι ο παλιος Μισιτς δεν θα εμφανιστει ποτε σε γηπεδο...και ειναι λογικο με τεοιες διεργασιες που εγιναν στον οργανισμο του...και βεβαιως το πιο σημαντικο πραγμα στον κοσμο δεν ειναι το ποδοσφαιρο...
εμεις αγαπαμε τον παικταρα Μισιτς που θαυμασαμε στην τουμπα..![]()
Δηλαδή εννοείς ότι έδωσαν τα δύο εκατομμύρια οι Κροάτες;
Στην Αγγλία, που ζω, υπάρχει τρελό discrimination, και θα ελεγα ακόμη και ρατσισμός απέναντι στους Ευρωπαίους, και ειδικότερα Ανατολικο-Ευρωπαίους, Βαλκάνιους. Σαν σκουπίδια τους βλέπουν, κι εμάς βασικά ελάχιστα καλύτερα. Αν είσαι εδώ Ινδός ή Πακιστανός, όσο και μετριοχάλιας να είσαι στη δουλειά σου, σε έχουνε για Θεό. Όσο χάλια και να είσαι στη δουλειά σου δεν απολύεσαι, φτάνει να μην έχεις κάνει κάτι σούπερ χοντρό, του στιλ να χτυπήσεις πελάτη με μπουνιά στα μούτρα, όπως έκανε ο γείτονάς μου (Πακ). Είναι εμετικό να απολύεται ο Ίβιτς με τέτοια πορεία στην Γουότφορντ. Αν ήταν British, θα ήταν το καμάρι τους...
Αυτά να βλέπουμε εμείς οι άσχετοι στην Ελλάδα που σταυρώνουμε τους δικούς μας με την ξενομανία μας. Δεν εννοώ να γίνουμε σαν τα χάλια των αμόρφωτων chavs (τουλάχιστον 80%), εδώ που ζω, αλλά όχι να θαβουμε τους δικούς μας.
Αυτά να βλέπουμε εμείς οι άσχετοι στην Ελλάδα που σταυρώνουμε τους δικούς μας με την ξενομανία μας. Δεν εννοώ να γίνουμε σαν τα χάλια των αμόρφωτων chavs (τουλάχιστον 80%), εδώ που ζω, αλλά όχι να θαβουμε τους δικούς μας.
Προφανώς υπάρχει ξενοφοβία στην Αγγλία, και το Μπρέξιτ την ανέβασε (ή μπορείς να πεις και ότι η ξενοφοβία έκανε το μπρέξιτ). Επίσης υπάρχει everyday και structural racism, αλλά το επίπεδο της Αγγλίας σε αντιμετώπιση του ρατσισμού, ομοφοβίας, σεξισμού κλπ είναι επίπεδα πάνω από το δικό μας. Όταν κάνεις αίτηση για δουλειά, ή αίτηση για να πάρεις χορήγηση, συμπληρώνεις φόρμες , φτιαγμένες έτσι ώστε να μην υπάρχει discrimination στην τελικη επιλογή. Προσπαθούν. Ή κάποιοι άλλοι προσπαθούν να μην φαίνεται τόσο. Έστω κι αν δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά στο τέλος.vs40 έγραψε:Στην Αγγλία, που ζω, υπάρχει τρελό discrimination, και θα ελεγα ακόμη και ρατσισμός απέναντι στους Ευρωπαίους, και ειδικότερα Ανατολικο-Ευρωπαίους, Βαλκάνιους. Σαν σκουπίδια τους βλέπουν, κι εμάς βασικά ελάχιστα καλύτερα. Αν είσαι εδώ Ινδός ή Πακιστανός, όσο και μετριοχάλιας να είσαι στη δουλειά σου, σε έχουνε για Θεό. Όσο χάλια και να είσαι στη δουλειά σου δεν απολύεσαι, φτάνει να μην έχεις κάνει κάτι σούπερ χοντρό, του στιλ να χτυπήσεις πελάτη με μπουνιά στα μούτρα, όπως έκανε ο γείτονάς μου (Πακ). Είναι εμετικό να απολύεται ο Ίβιτς με τέτοια πορεία στην Γουότφορντ. Αν ήταν British, θα ήταν το καμάρι τους...
Αλλά ο ρατσισμός και η ξενοφοβία που υπάρχει στην Ελλάδα είναι πολύ χειρότερος με διαφορά. Και η υποστήριξη χιλιάδων συνανθρώπων μας προς την ΧΑ το δείχνει ξεκάθαρα.
North east μένεις; Παλια που ήμουν Μπορο έπεφτε καλο ξύλο με τα λοκαλια εκεί.
Νότια Αγγλια έχει μεγάλη διαφορά ή το κρύβουν καλύτερα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Νότια Αγγλια έχει μεγάλη διαφορά ή το κρύβουν καλύτερα.
Στα midlands [Birmingham, Coventry, Leicester] που γνωρίζω είναι όπως τα λέει ο vs40. Νότια δεν ξέρω, ίσως η θάλασσα τους άλλαξε λίγο!
Μιλάω συνολικά, άλλα άμα θες να το πάρεις ανά περιοχή, υπάρχει περισσότερο ρατσισμός και ξενοφοβία σε μικρότερες περιοχές/πόλεις σε σχέση με Λονδίνο, όπως είναι λογικό.
Εγώ την 2η φορά που ανέβηκα είμαι Λονδίνο οπότε και είδα μεγάλη διαφορά σε σχέση με την βόρεια αγγλια.
Πολύ multicultural, κυρίως με τους Ρομα από Ρουμανία/Βουλγαρία που γέμισαν τα τελευταία 3-4 χρόνια τα είχαν δει όλα οι Αγγλοι (κλοπές, ζητιανεμα στα φαναρια/tube) και για αυτό ίσως και εξελίχθηκε έτσι η φάση με το Brexit.
Λονδίνο μόνο Wembley συνάντησα μάχιμες περιοχές/γκέτο σε στυλ Μπρονξ.
Πολύ multicultural, κυρίως με τους Ρομα από Ρουμανία/Βουλγαρία που γέμισαν τα τελευταία 3-4 χρόνια τα είχαν δει όλα οι Αγγλοι (κλοπές, ζητιανεμα στα φαναρια/tube) και για αυτό ίσως και εξελίχθηκε έτσι η φάση με το Brexit.
Τα μεγάλα αστικά κέντρα είναι πάντα πιο ανοιχτόμυαλα. Η ξενοφοβία τρέφεται περισσότερο από τον φοβία παρά από την πραγματικότητα. Δεν είναι παράξενο ότι ευδοκιμεί σε περιοχές με λιγότερους ξένους. Και στην προκειμένη περίπτωση μεγαλύτερη και ουσιαστική επιρροή έχουν τα δεξιά (δλδ πάνω κάτω όλα) media επι του θέματος, παρά η πραγματιστική πλευρά της είσοδος φτωχών μεταναστών, από όπου κι αν προέρχονται αυτοί.Мир έγραψε:Εγώ την 2η φορά που ανέβηκα είμαι Λονδίνο οπότε και είδα μεγάλη διαφορά σε σχέση με την βόρεια αγγλια.
Κόβεντρι είμαι και ούτε τους τύπους δεν κρατάνε. Είδα Ρωσίδα πελάτη σε μαγαζί να την φωνάζουν στο ταμείο, που ήθελε να επιστρέψει ένα αντικείμενο και ήταν κυριλέ η Ρωσίδα (φαινόταν εκλεπτισμένη). Η ταμείας μιλούσε στους υπόλοιπους της ουράς, Βρατανούς, όλο ειρωνία και λέει: 'ούτε να ψωνίσουν δε ξέρουν, κι αυτό από εμάς το περιμένουν', και κανείς από την ουρά δεν της την είπε. όλοι συμφώνησαν.Το τι έχουν δει τα μάτια μου δεν περιγράφεται. Έχω μια φίλη που έχει το Βρετανικό σουλούπι, άσπρο δέρμα, γαλάζια μάτια, και νομίζουν ότι είναι δική τους. Της μιλούν με ευγένεια, κάνουν χώρο να περάσει, την δίνουν προτεραιότητα σε πολλά, και μόλις ανοίξει το στόμα της να πει ένα thank you (προδίδεται από την προφορά) αντιμετωπίζει ένα απίστευτο μίσος, που είδα με τα μάτια μου, λες και τους κορόιδεψε. Μια φορά κάθονταν σε ένα παγκάκι και έρχεται ένας τσαβ, κάθεται στο ίδιο με εκείνη. Έκανε στην άκρη για να κάτσει κι αυτός. Όλα καλά μέχρι τότε, με πήρε τηλέφωνο, μιλήσαμε στα ελληνικά, και την διέκοψε και της είπε να πάει παραπέρα, ενώ καθότανε ήδη στην άκρη. Αμέτρητες φορές σε ταμεία ως πελάτης έχω αντιμετωπίσει άθλια συμπεριφορά, ενώ υπάρχει αβάντα σε Ινδο-Πακιστανούς.
Το ίδιο και στην εύρηση δουλειάς. Ας αφήσουμε το παραμυθάκι και το κουτόχορτο που πολλοί τρώτε για ισότητα. Υπάρχει ποσόστοση και θέλουν συγκεκριμένο αριθμό Ινδο-Πακ και γυναικών βρέξει χιονίσει, όσο τεμπέληδες κι αν είναι. Εμείς, ως Ευρωπαίοι είμαστε ως κατηγορία others, όταν όλοι έχουν όνομα, εμείς είμαστε others. Όταν έψαχνα για δουλειά και οι αντζέντες ακούγανε ότι είμαι από ΕΕ, μου ρίχναν άκυρο αμέσως, είχα 1 χρόνο μηδέν συντεντέυξεις, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με το Μπρέξιτ, και μετά ξαφνικά έκανα περίπου 20 από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι το Γενάρη του 2020.
Τέλος, του καημένους τους Ασιάτες που δε μιλούν πουθενά, και η φωνή τους δεν ακούγεται, τους κάνουν μπούλινγκ, τους φωνάζανε Κόβιντ, τι φοράς τη μάσκα ***, μετά την έμαθαν κι αυτοί. Συχνά χτυπήθηκαν, κι αυτά δε βγάινουν στα ΜΜΕ. Το μόνο που ακούς είναι το ρατσισμό εναντίον Ινδο- Πακ και Αφρικανών, γιατί αυτοί έχουν φωνή και δεν είναι απλά others, και οι οποίοι έχουν τρελή αβάντα εργασιακά/κοινωνικά (μη σας πω τις προσωπικές μου εμπειρίες, θέλω 4 σελίδες τουλάχιστον). Εμείς, ως χαϊβάνια, ακόμη λέμε για ισότητα, όταν δεν έχουμε πάρει πρέφα τίποτα. Μόνο στα πανεπιστήμια είναι όλα κυριλλέ για τους πολίτες της ΕΕ, που μας σέβονται. Οι Έλληνες συνήθως κοιτούν ακαδημαϊκά και δεν βγάινουν στην πραγματική αγορά εργασίας να δουν την πίκρα. Στο πανεπιστήμιο φυσικά είναι όλα καλά. Ο έλληνας ως φοιτητής δεν θα έχει πατρίδες με Μπρίτις και όταν γίνει ακαδημιακός είναι με το αμάξι του σπίτι - δουλειά και κατοικεί σε καλή ύσηχη περιοχή, που διάλεξε, μακριά από το πρόβλημα. Γενικά αποφεύγοντας το πρόβλημα εθελοτυφλεί, παραμυθιάζεται, γιατί αν δει την αλήθεια θα χάσει το δικό του motivation...
Υγ: Σίγουρα Λονδίνο, νότια, Σκωτία και σε κυριλλέ περιοχές (δεν είναι και πολλές), τα πράγματα είναι καλύτερα.
Το ίδιο και στην εύρηση δουλειάς. Ας αφήσουμε το παραμυθάκι και το κουτόχορτο που πολλοί τρώτε για ισότητα. Υπάρχει ποσόστοση και θέλουν συγκεκριμένο αριθμό Ινδο-Πακ και γυναικών βρέξει χιονίσει, όσο τεμπέληδες κι αν είναι. Εμείς, ως Ευρωπαίοι είμαστε ως κατηγορία others, όταν όλοι έχουν όνομα, εμείς είμαστε others. Όταν έψαχνα για δουλειά και οι αντζέντες ακούγανε ότι είμαι από ΕΕ, μου ρίχναν άκυρο αμέσως, είχα 1 χρόνο μηδέν συντεντέυξεις, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο με το Μπρέξιτ, και μετά ξαφνικά έκανα περίπου 20 από τον Οκτώβριο του 2019 μέχρι το Γενάρη του 2020.
Τέλος, του καημένους τους Ασιάτες που δε μιλούν πουθενά, και η φωνή τους δεν ακούγεται, τους κάνουν μπούλινγκ, τους φωνάζανε Κόβιντ, τι φοράς τη μάσκα ***, μετά την έμαθαν κι αυτοί. Συχνά χτυπήθηκαν, κι αυτά δε βγάινουν στα ΜΜΕ. Το μόνο που ακούς είναι το ρατσισμό εναντίον Ινδο- Πακ και Αφρικανών, γιατί αυτοί έχουν φωνή και δεν είναι απλά others, και οι οποίοι έχουν τρελή αβάντα εργασιακά/κοινωνικά (μη σας πω τις προσωπικές μου εμπειρίες, θέλω 4 σελίδες τουλάχιστον). Εμείς, ως χαϊβάνια, ακόμη λέμε για ισότητα, όταν δεν έχουμε πάρει πρέφα τίποτα. Μόνο στα πανεπιστήμια είναι όλα κυριλλέ για τους πολίτες της ΕΕ, που μας σέβονται. Οι Έλληνες συνήθως κοιτούν ακαδημαϊκά και δεν βγάινουν στην πραγματική αγορά εργασίας να δουν την πίκρα. Στο πανεπιστήμιο φυσικά είναι όλα καλά. Ο έλληνας ως φοιτητής δεν θα έχει πατρίδες με Μπρίτις και όταν γίνει ακαδημιακός είναι με το αμάξι του σπίτι - δουλειά και κατοικεί σε καλή ύσηχη περιοχή, που διάλεξε, μακριά από το πρόβλημα. Γενικά αποφεύγοντας το πρόβλημα εθελοτυφλεί, παραμυθιάζεται, γιατί αν δει την αλήθεια θα χάσει το δικό του motivation...
Υγ: Σίγουρα Λονδίνο, νότια, Σκωτία και σε κυριλλέ περιοχές (δεν είναι και πολλές), τα πράγματα είναι καλύτερα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vs40 την Κυρ 20 Δεκ 2020, 15:02, έχει επεξεργασθεί 5 φορές συνολικά.
Δεν αμφισβητώ τα περιστατικά που λες και δεν μου φαίνονται καθόλου παράξενα.vs40 έγραψε:Κόβεντρι είναι και ούτε τους τύπους δεν κρατάνε. Είδα Ρωσίδα πελάτη σε μαγαζί να την φωνάζουν στο ταμείο, που ήθελε να επιστρέψει ένα αντικείμενο και ήταν κυριλέ η Ρωσίδα. Η ταμείας μιλούσε στους υπόλοιπους της ουράς, Βρατανούς, όλο ειρωνία και λέει: 'ούτε να ψωνίσουν δε ξέρουν, κι αυτό από εμάς το περιμένουν', και κανείς από την ουρά δεν της την είπε. όλοι συμφώνησαν.Το τι έχουν δει τα μάτια μου δεν περιγράφεται. Έχω μια φίλη που έχει το Βρετανικό σουλούπι, άσπρο δέρμα, γαλάζια μάτια, και νομίζουν ότι είναι δική τους. Της μιλούν με ευγένεια, κάνουν χώρο να περάσει, την δίνουν προτεραιότητα σε πολλά, και μόλις ανοίξει το στόμα της να πει ένα thank you αντιμετωπίζει ένα απίστευτο μίσος, που είδα με τα μάτια μου, λες και τους κορόιδεψε. Μια φορά κάθονταν σε ένα παγκάκι και έρχεται ένας τσαβ, κάθεται στο ίδιο με εκείνη. Έκανε στην άκρη για αν κάτσει κι αυτός. Όλα καλά μέχρι τότε, με πήρε τηλέφωνο, μιλήσαμε στα ελληνικά, και την διέκοψε και την είπε να πάει παραπέρα, ενώ καθότανε ήδη στην άκρη. Αμέτρητες φορές σε ταμεία ως πελάτης έχω αντιμετωπίσει άθλια συμπεριφορά, ενώ υπάρχει αβάντα σε Ινδο-Πακιστανούς.
Αυτό περί αβάντας ινδο-πακιστανών δεν το καταλαβαίνω. Τι πάει να πει 'αβάντα΄???? Κατ'αρχην γνωρίζεις από αποικιοκρατία? Και γιατί συγκρίνεις Ευρωπαίους με Ινδο-πακιστανούς? Ποιό το νόημα?
Εγω γνωρίζω ότι τρώνε πολύ ρατσισμό, και μάλιστα συστημικό και συστηματικό, και μιλάω για βρετανούς πολίτες, ινδο-πακιστανικής καταγωγής, όχι μόνο για τους πρώτης γενιάς μετανάστες. Όσο αυτό που λες περί ποσόστωσης υποτιμά το όλο πρόβλημα της έλλειψης ισότητας. Πχ όταν οι περισσότεροι υψηλά αμειβόμενοι και με καλές θέσεις είναι λευκοί άντρες, λέει κάτι περι έλλειψης ισότητας, κι όχι ότι οι λευκοί άντρες είναι πιο έξυπνοι από τις γυναίκες ή από τους μη λευκούς. Το γεγονός ότι το αντιλήφθηκαν και κάνουν κάτι για αυτό, μόνο θετικό είναι.
Ας πούμε αυτό πως το συγκρίνεις με την Ελλάδα? ΠΟυ έρχονταν από άλλες χώρες και από καθηγητές και επιστήμονες δουλευουν στις λαικές και καθαρίστριες στα σπίτια?
Υπάρχουν πολλά βιβλία περί ρατσισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Natives του Akala είναι μια καλή αρχή, να δεις τι αντιμετώπιση έχουν. Aς βρούμε κανένα και για την Ελλάδα....
Η πόσόστοση είναι άδικη. Πάντα στις δουλειές που ήμουν οι χειρότετοι με διαφορά ήταν οι Ινδο-Πακ, δεν ήταν επαγγελματίες. Εγώ τελείωσα άριστος στο πανεπιστήμιο, έκανα άριστη εργασία, έκανα internship με πολύ προσπάθεια, για να βγω στην αγορά της Αγγλίας και να έχουν τα καλά τα πόστα οι Ινδο-Πακ, για κλάμματα, εγώ να παλεύω και να με κοιτούν σαν σκ@τά αυτοί οι φερόμενοι ως θύματα του ρατσισμού και καλά. Τους δίνουν έτσι απλά δουλειές, για να ισορροπήσουν λέει τα ποσοστά. Ας δώσουν και σε εμάς, με αυτή τη λογική. Γιατί εμείς να πρέπει να έχουμε επί 5 αξία για την ίδια θέση; Που είναι η αξιοκρατία; Στο κάτω κάτω οι Ινδο-Πακ, η πλειοψηφία τους μεγάλωσε Αγγλία, στο σύστημα τους, με αυτή ως μητρική γλώσσα και ίσως οι γονείς τους το ίδιο, δηλαδή είναι πολλές γεννιές εδώ. Ότι και αν κάνουν συμπεριφορικά, μόνο δικαιολογίες ακούς από τους Βρετανούς. Μη μιλήσω για τους/τις Ινδες GP (προσωπικούς γιατρούς). Τη ζωή μας θα χάσουμε εξαιτίας τους.
Λες: 'Υπάρχουν πολλά βιβλία περί ρατσισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Natives του Akala είναι μια καλή αρχή, να δεις τι αντιμετώπιση έχουν.'
Συμφωνώ, άπειρα βιβλία θα βρεις με τον ρατσισμό που αντιμετωπίσαν στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ, κανείς δε μιλάει για εμάς για αυτά που τραβάμε και αποδεχόμαστε. Πιάσε φιλία με Κινέζο να σου πει ιστορίες ρατσισμού στην Αγγλία και ψάξε να βρεις αν υπάρχει έστω μια φυλάδα για αυτούς. Δεν έχουμε φωνή πουθενά. Τρέμουν μην τυχόν και περεξηγηθεί ένας Ινδο-Πακ, όταν για εμάς μας φέρονται σαν σκ@τά την ώρα που ως πελάτες πληρώνουμε από την τσέπη μας.
Λες: 'Υπάρχουν πολλά βιβλία περί ρατσισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Natives του Akala είναι μια καλή αρχή, να δεις τι αντιμετώπιση έχουν.'
Συμφωνώ, άπειρα βιβλία θα βρεις με τον ρατσισμό που αντιμετωπίσαν στο ΠΑΡΕΛΘΟΝ, κανείς δε μιλάει για εμάς για αυτά που τραβάμε και αποδεχόμαστε. Πιάσε φιλία με Κινέζο να σου πει ιστορίες ρατσισμού στην Αγγλία και ψάξε να βρεις αν υπάρχει έστω μια φυλάδα για αυτούς. Δεν έχουμε φωνή πουθενά. Τρέμουν μην τυχόν και περεξηγηθεί ένας Ινδο-Πακ, όταν για εμάς μας φέρονται σαν σκ@τά την ώρα που ως πελάτες πληρώνουμε από την τσέπη μας.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος vs40 την Κυρ 20 Δεκ 2020, 15:09, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
κατι παιζει παιδες...
συντονισμενη επιθεση απ ολα τα μεσα του χοντρου
τα νεα, η αποψη, το 10... βοθρους κατα Ιβαν και ΠΑΟΚ
συντονισμενη επιθεση απ ολα τα μεσα του χοντρου
τα νεα, η αποψη, το 10... βοθρους κατα Ιβαν και ΠΑΟΚ