Π.Α.Ο.Κ. Basketball Retro

Οτιδήποτε έχει σχέση με το ένδοξο παρελθόν της ομάδας μας, σε όλα τα αθλήματα και όχι μόνο...
Άβαταρ μέλους
palok

Re: Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ 16/10 16:30 ΕΤ-1 [ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ]

Δημοσίευση από palok »

άντε αφού βρήκες τα στατιστικά πες μου αν μετά το 91 υπάρχει φορά που ο ρούλης να χει τερματίσει πιο κάτω από εμάς στην regular και να μας πέρασε στα playoffs
Άβαταρ μέλους
kostasff

Δημοσίευση από kostasff »

Δυστυχώς όμως, αυτές οι αναμετρήσεις δεν έκριναν πρωτάθλημα.....
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Δημοσίευση από Aureliano Buendia »

palok έγραψε:άντε αφού βρήκες τα στατιστικά πες μου αν μετά το 91 υπάρχει φορά που ο ρούλης να χει τερματίσει πιο κάτω από εμάς στην regular και να μας πέρασε στα playoffs
Από το '91 ως το 2000 αν θυμάμαι καλά:
α)πιο κάτω από τον Άρη τερματίσαμε το '96 και το '97
β)το '96 ως 5οι εμείς και ως 4οι αυτοί παίξαμε στα play off. Αξέχαστο 102-70 με τον Μπάνε να τους σκίζει και τον Φάντερμπεργκ να τους καρφώνει με μανία. Στο δέυτερο ματς νικήσαμε με άνεση.
γ)στα play off παίξαμε και το '94 (2-0 νίκες) και το '99 στος μικρούς τελικούς με τους ντοπαρισμένους (3-0 νίκες)
δ)τους κερδίσαμε και 3 φορές στο κύπελλο, αν συνυπολογίσουμε και την πρόσφατη στο Παλατάκι. Οι άλλες 2 φορές ήταν οι μόνες νίκες επί του Άρη που οδήγησαν σε τίτλους, τα 2 κύπελλα το '95 και το '99.

Το συμπέρασμα?
Αυτό του Κώστα, νίκες που δεν δίναν τίτλους.

Με ένα μαγικό τρόπο την κίτρινη αυτοκρατορία διαδέχτηκε η κόκκινη την οποία ακολούθησε η πράσινη.
Και ο ΠΑΟΚ ήταν 12 χρόνια σε top επίπεδο με απολογισμό 1 πρωτάθλημα και 2 κύπελλα.
Αυτά
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Aureliano Buendia την Παρ 15 Οκτ 2010, 19:03, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
kostasff

Έχεις έναν τρόπο να μας μας σπρώχνεις :mrgreen: στα σκληρά......
Άβαταρ μέλους
novito

Δημοσίευση από novito »

Aureliano Buendia έγραψε:...
Και ο ΠΑΟΚ ήταν 12 χρόνια σε top επίπεδο με απολογισμό 1 πρωτάθλημα και 2 κύπελλα.
Αυτά
τωρα αυτο τι μας το θυμιζεις ρε γειτονα?? :evil: :(
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

o ΠΑΟΚ ήταν σε top επίπεδο από το 1982 μέχρι το 2000. μόνο το 85 βγήκαμε εκτός 4αδας. τα μισά χρόνια βασικός αντίπαλος ήτανε ο ρούλης, δυστυχώς πέσαμε πάνω στον γκάλη, στη μαφία του ιωαννίδη και όταν ήρθε η ώρα (έτσι γίνεται πάντα σε μία κόντρα- παλεύεις και κάποια στιγμή τους φτάνεις, δείτε τον γαύρο τα χρόνια των αγγελοπουλαίων) και είχαμε καλύτερη ομάδα χαρίσαμε 2 τίτλους στα τελευταία sec 4-5 αγώνων. για τα κύπελλα τα γραψα στο σχετικό τόπικ. από το 91 μέχρι το 2000 πέσαμε στη δικτατορία των γαυροβάζελων. βρείτε μου παράδειγμα σε άλλη χώρα που η κάποια ιστορική saragoza-manresa-estudiantes-valencia κλπ κλπ πήρε πάνω από έναν τίτλο από Barcelona-real και εγώ σκίζω τα πτυχία μου (αν μου βρείτε και στη μπάλα, σκίζω και μεταπτυχιακά-διδακτορικά :mrgreen: ). Τη δε εκπληκτική περίοδο 90-96 μπήκαμε 6 φορές στην 4αδα των ευρωπαικών διοργανώσεων, πήραμε 2 τρόπαια, βγήκαμε 3οι στην ευρώπη και χάσαμε άλλα 2 τρόπαια, το ένα από την μεγαλύτερη ομάδα της ευρώπης και το άλλο με μία εκ των 5-6 κορυφαίων ομάδων της ευρώπης της τελευταίας 15ετίας και μέσα στην έδρα της.

μην με αναγκάζετε να τα ξαναγράφω και συγχύζομαι. και ερωτώ: αν ο ρούλης είχε γαυροβάζελο με κόκκαλη-βιανέξ τη δεκαετία 80-90 πόσα τρόπαια θα παιρνε? αν παίζαμε με την tau στο αλεξάνδρειο θα είχανε οι βάσκοι πάνω από 30 % πιθανότητες να μας κερδίσουν? ποιά ελληνική ομάδα έχει πάρει τελικό από τη real? ποιά ομάδα έχει πάρει πρωταθλητριών στην πρώτη συμμετοχή στη διοργάνωση (και ο βασικός μας άσσος έπαιζε για πρώτη φορά στην ευρώπη μετά από πολλά χρόνια)? και φυσικά αν οι γαυροβάζελοι ήταν στο επίπεδο της προηγούμενης δεκαετίας αμφιβάλλει κανείς αν θα χαμε πάρει περισσότερα τρόπαια???
Άβαταρ μέλους
kostasff

Η ιστορία έχει γραφτεί και δεν αλλάζει. Δυστυχώς, αν και πιστεύω πως όλες αυτές οι καταστάσεις μας πόρωσαν και σήμερα είμαστε εδώ και γράφουμε.
Μιας και πιάσαμε την κουβέντα για τα παλιά (τι πρωτότυπο), είμαι σίγουρος πως αν δεν λειτουργούσαμε με το συναίσθημα αλλά με την λογική και παίρναμε τον Ιωαννίδη (το 90 ήταν;) τώρα η ιστορία θα ήταν τελείως διαφορετική.
Άβαταρ μέλους
kostasff

Μάλλον το 91
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά σε καποια σημεία δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα κατά τη γνώμη μου φίλε palok.

Καταρχάς, άτοπη η σύγκριση με estudiantes, zaragoza κτλ.
Εμείς ήμασταν στη δυαρχία, απλώς είμασταν συνεχώς δεύτεροι.
Συμφωνώ κύλησε ο τέντζερης και βρήκε το καπάκι.
Το ταλέντο του Γκάλη συνάντησε τη μαφία του Ιωαννίδη.
Αν δεν είχε συμβεί αυτός ο συνδυασμός, θα τους είχαμε φτάσει νωρίτερα.
Αλλά με τα "αν" γράφονται μόνο μυθιστορήματα και όχι η ιστορία.

Τον άρη τον πλησιάσαμε το '90 και τον ξεπεράσαμε ως ομάδα το '91.
Και τι πήραμε το '91? Έχω και καλούς τρόπους και δεν θέλω να απαντήσω...
Ο τρόπος που χάσαμε το '91 πρωτάθλημα και κύπελλο είναι μνημειώδης και δεν φανερώνει ομάδα που επιτέλους άγγιξε κορυφή και θέλει να γαντζωθεί από αυτήν. Μάλλον καταραμένη ομάδα φανερώνει.
Ακόμη και το '92 καταφέραμε να αποκλειστούμε από την ΑΕΚ στον ημιτελικό χάνοντας την ευκαιρία να πατήσουμε τον Άρη στο ΣΕΦ και να κάνουμε επιτέλους νταμπλ.
Και παρά τις δύο χρονιές που παρότι είσαι η κορυφαία ομάδα στην Ελλάδα, καταφέρνεις να πάρεις 1 αντί για 4 τίτλους, η μοίρα σου δίνει μία ολόχρυση ευκαιρία το '93
Σα να σου λέει διάγραψέ τα όλα, τίποτα δεν μετράει, εδώ και τώρα, ξέχνα αυτοκρατορίες, γίνε παντοκράτορας.
Και εκεί καταλαβαίνεις το μύθο του Σισύφου, ότι θα δαγκώνεις την ουρά σου, ότι θα χαλάς ότι φτιάχνεις με κόπο, τη ματαιότητα, το κισμέτ, την αληθινή ήττα.
Από 'κει και έπειτα end of story. Μπήκαν τα χοντρά λεφτά, δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε.
Και από το '94 ως το 2000 είμαστε φοβερά overachievers, δεν το συζητάω.
Το περίεργο δεν είναι ότι χάσαμε τα ηνία από γαυροβάζελους που είχαν πακτωλό χρημάτων.
Το μεταφυσικό είναι η τριετία 91- 93, εκεί που πήρες τόσο λίγα σε σχέση με αυτά που άξιζες και έπρεπε.
Αν είχες κάνει ό,τι όφειλες τότε, θα εκθρονιζόσουν πολύ πιο δύσκολα.
Και όταν θα συνέβαινε αυτό, θα είχες την ικανοποίηση ότι είχες την era σου.

Όπως και να 'χει ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό, όσο με πληγώνεις με πορώνεις και τα ρέστα.
Άβαταρ μέλους
DamoN

Δημοσίευση από DamoN »

Παιδες τυχεροι που τα ζησατε! αν και πιστευω πως αμα ζουσα και εγω τις μλκιες του φασουλα και τις αυτοκτονιες μας απο πρωτο χερι σιγουρα θα ημουν διαφορετικος και μαλλον πιο δυνατος ανθρωπος...γιατι οσο με πληγωνεις τοσο με πωρώνεις
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Aureliano Buendia έγραψε:Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου αλλά σε καποια σημεία δεν είναι ακριβώς έτσι τα πράγματα κατά τη γνώμη μου φίλε palok.
Καταρχάς, άτοπη η σύγκριση με estudiantes, zaragoza κτλ.
cher general,
1) σίγουρα κάποιοι βλέπουν το ποτήρι μισογεμάτο και κάποιοι μισοάδειο (σικ). σίγουρα όμως τα γεγονότα που συνέβησαν στο παρελθόν δεν μπορείς να τα αλλάξεις. δεν διαφωνεί κανείς με τους αριθμούς. δεν παραποιώ σε κανένα σημείο την ιστορία. όμως αυτό έστω το γλυκόπικρο που μου μένει έχω μάθει να το εκτιμώ, να το αγαπάω. έχω τις έννοιες μου και τα προβλήματά μου (ιδίως με την ομάδα μου :mrgreen: ) δεν μπορώ να σκάω και για το παρελθόν!!!! είμαστε μία απίστευτη ομάδα την 12ετία 87-99 και αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας. τα ζήσαμε όλα. και χαρές και (πιο πολλές) λύπες. ε αφήστε με να ζω και να θυμάμαι μόνο τις χαρές...
2) όσον αφορά το παράδειγμα που έφερα για ισπανία (manresa πρωταθλητρια 98, malaga 2006, caja πέρυσι κλπ κλπ.) όπως λέει και ο πάνος, είμαι πολυξερίδης. Ό,τι γράφω (παρόλο που το γράφω κατά τη γνώμη μου σε ρυθμό που φαντάζομαι ούτε το καλύτερο transition επί λουκαιτς δεν με προλαβαίνει) έχει απόλυτη ακρίβεια. αυτό είναι βασικά και το δόγμα του επαγγέλματός μου: δεν δημοσιεύω αν δεν είναι απόλυτα εξακριβωμένο.

αυτό που ειπα λοιπόν είναι το εξής απλό (και αναφερόμουν φυσικά στο δεύτερο μισό της πολύ μεγάλης ομάδας που είχαμε την περίοδο 91-99): ποιά ομάδα στην ευρώπη που δεν αποτελεί μία εκ των κορυφαίων 2 (συνήθως 2 είναι οι ομάδες που κυριαρχούν σε μία χώρα π.χ. barca-real, milan-juve κλπ.) σε μιά προηγμένη χώρα (μιλάω βασικά για αγγλία-ιταλία-ισπανία) πήρε 2 συνεχόμενα πρωταθλήματα σε μπάσκετ-ποδόσφαιρο μετά το 1990?
δε λέω οτι δεν θα βρείς (αν και δε μου ρχεται κάτι στο μυαλό ατή τη στιγμή), απλά θα είναι η εξαίρεση...
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Aureliano Buendia έγραψε:Ναι τον βάζελο περάσαμε με 2-1 νίκες, ωραίες εποχές 8-)
Στο δεύτερο παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο είχε κάνει και τους 29 πόντους με την αλάνθαστη στατιστική ο Μαματζιόλας :!:
Πάντως η διασταύρωσή μας ήταν 6ος- 3ος, όχι 8ος - 1ος, είμαι σχεδόν απόλυτα βέβαιος.
Στο ποστάρισμά μου έλεγα στον free πως η νίκη μας με τον Μακ Ρέι στην εκπνοή ήταν τη σαιζόν 97-98 και πως τότε δεν είχαμε τον Σκάιλς.
Σε αγώνα πλέι οφ αναφέρομαι κι όχι σε κανονικής διάρκειας!!
Είμαι σίγουρος ότι επί Σκάιλς κερδίσαμε εκεί μέσα και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχαμε χορηγό το Μετρόπολις!!!
Εκτός κι αν δε θυμάμαι πάλι καλά!! Μπορει τη σεζόν 96-97 να ηταν, δε θυμάμαι, πριν την έλευση Ρατζα, σίγουρα!
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

Mon Colonel palok,

Συμμερίζομαι απόλυτα το συναίσθημα της αγάπης για όσα βιώσαμε, για όσα χαράχτηκαν πάνω μας.
Δεν θα τα άλλαζα με τίποτα, δεν θα ζητούσα τίποτα παραπάνω.
Το χαμένο πρωτάθλημα του '91 και η λάθος πάσα του ακατανόμαστου μας "χάρισε" το κλάμα του Μπάνε στη Nantes.
Το πατατράκ του '93 μας χάρισε το έπος σε σκουρόχρωμο παρκέ στα ιταλοσλοβενικά σύνορα, τους ξυπόλυτους πρίγκηπες στο ΣΕΦ.

Όσο αφορά στο ισπανικό παράδειγμα το χαρακτήρισα άτοπο μόνο και μόνο επειδή τοποθέτησα το case study μας σε πολύ συγκεκριμένα χρονικά πλαίσια. Δηλαδής, για να γίνω πιο συγκεκριμένος.
Δεν πήρα ως αμετάβλητη σταθερά το ότι ΟΣΦΠ - ΠΑΟ ήταν ανέκαθεν από άποψη τίτλων - χρημάτων - οπαδών - στάτους και επιρροής οι 2 σημαντικότερες ομάδες εν Ελλάδι.
Με αυτή τη λογική και ιδιαίτερα ενόψει της νέας τάξης πραγμάτων (φαντάζομαι αυτήν επικαλείσαι όταν λες "από το '90 και μετά") αυτό που λες ισχύει απόλυτα και εξυπακούεται.
Εδώ πλέον αν το πάρει η Arsenal θα είναι έκπληξη, ομοίως αν το χάσει η Inter, για Iσπανία πλέον είναι αστείο να ενοχλήσει, έστω, καποιος το δίδυμο.
Στις χώρες που αναφέρεις μοναδική εξαίρεση όντας στις παρυφές του '90 μπορεί να θεωρηθεί η Νάπολι.
Στα πιο πρόσφατα, ολίγον η Βαλένθια (2002 Πρωτάθλημα, 2004 Πρωτάθλημα και UEFA).
Πριν λοιπόν επικρατήσει το χρηματικό citius altius fortius στον επαγγελματικό αθλητισμό, θεωρώ πως αξίζαμε να χτίσουμε το δικό μας παλάτι στην άμμο, έστω και για λίγο, όπως έκανε ο συμπολίτης.
Φυσικά, εκ του αντιθέτου χτίσαμε μία άλλου είδους στόφα. Αυτού που ξεκινά για τη μάχη με παλαιστινιακή σφεντόνα απέναντι σε ισραηλινό τανκ, αυτού που μετά συνεχίζει να αγωνίζεται με νύχια και με δόντια με γραφομηχανή παρόλο που έχουν βγει πλέον οι Η/Υ.
Τα πάντα θα γίνουν όπως πρέπει, η ζωή ξέρει (όπως είχε πει σε μια ταινία του ένας Έλληνας σκηνοθέτης που ξεκίνησε καλα για να χαθεί μες την Κολονακιώτικη αυταρέσκειά του)
Κάποτε θα ξαναρθούν (όπως είχα ξαναποστάρει και σε άλλο τόπικ) και οι πολυπόθητες
[youtube]6vQpW9XRiyM[/youtube]
Άβαταρ μέλους
Aureliano Buendia

free4 έγραψε:
Aureliano Buendia έγραψε:Ναι τον βάζελο περάσαμε με 2-1 νίκες, ωραίες εποχές 8-)
Στο δεύτερο παιχνίδι στο Αλεξάνδρειο είχε κάνει και τους 29 πόντους με την αλάνθαστη στατιστική ο Μαματζιόλας :!:
Πάντως η διασταύρωσή μας ήταν 6ος- 3ος, όχι 8ος - 1ος, είμαι σχεδόν απόλυτα βέβαιος.
Στο ποστάρισμά μου έλεγα στον free πως η νίκη μας με τον Μακ Ρέι στην εκπνοή ήταν τη σαιζόν 97-98 και πως τότε δεν είχαμε τον Σκάιλς.
Σε αγώνα πλέι οφ αναφέρομαι κι όχι σε κανονικής διάρκειας!!
Είμαι σίγουρος ότι επί Σκάιλς κερδίσαμε εκεί μέσα και θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι είχαμε χορηγό το Μετρόπολις!!!
Εκτός κι αν δε θυμάμαι πάλι καλά!! Μπορει τη σεζόν 96-97 να ηταν, δε θυμάμαι, πριν την έλευση Ρατζα, σίγουρα![/quote

Με Σκάιλς κερδίσαμε εκεί στον τρίτο αγώνα στα play off το 96-97, νομίζω με 66-77, με τον Σκότι όμως στον πάγκο με κουστούμι και όχι με σορτσάκι. (Μεγάλε Αλεξό που είχες διαγνώσει το "μικρόβιο του ΠΑΟΚτσή στον Σκάις" :D )
Άβαταρ μέλους
DC

Δημοσίευση από DC »

:)
Λίγο άσχετο με την (πολύ ενδιαφέρουσα) παραπάνω κουβένα:

Φιλικό ΠΑΟΚ - Καβάλα το Σάββατο (2μ.μ)
Η αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος και η μετάθεση της 1ης αγωνιστικής για την επόμενη εβδομάδα, άλλαξε και τα πλάνα του Σούλη Μαρκόπουλου. Ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό φυσικά δεν θα πραγματοποιηθεί, αλλά το μεσημέρι του Σαββάτου (16/10), ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει την Καβάλα σε φιλικό παιχνίδι που θα γίνει στο PAOK Sports Arena στις 2μ.μ, με ελεύθερη μάλιστα είσοδο για τους φιλάθλους της ομάδας.

:opaokara:

http://www.paokmania.gr/stiles/mme/9441-agiasmos.html
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Π.Α.Ο.Κ. - Ρετρό”