Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2021-2022

Άβαταρ μέλους
fuzztone

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2021-2022

Δημοσίευση από fuzztone »

Το πήρε ο Άρης το παιγνίδι με ανατροπή στο τάι μπρέικ....Εξαιρετικά διασκεδαστικός ο σπίκερ, προσέφερε άφθονο υλικό τύπου "Luben"...
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Το σκουληκι εκανε μεγαλη ανατροπη,3-2 την Σαντορινη,απο 0-2. Με τριποντο επι της Ναξου την Τεταρτη, ειμαστε τριτοι, με εναν βαθμο πανω απο το σκουληκι και δυο πανω απο την χαρτινη
Άβαταρ μέλους
V-olakiotis

Δημοσίευση από V-olakiotis »

Μπράβο στην ομάδα για το τρίποντο!

Το παιχνίδι με την Θέτιδα ήταν το πιο δύσκολο σε μια σειρά αγώνων ποΥ προσφέρονται για ροτέισιον και συγκομιδή βαθμών.

Πάμε για νίκη επί του Παναξιακου την Τετάρτη!

ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!
theo-drama
Mr Ξερόλας 2019

Δημοσίευση από theo-drama »

Cylon-4 έγραψε:Το σκουληκι εκανε μεγαλη ανατροπη,3-2 την Σαντορινη,απο 0-2. Με τριποντο επι της Ναξου την Τεταρτη, ειμαστε τριτοι, με εναν βαθμο πανω απο το σκουληκι και δυο πανω απο την χαρτινη
Κατα πασα πιθανοτητα,θα βγουμε 3οι

Ο οαρης εχει 3 δυσκολα ματς,εκτος την αεχ ,εντος ΠΑΟΚ και γ@βρ@ .

Ο ΠΑΟΚ εχει 2 δυσκολα ματς,εκτος τον οαρη,εντος τον παο.

Η αεχ εχει 4 δυσκολα ματς, εντος τον ο οαρη και την Θηρα,εκτος τον παο και τον γ@βρ@.

Ο γ@βρ@ς εχει 4 δυσκολα ματς,εντος τον παο και την αεχ,εκτος τον οαρη και την Θηρα.

Ο παο εχει 4 δυσκολα ματς ,εντος την αεχ,εκτος την Θηρα,τον ΠΑΟΚ και τον γ@βρ@.
Άβαταρ μέλους
fuzztone

Βγήκαν τα στατιστικά, εξαιρετική η Ξανθοπούλου!

*Οι πόντοι της Θέτιδας προήλθαν από 4 άσσους, 39 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 3 άσσους, 44 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων.

Α.Σ.Π. ΘΕΤΙΣ (Γιώργος Ρούσης): Σιρίνινα 6 (6/11 επ.), Περάλτα 7 (7/32 επ., 38% υπ.-25% άριστες), Ρουσνατσένκο 5 (2/5 επ., 2 άσσοι, 1 μπλοκ), Δραγουμάνου 9 (7/20 επ., 2 μπλοκ, 100% υπ. - 50% άριστες), Άκτας 11 (10/30 επ., 1 άσσο, 50% υπ. - 46% άριστες), Παπαγεωργίου 10 (6/11 επ., 1 άσσος, 3 μπλοκ) / Οικονόμου (λ, 46% υπ. - 31% άριστες), Απλαδα 1 (1/2 επ.), Αποστολάκη.

Π.Α.Ο.Κ. (Μάρκο Φενόλιο): Πολυνοπούλου 4 (4/8 επ.), Καλαντάτζε 5 (3/6 επ., 2 μπλοκ), Μερτέκη 9 (9/21 επ., 39% υπ. - 35% άριστες), Φιντόν 3 (3/9 επ., 12% υπ.-12% άριστες), Κογιάρ 16 (15/32 επ., 1 άσσο), Λι Ντ. 2 (1/3 επ., 1 άσσο) / Ξανθοπούλου (λ, 69% υπ. - 58% άριστες), Κλέπκου 10 (8/15 επ., 1 άσσο, 1 μπλοκ,. 20% υπ.-20% άριστες), Κυπαρίσση 1 (1/4 επ.), Τσιόγκα.
Άβαταρ μέλους
miburosaito

Δημοσίευση από miburosaito »

Η Μαρτινα μετα το μπαταρισμενο χερι αρχισε με χαμηλα νουμερα ομως σταδιακα ανεβαινει συνεχεια. Εφαγε κραξιμο στις κακες τις βραδιες που εκανε κυριως πριν τη χειμερινη διακοπη, τωρα θα πρεπει να της πιστωθει η ανοδος που δειχνει.

Για του λογου το αληθες επεστρεψε πληρως μετα το τραυματισμο της στο ματς με τη Θηρα, και απο τοτε εχει με τη σειρα:

Με Θηρα εκτος ειχε 38% υπ., 17% αριστη
Με ΑΕΚ εντος ειχε 26% υπ., 26% αριστη
Με Ολυμπιακο εκτος ειχε 71% υπ., 43% αριστη
Με Αιαντα εντος ειχε 75% υπ., 62% αριστες
Με Αμαζονες εκτος ειχε 67% υπ., 56% αριστες
Με ΑΕΚ στο κυπελλο εκτος ειχε 53% υπ., 41% αριστες
Με Θετιδα εκτος 69% υπ., 58% αριστες

'Υποδοχη' με τα στανταρ της ομοσπονδιας ειναι οι τελειες, οι θετικες και οι ουδετερες υποδοχες (ολες μαζι). Εκ των οποιων οι τελειες (και οι θετικες μαζι νομιζω) θεωρουνται αριστες για την ομοσπονδια.
Ποιες ειναι τελειες, ποιες θετικες, ποιες ουδετερες εδω (https://www.paokmania.gr/stiles/apopsei ... ch-reports) προσπαθησα να τα γραψω οσο καλυτερα μπορουσα.

ΥΓ. Αφου το πιστευει ο τρελο-Ιταλος τοτε θα το πιστεψω κι εγω :mrgreen: :lol:

Forza Marco! :opaokara:

Εικόνα
Άβαταρ μέλους
miburosaito

fuzztone έγραψε:Βγήκαν τα στατιστικά, εξαιρετική η Ξανθοπούλου!

*Οι πόντοι της Θέτιδας προήλθαν από 4 άσσους, 39 επιθέσεις, 6 μπλοκ και 14 λάθη αντιπάλων και του ΠΑΟΚ προήλθαν από 3 άσσους, 44 επιθέσεις, 3 μπλοκ και 25 λάθη αντιπάλων.

Εκτος απο τα στατιστικα της Ξανθοπουλου, θα κρατουσα και τα πολυ λιγα λαθη που καναμε!

Ξανακοιταξα αυτο που εγραψα μετα το πρωτο ματς του Φενολιο (https://www.paokmania.gr/stiles/apopsei ... -to-dermpi) οπου ειχα πει (στον εαυτο μου πανω απ'ολα) οτι θα τον κρινω τον Ιταλο με βαση αυτα που ειχε θεσει ο ιδιος σαν στοχο οτι θα βελτιωσει, ειναι πιο δικαια η κριτικη με αυτο το τροπο.

Ο Ιταλος ειχε μιλησει για την υποδοχη και για λαθη, το θεμα της αμυνας ειναι κατι για το οποιο δεν εχει αναφερθει ο Ιταλος - ασχετα αν για εμενα ειναι σημαντικο.

Για να κανουμε μια μινι-κριτικη λοιπον, στα δυο αυτα κομματια η ομαδα εχει βελτιωθει αρκετα απο εκεινο το καταστροφικο παιχνιδι με την ΑΕΚ. Σιγα-σιγα μεν, αλλα υπαρχει βελτιωση.

Παρεπιπτοντως - παροτι δεν μιλησε για αμυνα - ΚΑΙ αυτη βελτιωθηκε αρκετα απο τοτε, ο κυριος λογος ειναι η ανοδος της Μαρτινας, ομως μαζι με αυτο βλεπω και δυο ακομα επεμβασεις του Ιταλου:

i) Πεφτουν ΟΛΕΣ οι αθλητριες για αμυνα τωρα πια (ναι ακομα και οι Κογιαρ & Φιντον) - αποτελεσμα της διαχειρισης του ροστερ (αυστηρος μεσω των αλλαγων του, καθιερωση Κλεπκου αντι Σταματιας ακομα και ως αντι-Φιντον) αλλα και προπονησης οσον αφορα τη καλυψη της πισω ζωνης

ii) Εχω παρατηρησει οτι δινει συνεχεια εντολες στη Ντα Γιονγκ να ΜΗΝ πεφτει τοσο συχνα για αμυνα. Ενας απο τους λογους που την αφησε εκτος για καποια ματς υποθετω οτι ηταν και αυτος (σε συνδυασμο και με το προηγουμενο point που ανεφερα). Μια ανορθογραφια που ειχε η ομαδα σε ολο τον πρωτο γυρο ηταν οτι τις περισσοτερες αμυνες τις εβγαζε η Ντα Γιονγκ με αποτελεσμα στα break points να μην κανει τη πασα η πασαδορος αλλα το λιμπερο ή καποια αλλη...

Ακολουθουν ματς που πρεπει να τα καθαρισουμε και να παρουμε καθαρα τριποντα, το επομενο τεστ πριν τα πλευ οφ θα ειναι με Αρη (εκτος) και Παναθηναικο (εντος). Εκει νομιζω θα κρινουμε με ασφαλεια και το επιπεδο που θα βρισκεται η ομαδα, σε σχεση και με το τελος του πρωτου γυρου!
Άβαταρ μέλους
fuzztone

Και ήθελα να σε ρωτήσω με βάση και το προηγούμενο κείμενό σου για την υποδοχή....:)

Νομίζω τώρα ξεδιάλυνες όλες τις απορίες και μπορούμε να καταλαβαίνουμε καλύτερα τα report.

Μας λείπει βέβαια ο αριθμός των υποδοχών που πήραν οι παίκτριες, κάτι σημαντικό επίσης. Με εκείνα τα match report που εμφανίζονταν κατά διαστήματα, τι γίνεται? Υπάρχει τρόπος να τα βρίσκουμε κάπου?
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Δημοσίευση από Willie the Pimp »

Όντως φαίνεται να γίνεται δουλειά στην άμυνα και στην υποδοχή. Μπράβο στην Ξανθοπούλου καταρχάς γιατί έχει βελτιώσει πολύ τα στατιστικά της. Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στην Κλέπκου που ανέλαβε ρόλο στην ομάδα και αυτό πιστώνεται ξεκάθαρα στον Ιταλό, μακάρι να καταφέρει να ανεβάσει και την Κυπαρίσση, η οποία παρά τον χρόνο που έπαιρνε με τον προηγούμενο προπονητή δεν βελτίωσε κανένα κομμάτι του παιχνιδιού της. Βέβαια είναι μικρή ακόμη αλλά πρέπει να δουλέψει πάρα πολύ για να ανέβει επίπεδο.
Άβαταρ μέλους
miburosaito

fuzztone έγραψε:Και ήθελα να σε ρωτήσω με βάση και το προηγούμενο κείμενό σου για την υποδοχή....:)

Νομίζω τώρα ξεδιάλυνες όλες τις απορίες και μπορούμε να καταλαβαίνουμε καλύτερα τα report.

Μας λείπει βέβαια ο αριθμός των υποδοχών που πήραν οι παίκτριες, κάτι σημαντικό επίσης. Με εκείνα τα match report που εμφανίζονταν κατά διαστήματα, τι γίνεται? Υπάρχει τρόπος να τα βρίσκουμε κάπου?

Απλα οπως ανεφερα και στο κειμενο που ανεβηκε στη κεντρικη, να θυμισω πως ο κλασικος τροπος καταγραφης των υποδοχων βασιζεται στο πρωτο πινακακι που ανεβασα - δηλαδη με βαση τις επιλογες της πασαδορου (οσο σχετικο ειναι αυτο...).

Οπου εχουμε χαρτι και μολυβι δηλαδη για τα στατιστικα (συνηθως καποιος απο την ομοσπονδια), υποθετω οτι υπολογιζουν με αυτον τον τροπο. Σε αυτη τη κατηγορια εχουμε καποια (λιγα) ματς της Α1, αρκετα απο Pre League και ολα τα αλλα στις κατω κατηγοριες. Σε αυτα τα ματς τα μονα στατιστικα που υπαρχουν ειναι αυτα με χαρτι και μολυβι.

Εκει οπου εχουμε ομαδες με tablet + καποια αγορασμενη εκδοση του DataVolley + ξεχωριστο ατομο να κραταει τα στατιστικα = τοτε κοιταμε και το δευτερο πινακακι που ανεβασα στο κειμενο. Δηλαδη, εχουν παρει υποψιν τους και την τροχια της μπαλας (και ισως και ταχυτητα της μπαλας που φευγει απο την υποδοχεα).
Εδω εχουμε λιγες ομαδες της Pre League και τις περισσοτερες της Α1 οπου καταγραφουν οι ιδιες τα στατιστικα τους.

Σε αυτα τα ματς δηλαδη υπαρχουν και τα κλασικα της ομοσπονδιας αλλα και αυτα των ομαδων, και απο οσο ξερω η ομοσπονδια ζηταει πολλες φορες απο τις ομαδες τα δικα τους.

Αρα, τα στατιστικα (ειδικα οσον αφορα της υποδοχη) ειναι και λιγο σχετικα.

Η λυση ειναι το κεντρικο συστημα καταγραφης με ενιαια κριτηρια υπο την αιγιδα της ομοσπονδιας και της DataVolley για ολους, οπως δηλαδη γινεται εδω και χρονια στο ανδρικο. Οταν γινει αυτο τοτε θα ειναι πιο αξιοπιστα τα στατιστικα που βλεπουμε. Τελη Οκτωβριου ο Καραμπετσος ειχε ανακοινωσει οτι θα το κανει, μεσα Φλεβαρη πιασαμε και ακομα τιποτα...
Και μεταξυ μας μαλλον για του χρονου παμε :roll:

Εχεις δικιο, παιζει ρολο ο αριθμος των υποδοχων, οπως βεβαια και ο χωρος που γινονται αυτες (υπαρχει στο full report αυτο).

Δυστυχως, πολυ λιγα ανεβαινουν για το Ελληνικο γυναικειο πρωταθλημα. Καποια ειχαν ανεβει απο Κορεατες δημοσιογραφους στην αρχη, καποια απο τα Ευρωπαικα παιχνιδια (λογω CEV), αλλα απο Ελλαδα οι μονες ομαδες που συστηματικα τα ανεβαζουν ειναι η Θηρα και ο Πανναξιακος. Τα παιδια που δουλευουν στατιστικολογοι εκει ανεβαζουν τα match reports στο volleybox (https://women.volleybox.net/paok-thessa ... 22/matches).
Άβαταρ μέλους
fuzztone

Εύγε δάσκαλε Miburosaito!

Έχω άλλη μια απορία...τι είναι ακριβώς τα "λάθη" που σημειώνουν τα στατιστικά μας? Πρόκειται για λάθη που δίνουν άμεσα πόντους στον αντίπαλο?

Ρωτάω γιατί ο Φενόλιο στο μάτς με ΟΣΦΠ ανέφερε για 22 λάθη σε 2 σετ, ενώ η καταγραφή λέει 22 συνολικά...

Έκατσα και είδα (έστω αυτά) τα λάθη που καταγράφονται στα στατιστικά της ομοσπονδίας, που δίνουν πόντους στον αντίπαλο, από την αρχή της σεζόν:

Εικόνα

Δεν ξέρω πόση πραγματική αξία έχουν τα παραπάνω, πάντως δείχνουν μια τάση αισθητής μείωσης στους τελευταίους αγώνες.

Μακροσκοπικά και ως απλός θεατής χωρίς γνώσεις στο άθλημα, είχα παρατηρήσει ότι κάνουμε λιγότερα λάθη, και κυρίως δεν χάνουμε τόσο πολλά σερβίς όπως στο παρελθόν
Άβαταρ μέλους
miburosaito

Δεν εχει η ομοσπονδια ανεβασμενα στατιστικα φετος.
Τα εκανες ενα-ενα ματς σε excelaki βρε θηριο??

Τρομερος....

Να σου πω και ενα μπραβο (ολο το ξεχναω), γιατι βλεπω οταν τελειωνουν τα σετ (τουλαχιστον στα τελευταια ματς) σημειωνεις και τους ποντους των παιχτριων. Καλα θυμαμαι?
Αρα να υποθεσω οτι κρατας σε καθε σετ σημειωματαριο διπλα και τα γραφεις? Ο καλυτερος τροπος να δεις ενα ματς ειναι αυτος!

Στο ερωτημα σου, ναι λαθη λογιζονται πραξεις που δινουν τον ποντο στον αντιπαλο, οπως:
1. Λαθος στο σερβις --> αουτ σερβις, μπαλα χτυπαει στο φιλε, λαθος περιστροφη
2. Λαθος στην επιθεση --> αουτ επιθεση, χτυπησει η μπαλα στο φιλε, παταει ο επιθετικος τη γραμη των 3μ., κτλ.
3. Αντιπαλοι ασσοι --> κακη υποδοχη, ασσος χωρις επαφη σε υποδοχη, κτλ.
4. Λαθος στην πασα --> διπλη μπαλια, πιαστό, κτλ
5. Λαθος στο μπλοκ --> επαφη στο φιλε, ποδι στο αντιπαλο τερεν

Δεν το εχω ψαξει παρα πολυ το θεμα αλλα πανω-κατω αυτα που εγραψα πιο πανω ισχυουν.

Βεβαια, κι εδω υπαρχει ενα μπερδεμα (οπως και στην υποδοχη) παγκοσμιως - δεν θεωρουν ολοι τα ιδια απο οσο ξερω (σιγουρα στις ΗΠΑ μετρανε αλλιως), ισως θα πρεπει στο μελλον να το ψαξω παραπανω και να κανω ενα κειμενακι για το θεμα :mrgreen:

Εχεις δικιο για τον Φενολιο, νομιζω και στο ματς με την ΑΕΚ ανεφερε παραπανω λαθη απο τα επισημα. Φανταζομαι εχει διαφορετικο τροπο απο της ομοσπονδιας, θα ηθελα κι εγω να τον ρωτησω!

Χρησιμοποιωντας τα επισημα στατιστικα παντως βλεπουμε οτι οντως υπαρχει μια μειωση των λαθων μετα απο εκεινο το ματς με την ΑΕΚ. Δεν μπορει καποιος να το αμφισβητησει αυτο. Αν ειχαμε και match reports απο ολα τα ματς θα ξεραμε ακριβως τι γινεται και με τις υποδοχες της ομαδας...
Άβαταρ μέλους
fuzztone

Να πω και δύο λόγια για την Pre League που ειχα γράψει πριν κάποιες ημέρες.

Φαίνεται ότι οι Πρωταθλητές Πεύκων είναι η ομάδα από Θεσ/νικη που έχει πιθανότητες ανόδου. Είναι πρωτοπόρος, νίκησε τον ΖΑΟΝ 3-2 στην έδρα του, και έχει 8 πόντους, με τον ΖΑΟΝ δεύτερο με 7 (http://www.volleyball.gr/pre-league/gun ... athmologia). Δεν το είδα το παιγνίδι, αλλά υπάρχει διαθέσιμο στο youtube.

Έκανε και μεταγραφές με στόχο την άνοδο, έχοντας 2 ξένες, μια αμερικανίδα πασαδόρο και μια Ουρουγουανή ακραία. Έχει τώρα δύσκολα παιγνίδια με Αιγάλεω και Καλαμάτα, και εκεί θα φανεί αν όντως μπορεί.

Υ.Γ. ναι όντως κράτησα ταμπλο με σκορ στο χαρτί, έχει περισσότερο ενδιαφέρον έτσι, το έναυσμα ήταν στον αγώνα με Αμαζόνες. Θυμήθηκα τις παλιές εποχές που ακούγαμε Κυριακή στα γήπεδα στο ραδιοφωνάκι και σημειώναμε τα σκορ και τη διακύμανση (και δεν υπήρχαν τηλεοπτικες μεταδόσεις) :)
Άβαταρ μέλους
miburosaito

Μαρτσέλο Αμποντάντζα: «Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους»

Ο Μαρτσέλο Αμποντάντζα είναι και με τη βούλα ο νέος προπονητής της Εθνικής γυναικών καθώς υπέγραψε το συμβόλαιο συνεργασίας του με την ΕΟΠΕ και μίλησε στο http://www.volleyball.gr αναλύοντας τους στόχους και τη φιλοσοφία του.
Στα 51 του χρόνια ο Ιταλός τεχνικός ετοιμάζεται για την τρίτη του εμπειρία σε πάγκο εθνικής ομάδας (έχουν προηγηθεί η εθνική Βουλγαρίας και η εθνική Καναδά) κι έχοντας συμπληρώσει σχεδόν 30 χρόνια στους πάγκους ήταν αρκετά ξεκάθαρος ως προς τις απαντήσεις του για το τι πρέπει να κάνει η ελληνική ομάδα για να ανέβει επίπεδο.

«Η εθνική είναι ανοικτή για όλους, αλλά θα πρέπει να θέλει κάποιος να είναι στην ομάδα για να βρίσκεται μαζί μας. Δεν πρέπει να πείσω ή να εξηγήσω κάτι σε κανέναν.» είπε μεταξύ άλλων ξεκαθαρίζοντας πως «η ομάδα είναι πάνω απ’ όλους».

Ο ίδιος χαρακτήρισε το πρότζεκτ της εθνικής Ελλάδας «πολύ ενδιαφέρον», ενώ έθεσε ως μεγάλο στόχο «το να ανεβάσουμε το επίπεδο των αθλητριών την επόμενη διετία».

Αναλυτικά τα όσα είπε ο νέος Ομοσπονδιακός τεχνικός:

-Κόουτς, καλώς ήρθες στην Ελλάδα. Έχετε κατακτήσει σχεδόν τα πάντα στη καριέρα σας. Ποιο ήταν το κίνητρό σας και αποδεχθήκατε την πρόταση να είστε ο επόμενος προπονητής της Εθνικής γυναικών;

«Μου άρεσε πάντα η ιδέα της δουλειάς σε μια εθνική ομάδα που είναι πολύ διαφορετικό από το να δουλεύεις σε ένα σύλλογο. Στην Εθνική ομάδα ο προπονητής μπορεί να δημιουργήσει διαφορετικό περιβάλλον και να δημιουργήσει την δική του νοοτροπία. Η δουλειά είναι διαφορετική.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας μου έδωσε μία πολύ καλή αίσθηση και ενέργεια όταν μιλήσαμε. Μου παρουσίασε ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ για να μεγαλώσουμε τη νέα γενιά για την εθνική γυναικών προκειμένου να φέρουμε την ομάδα στο επίπεδο που ήταν τα προηγούμενα χρόνια σε συνδυασμό με την άνοδο της νέας γενιάς του ελληνικού βόλεϊ. Αυτό με έκανε να ενδιαφερθώ».

-Οπότε ο κύριος λόγος ήταν το πρότζεκτ;

«Ναι. Να προσπαθήσουμε να γίνουμε ανταγωνιστικοί. Ξέρω ότι αυτή τη στιγμή δεν είμαστε μια ομάδα στο τοπ επίπεδο, αλλά υπάρχουν προοπτικές, ειδικά σε ηλικίες κάτω των 21 και 19 ετών και ήδη κάποιες αθλήτριες είναι σε καλό επίπεδο. Θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε για να έχουμε καλύτερη θέση στο μέλλον».

-Κατά την διάρκεια των συζητήσεων με την ομοσπονδία, με ποιον μιλήσατε για να μάθετε για το ελληνικό βόλεϊ και πιο ήταν το βασικό στοιχείο για να αποδεχτείτε την πρόταση;

«Με βοήθησε η ομοσπονδία και ο κ. Περικλής Μπακοδήμος στο να μάθω πράγματα. Μου έδωσαν πολλά βίντεο με αγώνες και στατιστικά. Έχω δει αθλήτριες που είναι στην Αμερική, καθώς και αθλήτριες κάτω των 19 ετών. Γνωρίζω και κάποιες αθλήτριες που παίζουν στην Ευρώπη. Επαναλαμβάνω, ότι αυτό που μου έδειξε η ομοσπονδία πως θέλει να αλλάξει και να πάρει έναν νέο δρόμο. Αυτό μου έδωσε μεγάλο κίνητρο».

-Ποιοι είναι οι στόχοι που έχεις θέσει μαζί με την ομοσπονδία για τα επόμενα δύο χρόνια;
«Να μεγαλώσουμε τις αθλήτριες. Για μένα είναι το σημαντικότερο. Να ανεβάσουμε 1-2 επίπεδα τις αθλήτριες απ' ότι είναι αυτή τη στιγμή».

-Πόσο δύσκολο είναι να συμβεί αυτό;

«Πρώτα απ' όλα δεν εξαρτάται από μένα, αλλά από τις αθλήτριες. Ο προπονητής μπορεί να δείξει τον τρόπο και να δουλέψει σκληρά. Αν η αθλήτρια δεν θέλει τότε δεν θα γίνει. Το βόλεϊ δεν είναι πρόβλημα, αλλά όλα όσα το περιτριγυρίζουν. Η νοοτροπία, η κουλτούρα, ο εγωισμός. Αυτά επηρεάζουν. Θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον. Υπάρχει ταλέντο στην Ελλάδα. Είδα από κοντά δύο αγώνες του πρωταθλήματος και έχω δει στο διαδίκτυο ήδη αρκετούς φετινούς αγώνες. Το ελληνικό πρωτάθλημα μπορεί να μην είναι το καλύτερο αλλά δεν έχουν πολλές χώρες έναν πολύ καλό πρωτάθλημα.

Για παράδειγμα στην Εθνική Καναδά που δούλεψα, δεν είχαν πρωταθλήτρια ομάδα. Η Βουλγαρία δεν έχει το ίδιο επίπεδο πρωταθλήματος με την Ελλάδα.
Γι' αυτό όλα εξαρτώνται από τι θέλει η αθλήτρια να κάνει».

-Έχετε δει πολλά παιχνίδια ήδη. Ποια είναι η εντύπωσή σας από το επίπεδο του γυναικείου βόλεϊ στην Ελλάδα; Έχετε δει και την Ανθή Βασιλαντωνάκη που παίζει στη Τουρκία.

«Η Ανθή κάνει πολύ καλή σεζόν και είναι εξαιρετική επιθετικός. Αυτό που έχω δει είναι ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένη αθλήτρια. Διαθέτουν ορισμένα πολύ καλά στοιχεία, αλλά υστερούν σε άλλα. Βέβαια είναι δύσκολο γενικά να βρεις ολοκληρωμένη αθλήτρια. Ειδικά στις μικρές ηλικίες. Ο τρόπος που βλέπεις το παιχνίδι, την προπόνηση. Πρέπει να αναβαθμιστούν αυτά τα κομμάτια πρώτα απ' όλα κατά την γνώμη μου. Βέβαια προς στιγμήν έχω δει μόνο απ' έξω πράγματα, πρέπει να τα δω και από μέσα για να καταλάβω καλύτερα».

-Έχετε μιλήσει με κάποια αθλήτρια;
«Όχι ακόμα. Πρώτα απ' όλα ήθελα να μιλήσω και να συμφωνήσω με την ομοσπονδία. Εννοείται πως θα μιλήσω αλλά δεν χρειάζεται πολύ. Σε κάθε Εθνική ομάδα, οι αθλητές πρέπει να νιώθουν περήφανοι που παίζουν για τη χώρα τους. Δεν πρέπει να πείσω ή να εξηγήσω κάτι σε κανέναν. Πρέπει να θέλουν παίξουν για τη σημαία της χώρας τους. Όταν υπάρχει αυτή η διάθεση, τα υπόλοιπα έρχονται πιο εύκολα».

-Πως θα περιγράφατε την φιλοσοφία σας ως προπονητής και πόσο γρήγορα μπορείτε να την μεταδώσετε στην ομάδα;

«Η φιλοσοφία μου έχει μια βασική αρχή: Η ομάδα είναι πάνω απ' όλους! Από εμένα, από εσάς, από τον οποιονδήποτε. Δεν υπάρχει μόνο μία αγωνιστική φιλοσοφία όσον αφορά το βόλεϊ, γιατί θεωρώ ότι αυτό το κομμάτι εξαρτάται κι από τους παίκτες που έχεις στη διάθεση σου. Για παράδειγμα δεν έχω προπονήσει με τον ίδιο τρόπο την Φενερμπαχτσέ, την Εθνική Καναδά ή την Turkish Airlines τώρα. Αλλά η γενική ιδέα, πριν από το αγωνιστικό κομμάτι, είναι κοινή και έχει να κάνει με το ομαδικό πνεύμα γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε».

Απο τις δηλωσεις φαινεται ποσο καλος προπονητης ειναι!

Δεν θελω να ειμαι αφοριστικος, αλλα δυσκολα βλεπεις τετοια κοσμοθεωρηση για τον αθλητισμο και το βολευ συγκεκριμενα απο Ελληνες προπονητες!

Πολυ καλη επιλογη - αλλωστε εχει γεματο βιογραφικο - ελπιζω να μην μπλεξει με τα πλοκαμια με της ομοσπονδιας, να τον αφησουν να κανει τη δουλεια του. Αντε να δουμε...
Άβαταρ μέλους
Descartes

Δημοσίευση από Descartes »

miburosaito έγραψε:
Μαρτσέλο Αμποντάντζα:Αυτό που έχω δει είναι ότι δεν υπάρχει ολοκληρωμένη αθλήτρια. Διαθέτουν ορισμένα πολύ καλά στοιχεία, αλλά υστερούν σε άλλα. Βέβαια είναι δύσκολο γενικά να βρεις ολοκληρωμένη αθλήτρια. Ειδικά στις μικρές ηλικίες. Ο τρόπος που βλέπεις το παιχνίδι, την προπόνηση. Πρέπει να αναβαθμιστούν αυτά τα κομμάτια πρώτα απ' όλα κατά την γνώμη μου. Βέβαια προς στιγμήν έχω δει μόνο απ' έξω πράγματα, πρέπει να τα δω και από μέσα για να καταλάβω καλύτερα».
Αυτή η κατάσταη δημιουργήθηκε για πολλούς λόγους, και μόνον λόγο της έλειψης τεχνογνωσίας και λόγο της εξέλιξη του βόλει διεθνώς που δεν μπόρεσε να ακολουθήσει η Χώρα. Σοβαροί ολοκληρωμένοι παίκτες του παρελθόντος δεν ασχολήθηκαν με το άθλημα μετά το τέλος της καριέρας τους για διάφορους λόγους, και για λόγους διαφθοράς που επικρατεί στην Ομοσπονδία και στις Ενώσεις.

Υ.Γ. Λέτε αυτό να είδε ο συμπατριώτης του Fenoglio στην Κλέπκου? Κατα τη γνώμη μου έχει σημαντικά χαρακτηριστικά που την κάνουν να διαφέρει απο τις υπόλοιπες Ελληνίδες ακραίες, οι οποίες είναι γενικά επιθετικογενείς και εκρηκτικές.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γυναικεία τμήματα”