GoMaRoS έγραψε:
Σχεδον ολες οι ομαδες στην ρουμανια ανηκουν στο κυκλωμα μανατζερ του Ζαχαβι, οτι ταλεντο βγει τ μοσχοπουλανε Ιταλια. Ο Τανασε κτλ συντομα σε Ιταλια 'η Βελγιο
Δε βλέπω κάτι κακό σε αυτό. Υποτίθεται είχαμε συνάντηση με Ζαχάβι και αυτός συμβούλεψε ότι καλό είναι να αγοράζει και νέους ο ΠΑΟΚ για να μπορεί και να πουλάει. Τα χώνεις και τους αγοράζεις - η αγορά είναι γνωστή. Ο Τανάσε σήμερα πιστεύω ότι κοστίζει 4εκ, γιατί είναι πλέον 23, δεν είναι ταλέντο 20 ετών, και επίσης δεν είναι διεθνής.
Γιατί ο ΠΑΟΚ να αγοράζει με 4εκ παίκτες 23χρονους? -> Γιατί μέχρι τώρα απέδειξε ότι οι βασικοί μας παίρνουν αξία και πουλάμε πιο ακριβά. Η ομάδα με το Τσαμπιονς λιγκ και το πρωτάθλημα θα αρχίσει να πουλάει πλέον στα 10εκ. Το κλαμπ έτσι θα μεγαλώσει, όχι στα λόγια και στις ευχές. Τα transfer fees σε νέους παίκτες κακώς προσμετρούνται στο μπάτζετ. Γιατί τον παίρνεις 23, τον κρατάς 3 χρόνια και τον πουλάς τουλάχιστον στα ίδια όταν γίνει 26... Εγώ πιστεύω ότι θα βγάζουμε κέρδος. Το σημαντικό είναι να αγοράζεις ποδοσφαιριστές που να σε τραβάνε πάνω και όχι να πληρώνεις μόνο μεγάλους μισθούς που έχουν τεράστια εφορία, πολλοί εκ των οποίων μας βγήκανε παλτά - μην επαναλάβω τα ονόματα. Ο Τανάσε αμοίβεται μάξιμουμ 300,000 στον Μπεκάλη. Με την δική μας ταρίφα των 500-600Κ έρχεται τρέχοντας. Προτιμώ επενδύσεις σε παίκτες με τοπ ταλέντο με transfer fees παρά μόνο σε 30ρηδες. Τους θέλω και αυτούς για κέντρο, άμυνα, αλλά στα εξτρέμ θέλω φρεσκάδα. Άλλος ο Μιραλλάς όταν ήταν 25 άλλος ο 30άρης, κ.ο.κ.
Όσον αφορά το κόστος, όπως είπα πρέπει να κοιτάς το σύνολο της συμφωνίας και την προοπτική μεταπώλησης. Δηλαδή και το Total Cost of Ownership (TCO). 1,1 εκ συμβόλαιο συμβόλαιο με εφορίες κλπ κοστίζει περίπου 2εκ/έτος. Οπότε σε 4 έτη αν κάνεις για την ίδια θέση 2 διετή συμβόλαια σε 30+ρηδες, θα δώσεις 8εκ σύνολο, όσα δηλαδή σε παίκτη που αγόρασες 4εκ και του έκανες συμβόλαιο στα 550Κ. Ακόμη και να μην τον πουλήσεις είσαι στα ίδια. Επίσης στην μία περίπτωση απολαμβάνεις παίκτη που γράφει στατ στην καλύτερη ηλικία και στην άλλη έχεις μόνο εμπειρία/προσωπικότητα.
Ο ΠΑΟΚ, όπως όλες οι ομάδες χρειάζονται και τα δύο. Εμπειρία αλλά και ταλέντο. Θα ξαναπώ ότι ταλέντα ο ΠΑΟΚ ακόμη δεν έχει αγοράσει. Μέτριους στο 1εκ αγοράζει (Τσίμιροτ) και προσπαθεί να τους φτιάξει. Είμαστε ακόμη πολύ μακρυά από τη λογική ομάδας του Τσουλου, ενώ τα 30εκ μπάτζετ που έχουμε το επιτρέπουν. Έχω πίστη ότι θα φτάσουμε σε αυτή τη λογική, απλά βλέπω ότι πρώτα φτάνουμε κάπου και μετά προσαρμοζόμαστε στις απαιτήσεις. Δεν σχεδιάζουμε δηλαδή από πριν. Περιμένω δηλαδή σφαλιάρες στο Τσουλου και μετά από 2-3 χρόνια που θα έχουμε μάθει, να κάνουμε αυτά που κάνουν και οι άλλοι, αυτά που γράφω, αυτά που δεν είναι καθόλου καινοτόμα,
είναι αυτονόητα και εφαρμόζοναι από ΟΛΑ τα κλαμπ που παίζουν σταθερά στον θεσμό του Τσάμπιονς Λιγκ.