Διοίκηση ΚΑΕ ΠΑΟΚ II

Σχόλια γιά την Διοίκηση της KΑΕ και όλα τα σχετικά...
Άβαταρ μέλους
Stelios Bagios

Re: Διοίκηση ΚΑΕ ΠΑΟΚ II

Δημοσίευση από Stelios Bagios »

Από όλους μας λείπουν πληροφορίες.

Το ένα κομμάτι είναι τα ποσά
- Τι ακριβώς βρήκε η Deloitte; (π.χ. ισχύουν αυτά που γράφει το άρθρο του Σουντουλίδη στο gazzetta.gr που αναφέρθηκε πιο πάνω;
- Τι εννοεί η ΚΑΕ όταν λέει "όλων ανεξαιρέτως των υφιστάμενων σήμερα χρεών"; Ταιριάζουν ακριβώς με αυτά που βρήκε η Deloitte; Θεωρητικά ναι, επειδή η ΚΑΕ λέει "το ύψος των οποίων έχει πιστοποιηθεί από τον σχετικό οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε"
- Τι εννοεί η Alpha Sports Group όταν λέει "όλες τις ΝΟΜΙΜΕΣ υποχρεώσεις"; Ταιριάζουν ακριβώς με αυτά που βρήκε η Deloitte;

Το άλλο κομμάτι είναι η σημασία του χρόνου
- Γιατί η μία πλευρά λέει "ταυτόχρονη αποπληρωμή" ενώ η άλλη "όταν και αν αναλάβουμε τον έλεγχο της ΚΑΕ, θα πληρώσουμε";
- Αν η πληρωμή γίνει τώρα, υπάρχει σενάριο κατά το οποίο ο Μυστακίδης μπορεί να βρεθεί χαμένος;
- Αν η πληρωμή γίνει μετά, υπάρχει σενάριο κατά το οποίο ο Χατζόπουλος (ή ο Σαββίδης) μπορεί να βρεθεί χαμένος;

Δυστυχώς, κανένα σχόλιο πιο πάνω δεν απαντά (και δεν θα μπορούσε να απαντήσει) πειστικά σε αυτά τα ερωτήματα.
Ούτε εγώ έχω πειστικές απαντήσεις βέβαια. Προσωπικά θεωρώ ότι ο Χατζόπουλος έχει το πλεονέκημα του ότι έχει ήδη δείξει πράγματα (και θαύματα θα πω) που δικαιολογούν να τον εμπιστευόμαστε. Επίσης, αν το άρθρο της gazzetta ισχύει, έχει ήδη βάλει στην ΚΑΕ 1 εκατομύρριο κι εγώ έχω μία τάση να εμπιστεύομαι αυτούς που έχουν βάλει χρήματα από την τσέπη τους.
Αυτά όμως δεν είναι επιχειρήματα ικανά να πείσουν όποιον έχει άλλη άποψη.

Χρειαζόμαστε περισσότερες πληροφορίες και πιστεύω ότι οι εμπλεκόμενες πλευρές θα πρέπει να τις παρέχουν εδώ που φτάσαμε. Καλές οι ρήτρες εμπιστευτικότητας, αλλά στον επαγγελματικό αθλητισμό το λαϊκό έρεισμα είναι μία σημαντικότερη παράμετρος.
ΑΜΠΑΛΑΕΑ

Δημοσίευση από ΑΜΠΑΛΑΕΑ »

Equalizer έγραψε: Σάβ 22 Νοέμ 2025, 17:45
ΑΜΠΑΛΑΕΑ έγραψε: Σάβ 22 Νοέμ 2025, 17:42 Μέσα στο χαμό που γινεται μια χαραμάδα
πάει να ανοίξει. Αυτό που ηθελα και με λέγανε τρελό.
Βρες λες;
Το είπες ήδη δεν χρειάζεται επανάληψη επιτηδευμενη
Άσε με ρε φίλε μου Equalizer,
ελεύθερο να μπορώ να ονειρεύομαι
αυτά που θέλω για την ομάδα μας
μέσα σε αυτό την πίεση που ζούμε εδώ
και έξι μήνες μέσα στην κόλαση. Ήδη το 70% των ονείρων
μου και των θέλω μου έχει πραγματοποιηθεί.

Προφανώς ξέχασες και εσύ τι ήθελα ΣΥΝΟΛΙΚΆ
να γίνει για τον ΠΑΟΚ μας. Νομίζω ότι αν
γίνει αυτό που θέλω ΣΥΝΟΛΙΚΆ θα ξεπεράσει
το όνειρο και το όραμα κάθε ΠΑΟΚτση
και θα απογειώσει τον ΠΑΟΚ πάνω
από το σκοτάδι.
Άβαταρ μέλους
Мир

Δημοσίευση από Мир »

Paok1926 + male-sykies έγραψε: Σάβ 22 Νοέμ 2025, 18:03 Το μετροσπορτ γιατί καίγεται να στηρίξει τον Μυστακίδη???? Χάνουμε το μεροκάματο αγόρια??
Αν δεις τις λίστες οφειλών στο δημοσίου, έχει περίοπτη θέση ο όμιλος της καρδιάς μας :D :D 2-3χαρτια πιστόλι
george188

Δημοσίευση από george188 »

Montrealiotis έγραψε: Σάβ 22 Νοέμ 2025, 17:53
george188 έγραψε: Σάβ 22 Νοέμ 2025, 17:39 Η καε θα ξεχρεωσει μόνο με αλλαγή ιδιοκτησίας, δεν υπάρχει αλλος δρόμος να βγούμε απο τη μιζέρια. Και με ομολογιακό μπορεί να γίνει η δουλειά και με αλλαγή ιδιοκτησίας και πληρωμη μετά. Και ξαναλέω αν ο μυστακιδης είναι απατεώνας τον βγάζει εύκολα στην σέντρα ο Χατζόπουλος.
Αφού πέρασες από ελεγκτής ρε φίλε Γιώργο, πες μου λίγο τι είναι αυτό που υποχρεώνει την ΑΕ να πληρώσει τα δάνεια της, και να μη μένουν απλήρωτα εσαεί;
Δεν γινεται να μεινουν απληρωτα εσαεί Montrealioti, σε καποια φαση γινονται ληξιπροθεσμα και μπορει αυτος που του χρωσταει η Χ/Ψ ΚΑΕ να ζητησει κατασχεση περιουσιακων στοιχείων, ακομα και να την οδηγησουν σε πτώχευση. Μετα ερχονται οι ευθυνες της διοικησης (αυτης που εχει την διοικηση εκεινη τη στιγμη οχι ο χατζοπουλος) οι οποιοι αν δεν δηλωσουν αδυναμια πληρωμής τοτε εχουν νομικες ευθυνες και οι ιδιοι. Νομιζω οτι επειδη ακριβως μιλαμε για μυστακιδη και οχι για τσακα δεν μπορω να φανταστω πως ακριβως μπορει να φτασει σ αυτο το σημειο και γιατι να θελει να το κανει, οσο "εκδικιητικος" και αν θελει να εινια με ιβαν πχ, ο ιδιος θα χει προβλημα κ νομικα και σαν φημη
alexgarcia6
Σασταλεγάκιας 2025

Δημοσίευση από alexgarcia6 »

ναι επειδη δεν γινεται ομως. το λοιπον για να ξερουμε τι διαβαζουμε

ΚΑΕ: "Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξαγοράς των μετοχών της ΚΑΕ απομένει μόνο η συμφωνηθείσα από την πρώτη συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών στις 2 Σεπτεμβρίου 2025 ταυτόχρονη αποπληρωμή όλων ανεξαιρέτως των υφιστάμενων σήμερα χρεών, το ύψος των οποίων έχει πιστοποιηθεί από τον σχετικό οικονομικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε." Το ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΗ παει στην αποπληρωμη και οχι στην "ταυτοχρονη εξαγορα και αποπληρωμη χρεων". Για την ολοκληρωση ... ΑΠΟΜΕΝΕΙ ... η ταυτοχρονη αποπληρωμη ολων των χρεων

Μυστακιδης: "Όπως θα έχετε διαπιστώσει οι πωλητές των μετοχών απαιτούν την άμεση πληρωμή υποχρεώσεων της ΚΑΕ ΠΑΟΚ από εμάς, κάτι που δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί με βάση τη δομή της μεταξύ μας συμφωνίας [...] Έχουμε διαβεβαιώσει τους πωλητές και ρητώς διασφαλίζουμε με την παρούσα αλληλογραφία ότι, όταν και αν αναλάβουμε τον έλεγχο της ΚΑΕ, θα πληρώσουμε όλες τις ΝΟΜΙΜΕΣ υποχρεώσεις"

Επειδη τα πραγματα μαλλον ειναι πολυ απλα. Αυτοι 2 σεπτεμβρη κατι συμφωνησανε. Τωρα ο ενας λεει οτι συμφωνησαν να πληρωθουν ΠΡΙΝ την εξαγορα των μετοχων, ο αλλος λεει συμφωνησαν ΜΕΤΑ

ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ
Άβαταρ μέλους
Athens

Δημοσίευση από Athens »

το μετροσπορτ γραφει οτι ουδεποτε υπηρξε οικονομικη συμφωνια
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Τα δέχομαι όλα όσα λέτε για το μετροκολις αλλά στο συγκεκριμένο έχει αδικο; 2 Σεπτεμβρίου έγινε η πρώτη συνάντηση των 2 μερών στην οποία εξέφρασε ενδιαφέρον η πλευρά Μυστακιδη. Η ΚΑΕ λέει ότι εκείνη τη μέρα πριν καν γίνει οικονομικός έλεγχος συμφωνήθηκε ο τρόπος εξαγορας;
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος joshua την Σάβ 22 Νοέμ 2025, 18:10, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
george188

To metro γραφει αστειοτητες, προφανως σε εκεινο το ραντεβου επικοινωνηθηκαν οι απαιτησεις και τα χρεη. Ο οικονομικος ελεγχος γινεται για να επικυρώσει ουσιαστικά αυτο που εξαρχής ειχε επικοινωνηθει, μιλαμε για πανηλιθιους προπαγανδιστες
Άβαταρ μέλους
Montrealiotis

Δημοσίευση από Montrealiotis »

joshua έγραψε: Σάβ 22 Νοέμ 2025, 17:54
george188 έγραψε: Σάβ 22 Νοέμ 2025, 17:39 Η καε θα ξεχρεωσει μόνο με αλλαγή ιδιοκτησίας, δεν υπάρχει αλλος δρόμος να βγούμε απο τη μιζέρια. Και με ομολογιακό μπορεί να γίνει η δουλειά και με αλλαγή ιδιοκτησίας και πληρωμη μετά. Και ξαναλέω αν ο μυστακιδης είναι απατεώνας τον βγάζει εύκολα στην σέντρα ο Χατζόπουλος.
Αφού πέρασες από ελεγκτής ρε φίλε Γιώργο, πες μου λίγο τι είναι αυτό που υποχρεώνει την ΑΕ να πληρώσει τα δάνεια της, και να μη μένουν απλήρωτα εσαεί;
Οι όροι των δανείων.
Πολύ σωστά και λογικά!
Και αν οι όροι του δανείου δεν είναι πολύ δεσμευτικοί προς την ΚΑΕ; Μην ξεχνάμε ότι αυτά (όχι μόνο από Ιβαν) δόθηκαν σε ώρα ανάγκης σε μια διοίκηση πρωτοδικείου, πως θα εξασφαλίστουν οι δανειστές ότι θα πληρωθούν;
Dimitrisou

Δημοσίευση από Dimitrisou »

Οχι ειναι πιο λογικο να ειπαν ελα μωρε θα τα βρουμε..
george188

joshua έγραψε: Σάβ 22 Νοέμ 2025, 18:09 Βέβαια τα δέχομαι όλα όσα λέτε για το μετροκολις αλλά στο συγκεκριμένο έχει αδικο; 2 Σεπτεμβρίου έγινε η πρώτη συνάντηση των 2 μερών στην οποία εξέφρασε ενδιαφέρον η πλευρά Μυστακιδη. Η ΚΑΕ λέει ότι εκείνη τη μέρα πριν καν γίνει οικονομικός έλεγχος συμφωνήθηκε ο τρόπος εξαγορας;
Απο τα τριγυρω που εβγαιναν τοτε Jos ναι ειχαν συμφωνηθει. Και προφανως ειχε ενημερωση για το χρεος εστω και προφορικα, ετσι παει σ αυτα
george188

Montrealiotis έγραψε: Σάβ 22 Νοέμ 2025, 18:10
joshua έγραψε: Σάβ 22 Νοέμ 2025, 17:54

Οι όροι των δανείων.
Πολύ σωστά και λογικά!
Και αν οι όροι του δανείου δεν είναι πολύ δεσμευτικοί προς την ΚΑΕ; Μην ξεχνάμε ότι αυτά (όχι μόνο από Ιβαν) δόθηκαν σε ώρα ανάγκης σε μια διοίκηση πρωτοδικείου, πως θα εξασφαλίστουν οι δανειστές ότι θα πληρωθούν;
Μπορει να γινει καποιο συμφωνητικο πανω σ αυτο. Οπως κ να χει δεν νομιζω να θελει ο οποιος μυστακιδης να θελει να χει χρεη να περιμενουν
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Εγώ δανειστή τόσο κιμπαρη δεν έχω γνωρίσει. Δάνειο που να μην αποτυπώνεται γραπτά και να μην περιέχει όρους ασχετως αν απο επιλογή δεν τηρούνται δεν υπάρχει.
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

joshua έγραψε: Σάβ 22 Νοέμ 2025, 18:01 Ωραία τα λες αλλά για πες αλήθεια. Όπως περιγράφεις τη κατάσταση ποιος σου φαίνεται λογικό να θέλει να αλλάξει τη πεπατημένη. Ο Χατζόπουλος η ο Μυστακιδης;
Εγραψα πριν τι πιστεύω και καταλαβαίνω πως οι περισσότεροι διαφωνούν με αυτό.
Πιστεύω πως έχει πολύ να κάνει με την εικόνα που θέλει να περάσει ο καθένας εκ των Χατζόπουλο και Μυστακίδη.
Ο Χατζόπουλος θέλει να περάσει την εικόνα πως παραδίδει ένα καθαρό μαγαζί ενώ παρέλαβε ένα μπουρδέλο για την υστεροφημία του.
Ο Μυστακίδης θέλει να περάσει την εικόνα πως παραλαμβάνει ένα μπουρδέλο και το έσωσε πάλι για την υστεροφημία του. Οι επικοινωνιολόγοι του Μυστακίδη δεν κάνουν ούτε για σκουπιδιάριδες.

Και στο πίσω μέρος του μυαλού μου υπάρχει η σκέψη πως ο Μυστακίδης ψάχνει δικαιολογίες για να χαλάσει την δουλειά. Ελπίζω να μην ισχύει, και για το μπάσκετ μας που δεν το αξίζει όλο αυτό αλλά και για τον ίδιο που πιστεύω θα ωφεληθεί πολύ αν κάνει τον ΠΑΟΚ ένα αντίπαλο δέος με τους δύο στην Αθήνα σε επίπεδο αναγνωρισιμότητας και σεβασμού στον επιχειρηματικό και πολιτικό κόσμο της χώρας
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Maklaz έγραψε: Σάβ 22 Νοέμ 2025, 18:02 Σε συνέχεια αυτού που έγραψα και για να γίνει κατανοητό.

Η ΑΕ εκδίδει ομολογιακό δάνειο μετατρέψιμο σε μετοχές.

Ο αγοραστής δανείζει τα χρήματα στην εταιρεία μέσω του ομολογιακού.

Με αυτά τα χρήματα η εταιρεία εξοφλεί τα χρέη της δημόσιο, πιστωτές κλπ.

Όταν εκπληρωθούν συγκεκριμένοι όροι για παράδειγμα εξόφληση όλων των συμφωνημένων χρεών, το ομολογιακό μετατρέπεται αυτόματα σε μετοχές.

Ο αγοραστής αποκτά το συμφωνημένο ποσοστό και ο παλιός ιδιοκτήτης αποχωρεί.

Η διασφάλιση γίνεται με τη σύμβαση του μετατρέψιμου ομολογιακού, η οποία μπορεί να ορίζει πότε και πώς γίνεται η μετατροπή, ποιο ποσοστό θα λάβει ο αγοραστής, ποια χρέη πρέπει να εξοφληθούν πριν ολοκληρωθεί η μετατροπή, καθώς και ότι δεν μπορούν να γίνουν ενδιάμεσες κινήσεις όπως μεταβίβαση μετοχών ή αλλαγές στο μετοχικό κεφάλαιο χωρίς συμφωνία.

Με αυτόν τον τρόπο ο αγοραστής χρηματοδοτεί την εξυγίανση της εταιρείας χωρίς να πάρει ρίσκο, και ο πωλητής παραμένει μέτοχος μέχρι να πληρωθούν τα χρέη.

Οι "υποδομές" για να γίνει όλο αυτό υπάρχουν, μπορεί να γίνει αρκετά γρήγορα γνωρίζοντας ήδη τα ποσά ακριβώς, μετά τον οικονομικό έλεγχο.
Ομολογιακο εχει δωσει η διμερα στην ΚΑΕ.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Διοικητικά”