Νέα συνθήματα και προτάσεις για την κερκίδα

Γένική συζήτηση για ότι αφορά εμάς τους οπάδους του ΠΑΟΚ, στιγμές του παρελθόντος και του μέλλοντος!!!
Άβαταρ μέλους
Sick Bastard

Re: Νέα συνθήματα και προτάσεις για την κερκίδα

Δημοσίευση από Sick Bastard »

Aureliano Buendia έγραψε:
Εύγε που το αναφέρεις φίλε γιατί διαβάζω σε διάφορα σάιτ για το "νέο" σύνθημα και φρίττω, καθότι το σύνθημα είναι 15ετίας και βάλε. Πάντως, την ίδια σεζόν (01-02) θυμάμαι να το τραγουδώ τρελά μεθυσμένος στη θύρα 1 της σκουληκοφωλιάς, οπότε είτε δεν βγήκε στην Πάτρα (δεν θυμάμαι ποιο από τα δύο ματς ήταν πρώτο, νομίζω του Χαριλάου) είτε δεν "αποσύρθηκε" μετά την Πάτρα (αν η Πάτρα ήταν πριν το Χαριλάου)

Εικόνα

:mrgreen:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Sick Bastard την Σάβ 11 Φεβ 2017, 11:25, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Kourdos

Δημοσίευση από Kourdos »

Παιδιά το σύνθημα με τον αετό και τα οκτώ κεφάλια, έχει πότε ακουστεί με την παρακάτω εκδοχή;

"ΠΑΟΚΑΡΑ, είμαι χάλια,
βλέπω έναν αετό μ' οκτώ κεφάλια,
ΠΑΟΚΑΡΑ, είμαι εντάξει,
τα κεφάλια τώρα γίνανε δεκάξι!"
Άβαταρ μέλους
danirifle
Bet Guru 2021

Δημοσίευση από danirifle »

κούρδε το έχω ακούσει ως εξής:

ΠΑΟΚΑΡΑ είμαι χάλια,
βλέπω έναν αετό με 8 κεφάλια,
τώρα ΠΑΟΚ είμαι εντάξει,
τα κεφάλια σου τα βλέπω όλα δεκάξι
Άβαταρ μέλους
NapolitanosG4

Δημοσίευση από NapolitanosG4 »

Αν και προεχουν αλλα παιχνιδια, σε λιγοτερο απο εναν μηνα θα ανεβει ο συμπαθεστατος κυρ Σαββας, του οποιου τις δηλωσεις πηρε το ματι μου πριν λιγο. Δεν ξερω αν τρολαρει η τα νιωθει αυτα που λεει αλλα του αφιερωνω το παρακατω ευχομενος το ακουσει απο 30000 κοσμο οταν ερθει εκεινη η ωρα...

Κυρ Σαββα, κυρ Σαββα κυρ Σαββα
εισαι η πιο μεγαλη ρομπα στην Ελλαδα
Κυρ Σαββα, κυρ Σαββα κυρ Σαββα
εισαι η πιο μεγαλη ρομπα στην Ελλαδα
Σου πηδαγε ο Σωκρατης την γυναικα
και συ τον εγλειφες για την καρεκλα
Γλειψε και του Βαγγελα το αρχιδι
ρε παλιοκερατα θεοδωριδη!
:lol:
Άβαταρ μέλους
pilotos

Δημοσίευση από pilotos »

Πολύ καλό!
;)

SM-G935F
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Ωραιος Ναπολιτανε
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

:opaokara: :opaokara: :opaokara: :opaokara:
Άβαταρ μέλους
NapolitanosG4

Δημοσίευση από NapolitanosG4 »

Μια και υπήρξαν πολλά σχόλια για την κερκίδα του ματς με την Σάλκε(η οποία μέχρι το 30 πήγε καλά) θέλω να παραθέσω μερικές σκέψεις - ιδέες, γιατί εκτός από το να κράζουμε σελφάκηδες και λοιπούς θα πρέπει να προτείνουμε και λύσεις.

Καταρχάς, σε παιχνίδια με πολύ κόσμο σαν αυτό, θεωρώ πως θα πρέπει στη μεγαλύτερη διάρκεια να ακούγονται συνθήματα ρυθμικά και δυνατά (πράγμα που έγινε)και όχι καθαρά οπαδικά με μπινελίκια αλλά να μην κρατάνε υπερβολική ώρα γιατί κουράζουν τον κόσμο και ατονούν(έγινε επίσης). Παραδείγματα (Ω ΠΑΟΚαρα, Για σενα ζω και αναπνέω, ΠΑΟΚ ολε ολεο,Μεγάλε ΠΑΟΚ, ΟΕ ΟΕ ΠΑΟΚ...κτλ). Ανάμεσα σε αυτά τα συνθήματα που θα κρατούν το πολύ 5 λεπτο να μεσολαβούν συνθήματα που κόβονται στην μέση ώστε να κρατιούνται ζεστά όλα τα κομμάτια του γηπέδου. Παραδείγματα (Δικέφαλε τρελαίνομαι, ΠΑΟΚ μαστούρα μου γλυκιά, Εμπρος αετέ Για σενα εχω κανει κρατητήριο κτλ). Αν μέσα στον αγώνα η 4 "παίξει" με την 5-6 και τα επίσημα 7-8 φορές, είναι πολύ πιθανό να τους κρατήσει ξύπνιους και ενεργούς για κάποια ώρα και για το επόμενο σύνθημα.

Όσο για τους οργανωτές, αν αληθεύει το ότι υπάρχουν προσωπικά και παρεξηγήσεις είναι τραγικό. Το να δίνεται αρκετές φορές διαφορετικό σύνθημα, από την κάθε μεριά, θα μπορούσε να αποφευχθεί αν από πριν έχουν συνεννοηθεί την σειρά των συνθημάτων που θα ακουστούν, με βάση την παραπάνω λογική.
Όπως μέσα στο χορτάρι έτσι και γύρω από αυτό νομίζω πως χρειάζεται οργάνωση, προγραμματισμός και τακτική. Πάθος και τρέλα για την ομάδα υπάρχουν, το θέμα είναι να αξιοποιηθούν σωστά!
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

λοιπον. πρωτα απο όλα, σορρυ για το πανωσέντονο που ακολουθεί.

για να μη γινει μπαχαλο, θα τα θεσω αριθμητικά:

1. Δεν γίνεται ρε φίλε, να έρχεσαι γήπεδο, έστω και για 1-2-3 πανηγυρτζίδικα ματς το χρόνο και να μην ξερεις/φωνάζεις ΕΝΑ γαμοσύνθημα. ΕΝΑ. ολη μερα στα γιουτουμπ δλδ. και το ΠΑΟΚ ΟΛΕ δεν εχει και λογια μπερδεμενα δλδ γ@μω ΤΟ.

2. Δεν γίνεται να συντονιστεί εύκολα μια κερκίδα όπου παραπάνω απο τους μισούς έρχονται ΜΟΝΟ στα πανηγύρια.

4. Υπάρχει εδώ και χρόνια, ΘΕΜΑ με τους συντονιστές. Αλάνια μου, δεν ξερω τι και πως και γιατί, αλλά δείτε τα, βρείτε τα, πείτε τα και κάντε αυτό που πρέπει να γίνει. Είναι κρίμα να βλέπουμε σε καθε ματς να προσπαθείτε να βγαλετε συνεννόηση και εν τελει ο ένας να γράφει τον άλλο στα @@ του.

5. Προχθες τουλάχιστον, είδα κάτι που είχα καιρό να δω στην 4. ΠΟΛΛΑ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ. Πιτσιρικαρία. Φρέσκα πρόσωπα. Θυμάμαι κάποτε πόσο ψαρωμένος/φοβισμένος ένιωθα όταν έμπαινα στη Τούμπα. Που οταν δε φώναζα έτρωγα πέσιμο, που όταν δεν γιούχαρα έτρωγα πέσιμο, που όταν δε στήριζα έτρωγα πέσιμο. ΕΣΕΙΣ, πέσιμο δε φάγατε, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα πρέπει σταδιακά να νιώσετε ότι (όσοι πραγματικά το θέλουν) θα πρέπει να αναλάβετε εσείς τα ηνία. Αυτός είναι και ο κύκλος της ζωής άλλωστε. Απεμπολήστε το φόβο, δεν υπάρχει νόημα (αυτό κατάλαβα μετά απο καιρό). ΙΣΑ ΙΣΑ, βγάλτε τα γούστα σας φωνάζοντας για την ΠΑΟΚΑΡΑ. Ακόμα και τα συνθήματα ολα να μην ξέρετε, όσα μπορείτε, όπου μπορείτε, όσο μπορείτε.

6. Τα συνθήματα. Ναι, τα πολλά ναρκωτικά και τα λοιπά, αρκετοί απλά "δε γουστάρουν" να τα φωνάζουν. Για αυτό, για αγώνες που είναι όπως ο προχθεσινός θα πρέπει να υπάρχει ένας μπούσουλας με τα "βασικά". Μόνο το "ΠΑΟΚ ΟΛΕ" έχει πόσες παραλλαγές. Φυσικά και θα υπάρχουν καινούρια, φυσικά θα ακούγονται και παλαιότερα αλλά όταν έχει λαό, που ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ, τότε καλό θα είναι να μένουμε σε μερικά καλά, διαχρονικά βασικά και αγαπημένα συνθήματα. :)

η 7. γ@μιεται

και η 8.

9. Ξεκινάει το ματς και στο 5ο λεπτό το αρπάζεις το γκολακι. ΚΑι μουγκα... Ε ΟΧΙ! ΕΙδικά αυτό, Ε ΟΧΙ! Ο ΠΑΟΚ, Η ΤΟΥΜΠΑ, Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΑ ΓΝΩΣΤΑ, τα έκανε γιατί όποτε η ομάδα είχε δυσκολία Ο ΛΑΟΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΔΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΤΟΥ ΘΑΡΡΟΣ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΧΤΕΣ. και με αφορμή αυτό θα σχολιάσω το προχθεσινό αγώνα παρακατω.

10 και τελος με τα νουμερα. Παλαιότερα υπάρχαν 10-20 τσακάλια και στα ψηλά, όχι απλά πανω απο τις θύρες αλλά πιο ψηλά που όταν έβλεπαν ότι οι πάνω "¨πέφτουν" άρχιζαν τα γαμοσταυρίδια. Πρέπει σιγά σιγά να ξαναγίνει αυτό γιατί οι "πάνω" μένουν συχνά εκτός...αγώνα.

αυτά απο...νουμερα, πάμε στην:

απαράδεκτη οπαδική εικόνα του ΠΑΟΚ - Σαλκε:

πριν το ματς ολα καλα, συνηθματάκια χαλαρα, ανταλλαγή συνθημάτων για ζέσταμα κομπλέ, ο λαος απο νωρίς μεσα με πολύ θετική διάθεση και...το ματς αρχίζει.

οκ λες στηνα ρχή καλα το παμε, γιουχα οταν ειχαν τη μπαλα, συνθηματακια οκ με παλμο και παθος. Και κάποια στιγμή στο 25 το ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ. Σε φάση που οι γερμανοί ακούστηκαν πρώτη φορά στο γήπεδο. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: Κερδίζουν φαουλ. Μέχρι να γινει η εκτέλεση του έχουμε 30-40 δευτερόλεπτα που οι οργανωτές ψάχνονται και η κερκίδα είναι μουγκή με ενα μλκα τζεο (και καμια 30αρια ακομα βασικα) να φωνάζει απο πανω απο την 4α. Μεχρι να δουμε τι και πως εχουμε φαει το γκολ. Για εμενα, δεν ειναι τυχαιο οτι το ενα γεγονός ακολούθησε το άλλο (μουγκαμάρα-δεχτήκαμε γκολ). προσωπική άποψη αλλά έτσι το βλέπω.

Μετά το γκολ... γ@μα τα με κεφαλαια γραμματα. Συντονισμος μηδεν, ο Σταυρακης καποια στιγμή στην αρχή του β (που μπήκαμε ΧΩΡΙΣ σύνθημα - τοσα χρονια γηπεδα δεν το ξαναμαναθυμαμαι αυτο!) παει να δωσει συνθημα και μενει για 5-10 δευτερα να το λεει μονος του.

Εν τελει καποια στιγμή καταλήξαμε ουσιαστικά τα συνθήματα να ξεκινάνε πάνω απο ομάδα παιδιών πάνω απο την κεντρική θύρα της 4 τα οποία και εμείς οι "βόρειοι" της 4α ακολουθούσαμε, αφού οι απο κάτω (πιλοτε;) ήταν λιγο στα μπερδεμένα. Αυτό έγινε για κανα δεκάλεπτο, μπορεί και παραπάνω. Επίσης σημαντικό ότι επειδή ξεκινούσε η φάση απο εκεί, τα συνθήματα γινόντουσαν μπαχαλο και τα λέγαμε σε εντελώς διαφορετικους χρόνους.

Τι να ακολουθήσουν οι άλλες θύρες όταν η 4 με την 4α δεν μπορεί να συντονιστεί; πως και γιατί;

λοιπόν, δεν θα πω περισσότερα. Απο προχθες με έχει στενεχωρήσει πιο πολύ η εικόνα της 4 παρά της ομάδας μεσα στο γήπεδο. Ή να το θέσω πιο ορθά. Τόσο η μεν, όσο και οι δε με στεναχώρησαν.

ΠΡΕΠΕΙ κάτι να γίνει γιατί αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση ΔΥΣΤΥΧΩΣ ίσως φτάσουμε στο σημείο που η ομάδα (για 1η φορα!) θα ξεπεράσει τον κόσμο του ΠΑΟΚ. :shock:

Δεν θελω ουτε τπτ να το παιξω ουτε ντεμεκ συμβουλες κτλ. Είναι πονος βαρύς αυτό παιδιά και πρέπει να λυθεί γμτ. Ο ΠΑΟΚ ήταν, είναι και θα είναι ο ΛΑΟΣ του. αντε λιγο να πουμε.

Κυριακη 5 η ώρα με Βέροια, εκεί θα είμαστε να πιουμε το καφεδάκι, να φωνάξουμε για την ΠΑΟΚΑΡΑ. Βλέπετε και την Κυριακή ο αγώνας δίνει όσους βαθμούς δίνει ο αγώνας με το γάβρο...

υγ: για τους προπονητές που έχουν γεμίσει οι κερκίδες της Τούμπας δεν θα πω τιποτα παρα μονο να το βουλώνουν τουλάχιστον στα 90 του αγώνα. Αυτό και μονο αυτό και ο νοών νοείτο.
Άβαταρ μέλους
gkaletsi

Δημοσίευση από gkaletsi »

Καλησπέρα,
δεν ξέρω αν είναι καλό. Απλώς μου ήρθε και το γράφω εδώ:

Τί κι αν δεν πήραμε το Ευρωπαϊκό,
τί κι αν τσου λου, δεν θέλουνε να πάω
σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ
Π.Α.Ο.Κ. για σένα μόνο ζω και τραγουδάω.

Ρυθμός [youtube]bS-l3DTIGAI[/youtube]
Άβαταρ μέλους
Notorious4

Δημοσίευση από Notorious4 »

Kgeo δεν διάβασα όλο το κείμενο σου αλλά αυτό που λες ότι δεν ξερουν τα συνθήματα ,από τα 100 λεπτά τα 70 λέγαμε ΠΑΟΚ ολέ δεν είναι αυτό το θέμα.Η 4 και γενικά όλες οι κερκίδες έχουν φθίνουσα πορεία γιατί και ο κόσμος αρχίζει και φλωρευει ,συν ο ΠΑΟΚ είναι μόδα.
Άβαταρ μέλους
sic-4

Δημοσίευση από sic-4 »

gkaletsi έγραψε:Καλησπέρα,
δεν ξέρω αν είναι καλό. Απλώς μου ήρθε και το γράφω εδώ:

Τί κι αν δεν πήραμε το Ευρωπαϊκό,
τί κι αν τσου λου, δεν θέλουνε να πάω
σιγά μην κλάψω, σιγά μην φοβηθώ
Π.Α.Ο.Κ. για σένα μόνο ζω και τραγουδάω.

Ρυθμός [youtube]bS-l3DTIGAI[/youtube]

μ' αρεσει!
οχι μονο τα καβουρακια και Τσιτσανη, ωραιος ειναι και λιγος Αγγελακας
Άβαταρ μέλους
sic-4

Δημοσίευση από sic-4 »

καλα Ναπολιτανε, μεχρι και ο κοκκαλης με το βαγγελα θα γελανε αν ακουστει αυτο το συνθημα απο ολη την Τουμπα
:opaokara:
Άβαταρ μέλους
sic-4

Δημοσίευση από sic-4 »

Kourdos έγραψε:Παιδιά το σύνθημα με τον αετό και τα οκτώ κεφάλια, έχει πότε ακουστεί με την παρακάτω εκδοχή;

"ΠΑΟΚΑΡΑ, είμαι χάλια,
βλέπω έναν αετό μ' οκτώ κεφάλια,
ΠΑΟΚΑΡΑ, είμαι εντάξει,
τα κεφάλια τώρα γίνανε δεκάξι!"

Παντως το "βλέπω έναν αετό μ' οκτώ κεφάλια" ειναι κλασσικο ξεχειλωμα-ακυρωση του αρχικου συνθηματος...
Το αρχικο ειναι "ΠΑΟΚΑΡΑ ειμαι χαλια, βλεπω εναν αετο με δυο κεφαλια" και ολη η ουσια του ειναι στο χιουμορ που εχει οτι τα κεφαλια ειναι στην πραγματικοτητα δυο, αλλα εγω νομιζω οτι τα βλεπω δυο επειδη ειμαι χαλια. Αυτο το καπως λεπτο χιουμορ ακυρωνεται τελειως οταν τα κεφαλια γινονται 8. Και ξεχειλωνεται ακομα περισσοτερο με τις συνεχειες..
Άβαταρ μέλους
danirifle
Bet Guru 2021

Δημοσίευση από danirifle »

ας ρίξω και γω μια πρόταση
ΡΥΘΜΟΣ - "ο γερο δράκος γελούσε δυνατά"
βολεύει και για εναλλαγή ανάμεσα στις θύρες

έκδοση 1
είμαστε αλάνια από κάθε γειτονιά
ασπρόμαυρο το αίμα και με τρέλα στα μυαλά
δικέφαλε στο στήθος μου για σένα τραγουδά