Καλημέρα Ολλανδέ παιχταρά.
van rooy έγραψε:
...
Η ΠΑΟΚΤΣΙΚΔΙΚΗ ψυχή μου δεν μπόρεσε να αποδεχτεί αμαχητί ότι δεν θα διεκδικήσουμε το πρωτάθλημα και ότι είναι πιεστικό για την ομάδα ( ασχέτως αν αναφέρεις ότι θα πούμε περισσότερα μετά το ματς με τα χανούμια)
Θα ήθελα να διοχετευτεί αυτή η πίεση στους παίκτες ,δεν μπορώ να βλέπω να παίζουν με το λεβαδειακό λες και δεν έχουμε τίποτα να κερδίσουμε. Καμιά φορά η πίεση φέρνει αποτελέσματα και στη δική μας κατάσταση νομίζω ότι θα είναι το καύσιμο που φαίνεται να λείπει ως έξτρα κίνητρο μετά απο ευρωπαικά παιχνίδια.
...
Εγώ σαν άνθρωπος, ακόμα και η παραμικρή μαθηματική ελπίδα να υπάρχει (που να στηρίζεται αποκλειστικά στα πόδια μας) πάντα μέσα μου την κρατάω ζωντανή. Προσαρμόζοντας πάντα τις προσδοκίες στα πλαίσια του εφικτού.
Νομίζω πως κανένας στον οργανισμό ΠΑΟΚ δεν έχει διαγράψει την προοπτική του πρωταθλήματος. Όμως το πως θα περάσει αυτό στους παίκτες είναι κάτι που πρέπει να γίνει με μαεστρία αναλογιζόμενοι πάντα το πως θα εξελίσσονται τα πράγματα, τι θα γράφει ο βαθμολογικός πίνακας, ποια είναι τα αγωνιστικά δεδομένα της ομάδας και ποια είναι η κατάσταση στους αντιπάλους.
Αυτή τη στιγμή η ομάδα δεν είναι έτοιμη να διαχειριστεί την πίεση. Όποιος δεν το βλέπει αυτό εθελοτυφλεί. Ο Κοτάρσκι και με το Βόλο και με την Λιβαδειά άλλαξε αγωνιστική συμπεριφορά από το 1-0 και μετά. Έβλεπες από τη γλώσσα του σώματος του πως δεν αισθάνεται καλά και δεν είναι σίγουρος. Ο Καμαρά, μετά τη λάθος πάσα του Μπάμπα, είναι μόνος στο ημικύκλιο και δεν τολμάει να γυρίσει να διώξει μπροστά (ίσως γιατί του έχει μείνει η φάση με τη Μάλμε) και κάνει μια αλλόκοτη πάσα προς τον Σάστρε που βγαίνει κόρνερ και γυρίζει ο Σάστρε μουδιασμένος με βλέμμα σαστισμένο σαν να του λέει "Τι κάνεις;".
Βλέπεις ότι και οι έμπειροι όπως ο Μπάμπα και ο Τάισον όχι μόνο αδυνατούν να βγουν μπροστά να παγώσουν ένα παιχνίδι, αλλά συμβάλλουν στο να γίνει ακόμα πιο ροντέο.
Ταυτόχρονα έχουμε 4 καινούριους παίκτες, άλλους τόσους που πιέζονται να φύγουν και ακόμα δεν ξέρουμε πόσοι ακόμα θα έρθουν. Η κατάσταση λοιπόν είναι ρευστή. Δεν υπάρχει δυναμική και γκρουπ στιβαρό να πεις πάμε να τους φάμε όλους.
Αυτή τη στιγμή είναι αυτοκτονικό να πας να πεις σε αυτό το αδόμητο γκρουπ, κάντε το 12 στα 12 να πάρουμε το πρωτάθλημα. Είναι πολύ βαρύ. Και δεν πρέπει να το κάνεις γιατί υπάρχουν και άλλοι στόχοι. Και αν η ομάδα νιώθει πως χάνει το στόχο του πρωταθλήματος δεν πρέπει να καταρρεύσει.
Μου άρεσε πολύ η κλιμάκωση της απάντησης που έδωσε ο προπονητής σε αντίστοιχη ερώτηση. Είπε χαρακτηριστικά, οκ, μπορεί να είμαστε πίσω αλλά στο φετινό πρωτάθλημα άλλο η 4η θέση, άλλο η 3η, άλλο η 2η και που ξέρεις, συμπλήρωσε με νόημα, πέρυσι στο 80ο λεπτό ήμασταν στο -10.
Αυτή η κλιμακωτή στοχοθεσία είναι ακριβώς αυτό που αρμόζει στην ομάδα τη δεδομένη στιγμή.
Ο αγώνας με την άεκ πρέπει να δοθεί με λύσσα και σθένος ώστε από 4οι να ανέβουμε 3οι. Βήμα βήμα. Και για να το πάω ένα βήμα παρακάτω, πρέπει να υπάρχει το καθαρό μυαλό ώστε ακόμα και αν βρεθείς πίσω στο σκορ, είναι πολύ σημαντική η ισοπαλία για να μη σου ξεφύγει στους 6 πόντους η 3η θέση. Αν μπεις εκ των προτέρων και τους φορτώσεις με βάρος ότι αν δεν κερδίσουμε χάσαμε το πρωτάθλημα, αν γίνει το 0-1, θα πετάξει η 3η θέση και θα αρχίσεις να κοιτάς και πίσω τι γίνεται.
(Και για να σε προλάβω και με ισοπαλία πάλι στα πόδια μας θα είναι η 1η θέση με 11 στα 11

).
Η ομάδα πρέπει να πάει βήμα βήμα, να δένει σαν γκρουπ, να αποκτά αυτοπεποίθηση, να σκαρφαλώνει θέση θέση αν μπορεί και βλέπουμε.
Πρώτος στόχος η μαθηματική εξασφάλιση της τετράδας (δεν έχουμε την ισοβαθμία με άρη, άλλος ένας λόγος που η ισοπαλία δεν είναι ίδια με την ήττα την Κυριακή), επόμενος στόχος να φτάσουμε σε απόσταση αναπνοής τους 2 δευτεροτρίτους.
Και βλέπουμε..
...
Όσο αφορά τον γαύρο:
Ο γαύρος μπορεί να είχε όντως μέτριες εμφανίσεις στον πρώτο γύρο όπως είχαν όλες οι ομάδες που διεκδικούν το πρωτάθλημα αλλά τα τρεξίματα του είναι φοβερά.
Αν διατηρήσει αυτή την ένταση στο παιχνίδι του πολύ δύσκολα θα το χάσει.
...
Γι' αυτό λέω πως χάθηκε μεγάλη ευκαιρία στον πρώτο γύρο. Τώρα δεν είναι μόνο ότι ο οσφπ έχει αποκτήσει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του. Είναι ότι πλέον ο οσφπ μάλλον θα έχει σε όλα τα ντέρμπι το πλεονέκτημα της ισοπαλίας. Αυτό για τον Μεντιλίμπαρ είναι ευλογία. Είναι αυτό με το οποίο έχει κατακτήσει 2 ευρωπαϊκά και έχει βγάλει το ψωμί του τόσα χρόνια στην Ισπανία.
Υγ. Για να μη ξεχνιόμαστε.. Χρονικά προηγείται άλλος μεγάλος στόχος. Την Πέμπτη παίζουμε Ισπανία. Μπάλα είναι και μέχρι να προκύψει η τελική βαθμολογία δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο.