Τηλεοπτικά δικαιώματα
- 11121969solitario
Δεν είπα ότι έχω ταξιδέψει αδερφέ, αλλά ότι έχω ζήσει το οποίο είναι τελείως διαφορετικό.Το ιντερνετ έιναι καλό εργαλείο αλλα δε συγκρίνεται με την προσωπική εμπειρία.Στο εξωτερικό ,σε όλα τα επίπεδα,τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά από ότι φαίνοται εδώ.Οποιος έζησε έξω και γυρισε το ξέρει πολύ καλά.Θέλεις να σου πω πως ανέβηκε η Φιορεντίνα στην Α εθνική μετά τον υποβιβασμό της λόγω χρεών?Επίσης οι περισσότεροι φίλαθλοι πιστεύουν ότι ήταν η Θάτσερ που τιμώρησε τις αγγλικές ομάδες ενώ η αλήθεια είναι ότι απλά τις ξανατιμώρησε αφού το είχε κάνει η ΟΥΕΦΑ επειδή ξαναέκαναν επεισόδια μετά την αρχική τιμωρία.Αυτό δείχνει ότι όσο ενημερωμένος μπορεί να είναι κανείς από το ιντερνετ, σε σχέση με το τι πραγματικά συμβαίνει,υπάρχουν πάντα πράγματα που δεν γίνεται να τα μάθει.
Η ηλικία (και η εμπειρία που τη συνοδεύει)παίζει ρόλο πάντα στην σωστή αξιολόγηση των δεδομένων και της όποιας πραγματικότητας.Υποθέτω πως δεν θα ανέθετες τη διαχείρηση της πολυκατοικίας στην οποία μένεις σε ένα δεκάχρονο όσο έξυπνος και αν ήταν.
Πες μου πόσες φορές είδες τα πράγματα στην Ελλάδα να αλλάζουν προς το καλύτερο σε σημαντικά ζητήματα?Καλές οι προσδοκίες για αλλαγή αλλά η πράξη άλλα δείχνει.Και έτσι διεκδικείς ότι καλύτερο υπάρχει για σένα κάθε στιγμή.Εξάλλου ο κόσμος πάντα έτσι ήταν και η Ελλαδα δεν αποτελεί εξαίρεση.Η μόνη διαφορά που έχει το ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με τα ευρωπαικά είναι ότι εκεί παιζουν καλύτερο ποδόσφαιρο.Οι θεσμοί λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, απλά πιο διακριτικά, υπέρ του ισχυρού και η πλέμπα δεν το καταλαβαίνει.Εδώ,όπως σε όλα,είμαστε πιο αδέξιοι και το καταλαβαίνουν όλοι.
Υ.Γ.Οι αναφορές περί παπαρολογίας ήταν που με ενόχλησαν.
Η ηλικία (και η εμπειρία που τη συνοδεύει)παίζει ρόλο πάντα στην σωστή αξιολόγηση των δεδομένων και της όποιας πραγματικότητας.Υποθέτω πως δεν θα ανέθετες τη διαχείρηση της πολυκατοικίας στην οποία μένεις σε ένα δεκάχρονο όσο έξυπνος και αν ήταν.
Πες μου πόσες φορές είδες τα πράγματα στην Ελλάδα να αλλάζουν προς το καλύτερο σε σημαντικά ζητήματα?Καλές οι προσδοκίες για αλλαγή αλλά η πράξη άλλα δείχνει.Και έτσι διεκδικείς ότι καλύτερο υπάρχει για σένα κάθε στιγμή.Εξάλλου ο κόσμος πάντα έτσι ήταν και η Ελλαδα δεν αποτελεί εξαίρεση.Η μόνη διαφορά που έχει το ελληνικό πρωτάθλημα σε σχέση με τα ευρωπαικά είναι ότι εκεί παιζουν καλύτερο ποδόσφαιρο.Οι θεσμοί λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο, απλά πιο διακριτικά, υπέρ του ισχυρού και η πλέμπα δεν το καταλαβαίνει.Εδώ,όπως σε όλα,είμαστε πιο αδέξιοι και το καταλαβαίνουν όλοι.
Υ.Γ.Οι αναφορές περί παπαρολογίας ήταν που με ενόχλησαν.
Ομάδα - Ισομερώς - Εμπορική αξία - Κατάταξη - Σύνολο
ΠΑΟ - 960.000 - 3.853.143 - 1.576.119 - 6.389.262
ΑΕΚ - 960.000 - 2.986.932 - 1.623.881 - 5.570.813
ΠΑΟΚ - 960.000 - 1.971.375 - 835.821 - 3.767.196
Ρούλης - 960.000 - 1.845.924 - 1.194.030 - 3.999.954
Ο πίνακας λύνει πολλές απορίες για το πως μετράνε την εμπορική αξία των ομάδων στη λίγκα. Δηλαδή ο ρούλης διαφέρει από εμάς σε εμπορικότητα μόνο κατά 120.000 € ενώ Αεκ 44 εκτιμάται 1.000.000 πάνω από εμάς και ο βάζελος 2.000.000 πάνω από εμάς !!! Παράξενο μου φαίνεται που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αν και τα είδε αυτά συμφώνησε. Μην τρελαθούμε κιόλας. Μιλάμε για ομάδα με 20.000 διαρκείας και όχι για κανένα καφενεδάκι της Παπαναστασίου…
Τελικά η κάθε ομάδα θα παίρνει για κάθε βαθμό 23.880 €. Πάντως σύμφωνα με αυτά που διάβασα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής πιθανόν να ακολουθήσουμε εμείς και ο Αστέρας αποσχιστική τακτική από την κεντρική διαχείριση μιας και ακούγεται ότι διαπραγματευόμαστε κατ΄ιδίαν με την ΕΡΤ. Άντε να δούμε…
ΠΑΟ - 960.000 - 3.853.143 - 1.576.119 - 6.389.262
ΑΕΚ - 960.000 - 2.986.932 - 1.623.881 - 5.570.813
ΠΑΟΚ - 960.000 - 1.971.375 - 835.821 - 3.767.196
Ρούλης - 960.000 - 1.845.924 - 1.194.030 - 3.999.954
Ο πίνακας λύνει πολλές απορίες για το πως μετράνε την εμπορική αξία των ομάδων στη λίγκα. Δηλαδή ο ρούλης διαφέρει από εμάς σε εμπορικότητα μόνο κατά 120.000 € ενώ Αεκ 44 εκτιμάται 1.000.000 πάνω από εμάς και ο βάζελος 2.000.000 πάνω από εμάς !!! Παράξενο μου φαίνεται που η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αν και τα είδε αυτά συμφώνησε. Μην τρελαθούμε κιόλας. Μιλάμε για ομάδα με 20.000 διαρκείας και όχι για κανένα καφενεδάκι της Παπαναστασίου…
Τελικά η κάθε ομάδα θα παίρνει για κάθε βαθμό 23.880 €. Πάντως σύμφωνα με αυτά που διάβασα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής πιθανόν να ακολουθήσουμε εμείς και ο Αστέρας αποσχιστική τακτική από την κεντρική διαχείριση μιας και ακούγεται ότι διαπραγματευόμαστε κατ΄ιδίαν με την ΕΡΤ. Άντε να δούμε…
Α να γεια σου ρε δάσκαλε. Επιτέλους, ας το δουν αυτοί που λένε ότι η ρούλα παίρνει περισσότερα από εμάς...
Αυτό που θα μετρήσει του χρόνου μάγκες, και δώστε βάση σε αυτό, είναι η τελική κατάταξη μας φέτος. Η εμπορική αξία αυξήθηκε, άρα, αυτό που μένει, είναι η κατάληψη μιας εκ των προνομιούχων θέσεων, ιδίως που τώρα όλοι δείχνουν ακόμα να ψάχνονται.
Η ομάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως γαυροβάζελος παίζουν και στην Ευρώπη, η αεκ ακόμα ψάχνεται, ο Νιόνιος είναι σχετικά πίσω και όλοι οι άλλοι απλά δε νοιώθουν. Ευκαιρία μας λοιπόν να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να καρπωθούμε όσα περισσότερα μπορούμε. Και όλα αυτά από την επόμενη χρονιά..
Αυτό που θα μετρήσει του χρόνου μάγκες, και δώστε βάση σε αυτό, είναι η τελική κατάταξη μας φέτος. Η εμπορική αξία αυξήθηκε, άρα, αυτό που μένει, είναι η κατάληψη μιας εκ των προνομιούχων θέσεων, ιδίως που τώρα όλοι δείχνουν ακόμα να ψάχνονται.
Η ομάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί το γεγονός πως γαυροβάζελος παίζουν και στην Ευρώπη, η αεκ ακόμα ψάχνεται, ο Νιόνιος είναι σχετικά πίσω και όλοι οι άλλοι απλά δε νοιώθουν. Ευκαιρία μας λοιπόν να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται και να καρπωθούμε όσα περισσότερα μπορούμε. Και όλα αυτά από την επόμενη χρονιά..
Και μια ακόμα διευκρίνηση . Αν σπάζαμε το συμβόλαιο με τη Νοβα έπρεπε να πληρώναμε τη ρήτρα. Οπότε ακόμα και αν δεχτούμε ότι υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος, θα μας έφευγαν 2.000.000 € για αποπληρωμή της. Το καλύτερο είναι να κάνουμε ομάδα που θα κυνηγάει τίτλους και από την επόμενη χρονιά χωρίς ρήτρες και δεσμεύσεις να το ξαναδούμε το θέμα....Ελπίζω βέβαια να μπορούμε του χρόνου να διαπραγματευτούμε τα τηλεοπτικά και να μην περιμένουμε το τέλος της τριετίας.
- 11121969solitario
11121969solitario αν αναφέρεσαι σε αυτά που έγραψα για το καφενεδάκι της Παπαναστασίου, μηνξεχνάς ότι βρισκόμαστε σε φόρουμ όπου ο καθένας γράφει την άποψή του χωρίς φυσικά να υβρίζει. Η δική μου λοιπόν προσωπική άποψη είναι ότι η ομάδα με την οποία παίρνουμε περίπου τα ίδια τηλεοπτικά είναι μια μικρή ομάδα συγκρινόμενη με εμάς... Οπότε δεν θεωρώ ότι είναι υποτιμητικοί χαρακτηρισμοί αλλά ρεαλιστική απεικόνιση της πραγματικότητας .
- 11121969solitario
- 11121969solitario
Πραγματικά δεν το λέω για να υποτιμήσω καμία ομάδα. Αλλά δεν δέχομαι ότι μια ομάδα που τα τελευταία 2 χρόνια έχει κάνει μια σχετικά καλή πορεία ενώ σε βάθος χρόνου σχεδόν δεν υπήρχε, δικαιούται ίδια τηλεοπτικά με εμάς. Ούτε φυσικά την λογαριάζω στους μεγάλους του ποδοσφαίρου μας. Μάλλον η εμπορικότητα τελικά είναι κάτι τελείως υποκειμενικό από ότι κατάλαβα.
- 11121969solitario
Δεν έχει σημασία τι κάνουμε εγώ και συ μόνο.Πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα και ως τέτοια πρέπει να συμπεριφερόμαστε.Γιατί σε περίπτωση ήττας,σε όποιο επίπεδο και αν είναι αυτή,δίνουμε λαβή για σχόλια μπούμερανγκ.Οσο για τα τηλεοπτικά ήμουν από τους λίγους που ζήτησαν άμεση ενημέρωση από τους αρμόδιους για το θέμα καθότι και μένα δεν μου βγαίνει η εξίσωση μας με τον Αρη που 2 χρόνια πριν ήταν στη Β εθνική.Οπότε συμφωνούμε.