16.Dorvalino Alves Maciel "Lino"
- navigator11
Re: 16.Dorvalino Alves Maciel "Lino"
Αυτός έχει τα χαρακτηριστικά ηγέτη.Έχει και την απαιτούμενη σεμνότητα,την προσφορά,την αγωνιστικότητα,την ποιότητα,τη μετριοφροσύνη,την έλλειψη μεγαλοϊδεατισμού.Αγάπη για τον άνθρωπο και επαγγελματία.
- ΑποστόληςΑ
Είναι και βιονικός!!!! Το ξέχασες...navigator11 έγραψε:Αυτός έχει τα χαρακτηριστικά ηγέτη.Έχει και την απαιτούμενη σεμνότητα,την προσφορά,την αγωνιστικότητα,την ποιότητα,τη μετριοφροσύνη,την έλλειψη μεγαλοϊδεατισμού.Αγάπη για τον άνθρωπο και επαγγελματία.

Α Γ Α Λ Μ Α. Εξαιρετικός ο Περουβιανός, πολύ καλός ο Στέλιος αλλά τέτοιο αριστερό μπακ δεν έχω δει στην ομάδα.
Είμαστε πολύ τυχεροί που σε γνωρίσαμε
Είμαστε πολύ τυχεροί που σε γνωρίσαμε
- Ekatnetworkltd
Όταν μπήκε το γκόλ (το δεύτερο) σηκώθηκα απο τα επίσημα που ήμουνα και για να ξεσπάζω που δεν μιλούσα σε όλο το ματς είπα(Ρε π@λιοπ@υστ@ρά Λίνο 38 χρονών μ@λ@κας σ@λτ@ και γ@μήσου!Ρε μ@λ@´κ@ καραμάνο ρεντίκολο σε έκανε ο παλιόγερος)
Παιδιά την πλευρά την έπαιζε απίστευτα με την βοήθεια του Stoch,οι δε σέντρες του ξυραφένιες!Υποκλίνομαι για πάρτη σου και είμαι τυχερος που σε είδα απο κοντά!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
MVP για πλάκα
Παιδιά την πλευρά την έπαιζε απίστευτα με την βοήθεια του Stoch,οι δε σέντρες του ξυραφένιες!Υποκλίνομαι για πάρτη σου και είμαι τυχερος που σε είδα απο κοντά!ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!
MVP για πλάκα
- kataramenos5
- desperando
- Επικοινωνία:
δυστυχως στ η θεση του αριστερου μπακ θα πλαναται το φαντασμα σου για πολλα χρονια.
οσο σκεφτομαι οτι οι μπαλαδοφατσες εφεραν για αντικαταστατες του τον σπυρο και τον τζαβελλα με πιανουν τα γελια
οσο σκεφτομαι οτι οι μπαλαδοφατσες εφεραν για αντικαταστατες του τον σπυρο και τον τζαβελλα με πιανουν τα γελια

Obrigado Lino!
Δεν θα το ξεχάσω ποτέ. Νομίζω ότι μόλις είχα σπάσει μία καρέκλα από την έκσταση της στιγμής. Μπορεί και όχι. Οι φλέβες ήθελαν να ανοίξουν τον λαιμό μου και να πεταχτούν… όξω. Οι φωνητικές μου χορδές δοκίμαζαν την αντοχή τους στα ντεσιμπέλ. Οι παλμοί είχαν βαρέσει κόκκινο. Είχε όμως και καλύτερο από εκείνο το γκολ του Ζλάταν Μουσλίμοβιτς στο πεδίο μάχης «Σουκρού Σαράτσογλου». Το «αλάνι» βγάζει την μπλούζα, διασχίζει όλο το γήπεδο, τρώει ένα τζαρτζάρισμα από τον Πάμπλο Γκαρσία που δεν ξέρει πως να εκφράζει τα… γούστα του, ξεριζώνει το σημαιάκι και συμβολικά υψώνει την ασπρόμαυρη φανέλα με τον Δικέφαλο αετό στο στήθος στον αέρα της Πόλης, μπροστά στο πέταλο που θέλει να φάει τα κάγκελα;
Υπάρχει κάτι πιο ηδονικό; Οι Τούρκοι αποφασίζουν να αδειάσουν τις τσέπες τους στο χορτάρι. Μέσα σε όλο αυτό το ηφαίστειο συναισθημάτων -δεν θα το ξεχάσω ποτέ- ένας παίκτης του ΠΑΟΚ αγνοεί τα ιπτάμενα αντικείμενα, παίρνει το σημαιάκι, το τοποθετεί ευλαβικά στην θέση του και υψώνει το χέρι στους «οικοδεσπότες» σαν να θέλει να ζητήσει συγνώμη για την ζημιά! Ο Λίνο πάντα ήταν ένας ιδιαίτερος τύπος. Ένας αγνός, αμόλυντος άνθρωπος με μία παιδικότητα παράταιρη για τον γεμάτο «καλόπαιδα» και «δημοσιοσχετίστες» κόσμο του ποδοσφαίρου. Τότε, μου φάνηκε πολύ… φλώρικο αυτό που έκανε. Θα μπορούσε κι αυτός να παρασυρθεί από τον όχλο. Να οπαδίσει. Να σαχλαμαρίσει. Να προκαλέσει. Σήμερα, με πιο πηγμένο μυαλό κι εγώ στην κούτρα μου, αυτή του η αυθόρμητη-αυθεντική διαφορετικότητα σε εκείνον τον πανηγυρισμό, μου μοιάζει σαν μία από τις μεγαλύτερες μαγκιές του σε αυτή την ομάδα.Θα μπορούσα να το κάνω πολύ μελό. Να γράψω πως δεν γνώρισε πατέρα.
Πως μεγάλωσε πάμφτωχος. Πως από μωρό παιδάκι, αντί να πηγαίνει σχολείο, έβαζε ψώνια σε σακούλες σούπερ-μάρκετ και τα μετέφερε σε σπίτια πελατών για να τσιμπήσει κανένα ρεάις. Θα προτιμήσω να σταθώ στον εδώ… Λίνο. Αυτόν που ήρθε 32 χρόνων μαντράχαλος και ακόμα φοράει μπλούζες με αστείες στάμπες, έχει χαμόγελο που δεν φεύγει ποτέ από τα χείλη, σκαρώνει πλάκες σε όλους, διατηρεί το ίδιο αστείο κούρεμα, είναι (έτσι λένε) και γαμώ τους ψήστες σε μπάρμπεκιου τα οποίακάνει συχνά-πυκνά στο σπίτι του στους Ταγαράδες. Δεν είναι τυχαίο πως ήταν, είναι και (ελπίζω ότι) θα είναι ο εν Ελλάδι κολλητός του Πάμπλο Γκαρσία. Οι καθαρές ψυχές, πάντα έλκονται μεταξύ τους.Δεν νομίζω ότι έχω δει καλύτερη σέντρα στην ζωή μου από την δική του. Δεν νομίζω ότι έχω δει πιο ευσυνείδητο επαγγελματία στην ζωή μου από δαύτον. Δεν θυμάμαι ποτέ να κλώτσησε, έβρισε, πρόσβαλε κανέναν. Δεν τον θυμάμαι να βούτηξε ή να υποδύθηκε. Αφορμές δόθηκαν πάμπολλες.
Στον ΠΑΟΚ έπαιζε…Σε μία ομάδα που πάντα έμαθε να λατρεύει τους νταήδες (τους ψευτό ή τους αληθινούς), σε μία ομάδα που η τέχνη του να πουλάς οπαδιλίκι ήταν η συντομότερη οδός για να ακούσεις το όνομα σου από την εξέδρα, σε μία ομάδα που οι δήθεν συμπεριφορές κατά καιρούς επιβραβεύτηκαν με χρήμα, συμβόλαια, δόξα, ο Λίνο μας διδάσκει κι άλλος δρόμος. Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι σε κάθε ματς, ακούει ρυθμικά το όνομα του από την κερκίδα, ότι κι αν γίνει. Όχι γιατί είναι ο παλιότερος, ούτε γιατί είναι ο καλύτερος, μα γιατί είναι αυθεντικός. Ειλικρινής.
Δίνει ότι έχει. Υπάρχουν φορές που αυτό δεν φτάνει. Στο 4-0 του πρώτου γύρου με τον Ολυμπιακό, ο Κάμπελ του προσφέρει ένα από τα πιο εφιαλτικά βράδια της καριέρας του. Στο ίδιο γήπεδο με ένα εύκολο πούλημα της μπάλας δίνει το δεύτερο γκολ στο πιάτο. Τα πόδια είναι πλέον πιο βαριά. Το κορμί πιο γέρικο. Οι αντοχές λιγότερες και τα λάθη επειδή το συσσωρευμένο γαλακτικό οξύ τινάζει τον εγκέφαλο, όλο και πιο πολλά. Το αριστερό του πόδι όμως εξακολουθεί να είναι αλφάδι και τα ανεβάσματα του για σεμινάριο της θέσης του μπακ. Καμιά φορά απορώ με τα κουράγια του. Και τα σωματικά και τα ψυχικά.
Ο ΠΑΟΚ δεν είναι εύκολο εργασιακό περιβάλλον. Την 1η Ιουνίου κλείνει τα 37! Μπορεί να είναι λιπόσαρκος, μα το κοντέρ της μηχανής του έχει μηδενίσει κάνα δυο φορές από τα χιλιόμετρα. Ακόμα κι αν το κόψει το καλοκαίρι, ο ΠΑΟΚ πρέπει να του κάνει μία άλλη πρόταση. Να προπονεί στις σέντρες όλους τους μπακ της ομάδας. Από τα 10χρονα μέχρι τους επαγγελματίες. Νατους λιώνει το κοράκι κάθε μέρα στις σέντρες. Να μην φεύγουν από το γήπεδο αν δεν κάνουν μία, σαν τις δικές του. Στο Περιστέρι -ο αθεόφοβος- θα μπορούσε να κάνει χατ-τρικ σε ασίστ, αν ο Λαζαρίδης δεν ξεγεννούσε την μπάλα από τα δίχτυα στο πλασέ του Κλαόυς. Να “σαι καλά ρε Λίνο. Για όλα. Obrigado* (ευχαριστώ) που λένε και στα μέρη σου…
απο inpaok του Σωτήρης Μήλιος
* τα υγ απο το αρθρο δεν τα βαζω γιατι ηθελα να βαλω μονο για τον
LINOOOOOOOOOO, LINOOOOOOOOOO

Μας βλέπω να λέμε μετά απο καιρό για τον εκάστοτε αριστερό μπακ: "ναι, αλλά Λίνο δεν είναι".
Το παρεακι θα περιμενει απο σενα να βγαλει το φιδι απ την τρυπα ακομα κι οταν θα κανεις τριπλες με τις πατεριτσες.
Μεγαλε ΛΙΝΟ.
Μεγαλε ΛΙΝΟ.
- PAOK_Antarctica
Μακραν ο πιο σοβαρος και επαγγελματιας παικτης , χωρις καραγκιοζιλικια και φανφαρες , που εχει περασει τα τελευταια χρονια απο τον ΠΑΟΚ... Ισως ο Σορλεν μαζι του απλως εμεινε μικροτερο χρονικο διαστημα....
Αυτη η σεντρα σου πανω στην κινηση που 7 στις 10 ειναι "ξυραφια" και θελει απλως ενα αγγιγμα για να ματωσει το πλεκτο.. κανει πολλα εκατομμυρια και με τις μπαλαδοφατσες που εχουμε στην ΠΑΕ πολυ φοβαμαι οτι θα κανουμε πολλα χρονια να την ξαναδουμε.
- efthimis_paok
Ετσι ακριβώς.shark4 έγραψε:Μακραν ο πιο σοβαρος και επαγγελματιας παικτης , χωρις καραγκιοζιλικια και φανφαρες , που εχει περασει τα τελευταια χρονια απο τον ΠΑΟΚ... Ισως ο Σορλεν μαζι του απλως εμεινε μικροτερο χρονικο διαστημα....
- Sick Bastard
Να τα βλέπουν κάτι ΤζαβελοΙνσαουράλδες αυτά.Aureliano Buendia έγραψε:Στα τόσα χρόνια που είναι στον ΠΑΟΚ
δεν τον έχω δει ποτέ να μην σκυλιάζει
δεν τον έχω δει ποτέ να κράζει συμπαίκτες
δεν τον έχω ακούσει ποτέ να προβαίνει σε εκνευριστικές δηλώσεις
δεν τον έχω δει να πουλάει ποτέ ψευτό-οπαδιλίκι
δεν τον έχω δει ποτέ να κάνει θέατρο
δεν τον έχω δει να παίζει ποτέ βρώμικα
Αντιθέτως, τον έχω δει σταθερά και αμείωτα να πονά και να αγαπά την ομάδα.
Αν ψάχνουμε παίκτη που να εκφράζει αυτό που νιώθουμε για τον ΠΑΟΚ,
δεν χρειάζεται να ψάχνουμε πολύ, είναι μπροστά στα μάτια μας.
Και σε αυτή την ηλικία, σε πολλά ματς διδάσκει πως παίζεται η θέση.
Είσαι μπαλαδόφατσα και είσαι και λατρεία.
Και θα κάτσεις στον ΠΑΟΚ όσο γουστάρεις εσύ.
Εσύ θα μας κάνεις πρόταση ανανέωσης, όχι εμείς σε σένα.