Μεταγραφές Καλοκαιριού 2024 Ι

Σχόλια/Κριτική για οτιδήποτε ακούγεται ή γράφεται σχετικά με αγορές πωλήσεις ποδοσφαιριστων στην ομάδα μας...
Άβαταρ μέλους
soflodoras

Re: Μεταγραφές Καλοκαιριού 2024 Ι

Δημοσίευση από soflodoras »

Psaras έγραψε:
VfB v2 έγραψε:
Psaras έγραψε: Η επιστήμη αλλά λέει
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm ... id=4335733
Το ρεζουμέ της έρευνας το διάβασες;
Ποιο; αυτό;
The empirical results presented here suggest that player characteristics, such as
age and position, do not fully explain the market value, transfer fee, or transfer fee premi�ums. Rather, the league to which a player is transferring and the player’s nationality both
contribute to the market value, transfer fee, and transfer fee premium
.

επίσης δες και τα regression coefficients της Ελλάδας :mrgreen:
Το λεπον, αν ειναι να μπαινω παοκμανια με ενα λεξικο στο χερι να με το πειτε να ξερω.

Παντως η εθνικοτητα παιζει ρολο επειδη υπαρχουν περιορισμοι απο τις διοργανωτριες αρχες για να κρατιεται μια «εθνικη ταυτοτητα» στις ομαδες. Στην Αγλλια μαλιστα για να παιξει καποιος εκτος ΕΕ, πρεπει να ειναι διεθνης κ με ποσοστο νομιζω πανω απο 41τακατο συμμετοχων στα ματς της εθνικης του. Χαος. Αλλα κ οι ιδιες οι μαδες προτιμουν γηγενεις επειδη προσαρμοζονται ευκολοτερα. Δεν νομιζω πως κοιτανε κατι αλλο
Άβαταρ μέλους
Blackgr4
Moderator

Δημοσίευση από Blackgr4 »

Equalizer έγραψε:
Blackgr4 έγραψε:Το όλο σκηνικό θυμίζει έντονα τις διαφωνίες που είχαμε περί ρόστερ και η ερώτηση παραμένει 100% ίδια (θα τη γράψω στο τέλος).

Πολλές φορές με λάθος τρόπο, πολλές φορές με λάθος εκφράσεις, πολλές φορές με ένταση, ήμασταν ορισμένοι εδώ μέσα που λέγαμε πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ενίσχυση.

Εκεί λοιπόν επάνω στις στραβές, εμφανίζονταν οι "ψαγμένοι" να μας πουν πως όχι ο ΠΑΟΚ έχει 26 παιχταράδες και πως για κάθε στραβό αποτέλεσμα φταίει μόνο ο προπονητής".

Να διαφωνήσουν δηλαδή μαζί μας με το στανιό, γιατί άκουσον άκουσον, θέλαμε - ελπίζαμε - προσδοκούσαμε - ονειρευόμασταν, έναν πιο ισχυρό αγωνιστικά ΠΑΟΚ και κάναμε το λάθος να το γράψουμε (με όλα τα παραπάνω στραβά που παραδέχομαι) εδώ μέσα.

Σκάει τώρα το θέμα Ντέλια και βλέπεις ένα 5% όσων γράφουν εδώ μέσα, που βασικά παίζει να είναι και 2%, να επιχειρηματολογεί σαν να μην υπάρχει αύριο, λιβανίζοντας την Σάλτσμπουργκ, τονίζοντας το γιατί δεν θα έπρεπε να περιμένουμε να έρθει μεγαλύτερη πρόταση, εξηγώντας(!) μας τους πολύ σωστούς λόγους που σκέφτεται τώρα ο ΠΑΟΚ να τον δώσει για 15 εκατομμύρια!!!

Και ρωτάω.

Οι πρώτοι, ακόμα και με λάθος τρόπο (πόσες φορές να το ξαναγράψω;), είναι ολοφάνερο πως με τα γραφόμενα μας, ελπίζουμε μέσα στο άγχος μας, ο ΠΑΟΚ να βελτιώνεται κάθε μέρα και περισσότερο.

Είτε σημαίνει να έχουμε πληρότητα σε κάθε θέση, είτε σημαίνει να μείνει ο Ντέλιας, είτε σημαίνει να πουληθεί με περισσότερα χρήματα.

Οι υπόλοιποι, τι ακριβώς προσπαθείτε να κάνετε; Τους δικηγόρους; Ποιανού;

Τι κερδίζετε ακριβώς με το να στέκεστε απέναντι στους άλλους; Θα κερδίσει κάτι ο ΠΑΟΚ από αυτή τη στάση σας;
Αν δηλαδή, στο εντελώς θεωρητικό σενάριο, που το 100% των οπαδών ήταν κατά της πώλησης Ντέλια για 15 εκατομμύρια, ο ΠΑΟΚ θα έβγαινε χαμένος; Πρέπει να πανηγυρίζουμε μήπως; Τι συμβαίνει ακριβώς;

Τι αέναη ανάγκη αντιπαράθεσης είναι αυτή που έχετε ριζωμένη μέσα σας;

Στο ξαναλέω δεύτερη φορά μέσα σε μια μέρα, πρόσεξε πάρα πολύ καλά το ύφος σου αλλά πλέον και το περιεχόμενο σε όσα λες

Όσο έχεις δικαίωμα εσύ να ρωτάς τι ακριβώς παριστάνει οποίος διαφωνεί με σένα, τόσο ακριβώς έχει δικαίωμα να κάνει και οποιοσδήποτε άλλος από την ανάποδη

Και αυτό αποδεδειγμένα πλέον εδώ και χρόνια οδηγεί σε "σκοτωμούς" όπου καμία από τις δύο πλευρές δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της και χαμένος βγαίνει ο ΠΑΟΚ

Ο οποίος ΠΑΟΚ παρεμπιπτόντως μόλις πριν δέκα μέρες έκλεισε στόματα πολλών τοξικών. Η λεπτή γραμμή ανάμεσα στην καλή κριτικη και την τοξικότητα είναι δουλειά του ΚΑΘΕΝΟΣ να βρεθεί, όχι δική μας

Συνέλθετε λοιπον
Δηλαδή από όλα αυτά που έγραψα, εσυ κατάλαβες πρώτον πως έχω ύφος και δεύτερον πως το περιεχόμενο όσων γράφω είναι προκλητικό και ενδεχομένως τοξικό.

Πέρα από αυτά, πάντα με βαση τις παρατηρήσεις που βλέπω, καταλαβαίνω πως είμαι ο μόνος που κάνω όλα τα παραπάνω.
Οκ δεκτό.
Ας συνεχιστεί λοιπόν το λιβάνισμα της Σάλτσμπουργκ και τις κάθε άλλης ομάδας εντος δικού μας site εφόσον κρίνεται λογικό και κυρίως θετικό.

Σημείωση: δεν ρώτησα τι παριστάνει οποιοσδήποτε έχει άποψη υπερ της Σάλτσμπουργκ και της μετακίνησης Ντέλια για 14 χαρτιά.
Ρώτησα πως ακριβώς επωφελείται ο ΠΑΟΚ από αυτό.
Λογικά κάτι χάνω.

Και πάλι συγνώμη.
alexgarcia6

Δημοσίευση από alexgarcia6 »

VfB v2 έγραψε:
alexgarcia6 έγραψε: Ναι ρε συ το οτι τωρα κοστολογειται παραπανω απο 15 μυρια, πως το οριζεις; Πως ξες οτι ας πουμε αξιζει 20; η 25; η 30; 40; Τι εχεις ως σημειο αναφορας;

Εγω λεω οτι εφοσον δεν εχω εργαστει σε ΠΑΕ, δεν εχω εργαστει στον χωρο της ποδοσφαιρικης αγορας, δεν μπορω να ξερω ποσα "πιανει" ο Ντελιας

Μπορω ως ποδοσφαιροφιλος να πω την αποψη μου για το τι παιχταρας ειναι, και μπορω να κρινω αν ο αντικαταστατης του ειναι αναλογης ποιοτητας

Τώρα κοστολογείται αυτά που είναι πρόθυμες οι ομάδες να δώσουν. Πάνω κάτω στα 15εκ. Πέρσι κοστολογούταν τα μισά; ναι. Του χρονου μπορεί να κοστολογείται τα διπλάσια εαν παίξει και στο Τσουλου που ειναι ποιο πιθανόν απο ποτέ; Ναι. Θα είσαι μ@λ@κ@ς εαν τον πουλήσεις τώρα; Αυτό το αφήνω σε εσένα να το απαντήσεις.
Το timing μιας πωλησεως εξαρταται μονο απο αν εχει πιασει το Peak της υπεραξιας του; Αλλοι παραγοντες δεν υπαρχουν για το ποτε θα πουλησεις εναν παικτη;
Άβαταρ μέλους
VfB v2

Δημοσίευση από VfB v2 »

Psaras έγραψε:
VfB v2 έγραψε:
Psaras έγραψε: Η επιστήμη αλλά λέει
https://papers.ssrn.com/sol3/papers.cfm ... id=4335733
Το ρεζουμέ της έρευνας το διάβασες;
Ποιο; αυτό;
The empirical results presented here suggest that player characteristics, such as
age and position, do not fully explain the market value, transfer fee, or transfer fee premi�ums. Rather, the league to which a player is transferring and the player’s nationality both
contribute to the market value, transfer fee, and transfer fee premium
.

επίσης δες και τα regression coefficients της Ελλάδας :mrgreen:
Ναι οκ ως ένα βαθμό μπορεί να ισχύει και αυτό που λες αλλα δεν γίνεται να μιλάμε για 20% και 25% premium τιμή. Δλδ εσύ τι πιστεύεις, οτι εαν ο Κβαρατσκέλια ήταν βραζιλιάνος θα τον πουλούσαν 100+ ενω τώρα που ειναι γεωργιανός κοστολογείται στα 70+ ? Αυτά ειναι βλακείες και προφανώς παίζουν μικρό ρόλο στο θέμα με τον Ντέλια.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος VfB v2 την Τετ 29 Μάιος 2024, 19:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
xrisitsapa

Δημοσίευση από xrisitsapa »

VfB v2 έγραψε:
alexgarcia6 έγραψε: Ναι ρε συ το οτι τωρα κοστολογειται παραπανω απο 15 μυρια, πως το οριζεις; Πως ξες οτι ας πουμε αξιζει 20; η 25; η 30; 40; Τι εχεις ως σημειο αναφορας;

Εγω λεω οτι εφοσον δεν εχω εργαστει σε ΠΑΕ, δεν εχω εργαστει στον χωρο της ποδοσφαιρικης αγορας, δεν μπορω να ξερω ποσα "πιανει" ο Ντελιας

Μπορω ως ποδοσφαιροφιλος να πω την αποψη μου για το τι παιχταρας ειναι, και μπορω να κρινω αν ο αντικαταστατης του ειναι αναλογης ποιοτητας

Τώρα κοστολογείται αυτά που είναι πρόθυμες οι ομάδες να δώσουν. Πάνω κάτω στα 15εκ. Πέρσι κοστολογούταν τα μισά; ναι. Του χρονου μπορεί να κοστολογείται τα διπλάσια εαν παίξει και στο Τσουλου που ειναι ποιο πιθανόν απο ποτέ; Ναι. Θα είσαι μ@λ@κ@ς εαν τον πουλήσεις τώρα; Αυτό το αφήνω σε εσένα να το απαντήσεις.
+1926.
Ακόμα και (φτου, φτου) στο Europa να παίξεις, πάλι θα κοστίζει παραπάνω απ’οσα σήμερα
ektoras

Δημοσίευση από ektoras »

Πιστεύω ότι όπως και πέρσι έγιναν οι κινήσεις μετά τις πωλήσεις Ίγκασον και Αουγκούστο, έτσι και τώρα με μια πώληση Ντέλια στα 17-20 εκ θα μπορούμε να πάρουμε Χάρτελ - Πέλκα συν Μειτέ και ένα καλό φορ και η ομάδα να αναβαθμιστεί και να μπει στο χάρτη των selling clubs
elvetos giatros

Δημοσίευση από elvetos giatros »

Φθάνει η πώληση Κουλιερακη
10 εκ.
Με αυτά αγοράζεις Μειτιε, 3-4 Έλληνες και σου μένει ένα τάληρο για Αντισαματα
Άβαταρ μέλους
VfB v2

Δημοσίευση από VfB v2 »

alexgarcia6 έγραψε:
VfB v2 έγραψε:

Το timing μιας πωλησεως εξαρταται μονο απο αν εχει πιασει το Peak της υπεραξιας του; Αλλοι παραγοντες δεν υπαρχουν για το ποτε θα πουλησεις εναν παικτη;
Για τον δικό μας τον ιδιοκτήτη οχι. Το επικοινώνησε πολλάκις ο ίδιος και μάλιστα το έκανε και σήμερα. Υπάρχει απόσταση με αυτά που προσφέρει η Σαλζμπουργκ. Τι άλλο χρειάζεστε για να το καταλάβετε.
Άβαταρ μέλους
Blackgr4
Moderator

Δημοσίευση από Blackgr4 »

Leonardo10 έγραψε:@Blackgr4
Ότι θέλει θα κάνει ο καθένας ρε φίλε μην γίνεσαι προκλητικός με το ύφος σου, άμα γουστάρουμε θα εκφράσουμε την γνωμη μας (ειρηνικά πάντα) που τυχαίνει να είναι απέναντι από την δικιά σου. Είσαι σε ένα φόρουμ, θες δεν θες θα υπάρχει διάλογος και αντιπαράθεση, απο που και ως που θες εσύ να το αποβάλεις αυτό;
Μην αγχώνεσαι δεν έχουμε όρεξη για αντιπαράθεση μαζί σου απλά λέμε την γνώμη μας, δεν γυρίζουν όλα από εσένα, χαλάρωσε
Συγνώμη αν κάνω λάθος αλλά εσύ δεν ήσουν που το πρωί μου απάντησες στα καλά καθούμενα πως γράφω ασυναρτησίες και αν δεν ξέρω δεν πρέπει να μιλάω; Εκεί πάνω που συζητούσαμε για το αν έχει γίνει πρόταση ανανέωσης προς τον Ντέλια.
Γράψε άκυρο αν κάνω λάθος.

Αν δεν κάνω, είναι τουλάχιστον αστείο αυτό που μου γράφεις.
Δεν στερώ από κανέναν τον λόγο. Είναι άλλο πράγμα το να αναρωτιέμαι τι ακριβώς κερδίζεις με το να λιβανίζεις μέσα σε site του ΠΑΟΚ άλλες ομάδες (πχ Σάλτσμπουργκ) επιχειρηματολογώντας υπέρ της πώλησης του καλύτερου σου παίκτη και άλλο το να σου στερώ τον λόγο.

Αν μη τι άλλο, η δικιά μου θέση, είναι υπέρ του να μείνει ο Ντέλιας και ΑΝ πουληθεί, αυτό να γίνει με πολύ περισσότερα λεφτά. Δεν βλέπω πως μπορεί να κάνω κακό στον ΠΑΟΚ γράφοντας αυτό.

Αντιθέτως, στο να χάνεις τόσο χρόνο, προσπαθώντας να πείσεις τους συνοπαδούς σου, για το πόσο λάθος έχουν αξιολογήσει την Σάλτσμπουργκ και τα 14 εκατομμύρια για τον Ντέλια, δεν βρίσκω ούτε μισό θετικό υπέρ του ΠΑΟΚ.
Άβαταρ μέλους
Psaras

Δημοσίευση από Psaras »

VfB v2 έγραψε:
Ναι οκ ως ένα βαθμό μπορεί να ισχύει και αυτό που λες αλλα δεν γίνεται να μιλάμε για 20% και 25% premium τιμή. Δλδ εσύ τι πιστεύεις, οτι εαν ο Κβαρατσκέλια ήταν βραζιλιάνος θα τον πουλούσαν 100+ ενω τώρα που ειναι γεωργιανός κοστολογήται στα 70+ ? Αυτά ειναι βλακείες και προφανώς παίζουν μικρό ρόλο στο θέμα με τον Ντέλια.
αδερφέ μου καλέ, οι οικονομολόγοι αυτοί ανέλυσαν 11,000 μεταγραφές. Ναι, πιστεύω ότι εάν ήταν βραζιλιάνος θα έπιανε ακόμα πιο πολλά. Το φαινόμενο αυτό συναντάται παντού...κρασί παίρνεις και άλλη τιμή το ελληνικό και άλλη το γαλλικό. Πατατες παίρνεις και της Νάξου έχουν διπλάσια τιμή από τις Νευροκοπιου. Συμφωνα με την ανάλυση αυτή οι Έλληνες ποδοσφαιριστές έχουν έναν από τα χαμηλότερα premium της αγοράς. Στην Ζαλτσμπουργκ τις προτάσεις δεν τις κάνουν κατά δοκούν ούτε μυρίζουν τα δάχτυλα τους. Εχουν ένα κάρο analysts. Μην χαλιεστε για τα ποσά που ακούγονται. Αυτοι λένε την τιμή που τους συμφέρει χωρίς να πληρώσουν υπεραξια και ο Ιβάν θα συμφωνησει με την τιμή την οποία θεωρεί συμφέρουσα.

Edit,
.στο κάτω κάτω της γραφής εαν τον πουλήσει 20, ίσως να μην χρειαστεί ΑΜΚ για ένα χρόνο.
Εαν τον πουλήσει 15, ίσως χρειαστεί να τσονταρει και κάνα 5αρι σε νέα ΑΜΚ. Προσωπικα το ποσό δεν με νοιάζει όσο έχω Ιβάν. Το μόνο που με νοιάζει σαν οπαδο είναι το πως και το εαν η ομάδα μπορεί να καλύψει το κενό.
panpangr77

Δημοσίευση από panpangr77 »

Παίζει ρόλο πως θα καλυφτεί το κενό με μια παράμετρο,δεν περιμένω να έρθει ένας αντι-Ντελιας αλλά περιμένω γενικά να δω καλύτερη ομάδα από την φετινή και να μπαίνει ομίλους. Επίσης περιμένω να δω να στηρίζει η ομάδα το επόμενο project Τζήμας ,να δω 2,3 τρεις από την β ομάδα να παίρνουν άρωμα πρώτης ομάδας και να μπαίνουν μπουλντόζες να ξεκινάει το προπονητικό ,τότε κατά την γνώμη μου θα βαδίζουμε σωστά.
Άβαταρ μέλους
tad

Δημοσίευση από tad »

Όλους εσάς που είστε πολύ μεγάλη δύναμη στην πώληση, σας προκαλώ αλάνια να αφήσετε ήσυχους τους ΚΚΚ ... και να πιάσετε άλλους παίχτες που πρόσφατα ανανέωσαν κιόλας ...

έχω ένα τεφαρίκι για εσάς και μάλιστα με αυστριακή υπηκοότητα ... τον σπρώχνετε για 4-5 μύρια αφού είστε τόσο γνώστες της ποδοσφαιρικής αγοράς και αξίας ... στην Αυστρία από την οποία προέρχεται αυτή η γαμωομάδα με σήμα το κέρατο ... τον αποκαλούν Μουργκίνιο (όντως, δεν κάνω πλάκα) γιατί έχει τρελό αριστερό και όλοι λέγανε ότι όταν πιάσει τα 29 θα έχει αξία Βραζιλιάνου μεγάλου μπαλαδόρου ...

πραγματικά θα με πιάσει θλίψη αν τον κάνετε τάλαρα αλλά πιστεύω ότι με τα φράγκα θα τα πάρει αυτό το τρελό τμήμα σκάουτινγκ και θα βρούμε 2 ακόμα Μειτέ ...

άντε τα αγόρια να δούμε πόσο καλοί μάνατζερ είστε ...
stratosnm

Δημοσίευση από stratosnm »

Blackgr4 έγραψε:
Leonardo10 έγραψε:@Blackgr4
Ότι θέλει θα κάνει ο καθένας ρε φίλε μην γίνεσαι προκλητικός με το ύφος σου, άμα γουστάρουμε θα εκφράσουμε την γνωμη μας (ειρηνικά πάντα) που τυχαίνει να είναι απέναντι από την δικιά σου. Είσαι σε ένα φόρουμ, θες δεν θες θα υπάρχει διάλογος και αντιπαράθεση, απο που και ως που θες εσύ να το αποβάλεις αυτό;
Μην αγχώνεσαι δεν έχουμε όρεξη για αντιπαράθεση μαζί σου απλά λέμε την γνώμη μας, δεν γυρίζουν όλα από εσένα, χαλάρωσε
Συγνώμη αν κάνω λάθος αλλά εσύ δεν ήσουν που το πρωί μου απάντησες στα καλά καθούμενα πως γράφω ασυναρτησίες και αν δεν ξέρω δεν πρέπει να μιλάω; Εκεί πάνω που συζητούσαμε για το αν έχει γίνει πρόταση ανανέωσης προς τον Ντέλια.
Γράψε άκυρο αν κάνω λάθος.

Αν δεν κάνω, είναι τουλάχιστον αστείο αυτό που μου γράφεις.
Δεν στερώ από κανέναν τον λόγο. Είναι άλλο πράγμα το να αναρωτιέμαι τι ακριβώς κερδίζεις με το να λιβανίζεις μέσα σε site του ΠΑΟΚ άλλες ομάδες (πχ Σάλτσμπουργκ) επιχειρηματολογώντας υπέρ της πώλησης του καλύτερου σου παίκτη και άλλο το να σου στερώ τον λόγο.

Αν μη τι άλλο, η δικιά μου θέση, είναι υπέρ του να μείνει ο Ντέλιας και ΑΝ πουληθεί, αυτό να γίνει με πολύ περισσότερα λεφτά. Δεν βλέπω πως μπορεί να κάνω κακό στον ΠΑΟΚ γράφοντας αυτό.

Αντιθέτως, στο να χάνεις τόσο χρόνο, προσπαθώντας να πείσεις τους συνοπαδούς σου, για το πόσο λάθος έχουν αξιολογήσει την Σάλτσμπουργκ και τα 14 εκατομμύρια για τον Ντέλια, δεν βρίσκω ούτε μισό θετικό υπέρ του ΠΑΟΚ.

Γιατί δυστυχώς έχουμε ενηλικιωθεί και πρέπει να μην μιλάμε μόνο με τις επιθυμίες, αλλά και με βάση την πραγματικότητα.
Το να δημιουργείται μία μίρλα και γκρίνια για πράγματα τα οποία δεν είναι ρεαλιστικά ή δεν συγκεντρώνουν τις περισσότερες πιθανότητες, είναι κρίμα και κάνει κακό στον ΠΑΟΚ.

Και το ρεαλιστικό είναι ο παίκτης να θέλει να πάει κάπου που θα παίρνει καλά λεφτά, θα είναι ένα βήμα ενδιάμεσο για να κάνει την καριέρα του και δε θα κινδυνεύει να του κόψει το ποδόσφαιρο ο κάθε Βερ Στράτε. Ε η Σάλτσμπουργκ αυτό το καλύπτει για τον παίκτη.
Απ'την άλλη για τον ΠΑΟΚ που έχει κάνει μεγαλύτερη πώληση 11εκ. , το να πάρει 17-20 +bonus οριακά είναι και ευχάριστο σενάριο...

Το μόνο που μπορεί να κάνει η ΠΑΕ , είναι να του προσφέρει ένα αξιοπρεπές συμβόλαιο με μεγαλύτερη ρήτρα, κι αν το δεχτεί, το δέχτηκε. And that's all.
xrisitsapa

Δημοσίευση από xrisitsapa »

:mrgreen: :geek: :D :D

Για να μην μιλήσουμε για καθαρόαιμο Τανζανικο άτι με έφεση στο σκοράρισμα και στο συμμετοχικό ποδόσφαιρο :opaokara:
kos

Δημοσίευση από kos »

Βαριά βιομηχανία εξαγωγών
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Μεταγραφολογία”