Razvan Lucescu II
Re: Razvan Lucescu II
Αν είχε θέμα με τους πιτσιρικάδες, είχε ένα σωρό παίκτες να βάλει στη θέση τους. γερους, παλιούς τα πάντα.
ΔEΝ έχει, προφανώς, θέμα με τους πιτσιρικάδες, γιαυτο τους βάζει όταν πρέπει και χρειάζεται και όταν είναι έτοιμοι.
Αν ήταν εμμονικος και προκατειλημμένος με τους νέους, το αυτονόητο θα ήταν να ΜΗΝ τους βάλει.
Αυτά διαβάζαμε τόσο καιρό, και για αυτό και τα σχολεια για τους νεαρούς που παίζουν.
Όχι ότι θα παραδεχτεί κανένας (γενικά όχι εσύ) ότι δεν υπάρχουν οι κατά φαντασία εμμονες και προκαταλήψεις, αλλα ok. Φάγαμε εκατοντάδες σελίδες να τα διαβάζουμε, ας πούμε και τι γίνεται στην πραγματικότητα.
ΔEΝ έχει, προφανώς, θέμα με τους πιτσιρικάδες, γιαυτο τους βάζει όταν πρέπει και χρειάζεται και όταν είναι έτοιμοι.
Αν ήταν εμμονικος και προκατειλημμένος με τους νέους, το αυτονόητο θα ήταν να ΜΗΝ τους βάλει.
Αυτά διαβάζαμε τόσο καιρό, και για αυτό και τα σχολεια για τους νεαρούς που παίζουν.
Όχι ότι θα παραδεχτεί κανένας (γενικά όχι εσύ) ότι δεν υπάρχουν οι κατά φαντασία εμμονες και προκαταλήψεις, αλλα ok. Φάγαμε εκατοντάδες σελίδες να τα διαβάζουμε, ας πούμε και τι γίνεται στην πραγματικότητα.
Το θεμα δεν ειναι οι πιτσιρικαδες,ποτε δεν ηταν,το μονο θεμα που υπηρξε ηταν η υπερβολικη πιστη του στους παλιους και πλεον για μενα το μειζον η συντηρητικη προσεγγιση του παιχνιδιου....
- sourmenetes
- Moderator
Όταν έχεις πρόβλημα στο σκοράρισμα και δεν έχεις το κανονι που θα σου κάνει 3 γκολ και θα καθαρίσεις, έχει μια λογική η συντηρητική προσεγγισηjoshua έγραψε:Aυτο παλι με τους πιτσιρικαδες και τη χρησιμοποιηση τους λες και ειχαμε αλλους να βαλει στη θεση τους...Εγω βλεπω εναν ολοκληρο οργανισμο που το μονο που παλευει να κανει ειναι να μην εκτεθει και για αυτο επιλεγει τη πιο συντηρητικη προσεγγιση που μπορει...
Ολοι οι υπόλοιποι, δέχτηκαν πολλές φάσεις άσχετα αν δεν έβαλε γκολ ο αντίπαλος.
Κάναμε 4 5 Καλές τελικές και δεν ήρθε το δεύτερο γκολ.
Θεωρώ ότι θα πάμε συντηρητικά για αρχή καθως θέλουμε να πάρουμε τα ματς, ασχέτως θεάματος.
Αν έρθει ένα καλός μεσοεπιθετικος που θα δώσει νούμερα και πάρει μπρος και ο ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ - ολιβειρα και κάνουν γκολ θεωρώ ότι θα είμαστε πιο επιθετικοι πιο πειστικοι.
Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
- aisiodoksos
Όπως αναγκάστηκαν οι "πολλοί" να σε χειροκροτήσουν στην 1η σου θητεία , το ίδιο περιμένω να κάνεις και τώρα.
Κράτα γερά αλεπού και φτιάξε την ομάδα όπως εσύ ξέρεις.
Κράτα γερά αλεπού και φτιάξε την ομάδα όπως εσύ ξέρεις.
Ο Λουτσέσκου πιστεύει όλους τους παίκτες που έχει στη διάθεση του, απο όλους προσπαθεί να πάρει το καλύτερο που έχουν.
Πρέπει κάποιος να μην προσαρμόζεται καθόλου στο περιβάλλον της ομάδας για να τον αποβάλλει απο αυτή όπως έκανε με ουάρντα και με ζαμπά παρόλες τις ευκαιρίες που έδωσε ειδικά στον τελευταίο.
Όταν προσέλαβαν τον Λουτσέσκου ως προπονητή την 2η φορά του ζήτησαν να αναπτύσσει ταλέντα και να προσδίδει υπεραξία ή του ζήτησαν πρωταθλητισμό?
Αν του είπαν θέλουμε τίτλους τότε έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει και να υποστηρίζει ότι ως προπονητής τους τίτλους θα τους διεκδικήσει με μπαρουτοκαπνισμένους και όχι με ταλέντα.
Φέτος η αλλαγή φιλοσοφίας της ομάδας επηρέασε τον προπονητή μας που δεν αρέσκεται σε τόσο μεγάλες αλλαγές και αυτό το πληρώσαμε με τον αποκλεισμό μας. Όμως δήλωσε ότι είναι εδω για να παλέψει.
Όσο αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας θα συμφωνήσω ότι το αργό τέμπο , με την ανούσια κατοχή της μπάλας κουράζει. Δύσκολα θα αλλάξει τακτική και σύστημα.
Υπάρχει ένα δομικό πρόβλημα,έρχονται παίκτες που παίζουν στο χώρο και εδω είναι υποχρεωμένοι να παίζουν σε κλειστούς χώρους με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν . Το μεγαλύτερο παράδειγμα είναι ο ζίφκοβιτς. Η έλευση του Λουτσέσκου και ο τρόπος παιχνιδιού του τον έχουν καταντήσει έναν μέτριο παίκτη .
Όπως αποδέχτηκε τον νέο του ρόλο ως προπονητής ανάπτυξης ταλέντων και ταυτόχρονα πρωταθλητισμού με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει σιγά σιγά να αποδεχτεί και την αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού.
Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο τρόπος παιχνιδιού του δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όμως στην Ευρώπη δεν μπορούμε να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο καθώς το επίπεδο είναι σαφώς ανώτερο .
Εύχομαι και ελπίζω η ευφυΐα του να υπερισχύσει του εγωισμού του.
Πρέπει κάποιος να μην προσαρμόζεται καθόλου στο περιβάλλον της ομάδας για να τον αποβάλλει απο αυτή όπως έκανε με ουάρντα και με ζαμπά παρόλες τις ευκαιρίες που έδωσε ειδικά στον τελευταίο.
Όταν προσέλαβαν τον Λουτσέσκου ως προπονητή την 2η φορά του ζήτησαν να αναπτύσσει ταλέντα και να προσδίδει υπεραξία ή του ζήτησαν πρωταθλητισμό?
Αν του είπαν θέλουμε τίτλους τότε έχει κάθε δικαίωμα να πιστεύει και να υποστηρίζει ότι ως προπονητής τους τίτλους θα τους διεκδικήσει με μπαρουτοκαπνισμένους και όχι με ταλέντα.
Φέτος η αλλαγή φιλοσοφίας της ομάδας επηρέασε τον προπονητή μας που δεν αρέσκεται σε τόσο μεγάλες αλλαγές και αυτό το πληρώσαμε με τον αποκλεισμό μας. Όμως δήλωσε ότι είναι εδω για να παλέψει.
Όσο αφορά τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας θα συμφωνήσω ότι το αργό τέμπο , με την ανούσια κατοχή της μπάλας κουράζει. Δύσκολα θα αλλάξει τακτική και σύστημα.
Υπάρχει ένα δομικό πρόβλημα,έρχονται παίκτες που παίζουν στο χώρο και εδω είναι υποχρεωμένοι να παίζουν σε κλειστούς χώρους με αποτέλεσμα να μην αποδίδουν . Το μεγαλύτερο παράδειγμα είναι ο ζίφκοβιτς. Η έλευση του Λουτσέσκου και ο τρόπος παιχνιδιού του τον έχουν καταντήσει έναν μέτριο παίκτη .
Όπως αποδέχτηκε τον νέο του ρόλο ως προπονητής ανάπτυξης ταλέντων και ταυτόχρονα πρωταθλητισμού με τον ίδιο τρόπο θα πρέπει σιγά σιγά να αποδεχτεί και την αλλαγή στον τρόπο παιχνιδιού.
Στο ελληνικό πρωτάθλημα ο τρόπος παιχνιδιού του δεν αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα όμως στην Ευρώπη δεν μπορούμε να παίζουμε με τον ίδιο τρόπο καθώς το επίπεδο είναι σαφώς ανώτερο .
Εύχομαι και ελπίζω η ευφυΐα του να υπερισχύσει του εγωισμού του.
- Sick Bastard
Σε κάποια στιγμή, όταν τελειώσουν οι μεταγραφές να κάτσουμε να δούμε λίγο τους ''πιτσιρικάδες'' στους οποίους έχει χτιστεί όλη η (παρα)φιλολογία του φετινού πρότζεκτ/εγχειρήματος/μεταβατικής χρονιάς/χρονιά αναγέννησης και γενικότερης παλιγγενεσίας.joshua έγραψε:Το θεμα δεν ειναι οι πιτσιρικαδες,ποτε δεν ηταν,το μονο θεμα που υπηρξε ηταν η υπερβολικη πιστη του στους παλιους και πλεον για μενα το μειζον η συντηρητικη προσεγγιση του παιχνιδιου....
Κοταρσκι
Ινγκασον
Κουλιερακης
Λυρατζης
Τσαουσης
Φιλιπε
Νταντας
Κουαλιατα
Κωνσταντελιας
Αντρε ρικαρντο
Κουτσιας ….
Τους πετάς μέσα σε ένα ματς τους καις όλους και πλέον δεν ασχολούνται με την πάρτη σου.μετά ξαναβαζεις οποίους θες χωρίς να σε ζαλίζουν το ριπαπα . Όλα εγώ θα στα λέω;
Ινγκασον
Κουλιερακης
Λυρατζης
Τσαουσης
Φιλιπε
Νταντας
Κουαλιατα
Κωνσταντελιας
Αντρε ρικαρντο
Κουτσιας ….
Τους πετάς μέσα σε ένα ματς τους καις όλους και πλέον δεν ασχολούνται με την πάρτη σου.μετά ξαναβαζεις οποίους θες χωρίς να σε ζαλίζουν το ριπαπα . Όλα εγώ θα στα λέω;
-
ΚΩΣΤΑΣ2019
Τα αυτονόητα ρε γαμωτο.sourmenetes έγραψε:Όταν έχεις πρόβλημα στο σκοράρισμα και δεν έχεις το κανονι που θα σου κάνει 3 γκολ και θα καθαρίσεις, έχει μια λογική η συντηρητική προσεγγισηjoshua έγραψε:Aυτο παλι με τους πιτσιρικαδες και τη χρησιμοποιηση τους λες και ειχαμε αλλους να βαλει στη θεση τους...Εγω βλεπω εναν ολοκληρο οργανισμο που το μονο που παλευει να κανει ειναι να μην εκτεθει και για αυτο επιλεγει τη πιο συντηρητικη προσεγγιση που μπορει...
Ολοι οι υπόλοιποι, δέχτηκαν πολλές φάσεις άσχετα αν δεν έβαλε γκολ ο αντίπαλος.
Κάναμε 4 5 Καλές τελικές και δεν ήρθε το δεύτερο γκολ.
Θεωρώ ότι θα πάμε συντηρητικά για αρχή καθως θέλουμε να πάρουμε τα ματς, ασχέτως θεάματος.
Αν έρθει ένα καλός μεσοεπιθετικος που θα δώσει νούμερα και πάρει μπρος και ο ΖΙΒΚΟΒΙΤΣ - ολιβειρα και κάνουν γκολ θεωρώ ότι θα είμαστε πιο επιθετικοι πιο πειστικοι.
Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν θέλει γνώσεις πυρηνικής φυσικής για να τα αντιληφθεί κάποιος .
Εκτός αν .....
Αλήθεια είναι ότι γράφουμε τα ίδια και τα ίδια.
Αρκετές φορές έχω γράψει τις απόψεις μου και μάλιστα για πράγματα που αφορούν τον προπονητή μας και τις τακτικές του.
Με λίγα λόγια λέω ότι δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τους νέους. Στην διαχείριση του, στην διατήρηση του μπαλανς του θα αδικήσει κάποιους νέους εμμένοντας και στηρίζοντας την παλαιά φρουρά. Όπως έχω γράψει, άλλη η συμπεριφορά ενός παλαιού που θα θεωρήσει ριγμένο τον εαυτό του κι άλλη ενός νεαρού σε ηλικία.
Κρίνοντας και έχοντας προτεραιότητα την ηρεμία στο γκρουπ πράττει ανάλογα. Δεν είναι ασφαλώς μειονέκτημα αυτό αλλά τονίζω ότι έχει σφάλει αρκετές φορές στις επιλογές του. Με καθυστέρηση να δώσει ρόλους, χρόνους ή ακόμη να διαχειριστεί καλύτερα τον χρόνο σε αυτούς τους νέους.
Το αργό και το γρήγορο τέμπο είναι λίγο σχετικό θα πω.
Είδαμε την δεξιά μας πλευρά πιο γρήγορη έστω και σε μικρά διαστήματα. Ας φανταστούμε τώρα κι έναν παίκτη ακόμη είτε στην απέναντι πλευρά ή στο δέκα.
Να φανταστούμε στο παιχνίδι με το Αγρίνιο έναν παίκτη ακόμη που θα είχε τρείς προσωπικές ενέργειες στο 1ν1 και τρείς κάθετες πάσες κλειδιά.
Πόση διαφορετική θα ήταν η εικόνα μας;
Πόσο πιο γρήγορο θα λέγαμε σήμερα ότι ήταν το παιχνίδι μας;
Λίγο πιο κάτω το ποσοστό κατοχής αλλά πιο άμεσο, με τρείς παραπάνω φάσεις.
Τα στατιστικά εύκολα μπορούν να μεταβληθούν με δύο ή ακόμη κι έναν.
Αρκετές φορές έχω γράψει τις απόψεις μου και μάλιστα για πράγματα που αφορούν τον προπονητή μας και τις τακτικές του.
Με λίγα λόγια λέω ότι δεν έχει ιδιαίτερο πρόβλημα με τους νέους. Στην διαχείριση του, στην διατήρηση του μπαλανς του θα αδικήσει κάποιους νέους εμμένοντας και στηρίζοντας την παλαιά φρουρά. Όπως έχω γράψει, άλλη η συμπεριφορά ενός παλαιού που θα θεωρήσει ριγμένο τον εαυτό του κι άλλη ενός νεαρού σε ηλικία.
Κρίνοντας και έχοντας προτεραιότητα την ηρεμία στο γκρουπ πράττει ανάλογα. Δεν είναι ασφαλώς μειονέκτημα αυτό αλλά τονίζω ότι έχει σφάλει αρκετές φορές στις επιλογές του. Με καθυστέρηση να δώσει ρόλους, χρόνους ή ακόμη να διαχειριστεί καλύτερα τον χρόνο σε αυτούς τους νέους.
Το αργό και το γρήγορο τέμπο είναι λίγο σχετικό θα πω.
Είδαμε την δεξιά μας πλευρά πιο γρήγορη έστω και σε μικρά διαστήματα. Ας φανταστούμε τώρα κι έναν παίκτη ακόμη είτε στην απέναντι πλευρά ή στο δέκα.
Να φανταστούμε στο παιχνίδι με το Αγρίνιο έναν παίκτη ακόμη που θα είχε τρείς προσωπικές ενέργειες στο 1ν1 και τρείς κάθετες πάσες κλειδιά.
Πόση διαφορετική θα ήταν η εικόνα μας;
Πόσο πιο γρήγορο θα λέγαμε σήμερα ότι ήταν το παιχνίδι μας;
Λίγο πιο κάτω το ποσοστό κατοχής αλλά πιο άμεσο, με τρείς παραπάνω φάσεις.
Τα στατιστικά εύκολα μπορούν να μεταβληθούν με δύο ή ακόμη κι έναν.
- ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ
Αδερφε, αν φανταστούμε και έναν προπονητή στον πάγκο σίγουρα θα είναι πολύ διαφορετική η εικόνα της ομάδας.
Δημήτρη νομίζω είναι λίγο υπερβολική η κριτική σου για τους μικρούς.
Αυτό που φαίνεται είναι πως είτε απο επιλογή, είτε από ανάγκη, η ομάδα έχει κάνει μεγάλη στροφή σε αυτές τις ηλικίες. Αυτό που είπες , "έβαλε αυτούς γιατί δεν είχε άλλους να βάλει" , είναι λίγο άδικο γιατί αυτούς τους μικρούς τους έχει εμπιστευτεί η ομάδα για να προχωρήσουν. Δεν είναι άδειο το ρόστερ και μην έχοντας άλλον ο Λουτσος τους έβαλε. Αυτούς επέλεξε η ομάδα για να πορευθεί.
Είμαι μαζί σου να συζητήσουμε και να κριτικάρουμε ότι γιατί πήραμε αυτούς και ίσως όχι κάποιους άλλους καλύτερους . Γιατί δεν ξοδέψαμε περισσότερο ή δεν επενδύσαμε σε ποικιλία χαρακτηριστικών. Να συζητήσουμε γιατί πχ δε πήραμε παράλληλα και κάποιους άλλους πιο έτοιμους και καλούς παίκτες για να σηκώσουν το βάρος τώρα στις αρχές.
Αλλά συζήτηση και κριτική στο αν ο ΠΑΟΚ παίζει με νέους επειδή δεν έχει άλλους ή από στρατηγική επιλογή νομίζω δε μπορεί να γίνει.
Για μένα είναι τεράστιο θέμα πως με μια μικρομεσαία ομάδα στη Τούμπα κατέβασες 5αδα στην άμυνα πρακτικά από τα τσικό και είχες μια πολύ πολύ σταθερή εικόνα.
Αυτό που φαίνεται είναι πως είτε απο επιλογή, είτε από ανάγκη, η ομάδα έχει κάνει μεγάλη στροφή σε αυτές τις ηλικίες. Αυτό που είπες , "έβαλε αυτούς γιατί δεν είχε άλλους να βάλει" , είναι λίγο άδικο γιατί αυτούς τους μικρούς τους έχει εμπιστευτεί η ομάδα για να προχωρήσουν. Δεν είναι άδειο το ρόστερ και μην έχοντας άλλον ο Λουτσος τους έβαλε. Αυτούς επέλεξε η ομάδα για να πορευθεί.
Είμαι μαζί σου να συζητήσουμε και να κριτικάρουμε ότι γιατί πήραμε αυτούς και ίσως όχι κάποιους άλλους καλύτερους . Γιατί δεν ξοδέψαμε περισσότερο ή δεν επενδύσαμε σε ποικιλία χαρακτηριστικών. Να συζητήσουμε γιατί πχ δε πήραμε παράλληλα και κάποιους άλλους πιο έτοιμους και καλούς παίκτες για να σηκώσουν το βάρος τώρα στις αρχές.
Αλλά συζήτηση και κριτική στο αν ο ΠΑΟΚ παίζει με νέους επειδή δεν έχει άλλους ή από στρατηγική επιλογή νομίζω δε μπορεί να γίνει.
Για μένα είναι τεράστιο θέμα πως με μια μικρομεσαία ομάδα στη Τούμπα κατέβασες 5αδα στην άμυνα πρακτικά από τα τσικό και είχες μια πολύ πολύ σταθερή εικόνα.
Αυτά...Στην εκπομπή «Monday FC» των καναλιών Novasports, o Ντέμης Νικολαΐδης, σχολιάζει και φέτος την αγωνιστική δράση, ξεχωρίζοντας ένα πραγματικά, μοναδικό στατιστικό που προέκυψε από το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναιτωλικό.
Αυτό, είχε να κάνει με το ασύλληπτο 150/154 του Γιάσμιν Κούρτιτς, μαζί με τις 131/136 του Τιάγκο Ντάντας και τις 93/99 του Ντόουγκλας Αουγκούστο. Ποσοστά που συγκρίνεται μόνο με αυτά που έκαναν που οι Τσάβι και Ινιέστα στη μεγάλη εποχή της Μπαρτσελόνα, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο Νικολαΐδης
«Τα νούμερα αυτά, τα έχω δει μόνο σε Μπαρτσελόνα, Τσάβι, Ινιέστα κλπ. Οι πάσες είναι περίπου 60-70 για τον πρώτο κάθε ομάδας και ο Κούρτιτς έκανε 154 και οι 150 ήταν σωστές. Δηλαδή, έκανε τέσσερις λάθος πάσες! 97%! Ήταν παντού και όταν κάποιος έχει τόσο μεγάλα νούμερα, δεν περιμένεις ότι θα τα έχει κι άλλος.
Έρχεται ο Ντάντας, με 136 πάσες με μόλις πέντε λάθος! Απίστευτο και αυτό! Ο Αουγκούστο, από τις 99 πάσες, έκανε έξι λάθος. Δεν το έχω ξαναδεί εγώ! Από αυτούς τους παίκτες, έχει περίπου 400 πάσες και γενικά τα νούμερα, είναι περίπου 500-600.
Και κάποιοι απορούσαν όταν λέγαμε Σάββατο βράδυ ότι επί της ουσίας σβήσαμε το ματς στο 1-0 απέναντι σε μια ομάδα που διάλεξε να μην παίξει ούτε όταν έχανε, και επίσης ότι ο Κουρτιτς ήταν καλός γιατί έκανε αυτό ακριβώς που του ζητήθηκε.
Μια μικρη λεπτομερεια. Απο τις 4 λαθος πασες, οι δυο ηταν στο κεντρο που χαθηκε η μπαλα και τρεχαμε και στη μια νομιζω μας βγαλαν και φαση.
Βεβαια δεν αλλαζει την ουσια αυτο. Απλα το αναφερω.
Βεβαια δεν αλλαζει την ουσια αυτο. Απλα το αναφερω.
Γιαννη εγω δεν ειπα οτι δεν ειναι επιλογης της ομαδας να στηριχτει σε ενα ανανεωμενο ροστερ. Τονιζω το "της ομάδας", καθως ο ιδιος ο Ραζβαν ειπε οτι ηταν δικη της επιλογη, την οποια και πληρώσαμε στην Ευρώπη. Λεω απλα πως ακριβως λογω αυτης της επιλογης,δεν μπορουσε να κανει και κατι διαφορετικο στη κατάρτιση της εντεκαδας,αρα δεν υπάρχει και λογος να το υπερτονιζουμε.
Στην Ευρώπη πληρώσαμε την αργοπορία της έλευσης Ναρει, Νασμπεργκ,την πώληση Τσολακ ,τους τραυματισμούς Ολιβειρα,Καντουρι.
Είχαν μαζευτεί πολλά και σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη υποτίμηση του αντιπάλου,ειδικά στο πρώτο ματς ,ήρθε ο αποκλεισμός.
Βέβαια αν εξαιρέσουμε τους τραυματισμούς, τα υπόλοιπα μπορείς να τα πεις και μέρος του σχεδιασμού.
Επειδή ο Λουτσεσκου ξέρει πολύ καλά πράγματα που δεν ξέρουμε εμείς, δεν είναι τυχαίο που έριξε το μεγαλύτερο βάρος του αποκλεισμού στον σχεδιασμό-ανενεωση (πείτε το όπως θέλετε) με χαρακτηριστική ευκολία και δεν έτρεξε καστανό από την πλευρά της διοίκησης.
Είχαν μαζευτεί πολλά και σε συνδυασμό με την ξεκάθαρη υποτίμηση του αντιπάλου,ειδικά στο πρώτο ματς ,ήρθε ο αποκλεισμός.
Βέβαια αν εξαιρέσουμε τους τραυματισμούς, τα υπόλοιπα μπορείς να τα πεις και μέρος του σχεδιασμού.
Επειδή ο Λουτσεσκου ξέρει πολύ καλά πράγματα που δεν ξέρουμε εμείς, δεν είναι τυχαίο που έριξε το μεγαλύτερο βάρος του αποκλεισμού στον σχεδιασμό-ανενεωση (πείτε το όπως θέλετε) με χαρακτηριστική ευκολία και δεν έτρεξε καστανό από την πλευρά της διοίκησης.