ΠΑΟΚ είμαι χάρε μου, την ψυχή μου πάρε μου

Γένική συζήτηση για ότι αφορά εμάς τους οπάδους του ΠΑΟΚ, στιγμές του παρελθόντος και του μέλλοντος!!!
Άβαταρ μέλους
Mitsospaoki4
Moderator

Re: ΠΑΟΚ είμαι χάρε μου, την ψυχή μου πάρε μου

Δημοσίευση από Mitsospaoki4 »

Καλό ταξίδι κυρ Λάμπη
Τα λόγια αυτου και του Τσινογλου στο τέλος του ντοκιμαντέρ του Τριανταφυλλίδη, μου προκαλούσαν πάντα συγκίνηση...
Άβαταρ μέλους
V-olakiotis

Δημοσίευση από V-olakiotis »

Α ρε Λάμπη, γίγαντα από τους Σιταγρούς Δράμας, καλό ταξίδι...

ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!
Άβαταρ μέλους
john4serres

Δημοσίευση από john4serres »

Καλό ταξίδι.
ΠΑΟΚ.-
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Λάμπης Κουιρουκίδης: Συνέντευξη στη δεκαετία του '70 (vid)

Αφιέρωμα στην Θρυλική Τριπλέτα!

Ο Λάμπης Κουϊρουκίδης, γεννήθηκε το 1931 στους Σιταγρούς Δράμας. Σε ηλικία 16 ετών έπαιξε στην πρώτη ομάδα της Δράμας (τον ανακάλυψε ο Νίκος Πάγκαλος). Τον Ιούνιο του 1952 ο ΠΑΟΚ πήγε στη Δράμα για ένα φιλικό παιχνίδι.
Και ενώ ο Λάμπης ετοιμαζόταν να πάει στον Παναθηναϊκό, ο Δικέφαλος του Βορρά (με τη βοήθεια του Αντώνη Τασκονίδη), τον έπεισε να υπογράψει δελτίο στην ομάδα μας. Το δελτίο του βγήκε ένα χρόνο αργότερα, λόγω του ότι δεν τον παραχωρούσε η Δράμα.
Όλο αυτό το διάστημα έπαιζε μόνο στα φιλικά παιχνίδια, για να κάνει ντεμπούτο στις 18/10/1953 στο κύπελλο με αντίπαλο τον Μαραθώνα. Εκείνη τη μέρα σημείωσε και το πρώτο του τέρμα με τα χρώματα του ΠΑΟΚ (6-0 το τελικό σκορ). Λίγες εβδομάδες αργότερα, στο τοπικό ντέρμπι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, στις 8/11/1953, σημειώνει δύο τέρματα (3-1).

Τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού του ήταν οι πλαγιοκοπήσεις, η κοφτή τρίπλα, τα εκπληκτικά του γκολ από πλάγια θέση και κυρίως η ποδοσφαιρική του ευστροφία. Σταμάτησε πρόωρα το ποδόσφαιρο το 1959 μετά από σοβαρό τραυματισμό του. Ουσιαστικά η τελευταία του εμφάνιση έγινε στο παιχνίδι στο Αίγιο με αντίπαλο τον Παναιγιάλειο στις 15/11/1959.
Μετά τον τραυματισμό του, εμφανίστηκε και πάλι στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο στις 5/6/1960. Αυτή ήταν η τελευταία αγωνιστική του παρουσία στα γήπεδα. Ήταν 29 χρονών...Έπαιξε συνολικά σε 160 επίσημους αγώνες πρωταθλήματος και κυπέλλου και πέτυχε 91 γκολ.

Ο ίδιος μιλώντας αργότερα στον Μ. Κανώτα -από το βιβλίο του οποίου πάρθηκαν οι πληροφορίες για του τρεις άσους- για την παρουσία του στον "Δικέφαλο" είχε πει: "Μετά την μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ ελεύθερος πια, άρχιζα μια καινούρια καριέρα και θα ανέβαζα με τους συμπαίκτες μου τον ΠΑΟΚ σε ζηλευτά επίπεδα γράφοντας χρυσές σελίδες της ιστορίας του. Επί σειρά ετών πρωταθλητές χωρίς να έχουμε τα μέσα, χωρίς χορτοτάπητα στο γήπεδο, χωρίς καλή προπόνηση, χωρίς χρήματα, δίναμε και την ψυχή μας για να κερδίσουμε. Τα όνειρά μου πραγματοποιήθηκαν. Η θέληση, η αγάπη και η επιμονή μου για την μπάλα κατόρθωσαν να με ανεβάσουν πολύ ψηλά. Και η μεγαλύτερη χαρά μου ήταν όταν έπαιξα με την εθνική για πρώτη φορά. Μπήκα στο παιχνίδι λίγο πριν τελειώσει το ημίχρονο και ενώ χάναμε με 1-0, με δικό μου γκολ ισοφαρίσαμε, πραγματοποιώντας τα παιδικά μου όνειρα με πανηγυρικό τρόπο".

Γιατί οι παικταράδες που βλέπουμε τα τελευταία χρόνια, δεν είναι οι πρώτοι.. και ούτε η ομάδα του Κούδα ήταν η πρώτη ομαδάρα.

Αντίο και ευχαριστώ για όλα!
Άβαταρ μέλους
tad

Δημοσίευση από tad »

Από τους μεγαλύτερους παίχτες που φόρεσαν την τιμημένη φανέλα …

Σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες ψυχάρες … και μεγαλύτερες σημαίες του μεγάλου ΠΑΟΚ

Σήμερα η ημέρα πρέπει να είναι αφιερωμένη μόνο σε αυτόν.

Ευτυχώς που ήρθε ο Ιβαν και ακούσαμε και την δικη του φωνή στα τελειώματα.

5% από την δικη του δίψα να παίζει στον ΠΑΟΚ να έχουν όλοι οι παίχτες μας
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Ο Θεός να τον αναπαύσει!
montekristo

Δημοσίευση από montekristo »

Καλο του ταξιδι και καλη ανταμωση
να εχει με τον Φορη και τον Λευτερη
τους αλλους δυο της μαγικης τριπλετας
εκει ψηλα στον ΠΑΟΚ του Παράδεισου.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
tad

Δημοσίευση από tad »

μοντεκριστο γαμώ τις φωτογραφίες φίλε ...

Να ήμουν ξανά 17 χρόνων να έπαιζα για τους παοκτσήδες ... Τεράστιε Κουιρουκίδη

εγώ γιατί βλέπω σε αυτή την νοοτροπία τον μοναδικό δρόμο του ΠΑΟΚ προς το μεγαλείο ? οι πιο πολλοί λέτε ότι είμαι ρομαντικός και ότι αυτά δεν γίνονται σήμερα ... αλλά εγώ μάγκες λέω ότι η μόνη λύση είναι η επιστροφή στις ρίζες μας και τις αρχές μας ...

με Facebook σοσιαλ μίντια κανείς δεν έκανε νοικοκυριό ... και όταν κάνεις τα φράγκα αυτοσκοπό πάλι δεν κάνεις τίποτα ... σίγουρα αυτή η νοοτροπία δεν κάνει για όλους ... ας πάμε τότε μόνο με αυτούς που την έχουν ή που την θέλουν
Andrew R

Δημοσίευση από Andrew R »

Δυστυχώς ούτε εγώ τους πρόλαβα αυτούς τους παικταραδες. Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα των παλιών στα τσιμέντα της Τούμπας, αυτή η τριπλέτα με τον Γιαντζη Παπαδάκη κι τον Κουιρουκιδη ήταν κάτι το μοναδικό. Κι μιλάμε για ποδοσφαιρικές συνθήκες που σήμερα απλά δεν μπορούμε ούτε να τις φανταστουμε. Σκέφτητε λίγο φίλοι ότι η φήμη τους ακολουθούσε την ομάδα ακόμα κι στην δεκαετία του εβδομήντα όταν στα πηγαδάκια που στηνόταν στο γήπεδο πριν αρχίσει ο αγώνας πολύ συχνά οι μεγαλύτεροι τότε σε ηλικία πολύ συχνά διαφωνούσαν για το πόσο καλύτεροι ήταν εκείνοι οι ποδοσφαιριστές από τα παιδιά της τότε ομάδας. Καλό ταξίδι Γίγαντα!!!!
makispaspartou

Δημοσίευση από makispaspartou »

Θυμάμαι τον πατέρα μου να μου λέει ότι και πριν τον Κουδα η ομάδα είχε έναν τόσο μεγάλο παικταρα.. Κουιρικιδης.. Θυμάμαι να μου λέει ότι παίζανε μπάλα σε ένα χωριό της Κοζάνης και ο καθένας διάλεγε ένα όνομα από την εντεκάδα του τότε μεγάλου ΠΑΟΚ .. Προιος Γεντσης Παπαδακης Λεανδρος Κουιρουκιδης Χασιωτης Κεμανιδης Χαβανιδης Μουρατιδης είναι από τα ονόματα που μου εξιστορούσε. Καλό ταξίδι μεγάλε Λαμπη !
Άβαταρ μέλους
Psuxo_logos

Δημοσίευση από Psuxo_logos »

Καλό ταξίδι αετόπουλο. Εικόνα

ΠΑΟΚ ΕΙΝΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ!
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Δημοσίευση από bersekeros »

Αιωνία του η μνήμη.

Για πάντα ευγνώμονες.
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

RIP τον θυμαμαι αμυδρα απ το προποτζιδικο Απο κει παιρναμε τα πρωτα εισιτηρια.
trouman

Δημοσίευση από trouman »

Μεγάλε ΠΑΟΚ.
Μεγάλος γιατί πέρασαν , έζησαν ασπρόμαυρα και πρόσφεραν "μεγάλοι" άνθρωποι.

Αιωνία η μνήμη σου!
tasso85

Δημοσίευση από tasso85 »

ανάπαυση εν ειρήνη και αιωνία η μνήμη για έναν απο όλους εκείνους τους υπέροχους ανθρώπους που συνέβαλαν ώστε να γίνουμε όλοι εμείς ΠΑΟΚ
Απάντηση

Επιστροφή στο “ΠΑΟΚ είναι ο ΛΑΟΣ του...”