42. Dominik Kotarski

Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Re: 42. Dominik Kotarski

Δημοσίευση από Jean Valjean »

hasio_john έγραψε:Η άμυνα μπάζει από παντού και πετάει αετό, όλη η ομάδα είναι πιο ασύνδετη και από αντίστοιχη Γ' Εθνικής, αλλά εμείς θα τα ρίξουμε ΌΛΑ στον Κοτάρσκι για να βγάλουμε τον προπονητή στην απ' έξω! Μιλάμε γι' απόλυτη σχιζοφρένεια ..
Η απάντησή σου επιβεβαιώνει την άποψη που είχα εξαρχής για το θέμα Κοτάρσκι (και την έχω γράψει ήδη από το φθινόπωρο που μας πέρασε).
Ο λόγος που ο Κοτάρσκι είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ μας παίκτης στο απυρόβλητο, ενώ ακόμη και ο Ντέλιας και ο Ζίφκοβιτς την ακούν συχνά για ντεμέκ ¨λάθη" τους, είναι για να διώξουν τον Λουτσέσκου φορτώνοντας στον προπονητή τα λάθη του τερματοφύλακα. Μούγγα όλη τη χρονιά για τα λάθη του Κοτάρσκι. Συστηματικά και στοχευμένα τα ματς που μας κρέμασε ο Κοτάρσκι όλως τυχαίως είναι τα ματς για τα οποία κατηγορούν τον προπονητή. Ήταν φανερό σε μένα από το καλοκαίρι κιόλας (ματς με μάλμε) ότι εκεί θα πήγαινε το πράγμα και γι αυτό έκανα την παρέμβαση που έκανα.
Όταν ο τερματοφύλακάς σου τα τρώει όρθιος μέσα από τα χέρια του ΓΙΑ ΠΟΛΛΟΣΤΗ ΦΟΡΑ, έλα μετα να μου πεις πώς θα αντιδράσουν οι αμυντικοί. Γι αυτό είναι ασύνδετη η άμυνα, επειδή δεν έχουν εμπιστοσύνη στον τερματά και δεν ξέρουν τι να πρωτοκαλύψουν.
Ο ΠΑΟΚ χτες έπαιζε χωρίς τερματοφύλακα. Δεν έκανε ούτε μια απόκρουση και ΟΛΑ του τα βολέ ήταν κακιστα. Σε προκαλώ να βρεις ένα βολέ του που να σημάδεψε σωστά παίκτη μας.

Το πρόβλημα για μένα είναι το εξής:
Απορώ με τον Λουτσέσκου, που έχει παίξει τερματοφύλακας. Είναι δυνατόν να μην βλέπει την διαφορά ανάμεσα σε Παβλένκα και Κοτάρσκι; και να προτιμά τον Κροάτη; Πιστεύω πως βλέπει και καταλαβαίνει αλλά ταυτόχρονα έχει και την πίεση από την διοίκηση να έχει τον Κοτάρσκι στην βιτρίνα μπας και πουληθεί. Αυτά παθαίνεις όταν το κριτήριο που έχεις δεν είναι να κάνεις το καλύτερο για το αγωνιστικό τμήμα αλλά το καλύτερο για τις πωλήσεις. Κλασσικό αδιέξοδο που το πληρώνει πάντοτε η ομάδα.
Και για να μην ξεσηκωθούν οι φίλαθλοι, τους ταίζεις σανό ότι και καλά ο Κοτάρσκι είναι ο καλύτερος έβερ τερματοφύλακας που είχε η ομάδα. Γελάνε και τα καρεκλάκια στην Τούμπα. Κι επειδή ο έλληνας φίλαθλος γενικά (όχι μόνον οι δικοί μας) είναι άμπαλος στον κύβο, το σανό το καταπίνει αμάσητο.
Ο άμπαλος είναι άμπαλος, τι να λέμε τώρα. Κι όσο περισσότερο άμπαλος είναι τόσο πιο δύσκολο είναι να το παραδεχτεί. Διότι για να καταλάβει κανείς ότι είναι άμπαλος θα πρέπει να γνωρίζει από ποδόσφαιρο, πράγμα αδύνατον για έναν άμπαλο. Όπερ έδει δείξαι. Το μόνον που μένει λοιπόν είναι να αναμασούν το σανό.
Βέβαια αν ρωτήσεις τις μπαλαδόφατσες που υποστηρίζουν ότι ο Κοτάρσκι είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας που είχε ποτέ ο ΠΑΟΚ, γιατί κρεμάσατε στα μανταλάκια τον Γλύκο για το γκολ που έφαγε στον τελικό κυπέλλου στο Βόλο; εκεί δεν είχε φάλτσα η μπάλα; εκείνο δεν ήταν σουτ από 40 μέτρα όπως τα τόσα και τόσα παρόμοια που έχει φάει ο Κοτάρσκι; δεν είμαι σίγουρος αν θα απαντήσουν.

Αν ο ΠΑΟΚ φέτος είχε 6 περισσότερους βαθμούς θα είχε καπαρώσει την δεύτερη θέση.
Αυτοί οι 6 βαθμοί αντιστοιχούν στα παιχνίδια της Τούμπας με ΟΦΗ και Βόλο.
Και στα δυο αυτά παιχνίδια υπεύθυνος 100% για την ήττα ήταν ο Κοτάρσκι. Φυσικά ήταν υπέυθυνος και για καμιά δεκαριά ακόμη γκολ που στέρησαν στην ομάδα προκρίσεις και βαθμούς σε ΚΟΜΒΙΚΑ ματς.
Δεν είναι η πρώτη φορά που τρώει γκόλ από σουτ που πηγαίνει πάνω του. Το έχει ξανακάνει.
Εκτός από αυτό, στο πρώτο ματς με τον γαύρο έφαγε γκολ από 40 μέτρα (φάουλ). Το ίδιο έχει κάνει και με την αεχ, το ίδιο και με κάτι σκωτσέζους.
Δεν ήταν καλός σε κανένα κρίσιμο ματς φέτος (ούτε και πέρσι βέβαια).
Όταν έχουμε κρίσιμο παιχνίδι και η μπάλα καίει ο Κοτάρσκι χάνει τα τελευταία 4 γράμματα του επιθέτου του.
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Κάτι ακόμη για τον Κοτάρσκι και το θέμα του τερματοφύλακα γενικότερα.

Ελπίζω η ομάδα να μην κάνει το μεγάλο λάθος και κρατήσει τον Κοτάρσκι.
Ο Ντομινίκ αποκλείεται να πάει σε μεγάλη ομάδα και αποκλείεται να κάνει σοβαρή καριέρα ως τερματοφύλακας. Βάζω ό,τι στοίχημα θέλετε.
Το παιδί θα χάσει και την θέση του στην εθνική της χώρας του, ούτε δεύτερος δεν θα είναι εκεί, θα το δείτε.
Είναι φανερό ότι έχει θέμα μυαλού, γι αυτό δεν βελτιώνεται.

Από την άλλη αυτός ο Γκουγκεσασβίλι μου φαίνεται κακός τερματοφύλακας. Κάθησα και είδα κάποια ματς του Πανσερραικού και απογοητεύτηκα. Ούτε για δεύτερο τον θεωρώ σωστή επιλογή.
Είναι δυνατόν να επιλέγονται τέτοιοι τερματοφύλακες στον ΠΑΟΚ;
Είναι δυνατόν να έδωσε ο Λουτσέσκου το ΟΚ;
είναι δυνατόν να έχεις έναν άλλον τερματοφύλακα ως υπέυθυνο στις ακαδημίες (Πουρλιοτόπουλο) και να μην ρωτάς την γνώμη του; έτσι ρε παιδί μου για να ακούσεις μια άκόμη γνώμη. Τζάμπα είναι, τι έχεις να χάσεις;

Για όσους αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν ο βάζελος να πηγαίνει προκριματικά Τσ. Λ. και όχι ο ΠΑΟΚ, η απάντηση είναι απλή: Κοιτάξτε τις επιλογές τους.
Ο βάζελος έχει τον καλύτερο τερματοφύλακα της σούπερλιγκ (Ντραγκόφσκι), και πήρε έναν καλό φορ (Σφιντέρσκι). Στα κρίσιμα ματς ήταν εκεί.
Εχει έναν μέτριο προπονητή που τον στήριξε με μεταγραφές.
Πέτυχε τον αγωνιστικό του στόχο αλλά δεν πέτυχε τον στόχο των πωλήσεών του. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς φάνηκε ότι ο αγωνιστικός στόχος ήταν πιο σημαντικός από κάθε τι άλλο.
Πέτυχε 100% αυτό που ήθελε: να πάρει πρωτάθλημα ή 2η θέση.
Ο ΠΑΟΚ έχει τον Κοτάρσκι (έναν από τους χειρότερους φέτος τερματοφύλακες της σούπερλιγκ) και έναν από τους χειρότερους φορ του πρωταθλήματος (Τσάλοφ). Στα κρίσιμα ματς ήταν απόντες.
Εχει έναν καλό προπονητή και τον υπονόμευσε συστηματικά από την αρχή της χρονιάς με ΚΑΘΕ θεμιτό και αθέμιτο τρόπο, όποτε μπορούσε κι όπως μπορούσε.
Πέτυχε τον στόχο των πωλήσεών του αλλά απέτυχε στον αγωνιστικό του στόχο. Σε όλη τη διάρκεια της χρόνιάς φάνηκε ότι ο στόχος των πωλήσεων ήταν πιο σημαντικός από κάθε τι άλλο.
Πέτυχε 100% αυτό που ήθελε: να κάνει πωλήσεις.

Όταν μπερδεύεις τη φούτσα με τη βούρτσα αυτό που πάντα θα σου μένει στα χέρια είναι η φούτσα. ΑΞΙΩΜΑ.
Άβαταρ μέλους
van rooy

Δημοσίευση από van rooy »

Καλημέρα Jean Valjean ,

Έχουμε ξαναδιαφωνήσει για το συγκεκριμένο θέμα.

Θα ήθελα να μου πεις ποιον θεωρείς ως τον καλύτερο τερματοφύλακα που είχαμε επί εποχή Σαββίδη.

Κατ εμέ είναι ο καλύτερος τερματοφύλακας που είχαμε στην εποχή σαββίδη και 2ος ο πασχαλάκης που και εκείνος είχε παρόμοια απόδοση όταν έκαιγε η μπάλα και παίζονταν οι προκρίσεις.

Αν είναι τοπ τερματοφύλακας για να παίξει στη ρεαλ ή στη μπάρτσα λίβερπουλ μπάγερν κτλ ....δεν είναι.

Στο ελληνικό πρωτάθλημα ποιον θεωρείς καλύτερο του? Υπάρχουν και για μένα καλύτεροι του....και θα έβαζα τον Τζολάκη του γαύρου πρωτίστως όπως μου άρεσε και αυτός του παναιτωλικού παρόλο που δεν βοηθά το ύψος του.

υγ. Όσο αφορά τον τερματοφύλακα του βάζελου...το τελευταίο διάστημα υπήρχαν πάρα πολλά άρθρα ότι η ομάδα τους πρέπει να πάρει τερματοφύλακα .

Όταν μια ομάδα δεν είναι καλά τότε αναπόφευκτα μεγαλώνουν τα ατομικά λάθη και η απόδοση πέφτει επίσης κατακόρυφα.

Εδω ο Κωνσταντέλιας μπορεί να κάνει όσα κάνει αλλά φαίνεται σαν χαμένος γιατί πολύ απλά η ομάδα είναι μέτρια.
Άβαταρ μέλους
john4serres

Δημοσίευση από john4serres »

Κροατης είναι, θα πιάσει καλά νούμερα.
Επίσης έχει ενεργό ατζέντη, θα του βρει ομάδα.
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δημοσίευση από Equalizer »

Αυστηρός ο Αγιάννης, αν και γενικώς συμφωνώ εδώ και πολύ καιρό ότι κακώς αποθεώνεται ο Κοταρσκι

Έκανε καλά ματς, έκανε και κακά (κυρίως φέτος) και γενικά δεν απέδειξε ποτέ για ποιο λόγο γίνεται ΤΟΣΟ μεγάλος ντόρος για ενδιαφέρον από όλη την Ευρώπη.

Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ΤΟΣΟ μίσος παλιότερα για τον σταθεροτατο Χαλκιά, και τόση λατρεία για τον καλό, νέο και φερελπι Κοταρσκι.

Ειδικά στη θέση του τερματοφύλακα έχουμε διαχρονικά θέμα εμπιστοσύνης στον ΠΑΟΚ. Όλους καταλήγουμε να τους μισούμε. Κάποιους τους μισούμε εξ αρχης
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Φίλε van rooy, έχω γράψει πολλές φορές για το θέμα, θα σου απαντήσω όμως.
Για μένα ο καλύτερος τερματοφύλακας που είχε ο ΠΑΟΚ στην εποχή Σαββίδη ήταν ο Όλσεν. Ήταν ένας καλός έως πολύ καλός τερματοφύλακας σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια που έχω αναλύσει εκτενέστατα αλλού.
Ακολουθεί ο Πασχαλάκης που ήταν αρχικά μέτριος και εξελίχθηκε σε μετριοκαλό. Μην ξεχνάμε ότι κάναμε ρεκόρ λιγότερων γκολ που δεχτήκαμε με αυτόν, δεν μπορεί να ήταν αμέτοχος. Η άμυνα περιλαμβάνει και τον τερματοφύλακα, είναι ομαδική δουλειά.
Λίγο πιο κάτω από αυτόν θεωρώ τον Γλύκο και τον Κοτάρσκι τους οποίους κατατάσσω κοντά στο ίδιο επίπεδο με τον Πασχαλάκη μετριους δηλαδή που έχουν κάποιες εκλάμψεις καλού λιγότερες όμως από τον Πάσχα.
Η διαφορα΄του Πασχαλάκη που του δίνει ένα προβάδισμα απέναντι στους άλλους είναι ότι δεν έκανε τρίτη ή τέταρτη φορά το ίδιο λάθος. Μέχρι δέυτερη φορά. Βελτιωνόταν δηλαδή. Ενα άλλο του θετικό στοιχείο ήταν ότι δεν φοβόταν να πάει στην μπάλα πέφτοντας στα πόδια του επιθετικού. Ενα άλλο θετικό του στοιχείο είναι ότι φώναζε στην άμυνα.
Με δυο λόγια θεωρώ υπερτιμημένο τον Κοτάρσκι και υποτιμημένους τους άλλους τρεις. Πιο πολύ υποτιμήθηκαν ο Όλσεν και έπειτα ο Γλύκος που θεωρώ ότι δεν πήραν την εκτίμηση που τους άξιζε. Ο Πασχαλάκης υποτιμήθηκε νομίζω επίσης αλλά όχι τόσο πολύ.
Στην Σούπερλιγκ καλύτερος με διαφορά είναι ο Ντραγκόφσκι. Είναι ξεκάθαρα ένας καλός τερματοφύλακας. Ακολουθεί ο Τζολάκης και αυτος του Άρη που είναι μετριοκαλοί και έπειτα βάζω 3 τερματοφύλακες: του Παναιτωλικού, του ΟΦΗ και τον δικό μας που είναι μετριοι με εκλάμψεις. Εξετάζω την απόδοσή τους και όχι τις δυνατότητές τους. Από δυνατότητες ξεκάθαρα, και λόγω ηλικίας, ο Κοτάρσκι είναι σε καλύτερη θέση πίσω όμως από τον Τζολάκη.
Ο Παβλένκα είναι στο ίδιο επίπεδο με Ντραγκόφσκι. Είναι καλός τερματοφύλακας και θα είναι σημαντική αναβάθμιση στη θέση, θα δώσει ηρεμία στην άμυνα.
Ο Γεωργιανός που πήραμε είναι κακός τερματοφύλακας με βαση όσα έχω δει από τον Πανσερραικό. Ο Τσιφτσής είναι καλύτερός του. Για τα παιδιά που έρχονται από τις ακαδημίες δεν γνωρίζω κάτι. Ειδικός σε αυτά για να μας διαφωτίσει είναι νομίζω ο Αποστόλης.
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Equalizer έγραψε:Αυστηρός ο Αγιάννης, αν και γενικώς συμφωνώ εδώ και πολύ καιρό ότι κακώς αποθεώνεται ο Κοταρσκι

Έκανε καλά ματς, έκανε και κακά (κυρίως φέτος) και γενικά δεν απέδειξε ποτέ για ποιο λόγο γίνεται ΤΟΣΟ μεγάλος ντόρος για ενδιαφέρον από όλη την Ευρώπη.

Εγώ ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ΤΟΣΟ μίσος παλιότερα για τον σταθεροτατο Χαλκιά, και τόση λατρεία για τον καλό, νέο και φερελπι Κοταρσκι.

Ειδικά στη θέση του τερματοφύλακα έχουμε διαχρονικά θέμα εμπιστοσύνης στον ΠΑΟΚ. Όλους καταλήγουμε να τους μισούμε. Κάποιους τους μισούμε εξ αρχης

Ο Χαλκιάς ήταν ένας καλός τερματοφύλακας με όλη τη σημασία της λέξης. Είχε περισσότερα θετικά από αρνητικά και κυρίως, όπως το λες, σταθερότητα. Τον θεωρώ στο ίδιο επίπεδο με τον Όλσεν. Και γω νομίζω ότι τον υποτιμήσαμε πολύ. Δεν είναι ανεξήγητο βέβαια αλλά θα προτιμήσω να μην επεκταθώ γιατί θα δυσαρεστήσω αρκετούς συνοπαδούς.
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Equalizer έγραψε:Αυστηρός ο Αγιάννης, αν και γενικώς συμφωνώ εδώ και πολύ καιρό ότι κακώς αποθεώνεται ο Κοταρσκι

Ο Χαλκιάς ήταν ένας καλός τερματοφύλακας με όλη τη σημασία της λέξης. Είχε περισσότερα θετικά από αρνητικά και κυρίως, όπως το λες, σταθερότητα. Τον θεωρώ στο ίδιο επίπεδο με τον Όλσεν. Και γω νομίζω ότι τον υποτιμήσαμε πολύ. Δεν είναι ανεξήγητο βέβαια αλλά θα προτιμήσω να μην επεκταθώ γιατί θα δυσαρεστήσω αρκετούς συνοπαδούς.
Άβαταρ μέλους
abc_o_ karpouzas

Δημοσίευση από abc_o_ karpouzas »

Equalizer έγραψε:Αυστηρός ο Αγιάννης, αν και γενικώς συμφωνώ ....................

........................

Κάποιους τους μισούμε εξ αρχης

:lol: :lol: :lol: το λεγομενο ...DNA...ΠΑΟΚ εισαι

συμφωνω με το...αυστηρος...για τον Αγγιανη αλλα διαφωνω με το....νοημα...του κειμενου...αν βεβαια καταλαβα καλα γιατι ειμαι και ...καποιας ηλικιας ... :lol: :lol: :lol:

θεωρω οτι η φετινη χρονια πηγε λαθος γιατι ο ΠΑΟΚ ...ως αφελης πιστεψε...στην μη ...αντιδραση...του ποκ απεναντι του....

την ... φετινη...χρονια θα την δουμε πολλες φορες στο μελλον και μετα απο επιτυχιες οσο εξακολουθουμε και δεν ... καθιερωνουμε...τον φοβο μεσα στις ...ψυχες τους...
Άβαταρ μέλους
Jean Valjean

Ισχύει αυτό που σημειώνεις φίλε καρπουζά.
Δεν προβλέψαμε την αντίδρασή τους και την υποτιμήσαμε όταν εμφανίστηκε.
Κι εδώ το λάθος είναι ολονών και όχι μόνο της διοίκησης. Και το αγωνιστικό τμήμα παρασύρθηκε και εμείς οι οπαδοί.
Όλος ο οργανισμός υστέρησε.
Θα μας γίνει μάθημα;
boogeyman77
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από boogeyman77 »

Jean Valjean έγραψε:

Ο πιο καλός και συνάμα αδικημένος για εμένα ήταν ο Γλυκος. Πλήρωσε την ελληνική καταγωγή του και τον στιγμάτισαν τα γκολ με Ατρόμητο ( ημιτελικό) και χάρτινη ( τελικός Βόλου)
Άβαταρ μέλους
ABOLEYTOI

Δημοσίευση από ABOLEYTOI »

προσωπικά εξηγώ τη συμπάθεια του κόσμου προς τον Κοτάρσκι με την προοπτική που έβλεπε στο πρόσωπό του.
Του δίνει φυσικά πόντους και το ότι είναι ξένος, αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά να δικαιολογούμε τα λάθη του στις αρχές τονίζοντας την ηλικία του. Αν τα κάνει αυτά τόσο μικρός, φαντάσου σε λίγα χρόνια, λέγαμε.
Για εμένα αυτό είναι το χειρότερο με τον Κοτάρσκι, Γιάννης ήρθε, Γιάννης θα φύγει ;).
Η ικανότητά του στις αποκρούσεις πέναλτι και πάνω στη γραμμή ήταν και είναι τα ατού του, το παιχνίδι με τα πόδια και οι έξοδοι ψηλά (μεταξύ άλλων) παρέμειναν στάσιμα.
Άβαταρ μέλους
astral

Δημοσίευση από astral »

Για μένα η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι ότι δεν ωρίμασε πνευματικά παρόλο που πήρε πολλά παιχνίδια, εμπειρίες, τίτλους κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες κλπ
Ακόμα τα ίδια αφελή λάθη που έκανε από την αρχή και η ίδια έλλειψη επικοινωνίας και εμπιστοσύνης με την άμυνα. Πράγματα αναμενόμενα για κάποιο νεαρό τερματοφύλακα χωρίς ρυθμό, αλλα περιμένεις να δεις μια βελτίωση όταν έρχεται η εμπειρία.

Συνεχίζει να είναι καλός τερματοφύλακας, αλλα δεν ξέρω αν θα πιάσει ποτε το ταβάνι που βλέπαμε/ελπίζαμε.
renegade

Δημοσίευση από renegade »

Κρίνετε τους ποδοσφαιριστές σαν να είναι ένας απόλυτος αριθμός ο οποίος δεν αλλάζει.
Ο περσινός κοτάρσκι για παράδειγμα, με τα όποια λάθη του και τις ατέλειες του ( φυσικό και λόγο ηλικίας και πρωταθλήματος)σε σχέση με τον φετινό είναι δύο τελείως διαφορετικοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι μοιάζουν απλά εμφανισιακά και στο τι γράφει η ταυτότητα.
Το πώς και το γιατί πιστεύω ότι το γνωρίζουν καλύτερα οι άνθρωποι της ομαδας
Άβαταρ μέλους
Special 4

Δημοσίευση από Special 4 »

renegade έγραψε:Θα πωληθεί αλλά πολύ πιο χαμηλά απ' ότι υπολογίζαμε.
Ο ΠΑΟΚ θεωρώ ότι έχει πάρει την απόφαση του και δεν είναι μόνο το χρηματικο ο λόγος

Τείνω να συμφωνήσω, αλλά χωρίς διάθεση να μηδενίσω την προσφορά του, την αξία του, τις ικανότητες και τις δυνατότητές του.

Θα το γράψω όπως το σκέφτομαι. Πιστεύω ότι δεν τον ικανοποιεί η προοπτική που λέγεται ΠΑΟΚ στην καριέρα του. Έχει μεγαλύτερη ιδέα για τον εαυτό του και το που μπορεί να φτάσει.

Αν θα δικαιωθεί ή αν θα φάει τα μούτρα του, μένει να φανεί στο μέλλον.

Πάντως κι εμένα μου δίνει την αίσθηση, ότι πνευματικά είναι αλλού..
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”