zarathustra79 έγραψε:Προσωπικά δεν έχω καμία λατρεία για τον γκαρσία, μπορώ να πω μάλιστα οτι έπεσε πολύ στην υπόληψη μου με τον τρόπο που χειρίστηκε την αγωνιστική του κάμψη στα τελευταία του όταν ήθελε με το στανιό να παίζει ενώ φαινόταν οτι δε μπορούσε...
Ωστόσο με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια ο γκαρσία ήταν από τους πιο ποιοτικούς (αν όχι ίσως ο ποιοτικότερος) παίκτες που έχω δει με τα μάτια μου να φορούν τη φανέλα με το δικέφαλο...
Σύμφωνο με βρίσκεις αδερφέ Ζάρα...Με την διαφορά ότι εμένα ο Πάμπλο μου "κάθισε στο στομάχι" απ το καλοκαίρι που φαγώθηκε ένας προπονητής του Π.Α.Ο.Κ. (Μπερέτα) στην προετοιμασία της ομάδας για ένα καπρίτσιο του!!!
Έπρεπε λοιπόν να μην παίζει ο προπονητής 4-4-2 με ρόμβο γιατί ο Γκαρσία "δεν το είχε" σαν αριστερό χαφ (ούτε και σαν κόφτης μόνος του και δίχως τα τρεξίματα του Βιτόλο να τον καλύπτουν φυσικά, λόγω πλέον ηλικίας-βαρέως τύπου κορμιού, σαν τον Τζιόλη) κι επειδή ο κόουτς επέμενε να το δοκιμάζει (θυμίζω ότι η ομάδα ακόμα έπαιζε φιλικά προετοιμασίας-δοκιμών) ο Πάμπλο δεν πήγε καν να παίξει σε ένα φιλικό, ο ρουφ-Ζησάκος πήρε τηλέφωνο τον ευρωβολευτή κι εκείνος ανέβηκε αυθημερόν αεροπορικώς στην Ολλανδία (ή μήπως Γερμανία, δεν θυμάμαι καλά) και "καθάρισε" σαν αυγό τον προπονητή που ο ίδιος είχε πριν 20 περίπου μέρες επιλέξει!!!
Κάτι παρόμοιο έγινε φυσικά κι αργότερα με γιδώνη και την υποβόσκουσα για μήνες κόντρα τους και στο τέλος είδαμε τα οικτρά (για τον Π.Α.Ο.Κ. φυσικά) αποτελέσματα!!!
Υ.Γ. Σαν ποδοσφαιριστή (καθαρά παικτικά) και σαν φιλοσοφία ανθρώπου (καθαρά κοινωνικά και σύμφωνα με αυτά που υποστηρίζει ο ίδιος) τον Πάμπλο τον έχω πολύ ψηλά σε εκτίμηση, πληροφοριακά, αλλά όταν οποιοσδήποτε βάζει το εγώ του και όποιο μικροσυμφέρον του (για τον Πάμπλο ήταν η δόξα κι όχι το χρήμα η αφορμή) πάνω απ τον Π.Α.Ο.Κ. πέφτει πολύ στα μάτια μου...
Υ.Γ. 2...Και φυσικά δεν θα μπω σε κανενός είδους προσωπική αντιπαράθεση με κανέναν αν κληθώ να απαντήσω σε ερώτηση του τύπου "και που είναι τώρα ο Μπερέτα ρε φιλαράκι;" μιας και με απασχολεί μόνο η τήρηση της ιεραρχίας στην ομάδα και η τάξη στους ρόλους του καθενός, ασχέτως ονομάτων-αξιών...