Π.Α.Ο.Κ-Oldenburg 79-82, Σχόλια & Παραλειπόμενα

Σχόλια - κριτική για όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες του Δικεφάλου και όλων των παραλειπομένων...
Άβαταρ μέλους
palok

Re: Π.Α.Ο.Κ-Oldenburg 79-82, Σχόλια & Παραλειπόμενα

Δημοσίευση από palok »

Ιάσονας έγραψε:Για του χρόνου καλο θα ηταν να έβλεπε καποιος τον ταλτον του Ηρακλείου (αν γινεται σε πακέτο με γιαννοπουλο). Σορυ για το μέγεθος του προηγούμενου σχολίου ...
πώς τονε λέγανε αυτόν τον κοντοπούτανο που έπαιζε πέρυσι ηράκλειο? ίδιος ο talton. πού να παίζεί αυτός?
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

Η ομάδα σίγουρα χρειάζεται ασσο καθώς ακόμα και ο κονιαρης είναι καλύτερος και πιο χρήσιμος απ τους άλλους δυο.
Το θέμα ειναι όμως τι θα κάνουμε και με αυτά τα 10 λεπτά που λείπει ο κλαντον απ το παρκέ και αναγκάζεται να παίζει ο παλαίμαχος γλυνια και είμαστε απίστευτα ευάλωτοι αμυντικά καθώς όλοι χτυπαν τα αργά του πόδια και αντιδράσεις.

Έστω και ένας ξυλοκόπος που να παίζει καλή άμυνα ειναι απαραίτητος,διαφορετικά όποια αλλαγή και να κάνεις στον άσσο αυτά τα δέκα λεπτά θα σε πονάνε
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

RoMaN έγραψε:Επίσης, Κ.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ., στα γενέθλιά μου δεν θα με κάνεις χάλι γκάλι τη καρδιά.
Άλλη φορά που θα παίζουμε 18 Γενάρη και θα έρχομαι, θα κερδάς, αντιλαβού;
Ωπ φαουλ.Το δα αλλα ξεχαστηκα. :oops: :oops: Πουλεν Χρονια Πολλα λαιμαι.Κριμα ,δε μπορεσα σημερα.Παντως στο τελος λιγο που προλαβα, ακουγα καλη κερκιδα. Γουσταρατε κι ας σας τρελανε η ΠΑΟΚΑΡΑ.
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

palok έγραψε:δεν το χω γράψει τόσο clear όσο σήμερα αλλά φαίνεται από την κριτική που κάνω: η ομάδα είναι πολύ κακή επιθετικά και η αμπαλοσύνη της κρύβεται από την προσπάθεια όλων να έχουνε μια καλή εικόνα που να αξίζει στην ομάδα και την ιστορία της. Πιστεύω δέ οτι την ίδια γνώμη με εμένα έχει όλο το τεχνικό τήμ.
Palok επειδη παρακολουθω τι ποσταρεις και φαίνεται οτι ξέρεις απο μπασκετ θα σου κανω μια ερώτηση που θα πρέπει να κάνουμε πάντα αν θέλουμε εστω και λιγο να προοδευουμε καθε χρονο.
Η ομαδα οπως ειναι αυτη τη στιγμη δεν εχει καλυτερες προοπτικές και δυνατότητες επιθετικά και αμυντικα σε σχεση με την περσινή? Επισης αν αυτό ισχύει ποιός είναι ο λόγος που δεν μπορούμε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα και βρισκομαστε ακριβως στο ιδιο σημείο σε σχεση με περυσι να παιζουμε με παρόμοιες ομαδες την προκριση τελευταία αγωνιστική στην ευρωπη εκτός, και στη καλυτερη περίπτωση πέμπτοι με ντροπιαστικες ηττες απο ομαδες ανεκδοτα στην Ελλάδα?
betrayor

Δημοσίευση από betrayor »

Παντως εβλεπα την βαθμολογια των καλυτερων 5ων:

https://en.wikipedia.org/wiki/2016%E2%8 ... aced_teams

θα ειναι σχεδον αδυνατον να μην προκριθουμε στην επομενη φαση, για να γινει αυτο θα πρεπει να χασουμε , να κερδισουν οι υπολοιπες καλυτερες 5ες και η τελευταια καλυτερη 5η(Οστεντε) να υπερκαλυψει διαφορα 13 ποντων.
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

palok έγραψε:
Ιάσονας έγραψε:Για του χρόνου καλο θα ηταν να έβλεπε καποιος τον ταλτον του Ηρακλείου (αν γινεται σε πακέτο με γιαννοπουλο). Σορυ για το μέγεθος του προηγούμενου σχολίου ...
πώς τονε λέγανε αυτόν τον κοντοπούτανο που έπαιζε πέρυσι ηράκλειο? ίδιος ο talton. πού να παίζεί αυτός?
Τον χαροου πρεπει να λες, που το θυμήθηκες χαχαχα καλουτσικος ηταν
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

Τςςςς σιγα το δυσκολακι .ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ. ;)
Άβαταρ μέλους
STRAFNIK

Δημοσίευση από STRAFNIK »

Ιάσονας έγραψε:Προχτες έβλεπα ρουλη αεκ με τραγικο κοουτσαρισμα και απο πριφτη και απο ζντοβτς. Σκεφτόμουν καθως γυριζα να γραψω ενα εγκωμιαστικού χαρακτηρα σχόλιο για τον κ. Μαρκόπουλο που τουλαχιστον προσπαθεί να παιξει οργανωμένο μπασκετ και οχι ενα σκριν στον ασο απ οποιον να ναι, να κανει ενα ντριβ και οτι γινει εγινε όπως κανουν αυτοι οι δυο τραγικοι.
Και έρχεται το σημερινό, δε θυμάμαι χειρότερο κοουτσαρισμα τα τελευταία πεντε χρονια.
Κατα τη γνωμη μου χασαμε από κατωτερη ομάδα και ας μην το δικαιολογει το μπατζετ για τρεις κομβικούς λογους
1. Αρχες δεύτερου ημιχρόνου βαζεις γλυνιαδακη 5 λεπτα και σου κανουν το συν 7 συν 20, πραγματικά ο γλυνιαδακης δεν μπορεί να παίζει στον ΠΑΟΚ.
2. Στο κρισιμο σημειο στο τεταρτο δεκάλεπτο που με την πιεση στην αμυνα τους εχεις στριμωξει (εξαιτίας Κονιαρη βασικά και δευτερευόντως πεινερς και λινου), βγάζει κονιατη και βαζει τσοχλα (επισης δε γινεται να παιζει στον ΠΑΟΚ έλεος) με τα γνωστα αποτελεσματα σε αμυνα και επιθεση.
3. Και κυριότερο από τότε που πήραμε μακφαντεν εχουμε σχεδον σταματήσει το οργανωμένο μπασκετ, και του εχουμε δώσει το ελεύθερο να κανει ότι θελει,πράγματα δλδ που δεν εγιναν παλιότερα ουτε με μπανε, στογιακοβιτς η εστω μουλα, κουπερ κλπ. Αυτο το μπασκετ αλανας ειναι τραγικό και ακομα και αν φερει νικες μας γυριζει πολύ πισω και ακυρωνει καθε μικρο εστω βημα που εγινε τα τελευταία χρονια. Επίσης αυτο το παιχνιδι ακυρώνει εντελως τον καλυτερο μας παικτη τον σαιμπερτ που μονο μέσα από οργανωμένο μπασκετ μπορει να αποδώσει.
Μακφαντεν, τσοχλας γλυνιαδακης κλαντον μιλιενοβιτς τραγικοι σημερα, όαση ο κονιαρης πηγε να το γυρισει μονος του στην αμυνα οτι καλύτερο εχω δει στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρονια
Υ. Γ. Εξακολουθω να πιστευω πως αν πρέπει να αποκτηθεί ενας παίκτης αυτος πρεπει να είναι σεντερ
συμφωνω με τα πάντα ,εκτός Κλάντον , μου αρέσουν και θελω και τέτοιους παίκτες
στο πρώτο μερος ήταν μόνος του, με βοήθεια θα ναι πάντα μεσα στους καλύτερους
Άβαταρ μέλους
cellophan

Δημοσίευση από cellophan »

Την άποψη μου για το τι χρειάζεται η ομάδα (αν υπάρχει δυνατότητα για μια μόνο προσθήκη) την έχω πει. Αυτό που μου κάνει εντύπωση ως σήμερα όμως είναι το μονοδιάστατο της θέσης 2, όταν αυτή εκφράζεται από τον Σάιμπερτ. Εγώ βλέπω ένα αθλητικό παιδί, με καλό ύψος για τη θέση, με ντράιβ υψηλής σχετικά έκρηξης που αναλώνεται στο να ακροβολίζεται στις δυό γωνίες και να περιμένει τα σπασίματα των υπολοίπων.

Σχωρνάτε με αλλά νομίζω πως ο παίκτης χαραμίζεται έτσι καθώς πιστεύω πως με την κατάλληλη καθοδήγηση στην προπόνηση και 2-3 βολικά συστήματα θα μπορούσε να προσφέρει σαφώς περισσότερο ή τουλάχιστον πιο πολυδιάστατα στην ομάδα.

:pano:
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

desperando έγραψε:Η ομάδα σίγουρα χρειάζεται ασσο καθώς ακόμα και ο κονιαρης είναι καλύτερος και πιο χρήσιμος απ τους άλλους δυο.
Το θέμα ειναι όμως τι θα κάνουμε και με αυτά τα 10 λεπτά που λείπει ο κλαντον απ το παρκέ και αναγκάζεται να παίζει ο παλαίμαχος γλυνια και είμαστε απίστευτα ευάλωτοι αμυντικά καθώς όλοι χτυπαν τα αργά του πόδια και αντιδράσεις.

Έστω και ένας ξυλοκόπος που να παίζει καλή άμυνα ειναι απαραίτητος,διαφορετικά όποια αλλαγή και να κάνεις στον άσσο αυτά τα δέκα λεπτά θα σε πονάνε

πρό 2? μηνών (ίσως και παραπάνω) είχα γράψει πολύ ξεκάθαρα οτι παίκτης γλυνιαδάκης και τσόχλας δεν πρέπει να εμφανίζονται στο παρκέ στο βού ημίχρονο. Αν δεν πάρεις παίκτη, θέλει επιστημονική διαχείριση του χρόνου με σχήματα ακόμα και με peiners στο 4 (παίζοντας ας πούμε σε εκείνο το χρονικό σημείο μια match up ζώνη) και τον μαργαρίτη στο 5 (αν και ο μαργαρίτης αυτή τη στιγμή επουδενί δεν πείθει έστω αμυντικά που ήταν και το δυνατό του σημείο... :( ). επί της ουσίας προφανώς (όπως λέει ΚΑΙ ο jay) θέλουμε 4.5άρι.
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

cellophan έγραψε:Την άποψη μου για το τι χρειάζεται η ομάδα (αν υπάρχει δυνατότητα για μια μόνο προσθήκη) την έχω πει. Αυτό που μου κάνει εντύπωση ως σήμερα όμως είναι το μονοδιάστατο της θέσης 2, όταν αυτή εκφράζεται από τον Σάιμπερτ. Εγώ βλέπω ένα αθλητικό παιδί, με καλό ύψος για τη θέση, με ντράιβ υψηλής σχετικά έκρηξης που αναλώνεται στο να ακροβολίζεται στις δυό γωνίες και να περιμένει τα σπασίματα των υπολοίπων.

Σχωρνάτε με αλλά νομίζω πως ο παίκτης χαραμίζεται έτσι καθώς πιστεύω πως με την κατάλληλη καθοδήγηση στην προπόνηση και 2-3 βολικά συστήματα θα μπορούσε να προσφέρει σαφώς περισσότερο ή τουλάχιστον πιο πολυδιάστατα στην ομάδα.

:pano:
συμφωνώ σε όλα αυτά που λές. ακόμα και τα ελεύθερα σουτ του δεν είναι ελεύθερα. ας πούμε το σουτ που βάζει από τα corners στα τελευταία 30 sec είναι μια πολύ ωραία δουλεμένη φάση αλλά ΣΠΑΝΙΟΤΑΤΑ τη βλέπεις μέσα στον αγώνα. έτσι πάντως παίζει ο Σούλης φίλε, χαμηλής δυναμικότητας σκρήν χαμηλά, μονά και διπλά, περνάει ο παίκτης από το turnaround και εκεί ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ. Να παίξει side pick&roll? noot! O Sibert συνήθως εκτελεί (το χω ξαναπεί, θέλει συγκεκριμένες γωνίες πώς θα πιάσει τη μπάλα σε catch and shoot καταστάσεις για να το βάλει). από εκεί και πέρα αν και ο παίκτης δεν είναι streaky, με τσαντίζει απίστευτα που δεν του δίνουμε τη μπάλα να ξανασουτάρει όταν το βάζει μία φορά.

μία κατάσταση που δεν τη βλέπεις σχεδόν καθόλου στον ΠΑΟΚ είναι το μπάσκετ που παίζαμε με Λάζο, το έξω μέσα και η weak side από τον ψηλό στον κοντό απευθείας (ο keith δεν μπορεί να το κάνει αυτό- είναι αρκετά καλός στις κοντινές παράλληλες πάσες στους slashers μας). αμφιβάλω αν ο sibert έχει βάλει ποτέ τη μπάλα μέσα στον keith, και να την ξαναπάρει για να εκτελέσει στην strong side μετά από το double team στον ψηλό. ΝΑΙ, είμαστε τραγικοί σουτέρ αλλά ρε φίλε δεν εξηγείται και αυτό με την τόσο μεγάλη αστοχία στα τρίποντα...

εκεί που διαφωνώ είναι η θέση 2. θεωρητικά μπορεί να παίξει εκεί. Αλλά στο ευρωπαικό μπάσκετ (στην αμερική είναι πολύ συγκεκριμένοι οι ρόλοι και οι χώροι για έναν παίκτη, επίσης αναγκαστικά πάει στο 2 λόγω ύψους- nba τέτοιος παίκτης δεν παίζει ποτέ!) 2 χωρίς πολύ καλό ball handling δεν υφίσταται. Δλδ και ο payne έπαιζε άσσος και καλά στο κολέγιο αλλά σε εμάς έπαιζε 3. δεν γίνεται κάτι άλλο από 3. και εκεί βλέπω και ένα θέμα με τον peiners: δλδ έχεις 2 πολύ καλούς παίκτες (ΟΚ πολύ καλούς, κλάιν) που παίζουν στην ίδια θέση (γι αυτό είπα οτι θα μετακινούσα κάποιο χρόνο τον λετονό στο 4 όσο και αν αυτό φαίνεται εξαρχής περίεργο).
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Ιάσονας έγραψε:
palok έγραψε:δεν το χω γράψει τόσο clear όσο σήμερα αλλά φαίνεται από την κριτική που κάνω: η ομάδα είναι πολύ κακή επιθετικά και η αμπαλοσύνη της κρύβεται από την προσπάθεια όλων να έχουνε μια καλή εικόνα που να αξίζει στην ομάδα και την ιστορία της. Πιστεύω δέ οτι την ίδια γνώμη με εμένα έχει όλο το τεχνικό τήμ.
Palok επειδη παρακολουθω τι ποσταρεις και φαίνεται οτι ξέρεις απο μπασκετ θα σου κανω μια ερώτηση που θα πρέπει να κάνουμε πάντα αν θέλουμε εστω και λιγο να προοδευουμε καθε χρονο.
Η ομαδα οπως ειναι αυτη τη στιγμη δεν εχει καλυτερες προοπτικές και δυνατότητες επιθετικά και αμυντικα σε σχεση με την περσινή? Επισης αν αυτό ισχύει ποιός είναι ο λόγος που δεν μπορούμε να φέρουμε καλύτερα αποτελέσματα και βρισκομαστε ακριβως στο ιδιο σημείο σε σχεση με περυσι να παιζουμε με παρόμοιες ομαδες την προκριση τελευταία αγωνιστική στην ευρωπη εκτός, και στη καλυτερη περίπτωση πέμπτοι με ντροπιαστικες ηττες απο ομαδες ανεκδοτα στην Ελλάδα?
έλα πές την αλήθεια, θέλεις να πώ (γράψω) πράγματα που ΚΑΙ ΕΣΥ πιστεύεις αλλά ΔΕ ΘΕΣ ΝΑ ΤΑ ΠΕΙΣ ε? :D :oops:

δύο κουβέντες μόνο: η ομάδα είναι τραγωδία και πέρυσι και φέτος. Κυρίως σαν εικόνα στο γήπεδο. Και αυτή η κακή εικόνα είναι που ΒΑΡΑΙΝΕΙ πρώτα όλο το τεχνικό τημ και ΑΥΤΟ ΠΕΡΝΑΕΙ και στους παίκτες. τι άλλο να πώ? ο βασιλειάδης πέρυσι λέει ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΦΑΡΟ. χάσαμε εντός παραπάνω από τα μισά ματς στην Πυλαία και δεν άνοιξε ρουθούνι! ΑΝ μάλιστα ρωτήσεις και κανάν Τέλη θα σου πεί οτι η χρονιά ήταν και επιτυχημένη! Φέτος στήσαμε μια ομάδα να παίξει γρήγορα και μέσα σε 2 αγώνες αλλάξαμε αγωνιστικό στυλ. Δε νομίζω να έχει ξαναγίνει αυτό ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ! Μου θύμισε το φύγε Σούλη Μάρτη- έλα ΣΟύλη Μάη (πότε ήταν? το 11? ή το 10?) Πήραμε νέους παίκτες να παίξουμε γρήγορα, τους βάλαμε να παίξουνε αργά και τώρα βγαίνουμε και λένε οι νέοι παίκτες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τις καταστάσεις μέσα στο παιχνίδι!

άσε ρε Jay πρωί πρωί, πρέπει να σταματήσω, όταν ξεκινάω, it might go too far. την καλημέρα μου.
Άβαταρ μέλους
palok

Δημοσίευση από palok »

Ιάσονας έγραψε:Τον χαροου πρεπει να λες, που το θυμήθηκες χαχαχα καλουτσικος ηταν
pesaro παίζει, serie 1 με πολύ αξιοπρεπή νούμερα. ρίξε μια ματιά εδώ (http://www.badbasket.gr/2016/08/scout-r ... arrow.html) αν δεν τον θυμάσαι (εγώ είχα πάθει πλάκα στο πρώτο ματς της σεζόν στο κύπελλο στην πυλαία με δαύτονε).
Άβαταρ μέλους
Kostomanolis

Δημοσίευση από Kostomanolis »

Ρομαν χρονιαν πολλα εστω με καθυστερηση

Εν αρχη ην ο ΠΑΟΚ
Άβαταρ μέλους
anekfrastos

Δημοσίευση από anekfrastos »

Εκτός από αυτά που γράψατε στα οποία συμφωνώ, η δική μου γνώμη είναι ότι ο Σούλης ανέκαθεν έκανε ομάδες που έπαιζαν καλή άμυνα, έστω και κατά διαστήματα (γι αυτό και γυρίζαμε αρκετά ματς). Φέτος με την αλλαγή σε πιο επιθετικό/γρήγορο στυλ, έχασαν τα αυγά και τα πασχάλια. Δυσκολεύονται στην άμυνα και αυτό μετά βγαίνει και στην επίθεση ενώ και οι περισσότεροι παίκτες που έχουμε την άμυνα δεν την έχουν. Επίσης, δεν έχουμε σοβαρό άσσο.

Τεσπα, με 300 χιλιάρικα μπάτζετ δε νομίζω ότι θα μπορούσαν να έχουν και πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Λάθη γίνονται και βελτιώσεις πάντα μπορούν να υπάρξουν αλλά εγώ γενικά δεν έχω παράπονο και δε θα ήθελα να φύγει ούτε ο Σούλης ούτε κάποιος άλλος από την ομάδα. Αν το ίδιο τιμ είχε άλλα π.χ. 200 χιλιάρικα για να φέρει 2 καλους στο 1 και στο 4-5 νομίζω ότι θα βλέπαμε πολυ καλύτερα πράγματα.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Champions League”