95. Στέφανος Τζίμας

Συζήτηση για το έμψυχο υλικό της ομάδας
renegade

Re: 95. Στέφανος Τζίμας

Δημοσίευση από renegade »

marsantos έγραψε:
renegade έγραψε:Γιατί, δεν το ξερες?
Βασικά όχι καλύτερες, απλά επικεντρώνονται πολύ περισσότερο στα physicals.
Rene επειδή έχω καταλάβει πως ασχολείσαι και με ξένο ποδόσφαιρο, να σε ρωτήσω κάτι.
Το ότι επικεντρώνονται περισσότερα στα physicals, ισχύει το περισσότερο από τον ΠΑΟΚ ή γενικότερα από όλες τις (μεγάλες) ελληνικές ομάδες.
Και αν είναι από όλες, εδώ γιατί δεν επικεντρώνουμε;
Μας λείπει τεχνογνωσία; Είναι οι πρώτες ύλες (ποδοσφαιριστές) τέτοιες που δε μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοια προσέγγιση; Είναι τέτοια η φύση του πρωταθλήματος που λόγω ότι τα περισσότερα ματς είναι σε πιο κλειστούς χώρους προτιμούν να ασχοληθούν με άλλα πράγματα;
Καταρχάς για να μην υπάρχουνε παρεξηγήσεις. Είναι λογικό μία ομάδα που παίζει μία φορά την εβδομάδα βάζει τους παίκτες της στο γυμναστήριο πολύ περισσότερο από τη μία ομάδα που κάθε τρεις μέρες δίνει αγώνα.

Από κει και πέρα και μιλώντας έχοντας ιδία άποψη όσο ήμουνα στην ελλάδα, αλλά και γνωρίζοντας ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα από τότε που έφυγα, υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στην εκγύμναση των νεαρών ποδοσφαιριστών.
Ακόμα δυστυχώς βγάζουμε παίκτες και όχι αθλητές.
Φυσικά και υπάρχει τεράστιο πρόβλημα τεχνογνωσίας, αλλά ακόμα πιο μεγάλο είναι το πρόβλημα της εκπαίδευσης των νεαρών ποδοσφαιριστών και ότι κανένας δεν κάθεται να τους δώσει να καταλάβουν ότι το σώμα τους είναι το εργαλείο της δουλειάς τους.
Ένα 15χρονο , ένα 16χρονο είναι λογικό να ενδιαφέρεται να κάνει μία τρίπλα παραπάνω ή να μάθει να κοντρολάρει καλύτερα την μπάλα. Φυσικά και είναι σημαντικά αυτά αλλά αν δεν καταφέρει να γίνει αθλητής δεν θα παίξει ποτέ , τουλάχιστον σε υψηλό επίπεδο.
Τα foundations που χτίζεις μέχρι τα 18 θα ακολουθούν τον αθλητή σε όλη του την καριέρα.

Και για να δεις διαφορά νοτροπίας με την γερμανία για παράδειγμα θα σου πω περιστατικό που γνωρίζω προσωπικά. Φίλος αλβανικής καταγωγής το παιδί του (13-14 ετών) στις ακαδημίες της bayern για δοκιμή.
Παρά το γεγονός ότι τα πήγε πάρα πολύ καλά στο training camp, κόπηκε γιατί οι γενετικές του εξετάσεις έδειξαν ότι δεν πρόκειται να ψηλώσει πάνω από 1.75 , πού για αυτός είναι απαγορευτικό νούμερο.

Δυστυχώς είμαστε ακόμα αιώνες πίσω σε πολλά πράγματα κι αν καθίσω να γράφω διαφορές που βλέπω στη γερμανία ή ακόμα κ στην πολωνία, θα γράφω μέχρι αύριο
Άβαταρ μέλους
VfB v2

Δημοσίευση από VfB v2 »

Μπαρκαρούτσος έγραψε:
VfB v2 έγραψε:
Για τις διαφορές στη προπόνηση σε σχέση με τον ΠΑΟΚ:

«Ναι, υπάρχουν ήδη κάποιες διαφορές. Εδώ προπονούμαστε πιο συχνά στο γυμναστήριο και στην αίθουσα με βάρη. Επιπλέον, όλα είναι με πολύ πιο έντονο τρέξιμο, επειδή ο σύλλογος δίνει μεγάλη έμφαση στο παιχνίδι μετάβασης. Γενικά, η δεύτερη Μπουντεσλίγκα είναι διαφορετική, το παιχνίδι στηρίζεται πολύ περισσότερο στις φυσικές δυνάμεις»
Καλύτερες οι προπονήσεις στην Νυρεμβέργη. Μάλιστα.
Μα δεν λέει κυριολεκτικά πουθενά ότι είναι καλύτερες. Δεν τις χαρακτηρίζει καθόλου, βασικά.
Ναι ισχύει, λάθος μου. Εγώ απλά θεωρώ τις προπονήσεις με μεγαλύτερη ένταση καλύτερες και το ερμήνευσα έτσι. Ισχύει βέβαια και αυτό που λέει ο ρένε. Διαφορετικό πρόγραμμα οι δύο ομάδες.
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

renegade έγραψε: ...
Rene ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που αφιερωσες στο ερώτημα μου.
Ένα 15χρονο , ένα 16χρονο είναι λογικό να ενδιαφέρεται να κάνει μία τρίπλα παραπάνω...
Έχοντας παρακολουθήσει δεκάδες προπονήσεις από διαφορετικές ακαδημίες ακόμα κι αυτή η τρίπλα παραπάνω δεν επιτρέπεται πια. Η ανελευθερια κινήσεων είναι μια πληγή κατά τη γνώμη και εμφανίζεται όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ και σταδιακά οδηγεί σε έναν ευνουχισμο πηγαιων ταλέντων.
Ειναι πιο σοβαρά τα όσα γράφεις, απλά το αναφέρω.
Και για να δεις διαφορά νοτροπίας με την γερμανία για παράδειγμα θα σου πω περιστατικό που γνωρίζω προσωπικά. Φίλος αλβανικής καταγωγής το παιδί του (13-14 ετών) στις ακαδημίες της bayern για δοκιμή.
Παρά το γεγονός ότι τα πήγε πάρα πολύ καλά στο training camp, κόπηκε γιατί οι γενετικές του εξετάσεις έδειξαν ότι δεν πρόκειται να ψηλώσει πάνω από 1.75 , πού για αυτός είναι απαγορευτικό νούμερο.
Για τον ΠΑΟΚ θα εκανε; Δεν νομίζω να έχουμε πρόβλημα με το ύψος 8-) :D
Δυστυχώς είμαστε ακόμα αιώνες πίσω σε πολλά πράγματα κι αν καθίσω να γράφω διαφορές που βλέπω στη γερμανία ή ακόμα κ στην πολωνία, θα γράφω μέχρι αύριο
Θα ήθελα πάρα πολύ να συνεχιζες να γράφεις μέχρι αύριο.. :mrgreen:
Προφανώς αυτό δε γίνεται οπότε αν κάποια στιγμή μπορείς και έχεις διάθεση γράψε συνοπτικά τις κυριότερες διαφορές που παρατηρείς καθώς αρκετοί από μας, εικόνες και εμπειρίες απο εξωτερικό, δε θα αποκτήσουμε ποτέ.
renegade

marsantos έγραψε:
renegade έγραψε:
Έχοντας παρακολουθήσει δεκάδες προπονήσεις από διαφορετικές ακαδημίες ακόμα κι αυτή η τρίπλα παραπάνω δεν επιτρέπεται πια. Η ανελευθερια κινήσεων είναι μια πληγή κατά τη γνώμη και εμφανίζεται όχι μόνο στο ποδόσφαιρο αλλά και στο μπάσκετ και σταδιακά οδηγεί σε έναν ευνουχισμο πηγαιων ταλέντων.
Συγνώμη αλλά διαφωνώ εξ ολοκλήρου με αυτό που γράφεις.
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

marsantos έγραψε:
Ένα 15χρονο , ένα 16χρονο είναι λογικό να ενδιαφέρεται να κάνει μία τρίπλα παραπάνω...
Το συζητούσα πριν λίγο με τον αδερφό μου. Θα εμφανιστεί κανένας που κάνει τρίπλες (σοβαρός, όχι μαλακίες τύπου Neymar να πέφτει κάτω) σαν το Ronaldinho και δεν θα μπορέσει να τον κόψει κανένας ποτέ.

Αν, δε, μπεί και το νέο offisde (που θα μετράει το τελευταίο σημείο του επιθετικού και όχι το πρώτο) και θα αλλάξουν οι άμυνες παγκοσμίως. Προβλέπω ότι θα πάμε σε πολλές ομάδες που θα παίξουν 3δα πίσω. Οι 30+ αμυντικοί δεν θα μπορέσουν να ακολουθήσουν, επειδή οι περισσότεροι έχουν μάθει να παίζουν σε δυάδες. Εν πάση περιπτώσει, ξέφυγα από το θέμα.
marsantos

renegade έγραψε:
marsantos έγραψε:
renegade έγραψε:
Δεν ξέρω πόσο καιρό λείπεις από την Ελλάδα αλλά σε γεγονότα δε μπορείς να διαφωνείς. Είναι σα να σου πω ότι το Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ έληξε 0-1 και να μου πεις διαφωνώ.
Μπροστά στα μάτια μου ο γιος μου σε ηλικία 11 ετών έφαγε ουρλιαχτά γιατί έκανε τρίπλα. Και πίστεψέ με δεν κάνω το προσωπικό θέμα γενίκευση. Είναι τέτοια η δουλειά μου που έρχομαι σε καθημερινή επαφή με προπονητες τόσο ομαδικών όσο και ατομικών αθλημάτων. Είναι ένα θέμα που συζητιέται κατά κόρον από τους προπονητές των ομαδικών (μπάσκετ και ποδοσφαίρου) και προσπαθούν να το αλλάξουν. Δε συμβαίνει σε όλες τις ακαδημίες, στη συντριπτική πλειοψηφία όμως, ναι.
Miles

Δημοσίευση από Miles »

marsantos έγραψε:
renegade έγραψε:Γιατί, δεν το ξερες?
Βασικά όχι καλύτερες, απλά επικεντρώνονται πολύ περισσότερο στα physicals.
Rene επειδή έχω καταλάβει πως ασχολείσαι και με ξένο ποδόσφαιρο, να σε ρωτήσω κάτι.
Το ότι επικεντρώνονται περισσότερα στα physicals, ισχύει το περισσότερο από τον ΠΑΟΚ ή γενικότερα από όλες τις (μεγάλες) ελληνικές ομάδες.
Και αν είναι από όλες, εδώ γιατί δεν επικεντρώνουμε;
Μας λείπει τεχνογνωσία; Είναι οι πρώτες ύλες (ποδοσφαιριστές) τέτοιες που δε μπορούν να ανταποκριθούν σε τέτοια προσέγγιση; Είναι τέτοια η φύση του πρωταθλήματος που λόγω ότι τα περισσότερα ματς είναι σε πιο κλειστούς χώρους προτιμούν να ασχοληθούν με άλλα πράγματα;
Δεν είναι ότι δεν μπορούμε κι εμείς να κάνουμε τέτοιες προπονήσεις, και θα μιλήσω μόνο για την πρώτη ομάδα, αλλά ότι το εύρος ηλικίας που έρχεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μεγαλύτερο και αυτό έχει συνέπειες. Αν παίζαμε σε τέτοιες μεγάλες εντάσεις, Τάισον, Μπάμπα, Σβαμπ, Οζντόεφ δεν θα είχαν θέση στην ομάδα γιατί δεν θα άντεχαν. Οι ελληνικές ομάδες όταν φέρνουν τα καλά ονόματα τα φέρνουν μετά από κάποια ηλικία, 30-32+, όταν αυτοί συνήθως έχουν κλείσει τον κύκλο τους στα τοπ πρωταθλήματα.

Η ΑΕΚ που πλησίασε τέτοιες εντάσεις στη χρονιά που πήρε πρωτάθλημα, δεν είναι τυχαίο ότι τον επόμενο χρόνο παίχτες δεν μπόρεσαν να φτάσουν τα ίδια επίπεδα και παρουσίασαν μάλιστα και κάποιους συνεχόμενους τραυματισμούς. Γκατσίνοβιτς, Αραούχο (αυτός μπορεί και να είχε τραυματισμό από χτύπημα, δεν θυμάμαι), Λιβάι, ο Τσούμπερ που έφυγε τώρα, οι περισσότεροι αποδείχτηκαν μιας χρήσης. Και φέτος αν είχαν Ευρώπη, δεν νομίζω ότι Λαμέλα και Περέιρα θα άντεχαν. Εμείς παίξαμε με τους Ούγγρους στα κόκκινα και μια εβομάδα μετά ακόμα είμαστε πεθαμένοι.
Η μανία για νέους δεν είναι τυχαία και δεν αφορά μόνο οικονομικούς λόγους. Και δυστυχώς το ελληνικό πρωτάθλημα δεν μπορεί να προσελκύσει τα ονόματα στην καλή τους ηλικία, και όταν τους φέρνεις για να τους χρησιμοποιείς στο μέγιστο πρέπει να κάνεις συμβιβασμούς. Τέλος, το ελληνικό πρωτάθλημα αν βάλει και κριτήριο αθλητικότητας ακόμα και στους νεαρούς παίχτες που έρχονται, που σίγουρα έχουν τουλάχιστον Αγγλία και Γερμανία, θα περιορίσει ακόμα περισσότερο τη δεξαμενή εύρεσης παιχτών.
marsantos

Μπαρκαρούτσος έγραψε: ...
Το συζητούσα πριν λίγο με τον αδερφό μου. Θα εμφανιστεί κανένας που κάνει τρίπλες (σοβαρός, όχι μαλακίες τύπου Neymar να πέφτει κάτω) σαν το Ronaldinho και δεν θα μπορέσει να τον κόψει κανένας ποτέ.
...
Κωνσταντελιας δηλαδή.. :mrgreen:

Αυτό με το offside που αναφέρεις είναι πολύ σημαντικό. Θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τη μορφή του αθλήματος
renegade

marsantos έγραψε:
renegade έγραψε:
marsantos έγραψε:[quote="renegade"
Δεν ξέρω πόσο καιρό λείπεις από την Ελλάδα αλλά σε γεγονότα δε μπορείς να διαφωνείς. Είναι σα να σου πω ότι το Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ έληξε 0-1 και να μου πεις διαφωνώ.
Μπροστά στα μάτια μου ο γιος μου σε ηλικία 11 ετών έφαγε ουρλιαχτά γιατί έκανε τρίπλα. Και πίστεψέ με δεν κάνω το προσωπικό θέμα γενίκευση. Είναι τέτοια η δουλειά μου που έρχομαι σε καθημερινή επαφή με προπονητες τόσο ομαδικών όσο και ατομικών αθλημάτων. Είναι ένα θέμα που συζητιέται κατά κόρον από τους προπονητές των ομαδικών (μπάσκετ και ποδοσφαίρου) και προσπαθούν να το αλλάξουν. Δε συμβαίνει σε όλες τις ακαδημίες, στη συντριπτική πλειοψηφία όμως, ναι.[/quote]
Θα σου απαντήσω όταν βρω χρόνο. Αλλά να ξέρεις δεν θα σου αρέσουν καθόλου καθόλου αυτά που θα διαβάσεις :mrgreen:
marsantos

Rene δεν έχω κανένα πρόβλημα ότι και να μου πεις. Έχεις καταλάβει πως τόσα χρόνια που είμαι εδώ μέσα ακούω την άλλη άποψη με ευλάβεια και όταν με πείθει την ενστερνιζομαι. Ειδικά όταν είναι και από επαγγελματίες ανθρώπους του χώρου, την κάνω ευαγγέλιο.
Πάντως επειδή τυχαίνει να έχω προσωπική φιλία με προπονητή του Παναθηναϊκού στην ακαδημία μπάσκετ στις ηλικίες κάτω των 13 και είμαι συνάδελφος με προπονητή από τις ακαδημίες που ανήκουν στο δίκτυο του οσφπ, αυτά που σου λέω δεν τα βγάζω από το κεφάλι μου.
Αλλά να ξέρεις δεν θα σου αρέσουν καθόλου καθόλου αυτά που θα διαβάσεις :mrgreen:
Πες ότι θες, μακάρι να μη μου αρέσουν. Μου αρέσει να ακούω καινούργια πράγματα ειδικά όταν δεν είναι του τομέα μου. Και μη ξεχάσεις και το άλλο που μου είπες για τις διαφορές Πολωνίας, Γερμανίας με Ελλάδα. Ελπίζω το ΠΑΟΚ Ατρόμητος να μας αφήσει χρόνο για τέτοιες κουβέντες.
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Να κόψεις τις κακές παρέες μαρσαντος :D
embuji

Δημοσίευση από embuji »

To A και το Ω στους αθλητες ειναι η σωστη εκγυμναση και νοοτροπια.

Την νοοτροπια με το σωστο σταφ μπορεις να την φτιαξεις σε εναν καλο βαθμο. Η ΣΩΣΤΗ εκγυμναση για να φτιαξεις ενα τοπ επιπεδου αθλητη σωματικα καθως την ποιοτητα εως εναν βαθμο πρεπει να την εχεις απλα.

Γιαυτο το υπερσυγχρονο προπονητικο κεντρο που θελουμε να φτιαξουμε ειναι ΠΟΛΥ σημαντικο. Θα παει οχι μονο την αθλητικοτητα των παικτων μας αλλα και την προπονηση και εκγυμναση των μικρων σε ενα διαφορετικο επιπεδο. Θα τα βοηθησει να φτασουν στο μαξιμουμ του ποτενσιαλ που μπορει να εχουν.

Εγω νομιζω πως σε αυτο αναφερεται ο Τζιμας. Την διαφορα ποιοτητας υποδομων και του ποσο αυτες σε βοηθανε να πιασεις το ταβανι σου.
marsantos

Patron έγραψε:Να κόψεις τις κακές παρέες μαρσαντος :D
Χαχαχαχα. :mrgreen: :D
Με τον Ρενέ είμαστε ιδεολογικοί αντίπαλοι στο τοπικ του προπονητή όμως υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός. Στα άλλα τοπικ συνήθως συμφωνουμε. Στου Καμαρά, ας πούμε, μαζί κρουαμε τον κώδωνα από το καλοκαίρι.
Patron

Δημοσίευση από Patron »

Για τους γαυροβαζελους προπονητές που συναναστρέφεσαι λέω :)
marsantos

Χαχαχαχα, έχεις δίκιο, τώρα το κατάλαβα.
Χαχαχαχα. :opaokara:
Προσέχω, αλλά οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου είναι πιο μετριοπαθείς από εμάς τα αρρωστακια. Ουγκανοι υπάρχουν παντού βέβαια . Όμως συνήθως είναι τόσο αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουν που συζητάς εποικοδομητικά μαζί τους χωρίς να βγάζουν κόμπλεξ. Θα ασχοληθούν καθαρά με τα του αθλήματος και όχι με τα γύρω γύρω. .
Πάντως, να σου πω και το καλύτερο για να γελάσεις. Αυτός που δουλεύει στο δίκτυο του οσφπ είναι βαζελος με διαρκειας. :mrgreen: :mrgreen:
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”