Pc support

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
Άβαταρ μέλους
opaloka

Re: Pc support

Δημοσίευση από opaloka »

Gika, θα γινω αρειανό αν τον ανοιξεις και δεν ισχυει αυτο που εγραψα. Εχει βγει απο τη θεση του.
Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Όχι φίλε αρειανός μη γίνεις, προς θεου. :D
Άβαταρ μέλους
V-olakiotis

Δημοσίευση από V-olakiotis »

Έχω κ εγώ έναν τέτοιο από εκείνη την περίοδο και τελευταία φορά που τον ανοιξα, δούλευε κανονικά..

ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!!!
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Έχω δύο λαπ-τοπ στο σπίτι. Το ένα έχει είσοδο ethernet, ενώ το άλλο δεν έχει και το χρησιμοποιώ μόνο ως wifi.
Τελικά αγόρασα έναν αντάπτορα ethernet - usb 3.0 της tp-link που θεωρείται αρκετά αξιόπιστη σαν εταιρεία, για το δεύτερο λαπ-τοπ.
Κάνω speedtest (Ookla) στο πρώτο λαπ-τοπ και μου δίνει:

Google Chrome: ταχύτητα (download) 72,23 Mbps - 10,01 (upload)
Mozila firefox: 71,88 - 10,29

Συνδέω το καλώδιο του ethernet στον αντάπτορα του δεύτερου λαπ-τοπ και οι ταχύτητες γίνονται

Google Chrome: 58,69 - 9,70
Mozila firefox: 57,91 - 9,92

Το δεύτερο λαπ-τοπ, με wifi, έδωσε αργότερα:

Google Chrome: 37,27 - 10,11
Mozila firefox: 36,60 - 9,73

Η γραμμή είναι 100άρα, από την wind. Κάποιος εδώ στο φόρουμ έγραψε ότι έχω πρόβλημα (μήπως φταίει το ρούτερ?) γιατί η 100άρα γραμμή θα έπρεπε να δίνει μεγαλύτερες ταχύτητες.
Άβαταρ μέλους
bersekeros

Δημοσίευση από bersekeros »

Αν και υπάρχουν παιδιά με περισσότερες γνώσεις σίγουρα εδώ μέσα, πάνω στο αντικείμενο, στο βαθμό που γνωρίζω θα σου πω τι κάνω εγώ.

Καταρχάς μην κοιτάς τα speedtest wifi κλπ.
Να δεις σε τι ταχύτητα συντονίζει πραγματικά το router.

Στην cosmote πχ που έχω εγώ , αυτό γίνεται πληκτρολογώντας στην address bar του browser το
192 168.1.1

Εκεί θα δεις στο status την πραγματικη ταχύτητα συντονισμού.

Οποτεδήποτε αυτή η ταχύτητα στην κατοστάρα μου είναι κάτω από πχ 87, τους παίρνω και το δίνω βλάβη , γιατί η ταχύτητα ήταν εγγυημένη όταν έκανα την σύνδεση , για πάνω από 90.

Η ταχύτητα μέσω ethernet πρέπει να είναι καθαρή όπως στο router, εκτός εάν υπάρχει διαμοιρασμός μέσω splitter οπότε μοιράζεται το bandwidth.

Στο δε wifi , ακόμα και αν έχεις μεγάλη πραγματική ταχύτητα συντονισμού, εξαρτάται η ταχύτητα , από τις αποστάσεις από το router, το κανάλι και τη μπάντα που παίζεις στο wifi.
Διότι σε πολυσύχναστες περιοχές δημιουργείται το πρόβλημα των αμοιβαίων παρεμβολών.

Οπότε αν υπάρχει δυνατότητα εκπομπής wifi στην μπαντα 5ghz είναι προτιμότερο από τα 2,4ghz που είναι όλος ο ντουνιάς γύρω γύρω. Υπάρχουν android apps που αναλύουν τα κανάλια wifi των γειτόνων σε κάθε μία από τις δύο μπάντες. Ώστε να διαλέγουμε διαφορετικά κανάλια από τους γείτονες , και έτσι να μην παρεμβάλλεται το δικό μας wifi.

Σε πρώτη φάση όμως ΠΡΕΠΕΙ να δεις την πραγματική ταχύτητα συντονισμού του router, μέσω 192.168.1.X οπου x οτιδήποτε χρησιμοποιεί η κάθε εταιρεία για να μπεις στις παραμέτρους του δικού σου router.

Αυτά προς το παρόν. ;)
icue

Δημοσίευση από icue »

Αν εχεις 100αρα γραμμη και συνδεσες απευθειας ρουτερ με λαπτοπ τα νουμερα που θα επρεπε να δεις θα ηταν 95+ Mbps. Αυτο παντα με την προϋπόθεση οτι δεν δουλευει καποιος αλλος/καποια συσκευη το ιντερνετ εκεινη τη στιγμη. Ο πιο σιγουρος τροπος ειναι να κλεισεις το wifi του router πριν κανεις speedtest. Επισης να κοιτας ο server στο speedtest να μην ειναι σε καμια Βουλγαρια :mrgreen: Μεσω wifi μην δινεις καμια σημασια για το τι νουμερα βγαζει.

Απο εκει και περα αν εχεις οπτικη (που για να εχεις 100αρα λογικα θα εχεις) ειναι πιθανο να μην υπαρχει στο ρουτερ καποια ενδειξη, γιατι με την οπτικη δεν συγχρονίζει το ρουτερ σε καποια ταχυτητα, αλλα κλειδωνει στην ονομαστικη ταχυτητα. Δηλαδη πιθανόν στο ρουτερ να σου λεει οτι εισαι απλα connected.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Στον χώρο εργασίας μου πάντως η ταχύτητα, μέσω fast.com, είναι μονίμως μεταξύ 94 και 95 Mbps.
apple64

Δημοσίευση από apple64 »

Στην Ελλάδα οπτική στο σπίτι μπορούν να έχουν μόνο συγκεκριμένες περιοχές.

Για όλους τους υπόλοιπους συνεχίζει να αξιοποιείται ο χαλκός για την τελική σύνδεση.
Άβαταρ μέλους
beyes4

Δημοσίευση από beyes4 »

Έχω εναν υπολογιστή από το 2011 και χρειάζομαι αλλαγή σκληρού δίσκου,γιατί εδω και 2 μέρες φαίνεται ότι ειναι στα τελευταία του.Κατάσταση υγείας 'Προσοχή'.

Εχω τους παρακάτω HDD(3,5 ιντσων):
Ο κύριος δίσκος που χρειάζεται αλλαγή είναι Hitachi HDS721050CLA662 : 500 GB
Και ο 2ος ο WDC WD10EZEX-08WN4A0 : 1000 GB

Το ερώτημα είναι αν μπορώ να βάλω έναν SSD SAMSUNG MZ-77E500B/EU 870 EVO SERIES 500GB 2.5'' SATA3.
Θα είναι συμβατός με το καλωδιο ρευματος και γενικα με τα καλωδια συνδεσης ή πρεπει να παρω 'υποχρεωτικα' HDD;

Εχω μεινει λιγο πισω τεχνολογικα... :mrgreen: :lol:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος beyes4 την Τετ 12 Ιουν 2024, 14:58, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
lostre

Δημοσίευση από lostre »

Ναι μια χαρά είναι δεν έχεις θέμα απλώς κάλο είναι να πάρεις ένα frame απο 2,5" σε 3,5" και να κουμπώσει στο pc σου ο ssd δίσκος .https://www.skroutz.gr/s/20058755/Orico ... 94L3NrdSJ9
Άβαταρ μέλους
beyes4

Δημοσίευση από beyes4 »

Παιδιά έχω πάθει μεγάλη ζημιά,δεν μπορώ να μπω στo E-mail,ενώ βάζω σωστά username και password.Μου ζητάει να γράψω τον κωδικό που στέλνει στο recovery E-mail address.Ομως αυτό το recovery mail δεν το θυμάμαι καν...

Πρόσφατα άλλαξα σκληρό δίσκο που τον είχα από το 2011 και παροχο ίντερνετ.Και τώρα η Yahoo μάλλον δεν αναγνωρίζει τις νέες συσκευές γιατί είναι η πρώτη φορά που συνδέομαι μέσω αυτών.

Υπαρχει κάποιος τρόπος να παρακαμψω αυτό το βήμα;Έλεος γ@μω τη Yahoo...

Αν δεν μπω στο E-mail καταστρεφομαι....Βοήθεια
Άβαταρ μέλους
scarsick

Δημοσίευση από scarsick »

beyes4 έγραψε: Πρόσφατα άλλαξα σκληρό δίσκο που τον είχα από το 2011 και παροχο ίντερνετ.Και τώρα η Yahoo μάλλον δεν αναγνωρίζει τις νέες συσκευές γιατί είναι η πρώτη φορά που συνδέομαι μέσω αυτών.
Δεν νομίζω να υπάρχει τέτοια περίπτωση, αλλά όπως και να'χει δοκίμασε να μπεις από κινητό ή άλλη συσκευή. Αν έχεις δηλώσει το κινητό σου (για yahoo μιλαμε, ναι; ) μπορείς να κάνεις επαναφορά κωδικού και από εκεί.

Επίσης επιβεβαίωσε ξανά ότι βάζεις σωστά τον κωδικό και δεν έχεις το πληκτρολόγιο στα ελληνικά, ή ξεχασμένο το καπς λοκ κλπ (ηλίθιο ναι αλλά τέτοιες ώρες δοκιμάζουμε τα πάντα)
Άβαταρ μέλους
Special 4

Δημοσίευση από Special 4 »

Δεν σε βοηθαει αυτο π λεει εδώ?
https://www.linkedin.com/pulse/how-reco ... mber-dwoyc

Βαζε νουμερο τηλεφωνου για recovery, να εισαι σιγουρος
kayde

Δημοσίευση από kayde »

beyes4 έγραψε:Παιδιά έχω πάθει μεγάλη ζημιά,δεν μπορώ να μπω στo E-mail,ενώ βάζω σωστά username και password.Μου ζητάει να γράψω τον κωδικό που στέλνει στο recovery E-mail address.Ομως αυτό το recovery mail δεν το θυμάμαι καν...

Πρόσφατα άλλαξα σκληρό δίσκο που τον είχα από το 2011 και παροχο ίντερνετ.Και τώρα η Yahoo μάλλον δεν αναγνωρίζει τις νέες συσκευές γιατί είναι η πρώτη φορά που συνδέομαι μέσω αυτών.

Υπαρχει κάποιος τρόπος να παρακαμψω αυτό το βήμα;Έλεος γ@μω τη Yahoo...

Αν δεν μπω στο E-mail καταστρεφομαι....Βοήθεια
Εβγαλες ακρη? Νομιζω για recovery μπορεις να δηλωσεις τηλ. αν επιθυμεις εκεινη την ωρα.Αλλιως επικοινωνια με yahoo.
Μην αγχωνεσαι,υπομονη,θα βγαλεις ακρη.
Άβαταρ μέλους
beyes4

Δημοσίευση από beyes4 »

Πραγματικά, είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει!Και τόσο κουφό που έχω χάσει τη μπάλα.

Έχω 2 σταθερούς υπολογιστές συνδεδεμένους στο ρούτερ με ethernet και ενώ μέχρι χθές όλα καλά,από σήμερα το πρωί δεν μπαίνουν στις συγκεκριμένες 3 σελίδες:
Facebook,Youtube,Google
Εν τω μεταξύ, ανοίγω το tor(vpn είναι αυτό;)του brave browser και μπαίνουν κανονικά!
(Και από το κινητό με WiFi μπαίνει κανονικά!)

Δεν μπαίνουν ούτε με Firefox και chrome.Εσβησα κούκιζ/ιστορικό.Τα ίδια.

Κατέβασα καθαρό browser Vivaldi,δεν μπαίνει.

Έβγαλα το ρούτερ από την πρίζα για 5 λεπτά.Τιποτα
Το έκανα reset .Τίποτα.

Έκανα επαναφορά τον υπολογιστή σε προηγούμενο σημείο (19/3).Τίποτα.

Η μόνη λογική εξήγηση είναι το ρούτερ.Αλλα από τη στιγμή που μπαίνει σε όλες τις σελίδες εκτός από αυτές τις 3,δεν μου βγάζει κανένα νόημα τι μπορεί να φταίει.

Έχει κανείς καμιά ιδέα;

Μήπως έχω φάει κανένα μπλόκ από τον πάροχο; Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό; :shock: :shock: Αλλά αυτό δεν είναι λογικό από τη στιγμή που από το κινητό μπαίνει κανονικά.ΤΡΕΛΑ...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”