Maezono Masakiyo έγραψε:Δύο πράγματα μου προξενούν θλίψη και απογοήτευση. Το ένα οτι απο τότε δεν υπάρχει πλούσιο οπτικό και φωτογραφικό υλικό απο εκείν την εποχή. Απο δυο χρόνια πριν η δυο χρόνια μετά και για άλλες ομάδες βρίσκεις ολόκληρους αγώνες. Το άλλο είναι οτι απο την ομάδα πέρασαν μέγιστοι παίκτες και πριν απο το 2015. Για κάποιο λόγο όμως η ομάδα ποτέ δεν πήρε η δεν διεκδίκησε καν αν θέλεις τίτλο.Ασε που πολύ απο αυτούς το τρομερό ξεπέταγμα το κάναν αμέσως μετά τον ΠΑΟΚ. Φαντάσου να σαι βολεϊκός ΠΑΟΚΤΣΗΣ εν έτει 2013 για παράδειγμα και να ξέρεις οτι απο την ομάδα σου έχουν περάσει Χάνσεν, Σάλμον,Γκριμπιτς,Γκαβριλοφ,Κονσταντινοφ, Στανλεϋ,Μπέργκμαν, Mπρούνερ,Μπόγιτς,Μέζαρος και να είσαι άτιτλος ενώ έχει πάρει κύπελλο η Νίκαια. 10 συνεχόμενα πρωταθλήματα να πάρουμε αυτο θα με τρώει.
Η έλλειψη οπτικού και φωτογραφικού υλικού είναι πραγματικά απαράδεκτη και θα έπρεπε το τμήμα να κρατά ένα αρχείο γιατί είναι και η παρακαταθήκη του συλλόγου. Το να βρίσκω άρθρα από τα Νέα για να βάλω στις αναλύσεις ή στο να μάθω παίκτες ή για να βρω εικόνες δε μας τιμά. Εγώ χαίρομαι που βλέπω το "Ηρακλής και Σινεμά" και έχουν τους παλιούς αγώνες της ομάδας τους. Διατηρούν την παρακαταθήκη τους.
Και για μένα το χειρότερο δεν είναι ότι πέρασαν παιχταράδες και δεν πήραμε τίτλους. Σε πονάει, γιατί σε κάποιες χρονιές όντως είχαμε ομάδες που άξιζαν για κάτι. Έστω το Κύπελλο. Υπήρχαν όμως λόγοι και μάλιστα ήσουν και σε ένα επίπεδο που δεν μπορούσες να πιάσεις τέτοια μεγαθήρια ομάδες. Μη ξεχνάς ότι ήσουν και ένας σύλλογος με προέδρους που διέλυσαν τα πάντα και ένας Α.Σ. που δεν είχε πίσω κανέναν και χορηγούς με το στανιό.
Το χειρότερο είναι να μην ξέρει ο κόσμος του ΠΑΟΚ αυτούς τους παίκτες. Να μην ξέρει τι έγινε το 1998-1999, τι έγινε στα Βασιλικά με τον Ογιανσίβου, ποιος ήταν ο Μεζάρος ή ο Χάνσεν, το τι έγινε το 2005-2006 με την Πάντοβα. Και εδώ είναι που μέμφομαι τη διοίκηση κυρίως γιατί δεν μπήκε ποτέ στον κόπο να μαζέψει υλικό και αρχείο και να δώσει πρόσβαση σε όλους μας να μάθουμε την ιστορία της ομάδας, τους παίκτες που πέρασαν, τις πορείες που κάναμε στην Ευρώπη, τα ρεκόρ που έχουν παίκτες μας. Δεν μπορεί να έχω τα "80 χρόνια ΠΑΟΚ" του Κανώτα και να έχω 6 παραγράφους μόνο για το βόλεϊ. Και το χειρότερο είναι να βάζεις στη λήθη αυτούς τους παίκτες που άλλοι έκαναν καριέρα άλλοι όχι, αλλά χάρισαν σε εσένα και σε άλλους τόσους που έβλεπαν μαζί σου βόλεϊ μοναδικές στιγμές. Θα έπρεπε να ανοίξει το ΤΑΠ περισσότερο τα μάτια του κόσμου στο παρελθόν.
Ακόμα και όταν για πολλούς ξεκίνησε το βόλεϊ το 2015 ούτε τώρα γίνεται και θα φτάσουμε πάλι να είμαστε εγώ 40 και εσύ στα 50 και θα βλέπουμε κόσμο να μη ξέρει Χριστό τα πρόσωπα των παικτών που έπαιξαν τη δεκαετία του '20.