Aureliano Buendia έγραψε:Κρίνοντας με βάση τη συνολική εικόνα του αγώνα και τις φάσεις, δεν είμασταν για να χάσουμε. Παρόλα αυτά, δεν συνιστά τίποτα το εξωφρενικό ή αδιανόητο το ότι χάσαμε. Αν είχαμε κερδίσει εμείς με τον ίδιο τρόπο, θα μιλούσαμε για την αντίδραση που βγάλαμε και για το ότι εκμεταλλευτήκαμε κυνικά τα λάθη του αντιπάλου. Το ότι -προφανώς- θα γραφτούν άρθρα-παρωδίες που θα αποθεώνουν-λιβανίζουν τον βάζελο, ειλικρινά με ενδιαφέρει υπό το μηδέν. Δυστυχώς, με απασχολούν μονάχα τα δικά μας θέματα, που δεν τα λες και λίγα.
Ήταν μαθηματικώς βέβαιο ότι με το που ξεκίνησε η όλη κουβέντα για τη λειψανδρία στη θέση του σέντερ φορ, οι εξελίξεις θα μετέτρεπαν το θέμα από φιλολογικό σε επίκαιρο. Όταν έχεις ως βασικό έναν επιρρεπή στους τραυματισμούς, που έχει να παίξει τόσο καιρό, ως αναπληρωματικό έναν κάτι κοντινό σε σέντερ φορ, με σταθερά μικρά νούμερα σε γκολ, και ως τρίτο φορ έναν νεαρό που επιλέγεις να δώσεις δανεικό, κάπου ξέρεις ότι θα στραβώσει το πράγμα στην πορεία. Όσο για τα πλάγια μπακ, τα είπαμε, τα ξανάπαμε, κουράσαμε και κουραστήκαμε. Από τους τρεις που εναλλάσσονται, οι δύο είναι ανάλατοι για βασικοί και ο τρίτος είναι ένας υπερπαίκτης σε μεγάλη ηλικία και καταπονημένος, που θα εκτίθεται αμυντικά, ιδίως στο β' ημίχρονο (αν παίζει βασικός από την αρχή). Για το δεκάρι, επίσης, είναι όλα γνωστά, ενώ στην εξίσωση μπορούν να προστεθούν (από μένα) ότι ούτε τα αναπληρωματικά σέντερ μπακ με πείθουν (το κάθε άλλο) ούτε νιώθω πως έχουμε ιδιαίτερα πολλές λύσεις στα εξτρέμ (από τη στιγμή που Κωνσταντέλιας και Ρικάρντο δεν μπαίνουν στο rotation).
Το θέμα είναι ότι πολλοί, πολύ περισσότεροι από ότι θα ήταν φυσιολογικό, όχι μόνο έβλεπαν/βλέπουν ένα ΠΛΗΡΕΣ ρόστερ, αλλά μετρούσαν τα 10αρια μας (τυχαίο παράδειγμα) και τα έβρισκαν να περισσεύουν κιόλας!!
Προσωπικά, όταν είδα ξαφνικά να παίζουμε με τον Μπίσεσβαρ σέντερ φορ, ενώ ήμουν μέσα στην ένταση πιο πριν, κάπως ηρέμησα: σε φάση, ΟΚ, δεν έχει νόημα να χαλιέσαι. Από τη μια, έχεις τον Λουτσέσκου να βάζει τον Μπίσε σέντερ φορ και να λέει ότι το δούλεψε κι όλη την εβδομάδα (ήμαρτον). Από την άλλη (που εδώ είναι και το περισσότερο ζουμί), ο ΠΑΟΚ του Ιβάν Σαββίδη έχει ως επιλογές σε ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, στην τελική ευθεία του ματς, είτε τον Γκορτεζιάνι (που προβιβάστηκε τώρα και εσπευσμένα στην πρώτη ομάδα) είτε τον εξτρέμ Νάρεϊ, σε μια θέση όπου δεν έχει παίξει ποτέ στη ζωή του, παρά μόνο στο αποκαρδιωτικό ματς με τη Λέφσκι. Αναλογίζεσαι κι ότι Λύρατζης και Τσαούσης ειναι τα πλάγια μπακ σου και κάπου σκέφτεσαι μέσα σου, εντάξει, το πράγμα έχει ξεφύγει πλέον. Πολλά πρέπει να ειπωθούν για όλα αυτά, για αυτάρκειες, για ευεργεσίες, για δικαιολογίες, για τις αδιανόητες μπαρούφες που ακούμε και διαβάζουμε στα sites, αλλά και από επίσημους-ανεπίσημους εκπροσώπους της ομάδας, αλλά είναι μια ώρα δύσκολη και μάλλον δεν είναι και το κατάλληλο τόπικ.
Το πράγμα είχε ξεφύγει εδώ και καιρό, απλά τώρα τα σκατά βγήκαν από το χαλάκι. Να σε ρωτήσω κάτι. Είσαι ο Γκορτεζιάνι και προβιβάζεσαι στην 1η ομάδα με πιθανότητες να παίξεις. Πες μου πως θα μπεις στον αγώνα, όταν όλη τη βδομάδα ακούς/διαβάζεις πως η ομάδα θα πάει με τον Μπίσε στα φορ.
Όλα αυτά θα μπορούσαν να προσπεραστούν αν διαφαινόταν ένα συνολικό πλάνο που έχει πιθανότητες επιτυχίας. Μέχρι τώρα, το γεγονός είναι ότι Ράφα Σοάρες, Φελίπε Σοάρες, Κουαλιάτα, Σάστρε είναι στην ουσία εκτός ομάδος. (Στη δε περίπτωση του Ράφα, ειλικρινά αναρωτιέμαι πόσο καλύτερος μπορεί να είναι από αυτόν ο Τσαούσης, αλλά τέλος πάντων). Δεν ξέρω αν είναι κακοί παίκτες που μας φόρτωσε ο Μπότο, δεν ξέρω αν θέλουν χρόνο για να δείξουν κάτι καλό, δεν ξέρω αν είναι καλοί παίκτες και δεν τους αξιοποιεί ο Λουτσέσκου. Αυτό που ξέρω είναι πως αν η ανανέωση περιλαμβάνει μονάχα τους Νάρεϊ, Κοτάρσκι, Κουλιεράκη και τον δανεικό -άρα και αμφίβολο για παραμονή- Ντάντας, τότε το πρότζεκτ χωλαίνει, χωρίς να μπαίνω καν στη διαδικασία να σκεφτώ-αξιολογήσω αν και οι 4 που ανέφερα είναι παίκτες πρωταθλητισμού ή όχι (πιθανώς να είναι και οι 4, αλλά δεν παίρνω και όρκο). Όσο για τον Νάσμπεργκ, εγώ εικάζω πως μόλις επιστρέψει ο Μιχαηλίδης, δύσκολα θα τον ξαναδούμε. Γενικότερα, αδυνατώ να πιστέψω πως αυτός ο παίκτης ήταν το πλάνο μας για μία από τις δύο βασικές θέσεις των σέντερ μπακ.
Μάνι, μάνι χτες η ομάδα είχε 5 μύρια σε 2 παίχτες που ήταν στην εξέδρα, τι να λέμε.
Ανοργανωσιά στο μεγαλείο της.
Όσο για το πόσο και πώς θα στηρίξει ο καθένας, αυτό είναι αυστηρώς προσωπικό θέμα. Εγώ ξέρω ότι θα στραγγίξω και θα απολαύσω κάθε στιγμή της φετινής Τούμπας. Ούτως ή άλλως τα τελευταία 20 χρόνια δεν έχω λείψει από το γήπεδο, αλλά φέτος τρέμω στη σκέψη ότι με το που τελειώσει η χρόνια θα πρέπει να παραστήσω και τον χαρούμενο που το δεύτερο μου σπίτι θα γίνει γκρέμια. Οπότε τσίπουρα και γέλια με τους φίλους πριν το ματς, πιθανώς κατήφεια μετά, αλλά και τι να κάνεις. Να μη μας φλομώνει με χαζομάρες, κοινοτοπίες και απλοϊκότητες ο συρφετός γύρω από την ομάδα, αυτό μόνο ζητάω.