«Γλιτώσαμε από θάνατο»
Ο σύμβουλος του ΑΣ ΠΑΟΚ, Γιάννης Δημόπουλος, φιλοξενήθηκε στον «Libero 107,4» και στην εκπομπή «ΓΕΓΟΝΟΤΑ» και περιέγραψε συγκλονισμένος τα όσα συνέβησαν στις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης». «Οι στιγμές που ζήσαμε δεν περιγράφονται. Μας τοποθέτησαν σε μία κερκίδα ανάμεσα στους Ολυμπιακούς, μέσα στην καφρίλα. Μας επιτίθονταν συνεχώς. Ικετεύαμε να έρθουν να μας παραλάβουν, γιατί θα θρηνούσαμε θύματα. Ήταν παράνοια αυτό που έγινε».
Αρχικά, ο Γιάννης Δημόπουλος περιέγραψε συγκλονισμένος τα έκτροπα που έλαβαν χώρα στις κερκίδες του «Γ. Καραϊσκάκης»: «Δόξα τω Θεώ. Γλιτώσαμε από θάνατο. Αυτό ήταν το πρώτο πράγμα που είπα στην οικογένειά μου, όταν επέστρεψα σπίτι. Οι στιγμές που ζήσαμε δεν περιγράφονται. Πήγαμε με τα πούλμαν που συνόδευαν την αποστολή του ΠΑΟΚ. Όταν φτάσαμε στο γήπεδο, μας τοποθέτησαν σε μία κερκίδα ανάμεσα στους Ολυμπιακούς. Εκείνοι άρχισαν τα γνωστά «Βούλγαροι» και «δεν ξέρουμε αν μας δείξατε διαβατήρια». Σιγά-σιγά το παιχνίδι άρχισε να χοντραίνει. Ήταν εκεί ο Τσουκαλάς, ο οποίος έβριζε κι έριχνε ξύλο. Στα δύο μέτρα μπροστά μου ήταν. Παίρναμε τηλέφωνο τους υπεύθυνους της ΠΑΕ να μας παραλάβουν, γιατί θα θρηνούσαμε θύματα. Ήταν παράνοια αυτό που έγινε. Μας έβαλαν μέσα στην καφρίλα. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Μας επιτίθονταν συνεχώς. Αν δε μας έπαιρναν από εκεί, δεν γλιτώναμε. Κάποια άτομα μέσα στο χαμό, χάθηκαν. Ικετεύαμε να έρθουν να μας παραλάβουν. Κάποια στιγμή εμφανίστηκαν 30 άτομα με μπουφάν και σκούφους αποφασισμένοι για όλα. Τους σταμάτησαν ορισμένα άτομα του Ολυμπιακού. Κατέβηκε ο κύριος Μώραλης και τους σταμάτησε. Δεν υπήρχε ούτε ένας αστυνομικός. Δεν υπήρχε καμία περιφρούρηση. Έχω φάει με το τσουβάλι τα γήπεδα, αλλά τέτοιες στιγμές δεν περιγράφονται. Δεν έχω την ψυχραιμία να μιλήσω. Είμαι αγανακτισμένος».
Στη συνέχεια, ο σύμβουλος του ΑΣ ΠΑΟΚ προέτρεψε τους φιλάθλους της ομάδας να επικεντρώσουν την προσοχή τους αποκλειστικά στο αγωνιστικό κομμάτι του ντέρμπι της Κυριακής, ζητώντας από όλους να συμβάλλουν στην διατήρηση της ψυχραιμίας: «Ο κόσμος πρέπει να παραμείνει ψύχραιμος, ανεξάρτητα με αυτά που συνέβησαν. Έχω περάσει από τέτοια στάδια πάρα πολλές φορές. Εσείς οι δημοσιογράφοι και ο επίσημος ΠΑΟΚ πρέπει να βοηθήσετε σε αυτό. Πρέπει να πάρουμε το παιχνίδι».
Τέλος, όσον αφορά στο χτεσινό παιχνίδι και την απώλεια της πρόκρισης για τον «δικέφαλο του βορρά», ο Γιάννης Δημόπουλος σχολίασε: «Αν το παιχνίδι συνεχιζόταν 11 με 11, θα μπορούσαμε να το πάρουμε. Ο Κουκουλάκης μας θύμισε άλλες εποχές. Άφησε το σκληρό παιχνίδι του Ολυμπιακού. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα του Κοντρέρας ήταν πάρα πολύ αυστηρή».
http://www.libero.fm/details.asp?id=5456