MusicMania!!!
Re: MusicMania!!!
Και μονοι τους οι απολυτοι μουσικοι θεοι Metallica φτανουν και περισσευουν........Εχει δει ποτε κανεις τους Nirvana σε live?????????
teratios έγραψε:Top 5 Greek Progressive Rock Creations (λες και υπάρχουν κι άλλες)
Μια ιστορία σε 5 συνέχειες
Σημείωση: το παρακάτω δεν είχα που να το φιλοξενήσω, μπλογκ δεν έχω, σε εφημερίδα ή περιοδικό δεν γράφω, οπότε, το βάζω εδώ.
Συγχαρητήρια για τα κείμενα.
Γράφε συχνότερα εκτός και αν εξαντλήθηκες στο προγκρέσιβ.
Από τα 4 που έβαλες ήμουν γνώστης των Σόκρατες (edit: οκ, το Starvation υπάρχει σε όλες μου τις συλλογές από το '86 που το πρωτάκουσα). Ποτέ δεν με άρεσαν ιδιαίτερα. Υποψιάζομαι ότι το Νο1 σου θα έιναι Το παιδί της Αφροδίτης. Ούτε kai αυτοί με άρεσαν ποτέ ιδιαίτερα. Ίσως λίγο το 5 o'clock. Βέβαια, Βαγγέλης και Ρούσσος ήταν και έκαναν τεράστια καριέρα.
Με άρεσαν πάρα πολύ οι PLJ, που δεν τους ήξερα. Ειδικά το intro του Αρμαγεδδώνα ήταν εξαιρετικό.
Ούτε τους Ακρίτας ήξερα. Και αυτοί πολύ καλοί για τα αυτιά μου. Ειδικά το Πανηγύρι.
Τους Axis τους βρήκα μέτριους. Ίσως γιατί μετά το Έλα Έλα περίμενα να ακούσω το "Πουτάνα Μαρινέλα".
Να σε πω την αλήθεια, από προγρέσιβ δεν πολυσκαμπάζω. Ούτε και από πανκ σαν αυτά που έβαλαν λίγο παραπάνω. Ποτέ δεν γαργάλησαν τα αυτιά μου.
Όμως, επειδή γενικότερα έχω μια αδυναμία στα σόλα (ανεξάρτητα οργάνου, από Μάλμστιν μέχρι Πετρολούκα), στις συλλογές που έχω, βρίσκονται ήδη και το Maountains (αν υπήρχε κιθαριστικό Ηπειρώτικο μοιρολόι κάπως έτσι θα έμοιαζε) και αρκετά άλλα από Σόκρατες και του Παιδιού της Αφροδίτης. Από σήμερα θα ψάξω και mp3 με PLJ & Ακρίτας.
Ευχαριστώ μαν.
Κιπ γράφινγκ.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος DC την Σάβ 27 Φεβ 2010, 16:55, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
- paok kerkyra
Τις τελευταίες μέρες ψάχνοντας στο youtube διάφορα Ελληνικά ροκ συγκροτήματα και εντελώς τυχαία είδα κάποια τραγουδάκια των panx romana ξέρει κανείς που μπορώ να βρω περισότερα και γενικά απο Ελληνική πανκ?
gash04 έγραψε:Στο συγκεκριμένο τραγούδι δεν υπάρχει μουσική.
[youtube]8RZIJREaTtQ&feature=PlayList&p=07D1F06D2D7AF584&index=0[/youtube]
Δώσε "Πολυφωνικό" ή "Πολυφωνικά" στου Youtube και θα βρεις πολλά τέτοια. Μακεδονικά και Ηπειρώτικα.
Photis έγραψε:Εγώ από αυτούς όλους μόνο τους Μετάλλικα γουστάρω.Εγώ για ιδανική συναυλία θέλω:
Dream theater
Tool
System of A Down
![]()
![]()
![]()
Άσε αν παίζανε και οι 3 μαζί θα χρειάζονταν 15 ώρες.
dream theater και μετά το χάος
ΔΙΑΣΗΜΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ «ΚΛΕΙΝΟΥΝ» ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΛΛΑΔΑ
Μία άκρως συναυλιακή χρονιά ετοιμάζεται να διανύσει η χώρα μας. Η συναυλία των U2 τον Σεπτέμβριο είναι δεδομένη, ενώ προς επιβεβαίωση είναι οι συναυλίες των Rihanna, Ρόμπι Γουίλιαμς, Βlack Εyed Ρeas, Εminem, Lady Gaga, Pearl Jam, Μarc Αlmond, Νorah Jones, Όζι Όζμπορν και Έλβις Κοστέλο! Μέχρι να επιβεβαιωθούν οι παραπάνω αφίξεις, έρχονται, η μπάντα του Ρόρι Γκάλαχερ (Rodeo, 26 και 27/2), ο Ιan Βrown (26/2 Βlock 33 και 27/2 Fuzz), οι Gathering (Gagarin, 28/2), η Έμα Σάπλιν (ΜΜΑ, 6 Μαρτίου), οι Αυστραλοί Triffids (23/4 στο Gagarin). Προβλέπεται, επίσης, ένα άκρως metal καλοκαίρι με τους Rammstein (Terra Vibe Park) στις 28/6 και τους Cranberries (Θέατρο Βράχων) στις 14/7. Επίσης στο Sonicsphere Festival τους Μetallica, Αnthrax, Slayer, Μegadeath, Stone Sour Mastodon, Bullet for my Valentine (Terra Vibe Park) στις 24/6, ενώ στις 9 ή 10 Ιουλίου ο Μανού Τσάο θα «κλείσει» το Rockwave Φεστιβάλ στη Μαλακάσα.
Οι χώροι: Αθήνα * «Gagarin», Λιοσίων 205, τηλ. 210-8547600-1 * «Fuzz», Πατριάρχου Ιωακείμ 1 (Πειραιώς και Χαμοστέρνας), Ταύρος, τηλ. 6985-555081 * «Rodeo», Χέυδεν 34, τηλ. 210-8814702 * «Gazarte», Βουτάδων 32, Γκάζι, τηλ. 210-3460347 * «Ηalf Νote Jazz Club», Tριβωνιανού 17, τηλ. 210-9213360 * «Βios», Πειραιώς 84, τηλ. 210-3425335 * «Αn Club», Σολωμού 13, τηλ. 210-3305056
Θεσσαλονίκη * «Βlock 33», 26ης Οκτωβρίου, τηλ. 2310-533533 * «Ράδιο Σίτυ», Παρασκευοπούλου 9, τηλ. 2310-824.970.
Μία άκρως συναυλιακή χρονιά ετοιμάζεται να διανύσει η χώρα μας. Η συναυλία των U2 τον Σεπτέμβριο είναι δεδομένη, ενώ προς επιβεβαίωση είναι οι συναυλίες των Rihanna, Ρόμπι Γουίλιαμς, Βlack Εyed Ρeas, Εminem, Lady Gaga, Pearl Jam, Μarc Αlmond, Νorah Jones, Όζι Όζμπορν και Έλβις Κοστέλο! Μέχρι να επιβεβαιωθούν οι παραπάνω αφίξεις, έρχονται, η μπάντα του Ρόρι Γκάλαχερ (Rodeo, 26 και 27/2), ο Ιan Βrown (26/2 Βlock 33 και 27/2 Fuzz), οι Gathering (Gagarin, 28/2), η Έμα Σάπλιν (ΜΜΑ, 6 Μαρτίου), οι Αυστραλοί Triffids (23/4 στο Gagarin). Προβλέπεται, επίσης, ένα άκρως metal καλοκαίρι με τους Rammstein (Terra Vibe Park) στις 28/6 και τους Cranberries (Θέατρο Βράχων) στις 14/7. Επίσης στο Sonicsphere Festival τους Μetallica, Αnthrax, Slayer, Μegadeath, Stone Sour Mastodon, Bullet for my Valentine (Terra Vibe Park) στις 24/6, ενώ στις 9 ή 10 Ιουλίου ο Μανού Τσάο θα «κλείσει» το Rockwave Φεστιβάλ στη Μαλακάσα.
Οι χώροι: Αθήνα * «Gagarin», Λιοσίων 205, τηλ. 210-8547600-1 * «Fuzz», Πατριάρχου Ιωακείμ 1 (Πειραιώς και Χαμοστέρνας), Ταύρος, τηλ. 6985-555081 * «Rodeo», Χέυδεν 34, τηλ. 210-8814702 * «Gazarte», Βουτάδων 32, Γκάζι, τηλ. 210-3460347 * «Ηalf Νote Jazz Club», Tριβωνιανού 17, τηλ. 210-9213360 * «Βios», Πειραιώς 84, τηλ. 210-3425335 * «Αn Club», Σολωμού 13, τηλ. 210-3305056
Θεσσαλονίκη * «Βlock 33», 26ης Οκτωβρίου, τηλ. 2310-533533 * «Ράδιο Σίτυ», Παρασκευοπούλου 9, τηλ. 2310-824.970.
Χθες οι NEVERMORE σκίσανε πάλι στη Θεσσαλονίκη έστω και με τον Warrel Dane καστανό 

Υπερμπάντα οι ΤΕΡΑΣΤΙΟΙ Nevermore αν και το νεο cd κάπου δε μας τα λέει καλά.Εμείς τους αγαπάμε όμως...ΠΑΟΚ ΕΙΣΑΙ!!!

2-3 κομμάτια που άκουσα καλά είναι,όταν ακούσω και το υπόλοιπο...συνήθως όταν βγαίνει ένας δίσκος μας φαίνεται μέτριος μετά τον εκτιμάμε.
- Kolokotronis_4
- Επικοινωνία:
Η επιστολή αυτή στάλθηκε με αφορμή την Δήλωση του Μιχάλη Χατζηγιάννη, πως, με τα λεγόμενά του, η έντεχνη αντιπροσωπεία , εκλεισε. Με άλλα λόγια ,ήθελε να πει πως δεν υπάρχει πια έντεχνο σήμερα.
Ο Πάνος Κατσιμίχας, ενας τραγουδιστής ο οποίος έβαλε το στίγμα του εδώ και 20 και πλέον χρόνια στο έντεχνο τραγούδι, απάντησε στον Μιχάλη Χατζηγιάννη, στέλνοντας μια επιστολή, έτσι όπως τη δημοσίευσε το 7 της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.
"Αγαπητό Επτά,
Διάβασα τις προάλλες τη συνέντευξη του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη
και ανατρίχιασα. Ξαφνικά ένα νεαρό παιδί, εκφράζοντας τη φθήνια, την
αγραμματοσύνη και το θράσος της εποχής, βγαίνει ύστερα από δύο - τρεις
επιτυχημένες σεζόν σαν φουσκωμένο κοκοράκι και επαίρεται ασύστολα. Θύμα
των μέσων που τον ανέδειξαν και τον παρέσυραν και επικίνδυνο παράδειγμα
για όλα τα νέα παιδιά που τον θαυμάζουν και τον παρακολουθούν.
Και τι δεν είπε το παιδί: "Δεν έχω ανάγκη κανέναν", δεν με βοήθησε
κανείς, "τα κάνω όλα μόνος μου", "δε με ενδιαφέρει τίποτα" κ.λ.π. Και σαν
να μην έφταναν αυτά, πατάει και την πεπονόφλουδα του έμπειρου
δημοσιογράφου περί "ανυπόταχτων οπαδών του εντέχνου" που απέρριψαν το
Μιχάλη και τρελαίνεται ο Μιχάλης και υπογράφει με τη βαριά θανατική του καταδίκη του μίζερου και δυσνόητου "έντεχνου τραγουδιού" και συνεχίζει
την ξέφρενη πορεία του προς τη δόξα της "σκεπτόμενης ποπ" Καινούργιο
είδος αυτό. Δική του ανακάλυψη.
Επειδή όλο αυτό το "κόλπο" είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό και εντελώς
επικίνδυνο, μπαίνω στον κόπο να τον ρωτήσω:
Ξέρεις που βρίσκεσαι Μιχάλη; Ξέρεις για τι πράγματα μιλάς ακριβώς;
Ξέρεις ποιοι χύσανε ιδρώτα και αίμα 20 χρόνια τώρα, για να
δημιουργήσουν από το τίποτα αυτό το τεράστιο συναυλιακό κοινό που γεμίζει
τα καλοκαιρινά γήπεδα και θέατρα;
Ξέρεις πάνω στις πλάτες ποιων πας τα καλοκαίρια και παριστάνεις
τον κούκλο και θησαυρίζεις;
Θα σου το πω εγώ, για να το μάθουν και οι υπόλοιποι του στιλ σου, αλλά κι
αυτοί που εκτρέφονται μαζικά στα ορνιθοτροφεία των reality shows και είναι
έτοιμοι να βγουν και να διαστρέψουν τα μυαλά των πιτσιρικάδων:
Οι "έντεχνοι" και το "έντεχνο" που με τέτοιο θράσος βγαίνεις και φτύνεις,
αυτοί οι ίδιοι είναι που άνοιξαν το δρόμο της συναυλίας και των μεγάλων
ακροατηρίων. Αυτοί υπερασπίζονται εδώ και είκοσι τόσα χρόνια το ελληνικό
τραγούδι και την αξιοπρέπεια του δημιουργού, αν αυτά σου λένε κάτι.
Σε τι σε πείραξε εσένα άραγε το "έντεχνο" (όπως το ονομάζουν οι διάφοροι
αγράμματοι); Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα να το αποκαλείς μαγαζί" και
"αντιπροσωπεία"; Μήπως το μπέρδεψες με τα μαγαζιά που δουλεύεις;
Δεν έχω τίποτα μαζί σου προσωπικά, όμως, κάποιος πρέπει να σου πει, ότι,
θέλεις δε θέλεις, είσαι παράδειγμα για πολλούς πιτσιρικάδες, οπότε πρέπει
να σκέφτεσαι πριν να μιλήσεις.
Παρεπιπτόντως, μήπως θυμάσαι μια συναυλία που δώσαμε με τον Χάρη στη Λευκωσία το 1996; Τη διοργάνωσε ο Προσφυγικός σύλλογος ΠΑΕΚ Κερύνεια και μάζεψε γύρω στις 10.000 άτομα. Πριν από μας τραγούδησες εσύ. Ένα παιδάκι
17 ετών, σεμνό και μαζεμένο, με υπέροχη φωνή, ντυμένο και κουρεμένο κατ' εικόνα και ομοίωση του Γ. Νταλάρα. Κάποιος ήρθε μ' ένα δίσκο demo και
παρακάλεσε να τον ακούσουμε και να βοηθήσουμε αν μπορούμε το
Μιχάλη. Είσαι σίγουρος ότι δεν είχες, ούτε έχεις ανάγκη από κανέναν και ότι τα ξέρεις
όλα; Και τότε, το βραβείο για την κατηγορία "έντεχνο τραγούδι" γιατί το
παρέλαβες στα Αρίων, αφού η "αντιπροσωπεία έκλεισε"; Επειδή σου άρεσε το νάιλον αγαλματάκι;
Aκουσε λοιπόν φιλαράκο δυο πράγματα και τελειώνω:
Πρώτον, μη μιλάς πολύ και απλώς τραγούδα με την όμορφη φωνή σου
τα παιδικά σου τραγουδάκια. Είναι αναμφισβήτητα γλυκύτατα και χρήσιμα.
Αλλιώς τι θα χόρευε η επτάχρονη κόρη μου στα πάρτι με τις φίλες της;
Δεύτερο και σπουδαιότερο: Ξεκαβάλησε το καλάμι, γιατί αν φυσήξει
κανένας αέρας και το γυρίσει από οριζοντίως, κάθετα, θα έχεις σοβαρό
πρόβλημα. Έχεις πολύ δρόμο και πολλή δουλειά ακόμα μπροστά σου. "Ήσουνα μικρός για τέτοια ανοίγατα". Μάθε να σέβεσαι την πνευματική ζωή του τόπου που σε φιλοξενεί και σου δίνει ψωμί να φας. Τώρα μίσησε με ελεύθερα ή
κάτσε και σκέψου."
Πάνος Κατσιμίχας
+1926 και απόλυτο respect!!
Ο Πάνος Κατσιμίχας, ενας τραγουδιστής ο οποίος έβαλε το στίγμα του εδώ και 20 και πλέον χρόνια στο έντεχνο τραγούδι, απάντησε στον Μιχάλη Χατζηγιάννη, στέλνοντας μια επιστολή, έτσι όπως τη δημοσίευσε το 7 της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας.
"Αγαπητό Επτά,
Διάβασα τις προάλλες τη συνέντευξη του τραγουδιστή Μιχάλη Χατζηγιάννη
και ανατρίχιασα. Ξαφνικά ένα νεαρό παιδί, εκφράζοντας τη φθήνια, την
αγραμματοσύνη και το θράσος της εποχής, βγαίνει ύστερα από δύο - τρεις
επιτυχημένες σεζόν σαν φουσκωμένο κοκοράκι και επαίρεται ασύστολα. Θύμα
των μέσων που τον ανέδειξαν και τον παρέσυραν και επικίνδυνο παράδειγμα
για όλα τα νέα παιδιά που τον θαυμάζουν και τον παρακολουθούν.
Και τι δεν είπε το παιδί: "Δεν έχω ανάγκη κανέναν", δεν με βοήθησε
κανείς, "τα κάνω όλα μόνος μου", "δε με ενδιαφέρει τίποτα" κ.λ.π. Και σαν
να μην έφταναν αυτά, πατάει και την πεπονόφλουδα του έμπειρου
δημοσιογράφου περί "ανυπόταχτων οπαδών του εντέχνου" που απέρριψαν το
Μιχάλη και τρελαίνεται ο Μιχάλης και υπογράφει με τη βαριά θανατική του καταδίκη του μίζερου και δυσνόητου "έντεχνου τραγουδιού" και συνεχίζει
την ξέφρενη πορεία του προς τη δόξα της "σκεπτόμενης ποπ" Καινούργιο
είδος αυτό. Δική του ανακάλυψη.
Επειδή όλο αυτό το "κόλπο" είναι τουλάχιστον αντιαισθητικό και εντελώς
επικίνδυνο, μπαίνω στον κόπο να τον ρωτήσω:
Ξέρεις που βρίσκεσαι Μιχάλη; Ξέρεις για τι πράγματα μιλάς ακριβώς;
Ξέρεις ποιοι χύσανε ιδρώτα και αίμα 20 χρόνια τώρα, για να
δημιουργήσουν από το τίποτα αυτό το τεράστιο συναυλιακό κοινό που γεμίζει
τα καλοκαιρινά γήπεδα και θέατρα;
Ξέρεις πάνω στις πλάτες ποιων πας τα καλοκαίρια και παριστάνεις
τον κούκλο και θησαυρίζεις;
Θα σου το πω εγώ, για να το μάθουν και οι υπόλοιποι του στιλ σου, αλλά κι
αυτοί που εκτρέφονται μαζικά στα ορνιθοτροφεία των reality shows και είναι
έτοιμοι να βγουν και να διαστρέψουν τα μυαλά των πιτσιρικάδων:
Παρεπιπτόντως, μήπως θυμάσαι μια συναυλία που δώσαμε με τον Χάρη στη Λευκωσία το 1996; Τη διοργάνωσε ο Προσφυγικός σύλλογος ΠΑΕΚ Κερύνεια και μάζεψε γύρω στις 10.000 άτομα. Πριν από μας τραγούδησες εσύ. Ένα παιδάκι
17 ετών, σεμνό και μαζεμένο, με υπέροχη φωνή, ντυμένο και κουρεμένο κατ' εικόνα και ομοίωση του Γ. Νταλάρα. Κάποιος ήρθε μ' ένα δίσκο demo και
Μιχάλη. Είσαι σίγουρος ότι δεν είχες, ούτε έχεις ανάγκη από κανέναν και ότι τα ξέρεις
παρέλαβες στα Αρίων, αφού η "αντιπροσωπεία έκλεισε"; Επειδή σου άρεσε το νάιλον αγαλματάκι;
πρόβλημα. Έχεις πολύ δρόμο και πολλή δουλειά ακόμα μπροστά σου. "Ήσουνα μικρός για τέτοια ανοίγατα". Μάθε να σέβεσαι την πνευματική ζωή του τόπου που σε φιλοξενεί και σου δίνει ψωμί να φας. Τώρα μίσησε με ελεύθερα ή
κάτσε και σκέψου."
Πάνος Κατσιμίχας
+1926 και απόλυτο respect!!
Σωστότατος ο Κατσιμίχας..
Βγαίνει το κάθε ζώο από τα τηλεπαιχνίδια και μου το παίζει και καλλιτέχνης..

- Paokintepo
novito έγραψε:
κάτσε και σκέψου."
Πάνος Κατσιμίχας
ΤΟΝ ΠΑΤΗΣΕ ΤΟΝ ΕΛΙΩΣΕ ΤΟΥ ΤΑ ΕΙΠΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΛΑΙΜΑΙ!!ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΡΕ ΠΑΝΟ ΜΕΓΑΛΕ!!!

- Kolokotronis_4
- Επικοινωνία:
Lord_GayrosSlayer έγραψε:Σωστότατος ο Κατσιμίχας..
+4444
Στις 9-10-1940,δηλαδη πριν απο 70 χρονια,γεννηθηκε ο Τζον Λεννον......
[youtube]okd3hLlvvLw[/youtube]
[youtube]okd3hLlvvLw[/youtube]
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Makis4444 την Σάβ 09 Οκτ 2010, 10:24, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.