Jean Valjean έγραψε: Τρί 11 Νοέμ 2025, 16:10 Τους γνωρίζω σαν καλπικη δεκάρα, τους ποκιτες και τους αθηνεζους. Η βρωμιά κι η απατεωνιά είναι η ειδικότητά τους. Αν αυτοί ήταν λιγάκι, όχι πολύ αλλά λίγο έντιμοι και μπεσαληδες, τότε δεν θα υπηρχε το χάλι αυτής της χώρας που όλοι μας βλέπουμε σήμερα.
Είμαι κάπως γέννημα αυτής αλλά είμαι και θρέμμα του ΠΑΟΚ και της Σαλονίκης (Β. Ελλάδας γενικότερα) κι αυτό είναι που με σώζει.
Το να μιλάς για δυνάστευση του ποδοσφαίρου από το ΠΟΚ το καταλαβαίνω και συμφωνώ. Αλλά το να γενικεύεις και να λες όλους τους Αθηναίους βρωμιάρηδες, απατεώνες και ότι αυτοί φταίνε για το χάλι της χώρας εκτός από ρατσιστικό είναι και παράλογο. Καλοί και κακοί άνθρωποι υπάρχουν παντού. Έχοντας ζήσει πολλά χρόνια και στις 2 πόλεις έχω εντοπίσει διαφορές στη νοοτροπία οι οποίες πηγάζουν ως επί το πλείστον από ιστορικούς παράγοντες αλλά δεν είναι της παρούσης να επεκταθώ. Η πιο σημαντική διαφορά που μπορώ να επισημάνω είναι ότι οι βορειοελλαδίτες είναι πιο ανοιχτοί ως άνθρωποι, πιο ''έξω καρδιά'' που λέμε ενώ οι Αθηναίοι πιο πονηροί με την έννοια του επιφυλακτικού. Αυτό δεν έχει καμία σχέση όμως με απατεωνιά ή παλιανθρωπιά. Έχω εξαιρετικούς φίλους και στις 2 αυτές πόλεις όπως και στις 2 ξέρω άτομα που είναι για φτύσιμο.