Διάφορα άρθρα για τον Π.Α.Ο.Κ.

Θέματα που αφορούν την επικαιρότητα και τα Μ.Μ.Ε.
Άβαταρ μέλους
logios

Re: Διάφορα άρθρα για τον Π.Α.Ο.Κ.

Δημοσίευση από logios »

http://blog.paok24.com/?p=1337 Δ.Τσορμπατζογλου

Το κακό έρχεται.

Για να έχω απόλυτα ήσυχη την συνείδησή μου, γράφω αυτό το κείμενο έστω και αν θεωρώ ότι ΔΕΝ θα το λάβουν υπόψιν τους οι ΠΑΟΚτσήδες. Πρόεδροι, παράγοντες, οπαδοί, φίλαθλοι, υποψήφιοι επενδυτές, δημοσιογράφοι, παραγωγοί…

Το βλέπω. Είμαι σχεδόν βέβαιος… Το αισθάνομαι και το νιώθω κάθε ημέρα και περισσότερο. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, τον ΠΑΟΚ τον περιμένει μεγάλο κακό… Τι είδους κακό; Το μεγαλύτερο…

Φυσικά και δεν αναφέρομαι στο μέλλον προέδρων, παραγόντων και λοιπών. Δεν με ενδιαφέρουν οι λίγοι και επώνυμοι… Αυτοί δεν έχουν ανάγκη… Το θέμα και το κακό που έρχεται είναι ακόμη μεγαλύτερο και αφορά τους πολλούς, τους ανώνυμους…

Βλέπω ανθρώπους να κυνηγιούνται εντός ή εκτός γηπέδου. Ανθρώπους να χτυπιούνται στους δρόμους και όχι μόνο… ΠΑΟΚτσήδες να τα βάζουν με ΠΑΟΚτσήδες. Βλέπω τα χειρότερα που ήδη έχουν αρχίσει στα ραδιόφωνα, στο διαδίκτυο, αλλά και σε… πιο κλειστούς χώρους.

Ότι θα γίνει το κακό το έχω σίγουρο… Όπως και το ότι μετά από αυτό, το θέμα θα είναι για όλους εμάς… «ποιος είχε την μεγαλύτερη ευθύνη για ότι έγινε». Όπως πάντα, ο ένας θα κατηγορεί τον άλλο…

Και όλα αυτά γιατί; Γιατί κάθε μέρα όλοι (λίγο ή πολύ) οι προαναφερόμενοι, δεν βάζουν τον ΠΑΟΚ πάνω απ’ όλα. Γιατί όλοι κάνουν λάθη, συχνά δεν είναι ειλικρινείς, δεν σκέφτονται ψύχραιμα και τις πιο πολλές φορές κοιτάνε την πάρτη τους, προσπαθώντας να επιβάλουν την άποψή και τα θέλω τους, στην… γκόμενά τους. Στον ΠΑΟΚ δηλαδή… (Έτσι αντιμετωπίζεται ο σύλλογος).

Η ΠΑΕ κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο, όντας αδύναμη οικονομικά. Από εκεί ξεκινούν όλα. Δυστυχώς ο Ζαγοράκης για ένα πράγμα δεσμεύτηκε όταν πρωτοήρθε και δεν το κατάφερε: Ότι δεν θα χρεώσει τον ΠΑΟΚ.

Δεν τα κατάφερε γιατί… ήθελε και Σαλπιγγίδη και Κοντρέρας και Γκαρσία και πρωτάθλημα και κύπελλο και Ευρώπη. Γιατί έκανε και λάθος εκτιμήσεις – επιλογές. Φυσικά και να μην χρέωνε τον ΠΑΟΚ, έχοντας στην ομάδα τον… Λάμπρο Βαγγελή και τον Χουσεϊν Μουμίν, διεκδικώντας την πέμπτη θέση, πάλι θα τα άκουγε. Εξάλλου υπάρχει κανείς στο ποδόσφαιρο που ακούει μπράβο από τους δικούς του; (Νομίζω μόνο ο Κόκαλης, ο Πατέρας, ο Μαρινάκης και ο Μπέος…).

Η οικονομική αδυναμία απομακρύνει την καθαρή σκέψη και την ειλικρίνεια από τα γραφεία της Τούμπας. Η εσωστρέφεια γιγαντώνεται και το ένα λάθος φέρνει το άλλο. Η φθορά του Ζαγοράκη, αρχίζει και μετατρέπεται σε πόλεμο, με εκείνους που τον μισούν να αυξάνονται καθημερινά. (Όσοι το έβαλαν στόχο, το πετυχαίνουν κάθε μέρα και περισσότερο).

Μαζί του υπάρχει και ο Βρύζας… Ο… είμαι μέσα σε όλα, αλλά και πουθενά. Ο άνθρωπος που δεν ξέρει κανείς τι πιστεύει, ποιον στηρίζει, ποιον εκπροσωπεί, τι κάνει, τι θέση έχει, τι αρμοδιότητες, ποιους στόχους… Υπάρχει άραγε κανείς λόγος να δώσει εξηγήσεις για οτιδήποτε έκανε ή θα κάνει; Σιγά…

Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες…(;;;)

Ο ΑΣ προσπαθεί να κρατάει ισορροπίες, θέλοντας να τους έχει όλους ικανοποιημένους. (Ειδικά τους οργανωμένους…). (Αφήστε που θα έχουμε και εκλογές σε λίγους μήνες και οι δελφίνοι ετοιμάζονται…).

Οι οπαδοί έχουν ήδη διασπαστεί. Ο οριστικός διχασμός είναι προς των πυλών. Οι μεν είναι με την Α πλευρά, οι άλλοι… κόντρα στην Α. Ο ΠΑΟΚ δεν τους ενώνει πια… Το κύριο θέμα είναι ποιος θα επιβάλει την άποψή του περισσότερο… (Είπαμε ο ΠΑΟΚ δεν έχει επενδυτή… Κουμάντο κάνουμε εμείς. Ποιος όμως θα κάνει λίγο παραπάνω;)

Τα μέσα ενημέρωσης βρίσκονται στην μέση. Φυσικά και έχουμε ευθύνες, ειδικά όταν βάζουμε ως κύριο στόχο να ικανοποιήσουμε την μία ή την άλλη πλευρά. Βομβαρδίζουμε με δεκάδες ανούσιες πληροφορίες τον κόσμο… Όλοι πρέπει να δείξουν ότι κάτι ξέρουν…

Στην μέση είμαστε, γιατί και αλήθεια να πεις, κάποιοι από τους παραπάνω θα μείνουν δυσαρεστημένοι… Την μία φορά οι μεν, την άλλοι οι… απέναντι.

Οι απλοί φίλαθλοι ζουν ένα δράμα… Δεν ξέρουν τι να ακούσουν, τι να πιστέψουν, από πού να πάρουν κάτι ουσιαστικό…

Όλο το… δράμα βασίζεται συνήθως σε φήμες, υπόνοιες, λόγια του αέρα και κουτοπόνηρες ερωτήσεις του στυλ:

1) Πόσο είναι το άνοιγμα της ΠΑΕ; Αφού το ξέρετε γιατί δεν το λέτε; Εγώ άκουσα ότι είναι 12 εκατομμύρια…

2) Ποιος «κάρφωσε» τον Φλωρίδη; Εγώ άκουσα ότι είναι ένας ψηλός με πολλά μαλλιά…

3) Γιατί δεν λέτε τι δουλειές έχει ο Φλωρίδης; Εμένα μου είπε ένας στην Πόλη, ότι έχει ορυχεία…

4) Γιατί ΔΕΝ πήγε ο Ζαγοράκης στην συνάντηση; Αφού αυτός είναι ο πρόεδρος…

5) Γιατί πήγε ο Ζαγοράκης στην συνάντηση; Τι δουλειά έχει αυτός με τις μετοχές της ΠΑΕ;

Ξέρετε αν και εγώ δέκα φορές την ημέρα βάζω το ερώτημα: «Είναι ο Κόλκας αδελφή; Δεν ξέρω, ρωτάω… Έτσι ακούστηκε…». Κάποια στιγμή οι 30 χιλιάδες από όσους μας διαβάζουν θα το πιστέψουν…. Είναι και αυτή τακτική…

Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι δεν έχει γυρισμό αυτή η κατάσταση… Η οποία θα χειροτερεύει όσο η ομάδα δεν κερδίζει, όσο τα οικονομικά χειροτερεύουν, αλλά και όταν προκύπτουν τέτοιες ιστορίες με τρίτους, που ξαφνικά μπαίνουν στην καθημερινότητα…. Όπως αυτή η τελευταία ιστορία του Σαχπατζίδη, που είτε το θέλει είτε άθελά του, μεγαλώνει την διχόνοια στον ΠΑΟΚ…

ΛΥΣΗ: Δεν είναι δική μου ιδέα… Μου την είπε ένας άνθρωπος που συχνά – πυκνά έχει πολλές και καλές ιδέες:

Πιστεύω και εγώ λοιπόν ότι αυτοί που ηγούνται του ΠΑΟΚ, είναι υποχρεωμένοι να παρουσιαστούν μαζί στον κόσμο και να πουν όλη την αλήθεια.

Ζαγοράκης και Βρύζας (μαζί και ο Κατσαρής ίσως) με αφορμή και τα αποτελέσματα οικονομικών ελέγχων που αναμένονται, να βγουν και στα ίσια, να πουν ΑΚΡΙΒΩΣ σε ποια κατάσταση βρίσκεται η ΠΑΕ. Οικονομικά – διοικητικά και αγωνιστικά.

ΑΝ έχουν διάθεση και δύναμη να συνεχίσουν μαζί, να αναφέρουν συγκεκριμένο σχέδιο και προτάσεις που πιστεύουν ότι θα βγάλουν την ΠΑΕ από το αδιέξοδο.

Αν δεν είναι σίγουροι να δηλώσουν παραίτηση στον ΑΣ που μετά θα πρέπει να βρει τους επόμενους.

Κάντε κάτι επιτέλους… Λυπηθείτε τους απλούς φιλάθλους (που είναι και οι περισσότεροι) και βοηθήστε την σκέψη τους… Πείτε 4-5-6 αλήθειες χωρίς περιστροφές και… φιλοσοφίες. Πείτε τι έφταιξε κατά την γνώμη σας, ζητήστε βοήθεια ή παρατήστε τα. Δεν βλέπετε ότι θα χρεωθείτε το κακό που πάει να γίνει… Δεν το καταλαβαίνετε; Που ζείτε;

Η πόλη βράζει… ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

Ίσως αυτή η κίνηση κάτι να σώσει στο τέλος…

ΥΓ1. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να βγει σήμερα και επώνυμα να δηλώσει πόσο είναι το άνοιγμα της ΠΑΕ. Αν δεν βγει κανείς για να δεσμευτεί όσον αφορά αυτό, όποιος από εκεί και πέρα κατηγορεί τους δημοσιογράφους ότι… έτσι γενικά και αόριστα δεν λένε την αλήθεια επ’ αυτού, να βάλει φούστα και να βγει σε γνωστή οδό να κάνει πιάτσα…

ΥΓ2. Προκαλώ τον οποιονδήποτε να βγει δημόσια και επώνυμα για να καταγγείλει το… που πήγαν τα λεφτά που χρωστάει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εκτός από αυτά που αναφέρει η ΠΑΕ.

Αν δεν βγει κανείς με επιχειρήματα να αποδείξει που πήγαν τα λεφτά, να πάψει αυτή η βλακεία του ότι… εσείς οι δημοσιογράφοι ξέρετε και δεν λέτε.

ΥΓ3. Παρακαλώ και πάλι τον οποιονδήποτε (έναν ή ομάδα ανθρώπων) να βγει επιτέλους και ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ να ζητήσει την απομάκρυνση του Θόδωρου Ζαγοράκη. Στα ίσια. Όχι κρυμμένος πίσω από 50 που φωνάζουν συνθήματα…

ΥΓ4. Εσείς που είστε υπεύθυνοι αποφασίστε: Θα είστε μέσα σε αυτούς που αφού γίνει το κακό θα ψάχνετε τι έφταιξε και θα λέτε ότι κάποιος άλλος έφταιγε περισσότερο ή μήπως οφείλετε να είστε από εκείνους που πρέπει να ψάξουν τις λύσεις μήπως και αποφευχθεί το κακό;

Δυστυχως......................
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

και ο κολοσταθμος σου τζορ
πατζογλου πρωταγωνιστής στην παραπληροφόρηση και στην πουστια
Άβαταρ μέλους
elpaoki

Δημοσίευση από elpaoki »

fcpaok.gr
ΒΡΕΙΤΕ ΤΑ ΤΩΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ!
ΑΥΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ Π.Α.Ο.Κ. ΜΑΣ

Λαέ του ΠΑΟΚ και Συνδεσμίτες, Ζαγοράκη, Βρύζα, Κατσαρή,
και λοιποί παράγοντες του ΠΑΟΚ,

Σταματήστε τώρα. Σταματήστε ότι κάνετε έστω για ένα λεπτό. Πάρτε αναπνοές, καθαρίστε το μυαλό σας. Κάντε ένα βήμα πίσω και δείτε την συνολική εικόνα αυτού του Συλλόγου που λέγεται Π.Α.Ο.Κ. Σκευτείτε αυτόν που σας έκανε ΠΑΟΚτσίδες όταν είσασταν πιτσιρίκια, τον πατέρα σας, τον παππού σας, τον θείο σας. Σκευτείτε την πρώτη φορά που πατήσατε το πόδι σας στην Τούμπα. Προσπαθήστε να περάσετε στην σκέψη σας τα 85 χρόνια Ιστορίας του ΠΑΟΚ μας.. Θυμηθείτε όσες φορές που κλάψατε με τον ΠΑΟΚ μας, πότε απο λύπη και πότε απο χαρά.. Βάλτε τα χέρια γύρω απο το κεφάλι σας και σκευτείτε καλά τώρα. Σκευτείτε πολύ καλά, ΌΛΟΙ ΣΑΣ, αυτό που θα απαντήσετε ο καθένας σας ξεχωριστά μέσα του, γιατί απο αυτό θα κριθούν όλα:
Ειστε γνήσιοι ΠΑΟΚτσίδες ή είστε "αδερφές"; Νιώθετε ακόμη μέσα σας τί σημαίνει να είσαι ΠΑΟΚτσής ή το έχετε ξεχάσει απο τον ευνουχισμό που σας έχει προκαλέσει η πολύ ενασχόληση με τον ΠΑΟΚ; Έχουμε υπνοτιστεί ΟΛΟΙ ΜΑΣ, έχουμε φάει το τυράκι ΟΛΟΙ ΜΑΣ. Έχουμε γίνει "ειδικοί" και "γνώστες" και "κατίνες" σε όλα! Φαγωνόμαστε μεταξύ μας απο μόνοι μας. Είτε απο προσωπικό συμφέρον, είτε απο μικροπρέπεια, είτε απο κουτοπονηράδα, είτε απο άγνοια, είτε απο ασχετοσύνη, είτε απο χαζομάρα, είτε απο αφέλεια, είτε απο την πολύ αγάπη για τον ΠΑΟΚ. Εχουμε γίνει αδερφές ΟΛΟΙ ΜΑΣ!
Ξυπνήστε επιτέλους απο τον λίθαργο και την εσωστρέφεια! Ο γνήσιος ΠΑΟΚτσής δεν κατηγορεί άλλον ΠΑΟΚτσή! Ο γνήσιος ΠΑΟΚτσής δεν στραβοστομιάζει στα ράδια ενώ φοράει καστόρ παπουτσάκι! Ο γνήσιος ΠΑΟΚτσής δεν το παίζει ξερώλας στα ιντερνέτια! Ο γνήσιος ΠΑΟΚτσής δεν έχει και απο μία άποψη για όλα τα οικονομικά, διοικητικά, αγωνιστικά, παραγοντικά θέματα στα ράδια αλλά δεν πατάει στην Τούμπα "γιατί έξω έχει κρύο".. Ο γνήσιος ΠΑΟΚτσής δεν βγάζει μεζούρα για να μετράει πόσο ΠΑΟΚτσής είναι ο συνομιλιτής του συνοπαδός του. Ο γνήσιος ΠΑΟΚτσής δεν θεωρεί τον εαυτό του "ψαγμένο" και βάζει τον αντίχειρα κάτω απο την μασχάλη! Ο γνήσιος ΠΑΟΚτσής δεν γράφει ανακοινώσεις με πολύ μπλα-μπλα και λίγες πράξεις. Ο γνήσιος ΠΑΟΚτσής δεν κολώνει να μιλήσει σταράτα και αντρίκεια για μια μαλακία που έχει κάνει ή πεί. Ο γνήσιος ΠΑΟΚτσής δεν προσπαθεί να πείσει τους πάντες ότι αυτός έχει το δίκαιο και όλοι οι άλλοι οι συνοπαδοί του είναι πρόβατα.. ΞΥΠΝΗΣΤΕ !
Κάθομαι σαν χαζός και γράφω δυο λέξεις τώρα, όχι γιατί νομίζω ότι εγώ είμαι ο έξυπνος και ο "ξύπνιος" ενώ όλοι εσείς που με διαβάζετε είστε τα βόδια. Όχι. Βόδι είμαι και εγώ σαν και εσάς. Βόδι είμαι γιατί και εγώ τα έχω κάνει όλα αυτά τα παραπάνω, λίγο ή πολύ.. Όλοι μας τα έχουμε κάνει! Άλλοι λίγο, άλλοι πολύ, και άλλοι τα κάνουν μια ζωή..
Με κάνετε να αναρωτιέμαι αν στο 2011 είναι τόσο σπάνιο να βρείς ένα γνήσιο και αγνό ΠΑΟΚτσή με την σημασία που είχε στο παρελθόν, όσο σπάνιο είναι και να βρείς γνήσιο άντρα στην Μύκονο το καλοκαίρι..
Δεν καταλαβαίνω ΠΩΣ σκατά το καταφέραμε αυτό που υπάρχει σήμερα. Αυτό που ζούμε δεν το έχουν ξαναζήσει ούτε και οι πιο παλιοί ΠΑΟΚτσίδες που μιλάω μαζί τους. Είναι τόσο εύκολη και τόσο γρήγορη η εύρεση πληροφοριών και η μετάδοσή τους, που μας κάνουν και αποχαυνονώμαστε. Έχουμε μάθει τόσα πολλά για το τί είναι η εγγυητική τραπέζης και η ΑΜΚ, που ξεχάσαμε πλέον τί μας διαχωρίζει απο τους μή-ΠΑΟΚτσίδες. Έχουμε αλλοιωθεί. Πηγαίνουμε στον γκρεμό με μαθηματική ακρίβεια. Κοιτάμε τον διπλανό μας ΠΑΟΚτσή με μισό μάτι. Ακούμε κάτι για ΠΑΟΚ και υποπτευόμαστε απευθείας ότι μας λένε ψέματα και την κοροϊδία. Όχι δεν είναι έτσι, είναι αλλιώς. Όχι δεν τα ξέρεις καλά, έτσι είναι. Όχι δεν είναι αυτός, είναι ο άλλος. Όχι δεν είσαι εσύ καλός ΠΑΟΚτσής, είμαι εγώ. ΡΕ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ;
Ξέρετε τί έχουμε καταφέρει έτσι όπως τα κάναμε; Να έχουμε ξενερώσει όλοι μας. Να νιώθουμε όλοι μας όπως νιώθεις όταν ξυπνάς το πρωϊ μετά απο τρελό ξεφάντωμα το βράδυ και το κεφάλι σου πάει να σπάσει απο τον πονοκέφαλο και το στομάχι σου σε ανακατώνει. Πονάνε τα μυαλά μας και ανακατώνεται η ψυχή μας!

Tο έργο έχει ώς εξής, τουλάχιστον εδώ και μισό χρόνο, όχι τώρα. Οι Σύνδεσμοι του ΠΑΟΚ είναι χωρισμένοι σε δύο μεριές. Δύο μεριές με διαφορετική ματιά, με διαφορετικά θέλω, με διαφορετική άποψη των πραγμάτων. Ο ένας τραβάει απο εδώ, ο άλλος τραβάει απο εκεί. Ο ένας κατηγορεί τον Ζαγοράκη για κλέφτη, ο άλλος τον κατηγορεί για χαλαρότητα σχεδιασμού. Ο ένας θέλει επενδυτή πλέον και όχι απλό διαχειριστή, ο άλλος δεν θέλει κλέφτη-επενδυτή αλλά "λαϊκό" διαχειριστή. Όλοι κάνουν κριτική στον Ζαγοράκη αλλά λύσεις δεν προτείνει κανείς. Πιέζει ο καθένας απο την μεριά του και τον Κατσαρή, για να βγάλει το φίδι απο την τρύπα. Οι μέν υποστηρίζουν τον Βρύζα, οι δέ αδιαφορούν.
Σε όλο αυτό το οπαδικό κομφούζιο, οι "επενδυτές" κάνουν τις δικές τους κινήσεις κυρίως μέσω ανακοινώσεων και η διοίκηση φαίνεται να μην μπορεί να τα χειριστεί όλα μαζί ταυτόχρονα με το αγωνιστικό. Ο χρόνος περνάει βασανιστικά αργά. Μέχρι και να φταρνιστεί κάποιος στον ΠΑΟΚ, θα γραφτεί κάποιο άρθρο στο διαδύκτιο που θα δίνει την δική του ερμηνία...
Σε όλα μέσα αυτά, ο απλός οπαδός ο μή-οργανωμένος, δεν είναι και τόσο "αγνός" τελικά όπως νομίζουν κάποιοι. Μήν υποτιμάτε την καγκουριά, την ασχετοσύνη, την άγνοια και την ηλιθιότητα του απλού μή-οργανωμένου οπαδού. Μήν δακγώνετε το τυράκι ότι για όλα φταίνε οι οργανωμένοι. Συνήθως οι απλοί μή-οργανωμένοι οπαδοί του ΠΑΟΚ είναι αυτοί είναι που κατακλείζουν τα sites και τα chats με σχόλια και κραξίματα, αυτοί είναι που παίρνουν στα ράδια και λένε ότι τους έρθει στο κεφάλι τους, αυτοί είναι που κράζουν πρώτοι απ'όλους εκεί στα επίσημα της Τούμπας. Μήν τα ρίχνουμε όλα στους οργανωμένους..
Και πού πηγαίνουμε σαν ΠΑΟΚ; Τρωγώμαστε με τα ρούχα μας, μας φταίνε όλοι. Ο ΠΑΟΚ θα αποκλειστεί άδοξα απο το Europa League και τότε μόνο θα καταλάβουμε ότι είχαμε σε δεύτερη μοίρα όλοι το αγωνιστικό.. Θα το ρίξουμε το φταίξιμο στην διοίκηση. Η διοίκηση θα μείνει χωρίς έσοδα. Ο κόσμος θα κράζει περισσότερο. Οι οπαδοί θα φαγωθούν μεταξύ τους ακόμη πιο πολύ..
Αποτέλεσμα; Όλοι είμασε αδερφές τελικά. Δεν είμαστε ΠΑΟΚτσίδες. Σκευτόμαστε την πάρτι μας και μόνο. Στα αρχίδια μας το γενικό καλό του ΠΑΟΚ. Εμείς δεν δεχόμαστε να βάλουμε νερό στο κρασί μας. Δεν δεχόμαστε να ακούσουμε τον άλλον. Εμείς έχουμε πάντα δίκαιο.

Καλός και μεσσίας χτές ο Ζαγοράκης, κλέφτης και καρεκλολάγνος σήμερα ο Ζαγοράκης.
Καλός και γνώστης χτές ο Βρύζας, απαθής και πονηρός σήμερα ο Βρύζας.
Κακός και άχρηστος χτές ο Κατσαρής, προστάτης και χρήσιμος σήμερα ο Κατσαρής.
Γλίτωσε την ομάδα απο την Δ' εθνική ρε Ζαγοράκη, πάρε καλούς παίκτες, κάνε δυνατή ομάδα, πάρε τίτλο, κάνε προπονητικό, πλήρωσε χρέη τρίτων των προηΓούμενων... αλλά πές μας πού πήγαν και τόσα λεφτά εδώ και 4 χρόνια ρε Ζαγοράκη!
Βγές και κάνε συνέντευξη πιο συχνά ρε Ζαγοράκη, αλλά δεν μας είπες πού πήγαν τα λεφτά φέτος ρε Πρόεδρε;
Φέρε τον κοντό Ζαγοράκη, μήν φέρεις τον κοντό-προδότη Ζαγοράκη.
Πάρε τον Άγγελο Ζαγοράκη, μήν πάρεις τον Άγγελο Ζαγοράκη.
Διώξε τους αυλικούς σου Ζαγοράκη, ενίσχυσε όμως την ΠΑΕ με νέα πρόσωπα Ζαγοράκη, όχι αυτά που θές εσύ αλλά αυτά που θέλουμε εμείς.
Πολύ γερασμένη η ομάδα ρε Ζαγοράκη, αλλά πώς να πάς μπροστά στην Ευρώπη και με αυτά τα πιτσιρίκια!
Ο Σάντος ήταν καλήτερος απο τον Δερμιτζάκη που ήταν καλήτερος απο τον Χάβο που ήταν χειρότερος απο τον Μπερέτα που ήταν καλήτερος απο τον Ντιμουτρέσκου που ήταν χειρότερος του Μπόλονι. Εγώ όμως θέλω έναν Λόραντ στον ΠΑΟΚ ρε Ζαγοράκη!
Υπόσχομαι ότι δεν θα χρεώσω τον ΠΑΟΚ όσο είμαι πρόεδρος, αλλά σιγά τώρα για 4-5 ψωροεκατομύρρια ανοιγματάκι τώρα..
Γίνε Πρόεδρος εσύ Βρύζα και σε στηρίζουμε εμείς, αλλά εσύ ίσως θες να φάς τον Ζαγοράκη ρε πονηρέ Βρύζα!
Δεν έλλειψαν οι λόγοι της αποχώρησης του Βρύζα, αλλά με μια 4ωρη κουβέντα μάλλον λύθηκαν όλα, που όμως η κουβέντα αυτή δεν μπορούσε να γίνει πιο παλιά γιατί πιο παλια υπήρχαν άλλοι λόγοι κ.ο.κ..
Άκουσα ότι θα φύγει ο Βρύζας αν δεν κλείσουν οι επενδυτές, αλλά ο μπατζανάκης μου με είπε ότι τελικά ίσως μείνει..
Θέλω επενδυτή, αλλά όχι τέτοιον, θέλω τον άλλον αλλά μαζί με τον Ζαγοράκη, αλλά ο Ζαγοράκης είναι κλέφτης, άρα μπερδεύτηκα τώρα..
Αν δεν ζητήσεις εγγυήσεις απο τους "επενδυτές", τότε είσαι υπεύθυνος εσύ Ζαγοράκη για το πού θα καταλήξει ο ΠΑΟΚ. Αν ζητήσεις εγγυήσεις, τότε δεν θές να αλλάξει χέρια ο ΠΑΟΚ και βάζεις δυσκολίες στους "επενδυτές".. Όπως και να έχει στην τελική θα φάς κράξιμο..
Εχω δικαίωμα να λέω ότι γουστάρω για τον ΠΑΟΚ στα ράδια, γιατί έχω διαρκείας με 160 ευρώ και πήρα και 30 ευρώ μετοχές, είδες πόσο ΠΑΟΚτσής είμαι;
Α, όλα και όλα. Είμαι ΠΑΟΚτσής, αλλά εγώ δεν παίρνω διαρκείας εάν φύγει ο Βιτόλο, εαν δεν πάρουμε επιθετικό, εάν δεν μας πεί πόσα είναι τα χρέη ο Ζαγοράκης, εαν δεν έρθει ο Άγγελος, εάν δεν πάρουμε τίτλο πρώτα και φυσικά εάν δεν κάνουμε νέο γήπεδο. Ο ΠΑΟΚ πάνω απ'όλα..
Χτές άκουσα απο κάποιον ότι τα χρέη είναι 10εκ ευρώ, αλλά στο ράδιο άκουσα ότι ίσως είναι και 15εκ και μια εφημερίδα άκουσα πως έγραψε ότι μάλλον φτάνουν τα 30.. Τον Ζαγοράκη που είπε ότι τα χρέη είναι 5εκ έκανα πως δεν τον άκουσα...
Είμαστε ο τάδε σύνδεσμος και θέλουμε αυτό ρε Ζαγοράκη, ο άλλος ο σύνδεσμος όμως θέλει το άλλο και ο παράλος σύνδεσμος θέλει και τα δύο μαζί.. Διχόνια δεν υπάρχει στον Λαό του ΠΑΟΚ!
Είμείς μαζί για μιά ζωή... αλλά αν πείς καμιά μαλακία που δεν μου αρέσει θα πέσουν και "αδερφικά" σούτια.. για μια ζωή!
Η δύναμή σου είναι οι οπαδοί σου... αλλά προκαλούμε και 5-6 αγώνες κεκλεισμένων, σιγά το πράγμα ρε αδερφέ..
Για σένα έχω κάνει κρατητήριο.. αλλά έκανα και για 8-9 λόγους ακόμα, μή κολλάς σε αυτό τώρα, η μία που έκανα για σένα μετράει περισσότερο!
Στον ΠΑΟΚ δεν διοικούν οι Σύδνεσμοι όπως στο σκουλίκι, αλλά να μας ακούς και τί σου ζητάμε να κάνεις και εσύ ρε Πρόεδρε και οχι να κάνεις του κεφαλιού σου!
Συμπέρασμα: Και αν στην ζωή αλλάξαν όλα, ο ΠΑΟΚ πάνω απ'όλα... (εδώ γελάμε).

Μία είναι η λύση, και δεν την σκεύτηκα εγώ ο παντογνώστης.
Αύριο κι όλας, Ζαγοράκης με Βρύζα με Κατσαρή και με τις δύο μεριές των οργανωμένων, να κάτσουν όλοι γύρω απο ένα τραπέζι σε ένα δωμάτιο και να μήν βγούν εάν δεν βρούνε λύση. Το έχουν υποχρέωση απέναντι στο όνομα του ΠΑΟΚ μας. Εάν θέλουν να μήν φτάσουμε στο σημείο χωρίς επιστροφή, πρέπει να το κάνουν. Αλλά όχι να το κάνουν μόνο και μόνο για να πεί ο καθένας το δικό του όπως κάνουν στις συνελεύσεις.. Να κάτσουν με γνήσια ΠΑΟΚτσίδικη διάθεση, αντρίκεια και σταράτα. Να λυθούν παρεξηγήσεις και να δώσουν εξηγήσεις εκατέρωθεν. Και να βγούν έξω μετά μένοντας ικανοποιημένοι ότι φέρανε την ενώτητα και την συσπείρωση πίσω στον Σύλλογο. Βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας, και μετά ασχοληθείτε με "επενδυτές" και με τρίτους. Τώρα όμως όσο είναι νωρίς, όχι αύριο.

Διότι αν δεν τα βρούμε μεταξύ μας τώρα, θα ήθελα να 'ξερα πώς θα τα βγάλουμε πέρα με Πιλάβιους, με ΚΕΔ, με Μπιταξτσίδες και Γερουλάνους, με UEFA και με αδειοδοτήσεις, με εκδρομές, με αστηνομίες, με σφαγές, με προκλήσεις, με προπαγάνδες, με χίλια δύο για αυτή την χρονιά που έρχονται... Πώς;....

ΠΑΟΚτσίδικα,

Iskander
fcpaok.gr ADMIN

ειναι μεγαλο το αρθρο αλλα αξιζει
πολυ ωραιο αρθρο!!!!!πρεπει ολοι να το διαβασουμε μπας και μας μεινει κατι απο ολα αυτα!!!ας βαλουμε ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ!!!
theo G4

Δημοσίευση από theo G4 »

+ + + + + + + + + + + + + :nairepaok:
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

Εκπληκτικό άρθρο χίλια μπράβο .....
Άβαταρ μέλους
eorptol

Δημοσίευση από eorptol »

http://www.sday.gr/page.ashx?pid=2&aid=64543&catid=114

ΠΑΟΚ έβγαλες γούστα!

28/7/2011 11:57:51 μμ. Αυτό το άρθρο διαβάστηκε 822 φορές.

Tου Σωτήρη Μήλιου

Χρόνια τώρα έχεις μάθει να σε πονάνε τα μάτια από το παραλληλοποδόσφαιρο. Δεν ανησυχείς όμως, έχεις βρει την λύση που λέγεται κολλύριο. Μερικές νίκες μάλιστα, αρκούν για να μακιγιάρουν και να νομιμοποιήσουν το προπολεμικό σου ποδοσφαιρικό στυλ. Χρόνια τώρα, έχεις μάθει ότι και τουαλέτα να σε πιάσει εν μέσω ματς, δύσκολα θα χάσεις κάτι. Η μπάλα μέχρι να φτάσει πόδι-πόδι από την μία εστία στην άλλη θα χρειαστεί κάνα δίλεπτο. Έχεις μάθει να βλέπεις επιθέσεις με δυόμιση (άντε βαριά τρεις) παίκτες. Δεν ανησυχείς όμως γιατί «θα κάνει κάνα μαγικό ο κοντός» και θα βρεις το μισό γκολ που ψάχνεις σε κάθε ματς. Έχεις μάθει να εξαρτάσαι αποκλειστικά από την κούτρα του Πάμπλο Γκαρσία, έχεις μάθει οι αποστάσεις στις γραμμές σου να είναι αρχικά κοντινές και μετά να κρεμάνε, έχεις μάθει σε ένα συγκεκριμένο στυλ ποδοσφαίρου.

Οι αγώνες του ΠΑΟΚ ήταν πιο προβλέψιμοι κι από το ανοιγόκλεισμα των ματιών! Ήξερες ακριβώς τι είδους ματς θα δεις, πριν την σέντρα. Ήξερες ακριβώς ποιος θα τρέξει και πόσο, που θα πάει η μπάλα, ποιος θα την χάσει, ήξερες από πριν ποιον θα σιχτιρίσεις, ήξερες τι και πόσα θα πάρεις από κάθε παίκτη.

Το καλοκαίρι προκύπτει ζόρικο διοικητικά, οικονομικά, παραγοντινά και ξαφνικά διαπιστώνεις ότι κινδυνεύεις να χάσεις κι αυτά τα σιγουράκια που έχεις μες το γήπεδο και τα σιχτιρίζεις με τόση ευκολία. Συνδέεσαι με Νορβηγία και λες «ας έρθει ότι θέλει αρκεί να ανατρέπεται στην Τούμπα». Παραγγέλνεις βαρύ καφέ με βαριά διάθεση, όμως στην πορεία φτιάχνεσαι. Οι μπύρες έρχονται η μία μετά την άλλη. Τουαλέτα, ούτε για αστείο. Το ματς με την Βαλερένγκα τελειώνει και μετά από καιρό νιώθεις γεμάτος. Χορτασμένος. Νιώθεις πως έβγαλες γούστα! Όχι με οπαδικό κριτήριο. Με ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ κριτήριο. Μετά από καιρό θες με όρεξη να κάνεις καθαρά ποδοσφαιρική κουβέντα και να μιλήσεις για μπαλίτσα.
Να πεις ότι ο ΠΑΟΚ ήταν απλωμένος μοντέρα στο γήπεδο και όχι μαζεμένος μπουλούκι. Να πεις ότι οι κάθετες και οι οριζόντιες αποστάσεις των παικτών του ήταν υποδειγματικές για 90 λεπτά. Να πεις ότι στο 4-3-3 του Μπόλονι και οι έξι παίκτες από την μέση και κάτω (Αρίας, Λαζάρ, Πάμπλο Γκαρσία, Φωτάκης, Κλάους, Βιεϊρίνια) ξέρουν όλοι μπάλα και συμμετέχουν ενεργά στο επιθετικό κομμάτι. Να πεις ότι αντί να σκάσεις εσύ απέναντι σε αντίπαλο με 15 επίσημα ματς στα πόδια του, τον έσκασες εσύ από το πρέσινγκ που έφτανε μέχρι τον αντίπαλο τερματοφύλακα! Να πεις για τον -τα κάνω όλα- Κοστίν Λαζάρ που με μισό φιλικό στα πόδια του, ήταν οργανωτικά μέσα και στα δύο γκολ, έκοβε σαν Βιτόλο, έφτιαχνε σαν Γκαρσία και πάτησε και τις δύο περιοχές. Να μιλήσεις για τα 6 σουτ εκτός περιοχής. Για την ποικιλία στην ανάπτυξη. Για το γρήγορο επιθετικό transition που έχεις να δεις χρόνια! Για το κάθετο ποδόσφαιρο. Για την κομπίνα με το τριγωνάκι (όλα με την μία) σε εκείνο το φάουλ του δευτέρου ημιχρόνου, που ένιωθες ότι κάπου το είχες ξαναδεί σε εκείνη την «super depor», την τρομερή Λα Κορούνια του Ιρουρέτα. Να μιλήσεις για τις συνεχείς εναλλαγές θέσεων στην τριάδα του κέντρου και της επίθεσης. Και εντέλει να αρχίσεις την κουβέντα τι θα γίνει όταν γυρίσουν Κοντρέρας, Σαλπιγγίδης, τι θα γίνει αν έρθει κανένας φορ τύπου Μποκανί, κανένας στόπερ θηρίο στο ψηλό παιχνίδι και ένας ακόμα κοντός, σε περίπτωση που το deal με Σαχπατζίδη-Φλωρίδη γίνει πράξη και παρθεί απόφαση να πέσουν λεφτά.

Το μαγικό του κοντού (που δείχνει ότι σταθεροποιείται σε άλλο δικό του επίπεδο) το έχεις ξαναδεί. Το «τούβλο» στο φάουλ του Γκαρσία που πάει στο «γάμα», κι αυτό το έχεις ξαναδεί. Διπλό στην Νορβηγία το έχεις ξαναδεί και μάλιστα δις. Τα προηγούμενα όμως είχες να τα δεις χρόνια. Σε ένα καλοκαίρι μίρλας και έσχατης καταστροφολογίας ήταν η πρώτη ημέρα που ο ΠΑΟΚ έβγαλε γούστα. Δεν είναι και λίγο...
Άβαταρ μέλους
No4h

Δημοσίευση από No4h »

Nικος Αλεφαντος:

• Θα κάνω μια παρένθεση εδώ να μιλήσω λίγο για τον ΠΑΟΚ. Ήταν γρήγορος με τη Βαλερέγκα ο ΠΑΟΚ, στο β΄ημίχρονο ανέβηκε πολύ και ήταν λες και έπαιζε στην Τούμπα. Άξια η νίκη του στη Νορβηγία. Πήρε έναν παικταρά τον Λαζάρ, συμπατριώτη του Μπόλονι, που έκανε αμέσως τη διαφορά. Γρήγορος, ντριμπλέρ, πνευμόνια, ο… π...ς με δύο προπονήσεις μόνο και όμως μπήκε αμέσως και έδειξε! Ο καλός παίκτης δεν θέλει δικαιολογίες, μπαίνει αμέσως και δείχνει. Θα την ξεσηκώσει την Τούμπα αυτός ο παίκτης.

• Ο Μπόλονι είναι καλός προπονητής, έχει καλό βιογραφικό. Εδέησε επιτέλους ο ΠΑΟΚ να μην ασχολείται με Χάβους και Δερμιτζάκηδες. Έχει χαλάσει κόσμο ο Μπόλονι στο παρελθόν σε καλές ομάδες. Πέρσι η Λανς ήταν διαλυμένη όταν την πήρε και δεν μπόρεσε να τη σώσει. Τον δούλεψε τον ΠΑΟΚ γρήγορα και σε φυσική κατάσταση και σε τακτική στην προετοιμασία. Θέλει να κάνει τον ΠΑΟΚ να παίζει διαφορετικά, να ξεκολλήσει από το ταμπούρι του Σάντος που ήταν τσούκου- τσούκου και πήγαινε να βάλει το μισό γκολ να πάρει το ματς. Θέλει να παίζει πιο γρήγορα, να έχει κατοχή, να κυκλοφοράει την μπάλα στα χαφ.

• Όμως ο άνθρωπος θέλει καλύτερους παίκτες και το λέει. Θέλει να παίζει γρήγορα ο ΠΑΟΚ και να βγαίνει πιο επιθετικά, τραβάει την άμυνα πιο ψηλά. Άλλους δύο σαν τον Λαζάρ χρειάζεται και θα γίνει ανταγωνιστικός για το ελληνικό πρωτάθλημα. Αν πάρει όπως λένε τον Μποκανί και τον Ντουγκλάο θα δέσει πολύ ο ΠΑΟΚ.

πηγη:κατιφλωρικο.g(ay)r(os)
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

ο αλεφαντοε χανει πολυ με το γλειψιμοσε κοκκαλη και λαλ κολληματα που χει....αλλα στις αναλυσεις ποδοσφαιρικα ειναι πολυ καλος....απο τους καλυτερους
Άβαταρ μέλους
Isaak the Greek

Δημοσίευση από Isaak the Greek »

Παπαρια καλος ειναι! :twisted:

Ολες του οι αναλυσεις οι καλες ειναι κατοπιν εορτης!Οταν κανει προβλεψεις πριν απο καποιο ματς 99% πεφτει εξω και μετα καταπινει τη γλωσσα του!Μετα το ματς ξερω κι εγω να κανω αναλυσεις.

Εδω ειχε πει το τεραστιο στον Γεωργιου, πως το γερμανικο πρωταθλημα ειναι το χειροτερο της Ευρωπης επειδη η Βερντερ τρωει 4αρες απο τη Μαιντζ!Αλλα ξεχασα....στο γερμανικο πρωταθλημα καθε χρονο, οι μισες ομαδες διεκδικουν με αξιωσεις το πρωταθλημα κι αυτο τον χαλαει.Δε τον γουσταρει τον ανταγωνισμο ο Αλεφας! ;)

Αι σιχτιρ με τον βρωμιαρη να πουμε
Άβαταρ μέλους
obanebane

Δημοσίευση από obanebane »

Οπως ακριβως τα λες, μαγκας κατοπιν εορτης.
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Ο Άγιος Βασίλης και η ησυχία του ΠΑΟΚ

Οι τελευταίοι μήνες ήταν πολύ δύσκολοι για τον ΠΑΟΚ και ειδικά ο τελευταίος. Σ΄ αυτόν η εσωστρέφεια χτύπησε "κόκκινο" και παρουσιάστηκαν φαινόμενα πέρα από κάθε λογική.

Απ΄ αυτή την άποψη, αυτή η συμφωνία του Ζαγοράκη με τον Σαχπατζίδη, μάλλον καλό θα κάνει στον ΠΑΟΚ. Θα του δώσει λίγο την ευκαιρία να ηρεμήσει, να απαλλαγεί απ΄ αυτό το αρρωστημένο κλίμα, που είχε δημιουργηθεί, να μπορέσει η ομάδα να διεκδικήσει τις πιθανότητές της.
Ο Άγιος Βασίλης και η ησυχία του ΠΑΟΚ

Αυτά που συνέβησαν αυτό το καλοκαίρι στον ΠΑΟΚ, δεν είχαν απλά πολλά χρόνια να συμβούν, θα
μπορούσε κανείς να πει ότι δεν είχαν συμβεί ούτε στις κακές εποχές του Μπατατούδη (γιατί είχε και καλές) ή στις εποχές του Γούμενου (που ήταν εξ ορισμού κακές). Κι όμως συνέβησαν στην εποχή του Ζαγοράκη.

Από την ανακοίνωση της συμφωνίας ακούστηκαν πολλά και προφανώς θα ακουστούν ακόμη περισσότερα μέχρι να ανακοινωθούν και οι λεπτομέρειες αυτής της συμφωνίας (αν ανακοινωθούν).

Το δεδομένο είναι ότι θα μπουν κάποια χρήματα στον ΠΑΟΚ. Όχι ποσά που είναι ικανά να αλλάξουν τον ρου της ιστορίας του, αλλά στη φάση, που είναι σήμερα ο ΠΑΟΚ, το κάθε ευρώ είναι χρήσιμο.

Ανατροπές δεν αναμένονται. Όπως βάδιζε ο ΠΑΟΚ θα συνεχίσει να βαδίζει, απλά με ελαφρώς λιγότερο άγχος, με τον Ζαγοράκη πάντα στην ηγεσία του. Ο "ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη", θα συνεχίσει να είναι ο "ΠΑΟΚ του Ζαγοράκη".

Από την ώρα που ανακοινώθηκε η συμφωνία του Ζαγοράκη με τον Σαχπατζίδη, πολύς κόσμος άρχισε να κάνει όνειρα, υπάρχει άλλωστε ένα σημαντικό κομμάτι στον κόσμο του ΠΑΟΚ (προφανώς και σε κάθε ομάδα), που έστω και σ΄ αυτές τις εποχές, που δεν κυκλοφορεί χρήμα στην αγορά, ονειρεύεται τον δικό του Κόκκαλη ή τον δικό του Άγιο Βασίλη, και τα μεγάλα πράγματα. Και καμιά φορά τα όνειρα σ΄ εμποδίζουν να ζήσεις όσο καλύτερα μπορείς την πραγματικότητα.

Είναι εκπληκτικό να ακούς από τη μια στιγμή στην άλλη, κόσμο να πιστεύει ότι επειδή συμφώνησαν ο Ζαγοράκης με τον Σαχπατζίδη για να μπουν κάποια χρήματα στην ομάδα, ο ΠΑΟΚ θα πάρει τον Φορλάν, τον Μπαλοτέλι, άντε στη χειρότερη περίπτωση τον Γιοβάνοβιτς. Έχω την εντύπωση ότι όσοι ανήκουν σ΄ αυτή την κατηγορία, πάλι θα απογοητευτούν και πάλι θα περιμένουν το επόμενο τρένο από την Καισαρεία, μήπως είναι σ΄ αυτό ο Άγιος Βασίλης.

Οι υπόλοιποι ας απογοητευτούν, αν τα χρήματα που θα μπουν στο ταμείο της ΠΑΕ (που δεν θα είναι αυτά, που ακούει τόσο καιρό ο κόσμος), θα ξοδευτούν για μια μεταγραφή εντυπωσιασμού. Το πρόβλημα του ΠΑΟΚ, άλλωστε, δεν είναι ένας κράχτης που θα παραμυθιάσει τον κόσμο δημιουργώντας του πρόσκαιρες προσδοκίες, αλλά το πως θα συμμαζέψει την ομάδα του, που ξεκίνησε τη σεζόν στο Όσλο.

Για τον ΠΑΟΚ η καλύτερη "μεταγραφή" αυτή την εποχή, είναι να βρει την ησυχία του, να ανακτήσει ο κόσμος την εμπιστοσύνη του σ΄ αυτό που ζει τρία τέσσερα χρόνια, και κυρίως τον ρεαλισμό του, και να δώσει την ευκαιρία σ΄ αυτούς, που κουμαντάρουν (και θα συνεχίσουν να κουμαντάρουν) το καράβι, στον Ζαγοράκη και στον Βρύζα δηλαδή, να ολοκληρώσουν τον προγραμματισμό και το ρόστερ, με όσο το δυνατόν πιο καθαρό μυαλό γίνεται.

Για τον ΠΑΟΚ τα πράγματα στο οικονομικό κομμάτι είναι δύσκολα και δεν θα γίνουν πολύ πιο εύκολα από τη συμφωνία του Ζαγοράκη με τον Σαχπατζίδη.

Το ζητούμενο για τον ΠΑΟΚ εξακολουθεί να είναι το να δημιουργήσει μία ομάδα, το ίδιο ανταγωνιστική με την περσινή, ίσως και ακόμη πιο ανταγωνιστική, με μικρότερο κόστος.

Σ΄ αυτό το μήκος, άλλωστε, κινούνται όλοι. Με εξαίρεση τον Ολυμπιακό, ποιος έκανε κάτι διαφορετικό; Η ΑΕΚ που έστειλε τρεις από τους καλύτερούς της παίκτες ή ο Παναθηναϊκός που περίμενε δέκα μέρες πριν το ματς με την Οντένσε να πουλήσει τον Σισέ για να κάνει καμιά μεταγραφή;

Και σ΄ αυτή την προσπάθειά του, ο ΠΑΟΚ έχει συγκριτικά πλεονεκτήματα. Το θέμα είναι να ηρεμήσει το σύστημά του, που τις τελευταίες εβδομάδες τρελάθηκε, για να μπορέσει να τα βγάλει.

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://www.sentragoal.gr/article.asp?catid=17250&subid=2&pubid=128733402
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Φλωρίδης! Απ’ έξω εμφάνιση! Από μέσα άνεση;....

Ο Γιώργος Χελάκης γράφει στο sday.gr για τον «trendy» νέο μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ.

Ψάθινο καπέλο, υφασμάτινο πουκάμισο έξω από το παντελόνι, γυαλί ηλίου και σκουλαρίκι στο αυτί. Μαλλί μακρύ σπαστό, άσπρο.

Αταίριαστο στυλ για… επενδυτή. Στο ποδόσφαιρο όμως τα έχουμε δει όλα. Γιατί να μην δούμε και τον Βασίλη Φλωρίδη, τον νέο άρχοντα του ΠΑΟΚ που είναι έτοιμος να «σπρώξει» 6.000.000 ευρώ μετρητά στα ταμεία του Δικεφάλου κάνοντας αρχή με πεντακόσια χιλιάρικα όπως δήλωσε ο ίδιος;

Αυτή τη φορά ο Ζαγοράκης και ο Βρύζας πείστηκαν. Μένει να πειστεί η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού και να μπουν τα μετρητά. Ο Κωνσταντινουπολίτης επιχειρηματίας με τις …περίπλοκες σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο φαντάζει τώρα ως ο από μηχανής θεός που θα σώσει τον ΠΑΟΚ.

Τον συνοδεύουν αμφιλεγόμενες συστάσεις και ένα πέπλο μυστηρίου σχετικά με επιχειρηματικές δραστηριότητες. Α, και κάποιες καταδίκες που του στέρησαν για λίγες ώρες την ελευθερία του. Όμως της φυλακής τα σίδερα είναι για του λεβέντες. Και τους μεγαλοεπενδυτές του ποδοσφαίρου. Πολλούς έχουν δει τα μάτια μας αλλά με το δικό του στυλ κανένας. Σαν ελληνοαμερικανός τουρίστας που επισκέπτεται τα πάτρια εδάφη για holidays!

Μπράβο του. Αν είναι τόσο άνετος… μετρητά ποιος τον πιάνει τον ΠΑΟΚ. Αρκεί να μην πιάσει κανείς τον νέο επενδυτή και έχουμε άλλα.

Το βασανισμένο κορμί του ΠΑΟΚ δεν αντέχει άλλες πληγές. Από εμφάνιση ο νέος μεγαλομέτοχος σκίζει. Αν κάνει δηλώσεις όπως… ντύνεται θα γίνει το νέο αστέρι του αθλητικού Τύπου. Καλώς ήρθε!

Κώδικας: Επιλογή όλων

http://www.sday.gr/Editorial/floridis-ap-exo-emfanisi-Apo-mesa-anesi----.aspx
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

κ χελακη η ενδεχομενη αποκτηση του καστρο απο τον πρεσβη πιο σημαντικη απο τη νικη 2 ελληνιιικων ομαδων ε?

αντε γεια
Άβαταρ μέλους
free4
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από free4 »

Πως κάνεις έτσι ρε για ένα πρωτοσέλιδο που ετοιμάστηκε 3 ώρες πριν "κλείσει" η εφημερίδα??
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Πληρέστερος από τον πολυμετοχικό στο κέντρο!

Ο Γιάννης Σερέτης εξηγεί το γιατί ο τωρινός Παναθηναϊκός έχει καλύτερη μεσαία γραμμή από τον "πολυμετοχικό"
Πληρέστερος από τον πολυμετοχικό στο κέντρο!

Να βάλουμε ένα μινι… stop στην γκρίνια; Ας βάλουμε! Ετσι ρε αδερφέ, για… αλλαγή! Διότι αν τελικά αποκτηθεί ο Κάστρο και δεν πωληθεί ο Σιμάο (όπως φαίνεται μετά τις τελευταίες εξελίξεις) ο Παναθηναϊκός 2011-2012 θα είναι πληρέστερος στη μεσαία γραμμή συγκριτικά με την περίοδο της πολυμετοχικότητας!

Δεν λέω καλύτερος, αυτό θα φανεί μόνο στο γήπεδο! Λέω πληρέστερος! Ναι, η απώλεια του Ζιλμπέρτο είναι δυσαναπλήρωτη (ακόμη να το καταλάβουν οι άσχετοι από ποδόσφαιρο, οι οποίοι δεν έχουν συζητήσει ούτε μια φορά στη ζωή τους με προπονητές ή αθλητές για τα «πώς» και τα «γιατί» ενός 90λεπτου, μα πού θα πάει, θα το αντιληφθούν…), αλλά αν με το ρόστερ που θα διαμορφωθεί στην εκκίνηση του πρωταθλήματος ο Παναθηναϊκός κατορθώσει να βελτιωθεί στα κλεψίματα, την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, ίσως το κενό του σπουδαίου Βραζιλιάνου να μη φανεί τόσο πολύ.

Βασική προϋπόθεση, βεβαίως, βάσει του υπάρχοντος έμψυχου δυναμικού, είναι η ετοιμότητα και η συμμετοχή του Βιτόλο, του οποίου η οξυδέρκεια και το passing game δεν συγκρίνεται με του Σιμάο, ο οποίος επειδή έμεινε στάσιμος, εξοστρακίστηκε από την ενδεκάδα και δεν βελτιώθηκε, είναι παίκτης για συγκεκριμένου τύπου παιχνίδια και για «ειδικές αποστολές». Μαθαίνω ότι ο Ισπανός το παλεύει με μπόλικο φιλότιμο στην Παιανία, αλλά είναι τέτοιας φύσης το πρόβλημά του στο γόνατο που οι προβλέψεις απαγορεύονται!

Αν ο Βιτόλο είναι έτοιμος στην εκκίνηση, ο Παναθηναϊκός έχει δύο αυθεντικούς αμυντικούς μέσους (Βιτόλο, Σιμάο) και έναν «εν δυνάμει» (Κατσουράνης), αλλά το μεγάλο πλεονέκτημά του συγκριτικά με τις τρεις προηγούμενες σεζόν είναι από κει και… κάτω.

Διότι ο Φερέιρα θα έχει τέσσερις παίκτες διαφορετικού στυλ οι οποίοι θα μπορούν να παίξουν στις δύο θέσεις των εσωτερικών μέσων (Ζεκά, Κάστρο, Νίνης, Καραγκούνης) και έναν επιπλέον που είναι ο βασικός δεξιός εσωτερικός μέσος του ως τώρα στο 4-3-3 (Κατσουράνης). Και επιπλέον, θα διαθέτει δύο βασικές επιλογές για τις πτέρυγες (Λέτο, Κουίνσι), οι οποίες ενισχύονται με δύο εναλλακτικές επιλογές (Ζεκά και Λάζαρος από τον Ιανουάριο με το καλό για το παλικάρι) και δύο επιπρόσθετες λύσεις που μπορούν να δώσουν ανάσες από τον πάγκο σε κάποια ματς (Κλέιτον, Μαρίνος).

Αν τελικά φύγει ο Πλεσί και αποκτηθεί ο Κάστρο, είναι πασιφανές ότι η γραμμή ισχύος του εφετινού Παναθηναϊκού θα είναι η σημαντικότερη ανέκαθεν στο ποδόσφαιρο, αυτή στην οποία χώλαινε σε μεγάλο βαθμό στο πρώτο μισό του περυσινού πρωταθλήματος, όταν ο Λέτο ήταν τραυματίας στα πιτς (δεν τα πήγε άσχημα ο Λάζαρος που τον είχε αντικαταστήσει) και οι Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης ήταν επηρεασμένοι από την παρουσία τους στο Μουντιάλ.

Πώς θα καταφέρει με αυτό το πλεονέκτημα ο Φερέιρα να καλύψει τις αδυναμίες σε επίθεση και άμυνα είναι δική του δουλειά. Διότι στην επίθεση ο Τοτσέ φάνηκε εναντίον της Οντένσε (αν και στο 60% της ετοιμότητάς του μια πρώτη γεύση την πήραμε είναι η αλήθεια) ότι είναι αυτό ακριβώς που είχαμε μάθει: μέσα στις φάσεις εντός της περιοχής, ικανός στα «σπασίματα» και ομαδικός εκτός περιοχής, αλλά πολύ πιο αργός από τον Σισέ με τον οποίο είναι σαν τη μέρα με τη νύχτα στο «1Vs 1».

Οσο για την αμυντική λειτουργία; Σπάνια μια ομάδα κάνει τόσα «μαζεμένα» ατομικά λάθη στο ίδιο ματς από την εξάδα γκολκίπερ-αμυντικών-αμυντικού χαφ όπως στη ρεβάνς με τους Δανούς (στο Οντένσε τα σφάλματα ήταν ελάχιστα), αλλά ορισμένα πράγματα δεν αλλάζουν: οι προβληματικές έξοδοι και η μετριότατη καθοδήγηση του Τζόρβα, οι καλές και κακές στιγμές του Σπυρόπουλου, του Μπουμσόνγκ και του Σαριέγκι, οι μεταπτώσεις που έχει από πέρυσι ο Βύντρα που καλείται άμεσα να προσγειωθεί. Διότι βελτιώθηκε, αλλά δεν έγινε και… Μαϊκόν.

Θα τολμούσα, μάλιστα, να πω ότι αυτό το ρόστερ στη μεσαία γραμμή είναι πληρέστερο του Ολυμπιακού (παρότι δεν έχει προσωπικότητα επιπέδου Ιμπαγάσα και παίκτη που τα κάνει όλα και συμφέρει όπως ο Φουστέρ, αν και ο Κάστρο ανήκει στην ίδια ποδοσφαιρική σχολή, είναι νεότερος και μπορεί να αποδειχθεί υπερπολύτιμος) και ότι αν οι Ερυθρόλευκοι δεν τα «σκάσουν» για να πάρουν παίκτη καλύτερο του Ντουντού της πρώτης σεζόν του και αρκεστούν στον Αλέξανδρο Τζιόλη και έναν επιπλέον απλώς «καλό» (και όχι βεληνεκούς Τσάμπιονς Λιγκ) μέσο, ο Παναθηναϊκός θα έχει περισσότερες επιλογές στη μεσαία γραμμή του (όχι βέβαια και στην επίθεση και στις πτέρυγες, όπου ο Ολυμπιακός υπερτερεί).

Για την κακοφτιαγμένη για 4-3-3 ΑΕΚ (με Κάρλος, Μάκο, Καφέ, Γκέντσογλου) που ψάχνεται ακόμα για να πουλήσει τον Γκερέιρο και να αποκτήσει καθαρόαιμο κόφτη μετά τη φυγή του Ντιόπ δεν το συζητάμε καν: ο ΠΑΟΚ είναι ανώτερος στο κέντρο με Γκαρσία, Ιβιτς, Λαζάρ, Αρίας, Φωτάκη (και τους Τσουκαλά, Μπαλάφα στον πάγκο). Αν δεν πουλήσει τον Βιεϊρίνια και πάρει έναν φορ επιπέδου (όχι… Μποκανί, αλλά έστω) Μουσλίμοβιτς στα 28 του, έχοντας και Σάλπι, Αθανασιάδη, Γεωργιάδη θα είναι σίγουρα πιο ανταγωνιστικός από πέρυσι.

Σύντομα, όταν ολοκληρωθούν οι μεταγραφές, θα επιχειρήσουμε μια σύγκριση στα ρόστερ των «5», συμπεριλαμβανομένου και του Αρη του Σάκη Τσιώλη…

Πηγή: leoforos.gr
Απάντηση

Επιστροφή στο “Επικαιρότητα - Μ.Μ.Ε”