Αγαπημένε καρπουζα κρίμα που δεν είμαστε στην ίδια πόλη για να γίνει από κοντά η παράθεση των απόψεων καθώς με την ασύγχρονη επικοινωνία και τα μακροσκελή κείμενα είναι δύσκολη συζήτηση.
abc_o_ karpouzas έγραψε:
...
οι επαγγελματιες παικτες εαν ..... υπάρχει θέμα.......ας αφησουν το ποδοσφαιρο και ας πανε για ψαρεμα....
η δουλεια τους δεν ειναι να βρισκονται σε ....καμμια λιστα....αλλα στο προπονητικο της ομαδας που εχουν συμφωνια και να δουλευουν και να δειχνουν στον ...προπονητη...ποιες και ποσες ειναι οι ικανοτητες τους...
τελος...
...
Η αλήθεια είναι ότι δε σε περίμενα τόσο αυστηρό.
Πέρυσι όταν γινόταν χαμός οι 2 μας είχαμε αναδείξει πως ένας ποδοσφαιριστής είναι πρώτα από όλα αθλητής και με αφορμή τις αυστηρές κρίσεις για τους ποδοσφαιριστές ύστερα από δικές μου παρατηρήσεις και δικές σου επιστημονικές απόψεις βγήκαν στην επιφάνεια θέματα όπως οι κολλητοί αγώνες Πέμπτη Κυριακή Τετάρτη, ο χρόνος αποκατάστασης ενός ποδοσφαιριστή και πολλά άλλα που βρήκες αφορμή να αναδείξεις με βάση τις γνώσεις σου. Με βάση αυτά λοιπόν δημιουργήθηκε η κουλτούρα του να μην είμαστε τόσο αυστηροί με έναν ποδοσφαιριστή αν πρώτα δεν τον εξετάσουμε και ως αθλητή.
Έχουμε λοιπόν την κλάση 'Αθλητης' και την υποκλαση 'Ποδοσφαιριστης'. Δε γίνεται να κρίνουμε λοιπόν έναν ποδοσφαιριστή αποκόπτοντας τον από το βασικό σύνολο στο οποίο ανήκει, αυτό του αθλητή δλδ.
Γιατί σου λέω πως είσαι αυστηρός;
Γιατί αντίστοιχα τα ίδια ισχύουν για το δίπτυχο Άνθρωπος Αθλητής - Επαγγελματίας Αθλητής.
Δε γίνεται ένας επαγγελματίας αθλητής να είναι ρομπότ.
Αν ήταν τόσο απλό τότε όλοι θα είχαν το mentality του Κουλιερακη. Αν ήμασταν τόσο αυστηροί με όσους αθλητές επηρεάζονται από το τι συμβαίνει γύρω γύρω τότε το 90% των αθλητών έπρεπε να ήταν ψαράδες.
Ο Μιχαηλίδης πχ. αν κάνει ένα λάθος σε έναν αγώνα, τον βλέπεις πως για 10-15 λεπτά είναι χαμένος κυριολεκτικά. Αν ήμασταν τόσο αυστηροί με το ευάλωτο της ψυχολογίας ενός αθλητή τότε ο Γιάννης έπρεπε να ήταν όχι απλός ψαράς, έπρεπε να ήταν ο εκδότης του περιοδικού 'κυνήγι και ψάρεμα'.
Κι εγώ μαζί σου είμαι, θα ήθελα όλοι οι παίκτες μας να είναι ρομπότ. Το ότι κατά καιρούς όμως αρκετοί παίκτες μας έχουν δείξει σημάδια ψυχοπνευματικων αδυναμιών αυτό είναι μια πραγματικότητα. Αν ήμασταν αυστηροί τότε δεν θα είχαμε ρόστερ.
Και να στο θέσω και αλλιώς. Γι' αυτό είναι ευλογία που βρίσκεται αυτός ο προπονητής στον πάγκο της ομάδας. Γιατί δεν αντιμετωπίζει τους παίκτες σαν στεγνούς επαγγελματίες. Δουλεύει πολύ στο χτίσιμο σχέσεων και μέσα από αυτό προσπαθεί να τους σκληρύνει πνευματικά. Όμως όπως είπαμε κάποιες φορές συμβαίνουν πράγματα που θα επηρεάσουν έναν άνθρωπο αθλητή ότι κι αν κάνει ο προπονητής. Και η λίστα είναι κάτι τέτοιο. Κι αν θες τη γνώμη μου καλώς είναι. Γιατί αυτό δείχνει πως ο αθλητής έχει φιλοδοξία να παίξει σε ανώτερο επίπεδο.
Τέλος πάντων. Καταλαβαίνω τι θες να πεις όμως ένα σύνολο ανθρώπων είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Δε γίνεται να μην υπάρχουν τέτοια φαινόμενα τα οποία ο ίδιος ο προπονητής τα έχει επισημάνει. Πέρυσι νομίζω, σε μια συνέντευξη τύπου, είχε δηλώσει πως ο καταρτισμός της λίστας είναι από τα πράγματα που μισεί να κάνει γιατί ξέρει τις συνέπειες που θα προκύψουν εντός ομάδας από τις επιλογές του.
Ποιο είναι το ζουμί λοιπόν ύστερα από όλα αυτά; Η δουλειά για τον καταρτισμό της λίστας να είναι ευκολότερη για τον προπονητή και όχι να αναγκαζόμαστε να συμμετέχουμε σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με λειψό ρόστερ.
Υγ. Για το αγωνιστικό επίπεδο των παικτών λες ωραία και ενδιαφέροντα πράγματα. Θα έχουμε όλον τον καιρό να τα πούμε μόλις τελειώσουν οι αγώνες.
Υγ2. Πες μου και πως βλέπεις το αυριανό.