Διακοπές

Ό,τι άλλο κρίνετε απαραίτητο προς συζήτηση και δεν έγκειται στις παραπάνω Θεματικές Ενότητες...
EugenePAOKI

Re: Διακοπές

Δημοσίευση από EugenePAOKI »

ΑποστόληςΑ έγραψε:
sourmenetes έγραψε:Παρακαλώ τους νησιώτες στην Τήνο να μου κάνουν μια ενημέρωση για το νησί, καθώς είναι στα υπόψιν για ένα 4-5μερο μέσα στον Ιούνιο.

Ξέρουν αυτοί...

Στάλθηκε από το MAR-LX1A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

1η Πρόταση
Λοιπόν θα πας πρώτα απ' όλα στην Μεγαλόχαρη. Θα ανάψεις τα κεράκια σου, θα προσκυνήσεις την θαυματουργή εικόνα και θα γράψεις σε ένα χαρτάκι τα ονόματα ζώντων και κεκοιμημένων και θα τα αφήσεις στο συγκεκριμένο μέρος για να διαβαστούν στην επόμενη παράκληση. Παρακλήσεις γίνονται κάθε ώρα, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00.
Μετά θα πας στο Μοναστήρι όπου έζησε η Αγία Πελαγία, στον ύπνο της οποίας παρουσιάστηκε η Παναγία και της είπε πού να σκάψουν για να βρουν την εικόνα της. Να πάρεις φωτογραφίες και του τοπίου, γιατί το Μοναστήρι έχει εξαιρετική θέα.
Μετά θα προσεύχεσαι για 5 ώρες, αδιαλείπτως, χωρίς να φας τίποτε. Το βραδάκι θα πάρεις το πλοίο για να πας δίπλα, στη Μύκονο και να βγάλεις όλα τα σπασμένα...

Ρίξε μια στο "υπέρ υγείας" και το όνομα του Καντουρί... Κρίμα είναι... :lol:
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Άλλη μια μέρα ενεργό το Διακοπές...
Μετά μην απορείτε που βαράει ο Κούλης φόρους και ΔΕΗ κτλ...
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

theodorsalonika έγραψε:τελη του μηνα θα κατεβω αθηνα με τηυν γυναικα και την μικρη 12 χρονων...δεν εχουν παει ποτε και ειπα επειδη εχω φιλους κατω να παμε για 5 μερες....να δω κατι παλια φιλαρακια..

εκτος απο το ζωολογικο κηπο που αλλου να παω την μικρη?

Σιχαίνομαι την Αθήνα, αλλά παραδέχομαι τα αρχαία της και το πάρκο γύρω από το μπουρδελοσύνταγμα.
Μουσείο Ακρόπολης βαράνε οι τιμές το καλοκαίρι, αλλά είναι must.
Επίσης Παναθηναϊκό Στάδιο, έχει και με φωνητικό τουρ και με είχε αρέσει πολύ, πήγα πριν πολλά χρόνια.

Να πάρετε σπρέι και μπογιές και να βάψετε το τηγάνι, είστε υπεράνω υποψίας.
Άβαταρ μέλους
Aye4

Δημοσίευση από Aye4 »

theodorsalonika έγραψε:τελη του μηνα θα κατεβω αθηνα με τηυν γυναικα και την μικρη 12 χρονων...δεν εχουν παει ποτε και ειπα επειδη εχω φιλους κατω να παμε για 5 μερες....να δω κατι παλια φιλαρακια..

https://www.artandlife.gr/athens/child
Άβαταρ μέλους
john4serres

Δημοσίευση από john4serres »

Μπαρκαρούτσος έγραψε:

Σιχαίνομαι την Αθήνα, αλλά παραδέχομαι τα αρχαία της και το πάρκο γύρω από το μπουρδελοσύνταγμα.
Μουσείο Ακρόπολης βαράνε οι τιμές το καλοκαίρι, αλλά είναι must.
Επίσης Παναθηναϊκό Στάδιο, έχει και με φωνητικό τουρ και με είχε αρέσει πολύ, πήγα πριν πολλά χρόνια.

Να πάρετε σπρέι και μπογιές και να βάψετε το τηγάνι, είστε υπεράνω υποψίας.
Ουυυ βαζελος spotted.
Ban!
Άβαταρ μέλους
DimitrisS

Δημοσίευση από DimitrisS »

Λοιπον. Τα φωτα σας.

Κανονιζω να παω μαζι με 2 φιλους μου Κρητη. Γυρω στα 30 (εχω μαθει οτι παιζει ρολο :) ) Δυστυχως λιγες μερες (6 βραδια). Δεν θελουμε εξαλλα πραγματακια. Να δουμε οσες πιο πολλες θαλλασες που αξιζουν. Να πιουμε τα τσιπουρακια μας, να πιουμε και το ποτο μας. Απαλα.

Διαμονη που; Ηρακλειο; Χανια; Ρεθυμνο;

Για πειτε.
BlackFriday

Δημοσίευση από BlackFriday »

Χανιά θα έλεγα. Έχεις πολλές επιλογές και για έξοδο και για παραλίες να δεις μπόλικες. Έχει και αεροδρόμιο (σε σχέση με Ρέθυμνο).
Elkjaer

Δημοσίευση από Elkjaer »

Διαβάζοντας την περιγραφή του τι θες, νομό Χανίων ή Λασιθίου πιστεύω πως είναι καλύτερα να επιλέξεις.
Άβαταρ μέλους
DimitrisS

Κοιτα το οτι εχει αεροδρομιο δεν με εξυπηρετει σε σχεση με Ηρακλειο γιατι ειναι αρκετα πιο ακριβα τα εισητηρια.

Αυτο που βλεπω γενικα ειναι οτι για διαμονη στα Χανια σε σχεση κυριως με Ηρακλειο ειναι 100 παραπανω ανα ατομο.

Αξιζει αυτα τα 100 να τα δωσω για διαμονη στα Χανια ή θα τα φαω ετσι κι αλλιως στις βενζινες;
Άβαταρ μέλους
sourmenetes
Moderator

Δημοσίευση από sourmenetes »

kataramenos5 έγραψε:Σουρμε ασχετο, περσι πηγες καθολου χαλκιδικη ?
Όχι κατ.

Γιατί;

Άβαταρ μέλους
gika

Δημοσίευση από gika »

Όπου και να μείνεις, τα λεφτά σου θα τα φας στις βενζίνες.

Το Ηράκλειο είναι μια μικρή Θεσσαλονίκη. Έχεις την αίσθηση της πόλης όσο είσαι εκεί. Έχει ωραία μαγαζιά για να βγεις για όλα τα γούστα. Από τιμές είναι πιο νορμάλ. Από παραλίες όμως, υστερεί. Αγία Πελαγία από την μία πλευρά που είναι απλά οκ, η παραλία μετά το αεροδρόμιο στον Καρτερό που είναι πολύ μέτρια, και μετά αν οδηγήσεις ένα μισάωρο και φτάσεις Χερσόνησο έχει μερικά ωραία κολπάκια που αξίζουν. Η Χερσόνησος αξίζει και για νυχτερινή ζωή.
Και για watersports.

Για μένα η καλύτερη παραλία του νομού Ηρακλείου βρίσκεται στο νότιο μέρος του νησιού και λέγεται Αγιοφάραγγο. Εϊναι και κοντά στα Μάταλα οπότε συνδυάζεται με ωραία μπυρίτσα το απόγευμα. Αλλά είναι ταξίδι σχεδόν δυο ώρες από Ηράκλειο. Και τα τελευταία χιλιόμετρα για Αγιοφάραγγο είναι μαρτύριο - από τους χειρότερους χωματόδρομους που έχω διασχίσει.

Σε ίδια απόσταση μπορείς να φτάσεις στον Άγιο Νικόλαο (~1 ώρα) όπου έχει πολύ ωραίο φαγητό (αγαπάω Καρνάγιο) και ήσυχα μαγαζάκια για ποτό. Ωραία παραλία μέσα στον Άγιο, είναι το Votsalo, που είναι καφέ με σκαλάκια κατευθείαν στη θάλασσα. Και λίγο πιο έξω από Άγιο, πολύ ωραία παραλία είναι το Βούλισμα. Κανένα 20λεπτο πιο βόρεια από τον Άγιο, είναι η Ελούντα. Αξίζει επίσκεψη τόσο για την παραλία (με πολύ βότσαλο η παραλία) όσο και για επίσκεψη με βαρκούλα Σπιναλόγκα.

Από την άλλη πλευρά του Ηρακλείου σε απόσταση περίπου 1 ώρας και 30 λεπτών είναι το Ρέθυμνο. Γνωστή κοντινή παραλία στη βόρεια πλευρά του νησιού είναι το Μπαλί, αλλά δεν έχει τύχει να πάω. Το ρέθυμνο αξίζει για καφέ/φαγητό, αλλά καλοκαίρι είναι πόλη φάντασμα του κανονικού εαυτού της μιας και ζει από τους φοιτητές που την έχουν κάνει για αλλού. Αν φτάσεις ως εκεί, must είναι η παραλία Πρέβελη στο νότιο τμήμα του νομού Ρεθύμνου. Φοινικόδασος γύρω από ποτάμι που χύνεται στη θάλασσα και μπορείς να κολυμπήσεις και στο ποτάμι, και στη θάλασσα και να πάρεις το φαράγγι προς τα πάνω. Υπέροχο.

Χανιά από την άλλη, παίρνεις ένα εντελώς άλλο vibe. Σαν να είσαι σε κυκλαδίτικο νησί. Όλα είναι πιο ακριβά (ξενοδοχεία, αεροδρόμια, ταβέρνες, καφέ) αλλά για κάποιον λόγο. Για καλοκαίρι πραγματικά είναι υπέροχα. Η πιο κοντινή "διάσημη" παραλία θα έλεγα πως είναι το Σειτάν Λιμάνι. Αξίζει επίσκεψης. Σε απόσταση αν θυμάμαι καλά μισής ώρας μπορείς να βρεις και τα Φαλάσαρνα που είναι υπέροχη παραλία. Προς τα Φαλάσαρνα μπορείς να πάρεις και καραβάκι που σε πάει Γραμβούσα και Μπάλο. Η Γραμβούσα είναι ένα ανοργάνωτο νησάκι με ονειρικά νερά, ο Μπάλος είναι μία πολύ τουριστική, πολύ ρηχή παραλία που σίγουρα αξίζει επίσκεψης. Όμως για μένα, η καλύτερη παραλία όλου του νησιού είναι το Ελαφονήσι που είναι στα νότια του νομού Χανίων και σε απόσταση σχεδόν δύο ωρών από τα Χανιά. Είναι απίστευτη και ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της χώρας μας.

Πέρα από αυτό για φαγητό στα Χανιά μου είχε αρέσει το Ταμάμ και επίσης σίγουρα αξίζει μία επίσκεψη στην Κουκουβάγια την ώρα της δύσης του ήλιου. Εϊναι καφέ/ζαχαροπλαστείο με τρομερή θέα (και γλυκά), δίπλα στους τάφους των Βενιζέλων.

Το τελευταίο κομμάτι του νησιού που δεν σχολίασα είναι το τέρμα ανατολικό τμήμα προς Ιεράπετρα. Εκεί ξεχωρίζουν το φοινικόδασος του Βάι, και ο Ξερόκαμπος. Πολύ ωραίες παραλίες και στα δύο. Προς εκείνη την πλευρά υπάρχει και ένα χωριουδάκι (σχεδόν εγκαταλελειμένο) που λέγεται Στραβοδοξάρι. Στην πλατεία αυτού του χωριού υπάρχει μία ταβέρνα που δεν ξέρω καν αν έχει όνομα. Έχω φάει το καλύτερο αντικρυστό όλης της Κρήτης εκεί.

Αυτά με μία πρόχειρη σκέψη.

Για μένα, αν μπορείς να το πληρώσεις, πήγαινε και μείνε Χανιά. Βάλε στο πρόγραμμα Ελαφονήσι, Φαλάσαρνα, Σειτάν, καραβάκι για Μπάλο/Γραμβούσα και Πρέβελη με επίσκεψη στο Ρέθυμνο στην επστροφή.

Εναλλακτικά αν σε βγάλει ο δρόμος προς Ηράκλειο, πήγαινε Αγιοφάραγγο-Μάταλα την μία μέρα, Άγιο Νικόλαο - βότσαλο ή βούλισμα την άλλη, Χερσόνησο και για πρωί για θάλασσα και water sports και για βράδυ, Ελούντα-Σπιναλόγγα επίσης και αν θες κάτι κοντινό για καμία ξεκούραστη μέρα δοκίμασε την Αγία Πελαγία. Υπάρχει και η Κνωσσός και το Αρχαιολογικό μουσείο που μπορείς να επισκεφτείς. Φαγητό καλό θα βρεις.

Έχω πάει Κρήτη 8 φορές τα τελευταία 7 χρόνια και τον Σεπτέμβρη θα είναι 9η. Θυμάμαι την πρώτη φορά κάναμε 1600χλμ σε 11 μέρες. Άξιζε και το τελευταίο μέτρο. Απλά να ξέρεις ότι οι αποστάσεις είναι μεγάλες και να έχετε έτοιμες ωραίες playlist για το αυτοκίνητο.

:pano:
Άβαταρ μέλους
kataramenos5

Δημοσίευση από kataramenos5 »

sourmenetes έγραψε:
kataramenos5 έγραψε:Σουρμε ασχετο, περσι πηγες καθολου χαλκιδικη ?
Όχι κατ.

Γιατί;

Σου μοιαζε καποιος σε μια παραλια κι επειδη εκανες κουβεντα για το μερος ειπα μηπως πηγες.
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Αν είναι να παει καποιος για 6 μερες Κρητη η επιλογη ειναι μονο Χανια. Η πιο ομορφη πολη,οι πιο ομορφες παραλιες,τα πιο ομορφα τοπια. Συνολικα η Κρήτη ειναι ενας υπεροχος προορισμος αλλα ο νομος Χανίων ενα κλικ καλυτερος στα παντα...
Άβαταρ μέλους
tolis01

Δημοσίευση από tolis01 »

DimitrisS έγραψε:Λοιπον. Τα φωτα σας.

Κανονιζω να παω μαζι με 2 φιλους μου Κρητη. Γυρω στα 30 (εχω μαθει οτι παιζει ρολο :) ) Δυστυχως λιγες μερες (6 βραδια). Δεν θελουμε εξαλλα πραγματακια. Να δουμε οσες πιο πολλες θαλλασες που αξιζουν. Να πιουμε τα τσιπουρακια μας, να πιουμε και το ποτο μας. Απαλα.

Διαμονη που; Ηρακλειο; Χανια; Ρεθυμνο;

Για πειτε.

Λασίθι σε Άγιο Νικόλαο-Ιεράπετρα-Ελούντα :D
Μόλις επέστρεψα μετά από μία εβδομάδα οικογενειακώς με βάση το αναπαλαιωμένο πατρικό φίλου στο Σχίσμα Ελούντας. Ωραίες ταβέρνες κι εκεί και στην Πλάκα, μπορεί να έχετε και κανα τυχερό από κανα πουρό που διαμένει στα lux ξενοδοχεία εκεί δίπλα. Ο Άγιος όχι μακριά κι αυτός με αρκετές επιλογές σε μαπράκια, ταβέρνες στα πολλά του κολπάκια και η Ιεράπετρα σε ανθρώπινη απόσταση (50 λεπτά οδήγηση) όπως κ οι παραλίες Βούλισμα κ Βουλισματάκι.
Βάι-Σητεία-Ξερόκαμπος ωραία ΑΛΛΑ πολύ στροφιλίκι. Εμείς πήγαμε για εκπαιδευτικούς λόγους και τα 100χλμ δε βγαίνουν σε λιγότερο από 2-2,5 ώρες από Άγιο.

Αααα, βασικό να δείτε να φάτε εκεί που δουλεύουν κ χειμώνα τα μαγαζιά για πιο οικονομικά.

Συνδυάζετε κ με καμιά ωραία βουνίσια εκδρομούλα σε αναπαλαιωμένα ημιορεινα΄χωριά (Φουρνή, Κριτσά). Εκεί για κρέας!

Αφού θέλετε χαλάρωμα, να φαταστώ δεν έχετε κ πολλή όρεξη να περνάτε τη μισή μέρα στο τιμόνι.
Εμείς με ενοικαισμένο από Ηράκλειο κ μία εκδρομή μεγάλη Βάι, μία Ιεράπετρα, μία Βούλισμα κ επιστροφή μέσω Κνωσού με ένα φουλάρισμα τη βγάλαμε.

ΥΓ: Γενικά ο gika τα έγραψε και για όλες τις περιοχές.
Άβαταρ μέλους
DimitrisS

Ευχαριστώ παιδιά για τις αναλύσεις. Με βοηθήσατε πολυ, οπότε αποφάσισα να πάω Χαλκιδική. :D

Όχι νταξει πλάκα κάνω.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Γενική Συζήτηση”