Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2021-2022

Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Re: Volley γυναικών - Αγώνες και νέα 2021-2022

Δημοσίευση από Willie the Pimp »

Το ποσοστό της Ξανθοπούλου όπως δείχνουν τα στατιστικά είναι τραγικότατο, αλλά το κάνει ακόμη πιο τραγικό το γεγονός ότι έβγαλε κάποιες σερί καλές υποδοχές στο 4ο σετ και με τη διαφορά ήδη στους 5-6 πόντους για την ΑΕΚ. Τουλάχιστον έτσι μου φάνηκε από μέσα από το γήπεδο. Το καταλαβαίνει και η ίδια ότι οι εμφανίσεις της είναι πολύ κακές και τη γεμίζει με επιπλέον άγχος.
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Επίσης τα ποσοστά στην υποδοχή της Φιντόν και της Κυπαρίσση είναι σίγουρα αυτά; Έχω μια αμφιβολία αλλά ίσως επειδή το έβλεπα από μέσα να μου διέφυγε κάτι.
Άβαταρ μέλους
miburosaito

Δημοσίευση από miburosaito »

Κλασικα εικονογραφημενα τα στατιστικα...

Εχω κουραστει να γκρινιαζω γι αυτα, ενω μαλιστα ο Καραμπετσος ειχε απο μονος ανακοινωσει απο τον Νοεμβριο συγχρονα στατιστικα σαν των ανδρων :cry:
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Descartes έγραψε:Τα στατιστικά πάλι δεν φαίνονται αξιόπιστα. Ο Προπονητής μίλησε στη συνέντευξή του για 38 λάθη, εδώ βλέποπυμε 30, επίσης Φιντόν και Κυπαρίσση δύσκολα να είχαν αυτούς τους αριθμούς στην υποδοχή.
Το παρατήρησες και συ φίλε Descartes λοιπόν δεν ήταν μόνο δική μου αίσθηση.
ΥΓ Πωωω αυτά τα 100 μηνύματα είναι βάσανο...
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

Δεν έχω δει το παιχνίδι αλλά το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Πλέον όλες οι θέσεις είναι ανοικτές για εμάς από τη δεύτερη μέχρι την έκτη με την εικόνα μας να μην είναι ενθαρρυντική.
Θα ήθελα να σταθώ σε τρία σημεία.
1ον Όσο και αν δεν μπορούμε να το δεκτουμε ως παοκτσηδες, το τμήμα βόλεϋ γυναικών χρειάζεται χρόνο για να αναπτυχθεί σε κάθε επίπεδο, δεν παύει να είναι μία σχετικά νέα ομάδα που δεν έχει ούτε διοικητική εμπειρία ούτε αγωνιστικές παραστάσεις ούτε μεγάλο ακόμα κοινό για να το παρασύρει σε πρωταθλητισμο. Πέρυσι εκμεταλλευτηκε άριστα τις συγκυρίες και κατέκτησε έναν τίτλο αυτό όμως δεν σημαίνει πως η ομάδα έφτασε να γίνει μεγαθήριο όπως οι οπαδοί φαντάζονται. Εκφράσεις όπως ντροπή αίσχος κλπ δεν ταιριάζουν σε αυτό το τμήμα.
2ον Κατά τη γνώμη μου η αλλαγή του φλώρου ήταν λάθος και αυτό το λέω ανεξάρτητα από το σημερινό αποτέλεσμα. Μακάρι ο προπονητης να μας ανεβάσει επίπεδο αλλά για να γίνει αυτό χρειάζονται πολύ περισσότερα από έναν προπονητή. Και δεν μιλάω μόνο για φέτος αλλά για το πως θα πορεύεται η ομάδα τα επόμενα χρόνια. Κατά τη γνώμη μου ο Φλώρος έβρισκε τρόπο μέσα από τη γνώση του ΠΑΟΚ αλλά και του ελληνικού πρωτάθληματος να κρύβει αρνητικά στοιχεία της ομάδας που δύσκολα θα α μπορέσει να κρύψει ο Φενολιο.
3ον Η ομάδα έχει πέρα από κάθε αμφιβολία πρόβλημα τόσο στις ξένες παίκτριες όσο και στο βάθος του ροστερ. Κατά τη γνώμη μου λείπει καταρχήν μία ακόμη ποιοτική Ελληνίδα παίκτρια 6αδας (όχι λιμπερο).
Μου κάνει τρομερή εντύπωση πως γίνεται η Φιντον να είναι αρχηγός της εθνικής Γαλλίας, η Ποτοκαρ πέρυσι μπροστά της φαίνεται Εγκονου.Τα ίδια και χειρότερα στη σύγκριση Κογιαρ Μιλιτσα. Επίσης να πω πως αν και η Λι Ντα Γιουνγκ είναι παίκτρια πολύ υψηλού επιπέδου, δεν παύει να αντικαταστήσε μία παίκτρια που πέρυσι ήταν η καλύτερη πασαδορος της χρονιάς (Βεργιδου).

Πέρα από το τι αλλαγές θα γίνουν φέτος, η χρονιά είναι πολύ διδακτική για το πως πρέπει να κινηθούμε του χρόνου.
Πρέπει πασει θυσία να μείνει η Πολυνοπουλου, και η Μερτεκη εκτός και αν αντικατασταθεί από την Στραντζαλη και μόνο αυτή. Πρέπει να πάρουμε μία ακόμα πολύ υψηλού επιπέδου Ελληνίδα (και δεν υπάρχουν πολλές επιλογές), ίσως μία από τις 2 διαγώνιες που συχνά αναφέρονται, να παραμείνουν οι Κυπαρισση Ηλιόπουλου και οποια εκ των Τσιογκα Τερζογλου θεωρείται πως έχει υψηλότερη προοπτική και να έρθουν τρεις πραγματικά καλές ξένες παίκτριες εκ των οποίων η ακραία να έχει πολύ καλή υποδοχή. Αν μείνει καιι η Ντα Γιονγκ τέλεια, αν όχι όμως δεν σημαίνει πως η ομάδα θα είναι χειρότερη απαραίτητα. Είμαστε η μόνη ομάδα που έχουμε επενδυτή είναι κρίμα να λείπει η γνώση για να το εκμεταλλευτουμε
katman41

Δημοσίευση από katman41 »

Descartes έγραψε:
Ο Άρης δεν έχασε τόσο εύκολα στη Βούλα όσο δείχνει το 3-0. Ο ΠΑΟΚ δύσκολα θα κρατηθεί στην 5άδα. Δεν ξέρω απο που απορρέει η αισιοδοξία για μεταγραφές οι οποίες μάλιστα θα αλλάξουν τόσο πολύ τη δυναμική που θα σαρώσει η ομάδα στο υπόλοιπο της σεζόν ή τουλάχιστον θα ανατρέψει την κατάσταση στα Play Off.

Και οι αντίπαλοι ενισχύονται και εξελίσσονται. Ο ΠΑΟΚ χρειζόταν μια ποιοτική ενίσχυση, ανταυτού άλλαξε ο Προπονητής...
Πιστεύω ότι η αλλαγή προπονητή έγινε ξεκάθαρα για να δώσει κίνητρο στην Νταγιονγκ (ίσως και για επέκταση του χρόνου), ειδικά μετά τα ξεφτιλίκια με τις μετακινήσεις Θεσσαλονίκη-Μπλάζ-Θεσσαλονίκη-Σαντορίνη-Θεσσαλονίκη. Ο κύριος Φλώρος ούτε αγγλικά μιλούσε. Ακούστηκε ότι ο Φενόλιο ήθελε να αξιολογήσει πρώτα το υπάρχον ρόστερ. Είναι προπονητής που του αρέσει να δουλεύει με τις παίκτριες του για να τις βελτιώσει από όσο θυμάμαι. Αν έχεις βλέψεις για τίτλο δεν έχει νόημα να περιμένεις την Αρτακιανού φερ'ειπείν και να μην προσμένεις κάποια αλλαγή στις ξένες. Ενημέρωση φυσικά δεν υπάρχει. Και εγώ από εσάς εδώ μέσα ενημερώνομαι για τα του βόλλεϋ. Με στοχευμένες κινήσεις στα play-off μπορείς να μην έχεις τέτοια χάλια, αλλά μια ομάδα έτοιμη με διάθεση και ενέργεια.
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Φίλε Ιάσονας συμφωνώ με αυτά που γράφεις μέσες άκρες. Απαιτείται και χρόνος και πολλή δουλειά στο συγκεκριμένο τμήμα. Για την επόμενη χρονιά μπορούμε να συζητούμε με τις ώρες τι πρέπει να γίνει, αλλά δεν πρέπει να δούμε και τι γίνεται στη φετινή; Εμένα μου δίνει την αίσθηση η ομάδα πως σε κάποιους τομείς είναι "αδούλευτη", ανεξάρτητα της ατομικής ποιότητας εκάστου παίκτριας. Π.χ υποδοχή και άμυνα. Δεν ξέρω αν είναι "ελλιπής" δουλειά του Φλώρου, ο οποίος είναι εμπειρότατος. Το αν ήταν ορθή η αντικατάσταση του στο μέσο της σαιζόν θα φανεί στο τέλος (εγώ προσωπικά θέλω η όποια αλλαγή προπονητή να γίνονται τότε).
Άβαταρ μέλους
fuzztone

Δημοσίευση από fuzztone »

Να αναφέρω και κάτι που παρατήρησα, χωρίς να είμαι σίγουρος για την ορθότητά του.

Μου φάνηκε ότι έγινε προσπάθεια να παιχτεί η pipe αρκετά περισσότερο από πριν. Λογικά ήταν εντολή του νέου προπονητή.

Το αποτέλεσμα ήταν μάλλον πολύ κακό, δεν θυμάμαι να κερδίσαμε πόντο έτσι, με πολλά να βγαίνουν κατευθείαν έξω ή να χτυπάνε στο φιλέ. Ήταν αιτία ή πάσα, η ανεπάρκεια των υπολοίπων, και τα δύο? δεν ξέρω
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

Φίλε fuzztone όντως παίξαμε πάιπ πολύ περισσότερο από άλλες φορές, άσχετο αν ήταν σχεδόν όλες αποτυχημένες. Πρόχειρα μου 'ρχονται στο νου δύο φορές η Μερτέκη να πατάει γραμμή και η Κυπαρίσση να καρφώνει πολύ έξω.
Ιάσονας

Δημοσίευση από Ιάσονας »

Willie the Pimp έγραψε:Φίλε Ιάσονας συμφωνώ με αυτά που γράφεις μέσες άκρες. Απαιτείται και χρόνος και πολλή δουλειά στο συγκεκριμένο τμήμα. Για την επόμενη χρονιά μπορούμε να συζητούμε με τις ώρες τι πρέπει να γίνει, αλλά δεν πρέπει να δούμε και τι γίνεται στη φετινή; Εμένα μου δίνει την αίσθηση η ομάδα πως σε κάποιους τομείς είναι "αδούλευτη", ανεξάρτητα της ατομικής ποιότητας εκάστου παίκτριας. Π.χ υποδοχή και άμυνα. Δεν ξέρω αν είναι "ελλιπής" δουλειά του Φλώρου, ο οποίος είναι εμπειρότατος. Το αν ήταν ορθή η αντικατάσταση του στο μέσο της σαιζόν θα φανεί στο τέλος (εγώ προσωπικά θέλω η όποια αλλαγή προπονητή να γίνονται τότε).
Εχεις δίκιο, η αλήθεια είναι πως πραγματικά δεν ξέρω τι πρέπει να γίνει. Προφανώς μία προσθήκη Ελληνίδας όπως η βλαχακη που αναφέρουν τα παιδιά θα βοηθούσε πολύ. Μία υπέρβαση για Βασιλαντωνακη θα βοηθούσε πολύ περισσότερο, και ένας συνδυασμός των δύο θα ήταν ίσως η απόλυτη λύση χωρίς να χρειάζεται αλλαγές ξένων παικτριων. Γιατί εκεί υπάρχουν παράμετροι που αγνοούμε όταν λέμε πως πρέπει να γίνουν άμεσα.
Ο πρώτος παράγοντας είναι η Jae Da Jong. Αν επιστρέφει φέτος κανένα νόημα δεν έχει η αλλαγή της Φιντον γιατί ούτως ή άλλως θα βγει από την ομάδα. Επίσης η παρουσία της Κογιαρ προφανώς συνδέεται με την παραμονή στην ομάδα της ΛιΝταΓιονγκ και το να νιώθει άνετα σε αυτή. Κατά συνέπεια ενώ αγωνιστικά οι ξένες πρέπει να αλλαχτούν υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να μην γίνει αυτό.
Σκέψου μόνο το εξής σενάριο, να ξεκινήσουμε του χρόνου το κτίσιμο του ροστερ με τις δίδυμες υγιείς και τις δύο.
Cylon-4

Δημοσίευση από Cylon-4 »

Θα γραψω καποια πραγματα που ειδα μεσα απο το γηπεδο και καποιες σκεψεις μου. Καταρχην ειχε περιπου 200 ατομα. Ο νεος προπονητης δεν πιστευε αυτα που εβλεπε,οσο αφορα την υποδοχη. Ο Αμοιριδης ηταν χαλαρος καθολη την διαρκεια του αγωνα και αποχωρησε χαμογελαστος.Αισθανθηκα αμηχανα,το λεω οσο πιο κομψα μπορω,που ενας κορεατης φωναζε πιο πολυ ΠΑΟΚ,απο ολους τους υπολοιπους μαζι. Νομιζω οτι με την Κογιαρ,εναι ξεκαθαρο οτι δεν παμε πουθενα. Η Φιντον πρεπει να μεινει,μεχρι να επιστρεψει η ακραια Λι. Περα απο το ελλειμα ποιοτητας που εχει η ομαδα(αν μιλαμε για πρωταθλητισμο) εχθες βρεθηκαν ατομικα σε τραγικη μερα οι Ξανθοπουλου, Μερτεκη, Κογιαρ, Φιντον, ενω ελλειψε και η Πολυνοπουλου. Ακομα και η Λι, εκανε νομιζω το χειροτερο της παιχνιδι. Ειναι ξεκαθαρο οτι ολη η δουλεια,πρεπει να επικεντρωθει,στο να εμφανιστει ετοιμη και φρεσκια η ομαδα στα play offs, εκει που θα κριθουν ολα στην κυριολεξια. Ελπιζω να σταθουμε και τυχεροι με την υποθεση κορωνοιος,γιατι κι αυτο χρειαζεται. Παμε ΠΑΟΚΑΡΑ
Άβαταρ μέλους
Descartes

Δημοσίευση από Descartes »

Χειρουργείται η Λι Γιάε Γιόνγκ, ο ΠΑΟΚ αναζητά διαγώνιο, το Σάββατο με Ολυμπιακό
Στέφανος Λεμονίδης

Πέμπτη, 06/01/2022 18:10

Xειρουργείται σήμερα στη Σεούλ ο Λι Γιάε Γιόνγκ, ενώ ο ΠΑΟΚ αναζητά διαγώνια για να αντικαταστήσει την Ισπανίδα Μιλάγκρος Κογιάρ και το Σάββατο έχουμε το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στον Ρέντη.

Χειρουργείται η Λι Γιάε Γιόνγκ, ο ΠΑΟΚ αναζητά διαγώνιο, το Σάββατο με Ολυμπιακό
Από τα μέσα Νοεμβρίου έφυγε από τη Θεσσαλονίκη η Λι Γιάε Γιόνγκ, γιατί δεν εμπιστεύτηκε τους Έλληνες γιατρούς και πήγε στην Κορέα, αλλά μόλις σήμερα μπαίνει σε χειρουργείο για αρθροσκόπηση μηνίσκου.

Η κορεάτισα παίκτρια του ΠΑΟΚ πήγε στη Σεούλ, όπου οι γιατροί της έλεγαν διαφορετικά πράγματα και τελικά αποφάσισε να κάνει αρθροσκόπηση, προκειμένου να επιστρέψει τέλος Ιανουαρίου στην Ελλάδα και να ενισχύσει τον ΠΑΟΚ, που στο ματς με την ΑΕΚ είχε μεγάλα προβλήματα στην υποδοχή. Ο Κώστας Αρσενιάδης έκανε ματ στον Φενόλιο, που δεν γνωρίζει την ομάδα του και με σερβίς στις Μερτέκη(29 % υποδοχή), Ξανθοπούλου(26% υποδοχή) πήρε 15 άσους, ενώ διπλάσιες φορές χάλασε την υποδοχή, σε έναν άνευ προηγουμένου διασυρμό.

Στον ΠΑΟΚ υπάρχει προβληματισμός, αλλά και ελαφρυντικά για τον Ιταλό που ήρθε στην Ελλάδα στις 27 Δεκεμβρίου και έκανε λίγες προπονήσεις. Αν μάλιστα προσπάθησε να κάνει ριζικές αλλαγές δικαιολογημένα ήρθε η ήττα, αφού όταν ανέλαβε ο μεγάλος Τζιαν Πάολο Μοντάλι τον Ολυμπιακό, οι παίκτες του για ένα τρίμηνο δεν ήξεραν που πατάνε και που βρίσκονται, σε σημείο να χάνουν σετ από τον Εθνικό στην Αλεξανδρούπολη με 15-0, με το παλιό σύστημα καταγραφής πόντων. Η απουσία της Πολυνοπούλου δεν επηρέασε πάντως την απόδοση του ΠΑΟΚ, αφού η μπάλα δεν έφτανε στην Λι Ντα για να παίξει πρώτο χρόνο.

Η ΑΕΚ δεν χρειάστηκε να κάνει κάτι περισσότερο, είχε κακά ποσοστά στην επίθεση και απλά "καθάρισε" το ματς με το σερβίς. H ομάδα του Αρσενιάδη με αυτή τη νίκη μπορεί να φτάσει στην τέταρτη θέση, αλλά ο Αθηναίος προπονητής έχει μόλις 7 παίκτριες στη διάθεση του κι αν δεν αποκτηθεί έστω μια τέταρτη ξένη και μια Ελληνίδα δύσκολα θα φτάσει πιο ψηλά στα πλέι οφ.

Προφανώς ο Κάρλο Παρίζι εφάρμοσε διαφορετική τακτική στον Ολυμπιακό, δεν προσπάθησε να τα αλλάξει όλα, γι αυτό και ο πρωταθλητής δεν είχε ανάλογη εικόνα στα πρώτα παιχνίδια του με τον Ιταλό, που δούλεψε στο διάστημα της διακοπής. Το Σάββατο πάντως θα έχουμε μονομαχία Ιταλών προπονητών, με τον Ολυμπιακό αν δείχνει πιο έτοιμος και δεν αποκλείεται να δούμε την Αρέτα Κονόμι στο ντεμπούτο της. Ο Ολυμπιακός πλέον θέλει τη νίκη για να εδραιωθεί στη δεύτερη θέση και να έχει στα πλέι οφ το εμπόδιο μόνο μιας έδρας, του Παναθηναϊκού.

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν την επιστροφή της Λι Ντάε Γιόνγκ, θα κρατήσουν και την Φιντόν, ψάχνουν όμως διαγώνια προκειμένου να αντικαταστήσουν την Κογιάρ που δεν ικανοποιεί με την απόδοση της.

Όσον αφορά τον Παναθηναϊκό θα πορευτεί με το υπάρχουν ρόστερ, αφού δεν μπόρεσε καν να πλησιάσει το κασέ της Ανθής Βασιλαντωνάκη, που αγγίζει τις 150.000 και θα μείνει στη Γαλατά Σαράι.

https://www.fosonline.gr/volleyball/a-g ... -olympiako
Άβαταρ μέλους
miburosaito

Δημοσίευση από miburosaito »

Εκανε παλι edit ο Λεμονιδης στο αρθρο του και προσθεσε οτι εκλεισε διαγωνιο απο Νοτια Αμερικη ο Παναθηναικος για αντικαταστατρια της Στεπανενκο.

Εικόνα

Σε φορουμ διαβαζω οτι η διαγωνιος που εκλεισαν ειναι η Brambilla που εχω αναφερει τοσες φορες εδω.... :roll:

Αν αληθευει θα πω κριμα για μας, μιας και ειναι η καλυτερη που εχει μεινει ελευθερη απο το NCAA, δεν κυκλοφορει καλυτερη ελευθερη διαγωνιος αυτη τη στιγμη.

Ακουγεται παντως - οπως ειπα και χθες - η Brambilla εντονα για Ευρωπη, οι περισσοτερες ομαδες ομως εχουν κλεισει, απο Γερμανια μονο η ομαδα της Βλαχακη ψαχνει (για ακραια βασικα), σε Πολωνια δυσκολα, εχει αρχισει να ακουγεται για Ελλαδα η Brambilla απο χθες κιολας - πριν το αρθρο του Λεμονιδη. Ελπιζω οι δικοι μας να μην κοιμουνται και να ετρεξαν να την κλεισουν πριν τον βαζελο...

Αν την χασουμε, μετα η μονη περιπτωση που μπορω να σκεφτω ειναι να παμε στη Jordan Thompson που ομως ειναι πιο ακριβη, επιστρεφει Φεβρουαριο απο τραυματισμο αλλα ειναι σιγουρα καλυτερη απο ολες οσες αγωνιζονται φετος στην Ελλαδα.

ΥΓ. Η Βλαχακη επαιξε μετα απο καιρο μιας και εχουν τραυματιστει 2 ακραιες στην ομαδα της, κανοντας ομως τραγικη εμφανιση (λογικο μετα απο τοση απαξιωση και απραξια), ας κανουμε επιτελους μια σοβαρη προταση στη κοπελα για 1,5 χρονο οπου θα παιζει με νορμαλ προπονητη και οχι με τον καραγκιοζη τον Ναρανχο, τι περιμενουμε πια? Η Potsdam ηδη ψαχνει για αλλη ακραια, ειναι φανερο οτι δεν την υπολογιζουν...
Άβαταρ μέλους
Μπαρκαρούτσος

Δημοσίευση από Μπαρκαρούτσος »

Descartes έγραψε:

Xειρουργείται σήμερα στη Σεούλ ο Λι Γιάε Γιόνγκ,

Ποιος είναι ο Λι Γιάε Γιονγκ;
Άβαταρ μέλους
Willie the Pimp

miburosaito έγραψε:Σε φορουμ διαβαζω οτι η διαγωνιος που εκλεισαν ειναι η Brambilla που εχω αναφερει τοσες φορες εδω....
Ποιο φόρουμ εννοείς φίλε miburosaito; Γιατί κάτι τέτοιο γράφεται και στα σχόλια του sdna.
Μπαρκαρούτσος έγραψε:Ποιος είναι ο Λι Γιάε Γιονγκ;
Μάλλον τριτοξάδερφος της Λι Γιαε Γιονγκ ή απλή συνωνυμία...χεχε
(Ένας αστικός θεσσαλικός μύθος μιλάει, για κάποιον ορίτζιναλ θεσσαλό λόβερ ο οποίος έκανε προσέγγιση σε κοπέλα εξ Αθηνών προερχόμενης. Κρύβοντας επιμελώς την προφορά του την ρώτησε το όνομα της και όταν αυτή του απάντησε Λία, αναφώνησε: " ούιι Λία λιεν' και τουν πατέρα μ'!!")
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Γυναικεία τμήματα”