Jean Valjean έγραψε:Αν πουληθηκε λιγότερο από το ποσο που διαδίδουν, έχει κάποια λογική να μην το ανακοινώνουν, αν πουληθηκε περισσοτερο θα το έκαναν βούκινο σε όλο τον ντουνιά.
Καλημέρα Γιάννη Αγιάννη.
Προφανώς αυτό συμβαίνει.
Θα στοιχημάτιζα πως είναι επιθυμία του οσφπ να μην ανακοινωθεί ποσό και όχι της Μπράιτον
Τα 35 (μάλλον) είναι το ποσό.
Το θέμα είναι αν αυτά τα 35 έχουν λογική.
Έπιασα κουβέντα χθες με προπονητή ανδρικής ομάδας (μη φανταστείς κανένα σπουδαίο, ΕΠΣΑ).
Τον ρώτησα τη γνώμη του για τον Κωστούλα.
Μου είπε πως είναι αδιανόητο το νούμερο. Δεν υπάρχει κανένα προσόν πάνω στον Κωστούλα που να δικαιολογεί αυτό το νούμερο.
Του ανέφερα το physical κομμάτι. Μου είπε κάτι που μου κίνησε το ενδιαφέρον. Όντως μου λέει το μοναδικό που έχει είναι πως στην ηλικία των 17 έχει έτοιμο κορμί για τέτοιο πρωτάθλημα. Όμως, μου λέει, άλλο το έτοιμο κορμί και άλλο τα φοβερά σωματικά προσόντα. Ούτε εκπληκτικά γρήγορος είναι, ούτε εκπληκτικά δυνατός, ούτε εκπληκτικά αλτικός. Δηλαδή δεν μπορείς να πεις πως αγόρασαν τα αθλητικά του προσόντα γιατί ούτε αυτά υπάρχουν ή φαίνεται πως θα υπάρξουν. Και μου το τόνισε. Το ότι είναι έτοιμος τώρα στα 17 να στουκάρει με τους 25άρηδες δε μπορεί να κοστολογηθεί με 35 εκατομμύρια. Και δεν κοστολογείται γιατί δεν υπάρχει προοπτική να πεις αυτός ο παίκτης σε 5 χρόνια θα κάνει αυτό και αυτό άρα θα μπορεί να πουληθεί με 70. Δεν υπάρχει ποδοσφαιρική προοπτική στον Κωστούλα για να φτάσει σε τέτοια νούμερα. Γιατί προφανώς όταν δίνεις 35 σε αυτήν την ηλικία, τα δίνεις με προοπτική να πάρεις πολλαπλάσια. Μου είπε πως τέτοια λεφτά σε αυτήν την ηλικία δίνονται αν υπάρχει κάτι το σπέσιαλ και στην περίπτωση του Κωστούλα δεν υπάρχει.
Έτσι μου είπε έτσι σας λέω. Δεν είναι ο Μουρίνιο. Ένας προπονητής αντρικής ομάδας ΕΠΣΑ είναι με ότι αυτό συνεπάγεται. Μπορεί να λέει μπούρδες. Λίγο πολύ όλοι γύρω από αυτήν την άποψη κινούμαστε. Πως αυτά τα 35 δεν φαίνονται στο χορτάρι. Μακάρι να κάνουμε λάθος και το παιδί να είναι πραγματικά κάτι εξωγήινο και να κάνει όμορφα ποδοσφαιρικά πράγματα.
Μου έφερε ως παράδειγμα εκπληκτικών ταλέντων τον Καρέτσα και τον Κωνσταντέλια.
Ο Κωνσταντέλιας στα 17 ήταν κάτι το φανταστικό. Εκεί δικαιολογούνταν τέτοια λεφτά. Για τον Καρέτσα μου είπε πως αν ο Κωστούλας δόθηκε 35, ο Καρέτσας τώρα θα έπρεπε να πιάνει πάνω 100. Είναι μεγάλη η διαφορά ποιότητας Καρέτσα με Κωστούλα.
Μου είπε και διάφορα πράγματα για τον Κωνταντέλια όπως τα ξέρει από το χώρο που κινείται. Κατά τη γνώμη του ο Κωνσταντέλιας για να μπορέσει να μείνει σε υψηλό επίπεδο πρέπει είτε να ρίξει τον ετήσιο χρόνο συμμετοχής του είτε να μειώσει εντάσεις και σπριντ ανά αγώνα. Υπάρχει μια μικρή σταδιακή πτώση στο αθλητικό κομμάτι του παιχνιδιού που κανονικά δε θα έπρεπε στην ηλικία που βρίσκεται.
Υγ. Γιάννη για να σε ιντριγκάρω και λίγο, ο τύπος μέχρι πριν 5 χρόνια ήταν αποκλειστικά προπονητής τερματοφυλάκων. Είναι και γιος γνωστού παλιού τερματοφύλακα (όχι πολύ σπουδαίου αλλά έφτασε ως δεύτερος τερματοφύλακας σε ομάδα του ποκ) και έχει την κουλτούρα του τερματοφύλακα από μωρό παιδί που τον θυμάμαι.
Τον ρώτησα για Κοτάρσκι. Μου είπε πως αυτή τη στιγμή είναι με διαφορά το καλύτερο και πληρέστερο τέρμα που υπάρχει στην Ελλάδα. Μη κοιτάς, μου λέει, τη φετινή απόδοση. Πάρε παράδειγμα το Μπρινιόλι, μου είπε. Τι απόδοση είχε πρόπερσι και τι φέτος; Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να επηρεάζουν την απόδοση ενός τερματοφύλακα τα οποία δεν είναι ευδιάκριτα σε όσους είναι έξω από το χώρο. Το πακέτο Κοτάρσκι, δηλαδή τεχνική, πόδια, θέση, ρεφλέξ, αντίληψη είναι καλύτερο έναντι όλων των υπολοίπων στην Ελλάδα.