Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα ..

Σχόλια γιά την Διοίκηση της ΠΑΕ και όλα τα σχετικά...

Σε ποια περιοχή θέλετε να χτιστεί το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ;

Στην Τούμπα;
781
52%
Στην Πυλαία;
366
24%
Στο Στρατόπεδο Καρατάσιου;
227
15%
Στη Νέα Μεσσήμβρια;
54
4%
Κάπου αλλού;
67
4%

Σύνολο ψήφων: 1495

Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Re: Γήπεδο ΠΑΟΚ όνειρο ή στόχος; Σκέψεις - ενδεχόμενα ..

Δημοσίευση από Equalizer »

Πραγματί, πρόκειται για επανάσταση στην ψυχολογική επιστήμη, η αποκάλυψη σου για το καινοφανές σύμπλεγμα περί γηπεδικών κατασκευών και ρυμοτομίας..

Και, ναι, σε οποιαδήποτε ΕΛΛΗΝΙΚΗ πόλη, είναι ανεπίτρεπτο να χτιστεί στο κέντρο της γήπεδο σήμερα που μιλάμε.
Οσο για την ανάπλαση, αν αυτή περιλαμβάνει κατεδάφιση κατοικημένων οικοδομικών τετραγώνων,και τον διωγμό των κατοίκων, τότε τί να πώ, ας γίνει στην Τούμπα. Ειδάλλως, επιμένω πως και στο παρόν αλλά και σε βάθος χρόνου, θα κάνει το βίο τους αβίωτο..
Άβαταρ μέλους
Makis4444

Δημοσίευση από Makis4444 »

Ωχ φιλε,πες το και στο δημoτικο συμβουλιο της Αθηνας αυτο.......Τζαμπα ψαχνονται εκει τοσο καιρο με το Βοτανικο......Αφου το λες εσυ,απορω γιατι το ψαχνουν ακομη.......Ημαρτον Χριστε μου........
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Makis4444 την Τρί 21 Σεπ 2010, 09:13, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Pegasus

Δημοσίευση από Pegasus »

Έχεις δίκαιο όπως τα λες rain, η τάση είναι να φεύγουν τέτοιου είδους δραστηριότητες απ' τα κέντρα της πόλης χωρίς να λείπουν οι εξαιρέσεις ανάλογα με την περιοχή. Μόνο που γήπεδο δε σημαίνει κατ' ανάγκη τσιμεντένιο τέρας. Όπως και να' χει, θεωρώ ότι με την τεχνογνωσία που (δεν) έχουμε στην Ελλάδα και τα λεφτά που (δεν) έχει ο ΠΑΟΚ θα είναι δύσκολο να χτιστεί σύγχρονο γήπεδο στη θέση του τωρινού που να ικανοποιεί τις υψηλές απαιτήσεις του ΠΑΟΚ. Ψήφισα για Τούμπα αλλά μόνο ως αρχική σκέψη. Αν δούμε ότι δε μας παίρνει (να το δούμε όμως, όχι μόνο στα λόγια), τότε προσωπικά δε θα με πειράξει να γίνει Πυλαία. Η ΔΕΘ είναι μια λύση αλλά τέτοια έκταση στη μέση της πόλης δεν ξέρω αν θα ήταν διατεθειμένο το κράτος να την παραχωρήσει στην οποιαδήποτε ομάδα τη στιγμή που στην ίδια θέση μπορεί να χτίσει πάρκα, σχολεία ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο και να μεταμορφωθεί η περιοχή χωρίς να δυσαρεστήσει τον ΠΑΟΚ ή την ομάδα των υποψήφιων δημάρχων. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας πάντως, που χρειάζεται νέες εγκαταστάσεις λόγω των πάρα πολλών πια φοιτητών, δε σκοπεύει να μετακινηθεί στη ΔΕΘ αλλά εκτός πόλης και αν μη τι άλλο ένα πανεπιστήμιο έχει περισσότερες πιθανότητες να πάρει έκταση εκεί παρά η οποιαδήποτε ομάδα.

Γενικά νομίζω ότι μας κάνει κακό να σκεφτόμαστε για το γήπεδο έχοντας τον Άρη στο πίσω μέρος του μυαλού μας. Επίσης, αν θέλουμε να έχουμε όντως λόγο στο θέμα, θα πρέπει να γραφτούμε στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ.
kos

Δημοσίευση από kos »

επετρεψε μου να εχω αμφιβολιες για τα κινητρα σου και για το κατα ποσο εκφραζεις απλες, αγνες Παοκτσηδικες αποψεις.
και το λεω γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν πιστευεις οτι εαν δεν γινει γηπεδο στην εκθεση θα γινει παρκο και παιδικη χαρα.
ουτε πιστευεις οτι εαν γινει το γηπεδο στην αγαπημενη σου πυλαια το γηπεδο της τουμπας θα πεσει και θα αναδειχτουν τα αρχαια.
δεν σε εχω για τοσο μεγαλο οργιο να πιστευεις τις παπαριες που γραφεις για παρκα και πρασινα αλογα. εκτος εαν πηγες προσφατα στο ελληνικο και ζηλεψες το παρκο που εκανε εκει το σοβαροτατο κρατος μας και θελεις να δεις κατι αντιστοιχο και στην θεσσαλονικη.
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Δεν ξέρω το πόση είναι η έκταση του Βοτανικού, αλλά απ οσο μου έχουν πεί, είναι αρκετά μεγαλύτερη απο την αλάνα της Τούμπας..Και απο την έκθεση, που θα σου κάνουν και καμιά χίλιες προσφυγές στο Στε και μέχρι να εκδικαστεί η η κάθε μια θα περνάνε πέντε χρόνια. Ασε που, το να συζητάμε για τον τρόπο ανάπτυξης του αστικού χώρου της Αθήνας και το αν χρειάζονται συμβουλές και χαστούκια για να ξυπνήσουν, είναι ακόμα πιο αστείο απο τα όσα έχω δει μέχρι τώρα σ αυτό το τοπικ..

Ουτε ειδικός είμαι, ούτε απαίτηση έχω το να γίνει κάπου συγκεκριμένα το γήπεδο. Και ούτε θεωρώ πως κάποιος μου χρωστάει γήπεδο κάπου. Και το λήγω εδώ γιατί παρατράβηξε αυτός ο καυγάς με sms..
Άβαταρ μέλους
Makis4444

Δημοσίευση από Makis4444 »

kos έγραψε:επετρεψε μου να εχω αμφιβολιες για τα κινητρα σου και για το κατα ποσο εκφραζεις απλες, αγνες Παοκτσηδικες αποψεις.
και το λεω γιατι ειμαι σιγουρος οτι δεν πιστευεις οτι εαν δεν γινει γηπεδο στην εκθεση θα γινει παρκο και παιδικη χαρα.
ουτε πιστευεις οτι εαν γινει το γηπεδο στην αγαπημενη σου πυλαια το γηπεδο της τουμπας θα πεσει και θα αναδειχτουν τα αρχαια.
δεν σε εχω για τοσο μεγαλο οργιο να πιστευεις τις παπαριες που γραφεις για παρκα και πρασινα αλογα. εκτος εαν πηγες προσφατα στο ελληνικο και ζηλεψες το παρκο που εκανε εκει το σοβαροτατο κρατος μας και θελεις να δεις κατι αντιστοιχο και στην θεσσαλονικη.
Σωστος ο Κος......Επισης μιλησες γενικα για την πολη και οχι ειδικα για την Τουμπα.......Αν μιλουσες μονο για την Τουμπα,εχεις ενα δικιο σε αυτα που γραφεις......Μια εκταση σαν το Γ Σωμα Στρατου δε βλεπω γιατι θα σε πειραζε......Δε θα μπορουσε να γινει εκει κατι αναλογο με αυτο που γινεται στο Βοτανικο???????Τεσπα,ο χαρακτηρισμος σου ειναι το μονο κατακριτεο σε αυτα που γραφεις.......Αν και πραγματικα δεν πειθομαι για τα αγνα σου κινητρα,εννοειται οτι η αποψη σου ειναι σεβαστη......
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Makis4444 την Δευ 20 Σεπ 2010, 20:01, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

kos έγραψε:επετρεψε μου να εχω αμφιβολιες για τα κινητρα σου και για το κατα ποσο εκφραζεις απλες, αγνες Παοκτσηδικες αποψεις.

!!!!! Το πόσο βαθιά είναι ριζωμένη το σκουλίκι της καχυποψίας μέσα μας, με εκπλήσσει κάθε φορά και πιο πολύ!
Φίλε μου έχε και αμφιβολίες και οτι θέλεις. Δεν ισχύουν όμως, να το ξέρεις.
Το γεγονός πως στην Αθήνα δεν έγινε η ανάπλαση, δεν σημαίνει οτι δεν θα γίνει καμία ανάπλαση και πουθενά.
Αν έχεις σοβαρές επιλογές σε αυτούς που κάνουν κουμάντο στην περιοχή, θα μπορείς και να τους πιέσεις ανάλογα και να συζητήσεις αλλιώς. Με Ψωμιάδηδες και Παπαγεωργόπουλους, οχι δεν θα γίνει τίποτα, πράγματι. Αλλά αμα το 60 τα εκατό της νέας γενιάς, θεωρεί ως ενασχόληση με τα κοινά το να γράφεται σε Δαπ και λοιπά παρατάξεις για να βλέπει ωραίους κώλους, ή Πασπ για να παίρνει τζάμπα κινητά, τότε δεν περιμένω και κανέναν να πιέσει σωστά για να γίνουν οι ανάλογες κινήσεις ανάπτυξης της περιοχής, απο κανέναν. Ούτε τα πάρκα θα φυτρώσουν μόνα τους. Αυτά γίνονται με κεντρικές επιλογές που προέρχονται απο την πίεση των κατοίκων της περιοχής.
Και ούτε η Πυλαία είναι αγαπημένη μου, απλά έχουμε ήδη το ένα γήπεδο εκεί όπως είπα.
Και ούτε τα οσα λέω έχουν σχέση με τις όποιες εκλογές, στις οποίες οτι ήταν να γίνει έγινε ήδη..το λέω γιατί όλο και κάτι θα ειπωθεί τώρα..

edit : Για να γίνει ένα πάρκο δεν χρειάζεται να έρθει και ο ΟΗΕ ξέρετε..
Γράφω αυτό που θέλω να γίνει, και να το πετύχουμε ως πολίτες.
Δεν γράφω ούτε αυτό που νομίζω οτι θα γίνει αυτόματα, ούτε αυτό που θέλω να παριστάνω οτι κάποιοι μου χρωστάνε και πρέπει να μου το χαρίσουν. Γιατί να ξέρετε, τότε θα ήταν παπαριές και πράσινα άλογα.
Απλά λέω τι νομίζω οτι πρέπει να κυνηγήσουμε ως οπαδοί αλλά και ως πολίτες. Δεν πέσαμε και απο τον ουρανό, ούτε διακτινιζόμαστε στο γήπεδο απ την Αλάσκα. Έχουμε και μια ευρύτερη κοινωνία να στηρίξουμε, ως ΠΑΟΚ πάντα. Αμα είναι να γίνουμε γαυροβάζελοι να ζητάμε και να κλεβουμε αυτά που μας ικανοποιούν παροδικά, τότε να απαιτήσουμε την κατεδάφιση του Λευκού πύργου (αφού άλλωστε σε γκαλοπ που είχε γίνει, πρώτα ο ΠΑΟΚ βγήκε ως σύμβολο της πόλης, και μετά ο Λευκός) και στη θέση του ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ! Να χτιστεί ΑΥΡΙΟ κιόλας γήπεδο στη θέση του ΛΕΥΚΟΥ ΠΥΡΓΟΥ και να μας απονείμουν το διηπειρωτικό μέχρι την Παρασκευή..
kos

Δημοσίευση από kos »

rainmaker έγραψε: Το γεγονός πως στην Αθήνα δεν έγινε η ανάπλαση, δεν σημαίνει οτι δεν θα γίνει καμία ανάπλαση και πουθενά.
λαθος. το γεγονος οτι δεν εχει γινει πουθενα αναπλαση σημαινει οτι ειναι περιεργο να υποστηριζεις οτι θα γινει στην τουμπα ή στην δεθ.
το επιχειρημα σου θα το υποστηριζα εαν ειμασταν στην σουηδια. να φυγει η εκθεση και να γινει παρκο. για πιο παρκο μιλαμε ομως ρε φιλε στην ελλαδα?
εκανε ο καλατραβα (δεν κανω πλακα) προταση για αναπλαση στον χωρο της δεθ για να γινει πνευμονας πρασινου στην θεσσαλονικη. ουτε τσιμεντα και οικοδομηση. την πεταξαν στα σκουπιδια.
εαν φυγει η δεθ απο εκει για 10 χρονια θα μεινει οπως ειναι και θα γινει σκουπιδοτοπος οπως εγιναν τα περισσοτερα ολυμπιακα κτηρια στην αθηνα. μετα θα καθησουν σε ενα τραπεζι και θα κοψουν το φιλετο σε φετες.
οσο για το εαν μπορει να γινει γηπεδο εκει ειναι αστειο να λεμε οτι δεν μπορει να γινει. αντιθετα ενα γηπεδο θα εξασφαλισει οτι δεν θα υπαρχει οικοδομηση. και απο αποψη συγκοινωνιας δεν υπαρχει καλυτερο μερος εαν σκεφτεις οτι το γηπεδο 80% λειτουργει οταν δεν ειναι ανοιχτη η αγορα (κυριακες κτλ)

αυτο για τα αρχαια παντως ηταν καλυτερο. πολυ μου αρεσε. να φυγει το γηπεδο απο εκει. ναι, ειμαι 1000% σιγουρος οτι το κρατος θα αξιοποιησει τα αρχαια. ελεος.
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Μα καλά επικοινωνούμε;; Δεν είμαι μέντιουμ για να πω τι ΘΑ γίνει. Λέω τί νομίζω πως ΠΡΕΠΕΙ να γίνει. Και οσο για την ερημοποίηση της έκθεσης, τί να πώ, ας κάτσουμε στο σαλονάκι μας, να περιμένουμε το χάρο, αφού δεν υπάρχει πια για τίποτα ελπίδα. Ή, ακόμα καλύτερα, ας πάρουμε και κάνα φραπέ μαζί μας.
Γι αυτό οι φράσεις που αρχικά χρηιμοποίησα, ήταν ¨Ξυπνάτε".

νεο edit: Και επειδή δηλαδή κάνουμε την πρόβλεψη οτι στο τέλος θα μοιραστεί η έκθεση σα φιλέτο απ τα λαμόγια, πρέπει να γίνουμε λαμόγια πρώτοι απ ολους και να καπαρώσουμε το χώρο; Τέτοιον ΠΑΟΚ να τον χαίρεστε. Αρνούμαι να γίνω ένα απ τα ίδια, ακόμα και αν περάσουμε δύσκολες στιγμές. Γι αυτό είμαστε προσφυγικό σωματείο. Ξέρετε, υπήρχε τρόπος να μη ξεριζωθούμε ποτέ κι απ την Πόλη. Δεν το κάναμε όμως.. Είμαστε εδώ για να εκφράζουμε κάτι. Οχι για να βολευόμαστε πριν απ τους άλλους..
Άβαταρ μέλους
fuzztone

Δημοσίευση από fuzztone »

rainmaker έγραψε: Τα ίδια ισχύουν και για την τούμπα. Που είναι και ντροπή να μη νοιάζεσαι για έναν αρχαιολογικό χώρο, για να χτίσεις ντε και καλά ένα γήπεδο σε μια επικλινή έκταση και να ζορίζεσαι να το κάνεις ίσιο;
Φίλε, ντροπή είναι να εκφέρεις άποψη και μάλιστα να την υποστηρίζεις φανατικά με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς για όσους διαφωνούν μαζί σου (π.χ. τους αποκαλείς κομπλεξικούς) ενώ δεν έχεις κάνει το απαραίτητο διάβασμα και ψάξιμο προηγουμένως.

Για αρχή λοιπόν και για να μην είσαι απόλυτος, διάβασε κάτι για τα περιβόητα αρχαία της Τούμπας:

Μύθος τα αρχαία κάτω από την Τούμπα
"Goal" 08:03 13/10/2008

Πριν ακόμη χτιστεί νέο γήπεδο στην Τούμπα έχουν δημιουργηθεί διάφοροι μύθοι γύρω από αυτό. Ο πρώτος λέει ότι στην περιοχή υπάρχουν αρχαία τα οποία δεν θα επιτρέψουν την κατασκευή νέου γηπέδου. Μιλήσαμε με τον καθηγητή αρχαιολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Στέλιο Ανδρέου, που ήταν και επικεφαλής των ανασκαφών που γίνονται σε απόσταση περίπου χιλίων μέτρων από το γήπεδο του ΠΑΟΚ. Εκεί έχει βρεθεί ένας ολόκληρος οικισμός που χρονολογείται από τα προϊστορικά χρόνια.

«Υπάρχει ένας οικισμός που χρονολογείται από το 2.200 π.Χ. σε κοντινή απόσταση από το γήπεδο του ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Εκεί βρισκόταν ο οικισμός των κατοίκων πριν την ίδρυση της πόλης το 320 π.Χ. περίπου. Ωστόσο η πιθανότητα να βρεθούν αρχαία ευρήματα κάτω από το γήπεδο είναι μικρή και κατά τη δική μου άποψη είναι ελάχιστη. Στην περιοχή που βρίσκεται το γήπεδο του ΠΑΟΚ στα χρόνια του οικισμού βρισκόταν το νεκροταφείο. Ακόμη λοιπόν και αν βρεθούν κάποια ευρήματα, δεν θα είναι τέτοιας αρχαιολογικής αξίας ώστε να σταματήσει το έργο.
Άβαταρ μέλους
Equalizer
Site Admin

Συνεχίζεις μια κουβέντα δίχως νόημα. Δεν είπα ποτέ οτι θα βρεθούν αρχαία αγγεία και αντικείμενα γενικά. Μίλησα για αρχαιολογικό χώρο. Κάτι τέτοιο δεν αναιρείται απο το ρεπορτάζ που έγραψες. Επίσης έχω ήδη ξεκαθαρίσει πως ο χαρακτηρισμός περί κόμπλεξ αναφέρεται σε αυτούς που βρίσκουν θανάσιμους εχθρούς και για τα πιο απλά θέματα, μόνο και μόνο για να χουν κάποιον να πλακώνονται. Ανέβα πιο πάνω στα λεγόμενα μου να δείς.
Είναι τρομερά απλό και ασε το παραμύθι. Δεν χαρακτήρισα κανέναν και πόσο μάλλον επειδή απλά είχε διαφορετική άποψη με μένα κάτι το οποίο επίσης είναι φανερό απο τα γραπτά που ως γνωστόν μένουν.. Δεν μπορώ να απαντάω άλλο και να συνεχίζω ανόητους καυγάδες. Πάρτε το χαμπάρι δεν έχω κανένα προσωπικό νταλκά για το που θα χτιστεί. Το καλό και της ομάδας και της πόλης θέλω. Αμα γουστάρετε να δημιουργείτε φαντάσματα, κάντε το.
Άβαταρ μέλους
brigate4

Δημοσίευση από brigate4 »

Ακόμα πιστεύουν μερικοί πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται γήπεδο 40-50 χιλιάδων και δεν μας κάνει μια 35άρα στη Τούμπα ε?
Ο ΑΝΤ1 φταίει.
Οι σταθεροί πελάτες στις 4 μεγάλες ομάδες είναι βαριά-βαριά 20.000.Ποιος ΠΑΟΚ,οσφπ κλπ των εκατομμυρίων και παπαριές.
Άβαταρ μέλους
Maximus

Δημοσίευση από Maximus »

brigate4 έγραψε: Οι σταθεροί πελάτες στις 4 μεγάλες ομάδες είναι βαριά-βαριά 20.000.Ποιος ΠΑΟΚ,οσφπ κλπ των εκατομμυρίων και παπαριές.
Ετσι ακριβως... Ας μην αναρωτιομαστε γιατι στις ΑΜΚ δεν μαζευονται λεφτα... Δεν υπαρχει οπαδικο και φιλαθλο κοινό τοσο μεγαλο οσο πιστευουμε...
giapas

Δημοσίευση από giapas »

Τουλάχιστον αυτοί οι αριθμοί δεν υπάρχουν με την έννοια του πιστού-τυφλού οπαδισμού που θα πληρώσει για να δει κονσέρβα.

Οι απαιτήσεις όλων έχουν ανέβει.

Η Νοβα έχει κάνει μεγάλη ζημιά στο τυφλό οπαδισμό.

Πλέον έχεις μέτρο σύγκρισης.

Παρόλα αυτά πιστεύω ότι η συσπείρωσή μας είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα.

25-30 χιλιάρικα είναι ΠΟΛΥ καλός αριθμός...

Κι αν πάμε καλά , βλέπουμε.
Άβαταρ μέλους
Doomlord4

Δημοσίευση από Doomlord4 »

brigate4 έγραψε:Ακόμα πιστεύουν μερικοί πως ο ΠΑΟΚ χρειάζεται γήπεδο 40-50 χιλιάδων και δεν μας κάνει μια 35άρα στη Τούμπα ε?
Ναι.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Διοικητικά”