Igor Tudor

Συζήτηση για το εμψυχο υλικό της ομάδας
Άβαταρ μέλους
Dinos_Liverpool

Re: Igor Tudor

Δημοσίευση από Dinos_Liverpool »

Έλα τώρα, που τα βάζεις με γέρο άνθρωπο...

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Είμαι γενικά υπέρ της παραμονής ενός προπονητή για τουλάχιστον 2 έτη. Αυτόν επιλέξαμε, αυτόν θα έχουμε. Άλλωστε και οι προηγούμενοι, δεν μας έδειξαν κάτι καλύτερο. Αυτός τουλάχιστον έχει ζωντάνια και φιλοδοξία.
Το ότι θέλω την παραμονή του Τούντορ γιατί η ομάδα χρειάζεται χρόνο για να ετοιμαστεί δεν σημαίνει ότι συμφωνώ μαζί του σε όλα.
Ούτε το ότι διαφωνώ με τον Τούντορ σημαίνει ότι εγώ έχω το δίκιο.
Το ποδόσφαιρο δεν είναι αντικειμενικό, δεν υπάρχουν δηλαδή μόνο αριθμοί, αλλά και ένα σωρό άλλοι παράγοντες που χρήζουν ερμηνείας. Η ερμηνεία είναι πάντοτε υποκειμενική και για το λόγο αυτό υπάρχουν τόσες διαφωνίες ανάμεσα στον κόσμο.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Ντίνο δεν σε ξανακερνάω καφέ!
obanebane79

Δημοσίευση από obanebane79 »

Οκ ρε και εγώ μαζί σου ειμαι. Για χαβα την έκανα την παρατηρηση...
Άβαταρ μέλους
Dinos_Liverpool

Δημοσίευση από Dinos_Liverpool »

Ναι, μου τον τσίταρες καλά-καλά και τώρα τα γυρνάς!

Θα μπανάρω τον Κορίνθιο εξ' αιτίας σου, όμως...
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

Τον τουντορ τον πάω και τον πιστεύω και θεωρώ ότι είναι ότι καλύτερο είχαμε στην μετασαντος εποχή.

αυτό δεν πάει να πει ότι ο τουντορ τα κάνει όλα σωστά ή ότι θα πρέπει να μην γίνεται κριτική. αυτά που έγραψα σε προηγούμενο ποστ είναι η δική μου οπτική και Ποια πράγματα με προβληματίζουν.
η κριτική είναι υγεία και σε βοηθάει να προοδευσεις ,Μην την φοβάστε την κριτική.

τον ΠΑΟΚ τον χαίρομαι και με το παραπάνω ειδικά μετά το τέλος της περσινής περιόδου όπου δεν είχαμε πρόσβαση στις προπονήσεις της ομάδας.
Άβαταρ μέλους
DC

Δημοσίευση από DC »

Dinos_Liverpool έγραψε:Κάτσε ρε συ DC, μισό λεπτό.

Η ομάδα μετά την ήττα στα Γιάννενα, έκανε δύο νίκες εκτός (η μία με τον Ατρόμητο, ε;) και μία εντός. Έκανε και μία αξιοπρεπέσταση εμφάνιση κόντρα σε μία μεγάλη ομάδα. Με αυτήν τη συνταγή-σύνθεση με μικροαλλαγές. Τι αλλαγές να γίνουν σε μία ομάδα που νικάει και μάλιστα σε κρίσιμα παιχνίδια; Ναι, με τον Μακ σχεδόν φορ (3-5-1-1) που πατά περιοχή, βέβαια, αλλά σίγουρα βγαίνει στα πλάγια πολύ πιο πολύ απ' ότι οι Κλάους - Μπέρμπα. Έχει χάσει γκολ, αλλά έχει βάλει και πολλά μέχρι στιγμής. Δεν νομίζω ότι δεν του "βγαίνει" ο Μακ.
...
Αν και δεν έχω την καλύτερη μνήμη, τις ανατροπές τις έκανε ο Τουντορ όταν έβαλε τον Μακ στον ασβέστη.
Το αν του βγαίνει ή όχι η Μακ ... διαφωνώ. Ακόμα και το γκολ στην Ντόρτμουντ τυχερό ήταν. Ας μην ξαναγράψω το γιατί ΔΕΝ είναι φορ.
Άβαταρ μέλους
Trilofiotis

Δημοσίευση από Trilofiotis »

DC έγραψε:...Ακόμα και το γκολ στην Ντόρτμουντ τυχερό ήταν. Ας μην ξαναγράψω το γιατί ΔΕΝ είναι φορ.
:o :o :o :o :o :shock: :shock: :shock: :shock:

Τυχερό ενα γκολ που πρέπει νάχει δουλευτει στην προπόνηση ίσα με 1000 φορες; Τι ακουω, ω Δία..
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Συμφωνώ ότι ο Τούντορ θα πρέπει τον Μακ να τον βάζει εξτρέμ (είτε δεξί είτε αριστερό) και όχι περιφερειακό φορ, αλλά το 3-5-2 είναι ένα σύστημα που δεν ευνοεί τα κλασσικά εξτρέμ,
Θα προτιμούσα λοιπόν να γυρίσουμε στο κλασσικό 4-3-3 ή την παραλλαγή του (4-2-3-1), ώστε να μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα γρήγορα εξτρέμ μας, γιατί στο τωρινό σύστημα η μόνη ελπίδα να τους βλέπουμε ως εξτρέμ είναι σαν full-backs με ό, τι αυτό συνεπάγεται στον ανασταλτικό μας τομέα.
Άβαταρ μέλους
back in black

Δημοσίευση από back in black »

Ειναι ωραίο να μιλαμε για ποδοσφαιρο, ο καθένας με την αποψη του και χωρίς αφορισμους. Διαβάζοντας όλα τα σχόλια. θα προσπαθήσω να βγάλω μερικά συμπεράσματα, οπως προκύπτουν μέχρι σήμερα ως κοινός τόπος απο την πλειοψηφία των σχολιων:
1) Οι περισσότεροι γουσταρουμε τη δουλειά του Τουντορ, και ειμαστε πρόθυμοι να του δώσουμε ικανό χρόνο για να επιτύχει.
2)Του ασκουμε κριτικη, γιατί ΠΑΟΚ εισαι, αλλα συνήθως καλόπιστη , αναγνωρίζοντας κάποια ελαφρυντικά (πχ απειρεία)
3)Βρίσκουμε ενδιαφέρον το 3-5-2 ( ή 3-4-3 κατά τον ιδιο), αλλα θα αισθανομασταν πιο σιγουροι με το 4-2-3-1 αλλα Σ'αντος.
4)Θα θέλαμε να δωσει περισσότερρες ευκαιρειες σε παίκτες, όπως Μαλεζάς, Σκόνδρας, Κοροβεσης κλπ, όχι γιατί ειναι καλύτεροι απο αυτους που πάιζουνε αλλά για να κρατάει ετοιμοπολεμους τους μεν και να δίνει τις απαραίτητες ανασες στους δεν.
5)Οι δηλωσεις του είναι κυνικά ενδιαφέρουσες, εως παρεξηγήσεως.

Προσθέστε-διαγράψτε ότι νομιζετε για να βγάλουμε, οσο είναι εφικτό σε ενα ανοιχτο ΠΑΟΚΤΣΙΔΙΚΟ φορουμ, μια κεντρική ιδεα για το πως βλεπουμε τον Τουντορ.
Άβαταρ μέλους
stephanos

Δημοσίευση από stephanos »

Ο Τούντορ λοιπόν «εξαφανίζει παίκτες», «παίζει με τους ίδιους», «κολλάει σε ένα σύστημα που δεν ΜΑΣ αρέσει» και κάνει «απαράδεκτες δηλώσεις».

Μήπως βιαζόμαστε λίγο;

1. Εξαφανίζει παίκτες και παίζει με τους ίδιους.

«Πού είναι ο Τσίμιροτ; Πού ο Κοροβέσης;» «Πού είναι ο Βάλνερ πού είναι ο Φουτσίνι»; :D
Κάποιοι από τους παίκτες του ήταν τραυματίες. Κάποιοι επανήλθαν, άλλοι όχι ακόμη. Είναι λογικό όμως να έχουν απουσίες οι Τσίμιροτ, Χαρίσης, Λέοβατς, Κλάους, Κωνσταντινίδης, Πέλκας, Σάμπο (μπορεί να ξεχνάω και κάποιον).
Αλλά εδώ μιλάμε για κάτι άλλο, για την εξαφάνιση υγιών παικτών, όπως ο Μαλεζάς, ο Σκόνδρας, ο Γκολάσα και ο Μυστακίδης.
Κατ' αρχήν ο ΠΑΟΚ φέτος έπαιξε, σε λιγότερο από τρεις μήνες, 14 επίσημα ματς και ο Τούντορ χρησιμοποίησε ΤΡΙΑΝΤΑΔΥΟ (32) ποδοσφαιριστές! Νομίζω ότι είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Δηλαδή πιο άκυρο χαρακτηρισμό από το «δεν δίνει ευκαιρίες» δεν μπορώ να βρω. Ουσιαστικά οι μοναδικοί ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Τούμπα και δεν έπαιξαν ούτε λεπτό είναι ο συνήθης τραυματίας Αντόνις και οι δύο πιτσιρικάδες γκολκήπερ. Έπαιξαν - σε επίσημο ματς, έτσι; - ακόμη και νεαροί παίκτες που έφυγαν δανεικοί, όπως ο Πούγγουρας και ο Κουλούρης. Ο Μυστακίδης έχει παίξει σε 8 ματς, με χρόνο συμμετοχής λίγο κάτω από τον Μπερμπάτοφ και λίγο πάνω από τον Ζάιρο!

Ας δούμε όμως λίγο τους «αδικημένους». Μαλεζάς και Σκόνδρας είναι το τέταρτο και πέμπτο στόπερ αντίστοιχα. Ο Τζαβέλλας έχει ξεκινήσει σούπερ, οι δύο Πορτογάλοι αρκετά καλά. Ίσως θα έπρεπε να πάρει λίγο περισσότερο χρόνο συμμετοχής ο Στέλιος, που έπαιξε μόνο ένα ματς (και φάνηκε ανέτοιμος) και ένα πεντάλεπτο αλλαγή. Ο Σκόνδρας έχει τρεις συμμετοχές, μια χαρά για πέμπτο στόπερ.
Η περίπτωση του Γκολάσα είναι ιδιαίτερη. Ήταν να φύγει το καλοκαίρι, δεν ξέρω τί άλλαξε και έμεινε, αλλά όσο και να μου αρέσουν κάποια στοιχεία του, μάλλον δεν θα είναι για πολύ καιρό εδώ.
Ο μόνος ουσιαστικά αδικημένος είναι ο Κοροβέσης, με δύο συμμετοχές, χωρίς να έχει τραυματισμό ή τιμωρία και παίζοντας σε θέση που υπήρχε κενό. Στη θέση του αγωνίστηκαν επίσης (πλην του «βασικού» Λέοβατς) ο Κίτσιου και ο Ροντρίγκεζ. Μακράν καλύτερος από όλους ο Γκάρι. Ίσως έπρεπε ο Νικόλας να παίξει στα Γιάννινα, που ξέρει και το γήπεδο. Πάντως δεν χάσαμε εκεί, επειδή δεν έπαιζε ο Κοροβέσης.

Μία «βασική» ενδεκάδα που διαμορφώνεται από αυτά τα πρώτα παιχνίδια αποτελείται από:
Όλσεν
Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας
Κωνσταντινίδης/Κίτσιου, Κάτσε/Σάμπο, Τζιόλης, Γκάρι/Κίτσιου/Λέοβατς
Πέλκας, Κλάους/ Μπερμπάτοφ/Ζάιρο, Μακ.
Αν τους μέτρησα καλά είναι 17. Ούτε 12-13, ούτε 15.
Με Τσίμιροτ και Χαρίση να απουσιάζουν λόγω τραυματισμού. Σύνολο 19. Αφήνω έξω Σκόνδρα, Μυστακίδη που έχουν πάνω από 200 λεπτά συμμετοχής. Πόσους «βασικούς» έχει η Ατλέτικο Μαδρίτης; 18.

2. Το σύστημα είναι απαρχαιωμένο, δεν ταιριάζει στον ΠΑΟΚ και δεν το αλλάζει.

α. Το σύστημα είναι απαρχαιωμένο.
Πέραν της γνωστής και χιλιοειπωμένης ιστορίας της «Γιούβε του Κόντε», μισή ντουζίνα ιταλικές ομάδες παίζουν 3-5-2 εδώ και χρόνια. Σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς έχει χρησιμοποιήσει η Εθνική Ολλανδίας. Η Εθνική του Μεξικό. Ενίοτε και ο Πεπ στην Μπάγερν. Και φυσικά, ποιός ξεχνάει εκείνο το 3-5-2 της Ουντινέζε που μας άλλαξε τα φώτα στην Τούμπα;
β. Δεν ταιριάζει στον ΠΑΟΚ.
Υπομονή. Η ομάδα είναι καινούρια. Ό,τι σύστημα και να διάλεγε ο προπονητής, θα πρέπει πρώτα να μάθουν οι παίκτες ο ένας τον άλλο. Κάποια πράγματα τα έχουμε δει και είναι ωραία. Απέναντι σε πιο δυνατούς αντιπάλους δεν έχουμε καταφέρει να επιβάλλουμε ρυθμό παρά για 15 λεπτά.
γ. Ο προπονητής δεν αλλάζει το σύστημα.
Προχθές στο ημίχρονο σε 4-4-2.

3. Απαράδεκτες δηλώσεις.

Θα είμαι ειλικρινής, δεν τις άκουσα, ό,τι διάβασα εδώ. Και από αυτά που διάβασα, ένα μου έκανε εντύπωση, αλλά κάτσε να το μεγαλώσω λίγο, γιατί φαίνεται ότι πέρασε στα ψιλά:
spyretto έγραψε:Ο Τούντορ δεν έκανε σύγκριση ανάμεσα σε παικτες των δύο ομάδων, αυτό ήταν το συμπέρασμα των ΑΡΔ. Απλά τον ρώτησαν γιατί πχ ο τάδε ποδοσφαιριστής στην συγκεκριμένη φάση ενεργεί με συγκεκτριμένο τρόπο μέσα στο γήπεδο και τότε μίλησε για πιθανή έλλειψη ποιότητας ( αλλά και για τύχη και για τι ότι έτσι είναι το ποδόσφαιρο ).
Οι ΑΡΔ αναδείξανε αυτό που τους συνέφερε φυσικά ( την έλλειψη ποιότητας ).

Καθόλου άκυρες δεν ήταν οι δηλώσεις του, απλά σου λέει αν θέλεις να χτυπήσεις πρωτάθλημα φέρε καλύτερους παίκτες. Οι ΑΡΔ μίλησαν για πρωτάθλημα και τι πρέπει να κάνει ΠΑΟΚ για να χτυπήσει πρωτάθλημα κι αυτός απάντησε.
Τελικό συμπέρασμα, για όσους βαριούνται να διαβάσουν το σεντόνι (και ούτε τα μισά δεν έγραψα :P ):
Ακόμη αρχές Οκτώβρη έχουμε, ούτε την παρέλαση δεν είδαμε. :lol: Αν το Γενάρη βλέπουμε «σύστημα που δεν ταιριάζει στην ομάδα» και «12 βασικούς ενώ άλλοι 12 δεν παίζουν ποτέ», το ξανασυζητάμε.

ΥΓ: Και βγαίνει από πάνω ο back in black (κομματάρα!) και τα συνοψίζει σε δέκα σειρές, αλλά τώρα το έγραψα, δεν το σβήνω. :lol:
black death

Δημοσίευση από black death »

Κι ο Φαν Χαλ έπαιζε πέρσι 3-5-2. Αυτό με το σύστημα μου θυμίζει τις εποχές που κάποιοι έκραζαν τον Σάντος επειδή δεν έπαιζε 4-4-2. Το σύστημα είναι απαρχαιωμένο ή οι αντιλήψεις σας για το ποδόσφαιρο;
Στην τελική, τα καλύτερα συστήματα είναι ευέλικτα. Σε αυτό του Τούντορ, όταν έχουμε κατοχή, ο Τζαβέλλας γίνεται σχεδόν αρ. μπακ, ο Ροντρίγκες αρ. εξτρέμ, ο Πέλκας πάει προς τα δεξιά κ.ο.κ.
Η πιο εύστοχη κριτική είναι για την επιλογή (για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι) του Κωνσταντινίδη αντί του Κίτσιου και ίσως για το Μαλεζά. Αν και, όταν έχουν κάνει τόσο καλό παιχνίδι αμυντικά οι τρεις με Ντόρτμουντ, γιατί να τους αλλάξεις;
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Δεν νομιζω οτι υπαρχει παοκτσης που να μην συμπαθει τον Τουντορ και την συμπαθεια αυτη την κερδισε επαξια οταν ουσιαστικα εβαλε την ομαδα στους ομιλους του γιουροπα ,ουσιαστικα με την κ20 ,αποδιδοντας μαλιστα πολυ καλο ποδοσφαιρο κατα διαστηματα.Το παραδοξο ειναι οτι οι πρωτες αποριες προεκυψαν οταν αρχισαν να καταφτανουν παικτες και το ροστερ να εμπλουτιζεται και να δυναμωνει,αποριες που εχουν να κανουν με την διαχειριση πλεον ενος μεγαλου σε αριθμο υλικου με τους περισσοτερους παικτες να βρισκονται κοντα σε επιπεδο,οπως επισης αποριες ,τουλαχιστον για καποιους, οσον αφορα την χρηση ενος σχεδον αποκλειστικα σχηματισμου ανεξαρτητως αντιπαλου και ανεξαρτητως χαρακτηριστικων παικτων με χαρακτηριστικο παραδειγμα τον Ζαιρο που δυσκολα προβλεπεται να δει εντεκαδα αν ο Μακ συνεχισει στους ιδιους ρυθμους.Θεμα στηριξης δεν υπαρχει και δεν υπαρχει γιατι ο παοκτσης εχει αποδεχτει πως φετινος στοχος ειναι το χτισιμο της ομαδας με την απαραιτητη πιστωση χρονου.Αγωνιστικη κριση δεν θα προκυψει παρα μονο αν γινει κατι συγκλονιστικο στο πρωταθλημα πραγμα χλωμο μεχρι τα πλει οφ οταν και θα βγουν στην πραξη τα πρωτα αςφαλη συμπερασματα για την πορεια της χρονιας.Το μονο προβλημα που μπορει να μας βρει νωριτερα ειναι στο κλιμα μεταξυ των παικτων της ομαδας και φυσικα του προπονητη αν επιμεινει στον παραγκωνισμο παικτων και στην χρησιμοποιηση 14-15 παικτων ακομα και οταν επιστρεψουν οι τραυματιες ακομα και οταν ερθουν οι χειμερινες ενισχυσεις.Τουλαχιστον μεγαλη παρηγορια αποτελει το γεγονος οτι πλεον τις οποιες αποφασεις δεν τις παιρνουν ουτε τα μιντια,ουτε ο κοσμος,ουτε τυχαρπαστοι παρασιτικοι περιξ του ΠΑΟΚ αλλα ενας ποδοσφαιρανθρωπος ο Φρανκ Αρνεσεν.
Άβαταρ μέλους
pgetsos

Δημοσίευση από pgetsos »

Δεν υπάρχουν ούτε τέλεια συστήματα ούτε χάλια συστήματα

Για ΚΆΘΕ σύστημα υπάρχουν καλά και κακά παραδείγματα

Εμένα μου άρεσε το 3-2-2-3 της Αργεντινής του Μαραντόνα
Άβαταρ μέλους
joshua

Δημοσίευση από joshua »

Για μενα υπαρχουν μονο συστηματα που ταιριαζουν η οχι στα χαρακτηριστικα των παικτων της ομαδας ,γιαυτο και θετω ως απαραιτητη προυποθεση για την επιτυχια η μη των μεταγραφων καθε καλοκαιρι να ταιριαζουν αυτες στα θελω του προπονητη.Οταν δεν γινεται αυτο τιθεται παντα το ερωτημα αν πρεπει να προσαρμοσει το παιχνιδι ο προπονητης στα χαρακτηριστικα των παικτων η τα χαρακτηριστικα αυτων στο παιχνιδι.Το τι γινεται σε εμας και που θα καταληξει θα φανει σε βαθος χρονου.
Κλειδωμένο

Επιστροφή στο “Roster”