Πρωτάθλημα SL 2024-25

Σχόλια - κριτική για όλους τους αγώνες του νέου πρωταθλήματος Superleague και όλων των παραλειπομένων...
Άβαταρ μέλους
Ettien26

Re: Πρωτάθλημα SL 2024-25

Δημοσίευση από Ettien26 »

Εντύπωση κάνει τα -27 γκολ του βάζελου σε σχέση με περύσι !!
Άβαταρ μέλους
Kabamaru11

Δημοσίευση από Kabamaru11 »

Καμια εντυπωση,ο Μπερναρ εκανε τρομερη δουλεια,ουσιαστικα αυτος εκανε μαγκα τον φωτακο,χωρις αυτον φετος κινειται σε χαμηλα νουμερα κ ατομικα ο καθε φορ αλλα κ ομαδικα ο βαζελος.

Το ιδιο ισχυει κ για εμας αμυντικα,που εφυγε κατα κυριο λογο ο Μειτε κ μετα ο Κουλιερακης κ ειμαστε τρυπιοι.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δημοσίευση από ΑποστόληςΑ »

Προφανώς αν δεν είχαμε μεσοαμυντικό πρόβλημα θα είμασταν πρώτοι με διαφορά.
Άβαταρ μέλους
Afanas

Δημοσίευση από Afanas »

Εικόνα

Με λίγη καθυστέρηση και τα διαγράμματα από το ματς με τον Ατρόμητο.
Δεν χωράει και πολλή ανάλυση νομίζω αφού παίζαμε με παίκτη παραπάνω για 70 λεπτά. Περισσότερο ενδιαφέρον αυτή την στιγμή έχει να αναλύσουμε την συνολική παρουσία της ομάδας και των αντιπάλων μας στα πρώτα 16 παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Οπότε θα επανέλθω...
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Να σαι καλά ρε παλικάρι!
Άβαταρ μέλους
Eagle1980

Δημοσίευση από Eagle1980 »

Afanas έγραψε:Εικόνα

Με λίγη καθυστέρηση και τα διαγράμματα από το ματς με τον Ατρόμητο.
Δεν χωράει και πολλή ανάλυση νομίζω αφού παίζαμε με παίκτη παραπάνω για 70 λεπτά. Περισσότερο ενδιαφέρον αυτή την στιγμή έχει να αναλύσουμε την συνολική παρουσία της ομάδας και των αντιπάλων μας στα πρώτα 16 παιχνίδια του πρωταθλήματος.
Οπότε θα επανέλθω...
Πολ'υ ενδιαφέρον Μπράβο!!!
marsantos

Δημοσίευση από marsantos »

Afana είσαι δύναμη όσο κι αν το μυαλό δεν μπο να σκεφτεί τίποτα αγωνιστικό αυτή τη στιγμή.
marsantos

Καλησπέρα και καλή χρονιά σε όλους.
Επιτέλους την Κυριακή ξεκινά το πρωτάθλημα και θα ξαναδούμε την ΠΑΟΚΑΡΑ μας.
Άραγε τι ΠΑΟΚ θα δούμε; Και για να το πάω ενα βήμα παρακάτω, είναι το μυαλό μας σε θέση να νοιαστουμε για το τι ΠΑΟΚ θα δούμε;
Γιατί το λέω αυτό;
Μπορεί από το ματς με τον Ατρόμητο να έχουν περάσει λιγότερο από 15 μερες όμως υπήρχε τόσο συμπυκνωμένη αλληλουχία γεγονότων που φαίνεται σαν να ζήσαμε 2 αγωνιστικές σεζόν. Ζούμε λοιπόν αυτον τον χειμώνα ότι ζούμε ανα 2 χρόνια κάθε χειμώνα από το 18 και μετα. Η συνηθισμένη πλέον συστημική και συστηματική επίθεση που οδηγεί στο να βλέπουμε τον ΠΑΟΚ πρωταγωνιστή και κατηγορουμενο σε δικαστικές αίθουσες για αφορμές που ως επί τω πλείστον δεν έχουν σχέση με ότι συμβαίνει στο χορταρι, είναι και πάλι γεγονός.
Αυτή τη φορά όμως υπάρχει μια διαφορά. Η διαφορά βρίσκεται στον τρόπο που επέλεξε ο ΠΑΟΚ να αποκρούσει αυτήν την επίθεση.
Δεν θέλω να σχολιάσω με άμεσο τρόπο την επιλογή αυτή καθώς ηδη έχουν γραφτεί σχεδόν τα πάντα αυτές τις ημέρες και δεν έχω να προσθέσω κάτι ιδιαίτερο. Θέλω όμως να καταθέσω μια διαφορετική προσέγγιση στα όσα συμβαίνουν αυτές τις ημέρες.
Αυτό που ζούμε είναι κατά τη γνώμη μου το αποτοκο των όσων διαδραματιζονται στο ποδόσφαιρο από το 96 και μετά. Ο τρόπος με τον οποίο κατελαβε την ποδοσφαιρική εξουσία ο οσφπ, χάραξε έναν μονοπάτι το οποίο καμία ομάδα δεν έχει τη δυνατότητα να μην το διασχίσει. Είτε νωρίτερα είτε αργότερα είτε εσχάτως, όσοι θέλουν να είναι διεκδικητές όλοι φαίνεται πως είναι αναγκαίο να βαδίσουν σε αυτό το μονοπάτι. Είτε με γρήγορο ρυθμό είτε με βήμα σχεδόν σημειωτον όλοι πατάνε σε αυτήν την διαδρομή. Είτε από επιλογή (βλέπε αεκ, παο) ειτε από ανάγκη επιβίωσης (οπως θεωρούμε για εμας), όλοι κάνουν χρήση μεθόδων ( βλέπε Γιαννάκη Παπ.) ή εργαλείων (βλέπε Αλ. Κουγ.) που καθιερώθηκαν από τον οσφπ.
Αυτή είναι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί και, μας αρέσει δε μας αρέσει, είναι μια κατάσταση που ήταν νομοτελειακο πως θα εμφανισθεί. Ότιδηποτε πάνω σε αυτόν τον πλανήτη αποτελεί πεδίο σύγκρουσης έντονων οικονομικών συμφερόντων μοιραία οδηγεί σε σύγκρουση μέχρι τελικής πτώσης των αντιμαχομενων πλευρών. Και το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ένα τέτοιο πεδίο αντιπαραθεσης.
Για εμάς ομως πάντα θα υπάρχει το ερώτημα για το αν υπήρχε άλλη επιλογή. Δεν ξέρω. Σε αυτό δεν μπορώ και δε θέλω να πάρω θέση όπως δεν έχω πάρει ποτέ σε καμία διοικητική απόφαση όλα αυτά τα χρόνια που γράφω εδώ μέσα.
Μπορώ όμως να καταγράψω τι έχει γίνει ως τώρα.
Ο ΠΑΟΚ δεν είναι πρώτη φορά που δέχτηκε επίθεση. Πως απάντησε σε αντίστοιχες περιπτώσεις;
Απάντησε με ποδόσφαιρο.
Κάθε φορά που χτυπούσαν αυτός απαντούσε με περισσότερο ποδόσφαιρο. Ξανά επίθεση αυτοί; Ξανά ποδόσφαιρο εμείς.
Στο κλεμμένο του 18 απαντήσαμε την ιδια χρονιά με επιβλητικό κύπελλο και την επόμενη χρονιά με αήττητο πρωτάθλημα και κύπελλο.
Στο κλεμμένο της πολυιδιοκτησιας απαντήσαμε με σπάσιμο αητηττου την ίδια χρονιά και με κατάκτηση κυπελλου
την επόμενη χρονιά απέναντι στον αντίπαλο που έστησε την πολυιδιοκτησια.
Στο κλεμμένο κύπελλο του Λαοθ απαντήσαμε την επόμενη χρονιά πηγαίνοντας μέσα στην έδρα του κλέφτη και με μια εκκωφαντική τριαρα καθώς και με μια οδυνηρή για αυτόν ισοπαλία του στέρησαμε το πρωτάθλημα, τον πετάξαμε έξω από το κύπελλο και ουσιαστικά τον μετατρεψαμε σε κομπαρσο σε μια σεζόν που στο πρώτο μισό φαινόταν να παίζει χωρίς αντίπαλο.
Τελος, στο κλεμμένο προπέρσινο πρωτάθλημα, όταν συννενοημενα κανάλια, κάμερες και sites απεκρυπταν offsides τη στιγμή που οι αντίπαλοι έπαιρναν τηλεοπτικά πέναλτι αγγιγματων, εμείς απαντήσαμε την επόμενη χρονιά με το πιο ονειρικό πρωτάθλημα που μπορεί να σκεφτεί κάποιος για την ομάδα που αγαπά.
Πάντα απαντούσαμε με ποδόσφαιρο.
Έφτασε λοιπόν το πλήρωμα του χρόνου που το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις;
Εξαντλήθηκαν οι αντοχές μας και πλέον δεν μπορούμε να απαντήσουμε έστω και ετεροχρονισμενα με ποδόσφαιρο;
Δεν ξέρω. Ο χρόνος θα δείξει.
Όπως επίσης ο χρόνος δε μπορεί να περιμένει.
Την Κυριακή το πρωτάθλημα ξεκινάει.
Πλέον έχει σχηματισθει μια καινούρια πραγματικότητα.
Μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις του οσφπ για τον Λανουα και του Λεβαδειακου (παράρτημα παο) για το Βεργετη δείχνει πως οποια λυκοσυμμαχια κι αν υπήρχε σιγά σιγά θα διαλυθεί στα αρχικά συστατικά της στοιχεία. Πλέον η κάθε ομάδα οδεύει μόνη της και γαία πυρι μιχθητω.
Από την Κυριακή όλοι πέφτουν στην αρένα σε μια κατάσταση που θα θυμίζει hunger games. Μόνο που την αρένα την έχει κατασκευάσει ο οσφπ και όλοι πρέπει να παίξουμε με τους κανόνες του. Και μεταξύ των 4 είμαστε οι πιο αρχάριοι σε αυτήν την αρένα.
Ως τώρα εμείς χορεύαμε μόνο στο ρυθμό του ποδοσφαίρου. Τώρα αποφασίσαμε να μάθουμε κι άλλους χορούς. Δε θέλω να ηθικολογησω στο αν μου αρέσει η απόφαση ή όχι. Τέτοιες συζητήσεις νιώθω πως μπορούν να γίνουν μόνο δια ζώσης.
Η ουσία όμως είναι μία. Την Κυριακή η ορχήστρα ξεκινάει να παίζει. Στην ορχήστρα τις παραγγελιές τις έχει δώσει ο οσφπ. Όλοι πρέπει να σηκωθούν να χορέψουν. Κάναμε κι εμείς την επιλογη μας και απο εδω και στο εξής πρέπει να συμμετέχουμε στο χορό. Εύχομαι όμως να μην χορέψουμε αυτόν του Ζαλόγγου.
marsantos

Μετά τη χθεσινή ήττα του άρη προκύπτει σήμερα και την άλλη Κυριακή μια μεγάλη ευκαιρία που δεν πρέπει να. μείνει αναξιοποίητη.
Η διαφορά μας με τον άρη είναι στους 6 πόντους. Νίκη σήμερα την ανεβάζει στους 9. Με μια ισοπαλία την άλλη Κυριακή εξασφαλιζουμε ουσιαστικά την 4αδα καθώς για να μας περάσει ο άρης θα πρέπει να κάνει μόνο νίκες μέχρι το τέλος κι εμείς στους εναπομεινοντες 7 αγώνες να κάνουμε 2 ήττες και 2 ισοπαλίες. Απίθανος συνδυασμός αποτελεσμάτων. Εξασφάλιση της 4αδας σημαίνει εξασφάλιση ευρωπαϊκού εισιτηρίου.
Καταλαβαίνω πως πολλοί σκέφτεστε μόνο το πρωτάθλημα και καλά κάνετε. Στη δικια μου οπτική μετά το ηλεκτροσόκ του πάρκινγκ η ομάδα οφείλει να προχωρά βήμα βήμα μέχρι την πλήρη επαναφοράς της. Σε κάθε βήμα αν έχει την ευκαιρία να σφραγίσει μια πόρτα πίσω της πρέπει να το κάνει. Σήμερα είναι μια τέτοια ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Να κλείσει την πόρτα πίσω και την άλλη Κυριακή να την κλειδώσει.
Και μετά ο βηματισμος προς τους πιο πάνω ορόφους μπορεί να συνεχιστεί. Τι να κάνουμε; Το ασανσέρ χάλασε και πρέπει να ανέβουμε σκαλί σκαλί. Έχουμε δύναμη και αντοχές; Θα δείξει..
Νίκη σήμερα και που ξέρεις, μπορεί να πετύχουμε κάποιον που κατεβαίνει.
Άβαταρ μέλους
vasgias

Δημοσίευση από vasgias »

Η τέταρτη θέση μας αξίζει 100% φέτος. Δεν θα έπρεπε να διαμαρτυρόμαστε για κάτι παραπάνω με το υπάρχον roster. Όλοι πήραν ή έβγαλαν παιχταράδες εκτός από εμάς. Πολύ σωστή λογική marsantos. Ρεαλιστικά ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε τη διαφορά από τον πέμπτο.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δεν μας αξίζει η 4η θέση, αλλά τουλάχιστον η 2η, πιθανόν και η πρώτη. Με διαιτησία χάσαμε απο βάζελο, με διαιτησία χάσαμε από ΑΕΧ, με διαιτησία αποκλειστήκαμε από κύπελλο. Και μιλάω μόνο για τα πιο πρόσφατα. Υπάρχει και κάτι άλλο πιο σοβαρό: Εμείς παίξαμε 23 ημέρες αρχικά και 12 ημέρες τώρα όλους τους αγώνες χωρίς προπονητή. Ας παίξουν κι αυτοί χωρίς προπονητή και με εις βάρος τους διαιτησία και τα λέμε.
Άβαταρ μέλους
vasgias

Δημοσίευση από vasgias »

Απόστολε, στα δικά μου μάτια τι τέταρτη τι δεύτερη. Είδα και πρωτάθλημα που πήρα πόσο με βοήθησε η διοίκησή μου να διακριθώ. Δεν θα γκρινιάξω για τριτογεννείς παράγοντες όταν οι πρωτογενείς μου (μού) συμπεριφέρονται έτσι.
Άβαταρ μέλους
ΑποστόληςΑ

Δεν είπα δεύτερη, είπα τουλάχιστον δεύτερη, πιθανόν και πρώτη. Είμαστε χειρότεροι από πέρυσι, αλλά και οι άλλοι το ίδιο καθώς χάνουν βαθμούς από τους μικρούς. Αν βελτιωθούμε στα derbies θα χτυπήσουμε πρωτάθλημα, αλλιώς όχι.
Κατα τα άλλα συμφωνώ με μαρσάντος.
Άβαταρ μέλους
vasgias

Δημοσίευση από vasgias »

Ναι βρε καλέ μου αλλά φεβρουάριο φτάνουμε.. επίσης για αυτό που βλέπω να αναφέρεται συχνά πυκνά για τις άλλες ομάδες ότι είναι κακές επίσης εγώ βλέπω ότι στα τελευταία ματς αρχίζουν να αποκτούν σωστό ρυθμό και να τους βγαίνουν οι μεταγραφές τους. Μπορεί να είμαι και επηρεασμένος από την ευρύτερη μιζέρια που μας διακατέχει τελευταία και να έχω αυτή τη γνώμη. Π.χ. τώρα ο βάζελος αν δεν είχε πάρει τέτοιο παιχταρά 900 λεπτά να παίζανε goal δεν θα έβαζε ούτε ο ένας ούτε ο άλλος μέσα στο βούρκο.
marsantos

Καλημέρα σε όλους.
Άλλη μια δύσκολη μέρα για την ΠΑΟΚάρα μας.
Ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία.
Αυτό που δεν μπορώ με τίποτα δεν είναι το γιατί υπάρχει εκνευρισμός. Είναι το γιατί υπάρχει υπάρχει διάχυτη η έκπληξη στο τι βλέπουμε. Όλα μα όλα όσα συμβαίνουν έχουν γραφτεί με ακρίβεια. Όλα είναι πλήρως αναμενόμενα και για όλα έχει προβλεφθεί το ύφος, ο τρόπος και η περίοδος εμφάνισής τους.
Από τη μεριά μου θα παραθέσω αποσπάσματα σχολίων που έχω ξεκινήσει να γράφω από τις 19 Δεκέμβρη, μια μέρα μετά τον καταραμένο αγώνα, τη μέρα δλδ που ανακοινώθηκε η κλήση σε απολογία. Θα παρουσιαστούν με ημερολογιακή σειρά.
Σκοπός δεν είναι να πάρω το βραβείο του σασταλεγάκια.
Σκοπός είναι να αντιληφθούμε τόσο το σημείο που βρισκόμαστε όσο και το τι εφικτό να καταφέρουμε από εδώ και πέρα.
Μόνο αν δούμε την πραγματικότητα θα ξεκολλήσουμε από το βούρκο.
Για να μην κουράσω με απέραντο σεντόνι τα σπάω σε διαφορετικά ποσταρίσματα
Συνεχίζεται..
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πρωτάθλημα Superleague”