dtown έγραψε:Το πλανο του Σουλη πηγε περιφημα και κερδισαμε ελεγχοντας το ρυθμο και κρατοντας το σκορ σε χαμηλα επιπεδα οπως δηλωνε χτες
Πλακα πλακα τα δυο καλυτερα ματς (με γαυρο και σημερα) τα καναμε ανεβαζοντας το σκορ οχι παιζοντας τσουκου τσουκου και κοντρολ μπασκετ.Δεν ειναι για "σκεπτομενο" και αμυντικογενες μπασκετ το ροστερ μας.Ας παιξουμε επιθετικα.Χορτασαμε αποψε,βοηθησε και μια ομαδα που ανεβαζει απιστευτα τον αριθμο των κατοχων και βγαζει επιθεση σε 5 δευτερολεπτα(αυτο το κοντο#3νο ο Μεξικανος ο Στολ ειναι ακριβως οτι χρειαζαστε,πασα γρηγορο κατεβασμα,αμεσες αποφασεις και ηταν ελευθερος εως πριν 3 εβδομαδε4ς

)
αυτό σηκώνει πολλή συζήτηση. Καταρχήν ο φετινός ΠΑΟΚ δεν μπορεί να κερδίσει (σχεδόν) ΚΑΝΕΝΑ ΜΑΤΣ από την άμυνα. Άρα το αμυντικογενές το ξεχνάμε. Από την άλλη δεν υπάρχει μπάσκετ που να μην είναι σκεπτόμενο σε αυτό το επίπεδο. Οποιαδήποτε κατάσταση δημιουργείς για να σκοράρεις προέρχεται από σχέδιο. Π.χ. αν κατεβάζει τη μπάλα ο Waters στον συμπολίτη, παίρνει ένα καλό screen από τον (screener) Haggins και το μπουμπουνίσει στα 14", αυτό λέγεται μια σκεπτόμενη επίθεση 2-2. Τώρα αν δεν σου αρέσει εσένα (ή εμένα), επειδή δεν άλλαξε πάσα ο point, είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ακόμα και οι iso καταστάσεις είναι σχεδιασμένες. η CSKA σε ένα ματς με τον βάζελο στο ΟΑΚΑ πρόπερσι νομίζω (?) που τον κέρδισε στην παράταση (αν θυμάμαι καλά), στα τελευταία 3 Min έβγαζε iso τον Weems στην κορυφή ΣΥΝΕΧΩΣ και αυτός έκανε ένα off dribble midrange σουυτάκι (η σπεσιαλιτέ του). Τραγικό? Τραγικό για μένα αλλά και πάλι είναι κάτι σχεδιασμένο (άρα σκεπτόμενο). Και μιλάμε για την CSKA ε? ...
Για το τι μπάσκετ μπορεί να παίξει ο ΠΑΟΚ πάλι σηκώνει πολλή συζήτηση. Γρήγορο? Nooot! Τώρα με Σόφο 30 λεπτά στο παρκέ και κάτω στα reboundς σε όλα τα ματς, ΠΟΤΕ. Ματς πολλών κατοχών? Ίσως, και όπως λές φαίνεται και να μας ταιριάζει (αν συνυπολογίσεις και οτι ΔΕΝ παίζουμε άμυνα). Πάλι όμως για να αυξήσεις τις κατοχές πρέπει να πας σε γρήγορες επιθέσεις στα 12-14". Με Σόφο πώς θα γίνει αυτό?
Εγώ πιστεύω οτι αυτό που λέει ο Σούλης, οτι θα βελτιωθούμε στη συνέχεια, είναι οτι θα βελτιώσουμε την άμυνα και θα πάμε σε πιο αργό ρυθμό παρά γρήγορο. Έτσι νομίζω οτι έχει στο μυαλό του το μπάσκετ που μπορεί να παίξει ο ΠΑΟΚ με τον Σόφο στο παρκέ. Και δεν μπορώ να διαφωνήσω (μπορούμε να κάνουμε μια άλλη συζήτηση κατά πόσον αξίζει ο Σόφο και όχι 2 αμερικανοί ας πούμε κάτω από το καλάθι...).