Προηγούμενοι προπονητές του ΠΑΟΚ (ποδόσφαιρο)

Οτιδήποτε έχει σχέση με το ένδοξο παρελθόν της ομάδας μας, σε όλα τα αθλήματα και όχι μόνο...
Άβαταρ μέλους
PAOKpanta

Re: Προηγούμενοι προπονητές του ΠΑΟΚ (ποδόσφαιρο)

Δημοσίευση από PAOKpanta »

α ρε στεφενς

καναμε ονειρα με σενα προπονητη
Άβαταρ μέλους
K_geo

Δημοσίευση από K_geo »

joshua έγραψε:Δεν ξερω αν καποιος μπορει να βρει τις αυθεντικες δηλωσεις του Ολλανδου τουριστα αλλα αν ισχυουν τελικα αυτες περι πλακας στον ΠΑΟΚ ενω τωρα ανελαβε δουλεια με ενδιαφερον τοτε εξηγουνται πολλα επιλεγοντας να ειμαι ευγενικος.
στην πολιτική λένε πολλοί χρησιμοποιούν την αναφορά σε κάποιον που δεν βρίσκετε εν ζωή και τον θέτουν ενώπιον ευθυνών ως το πιο βολικό μέσο για να περάσεις την προπαγάνδα που θέλεις. βλέπεις, ο νεκρός, δύσκολα μπορεί να απαντήσει......

Εντάξει, ο άνθρωπος ήρθε εδώ, βρήκε μια κατάσταση άστα να πάνε. Δεν στηρίχτηκε σε θέματα προσαρμογής :? :? . Τον έστειλαν με τη μια στο λάκο των λεόντων. ίσως γιατί σκεφτόντουσαν άν όχι αυτός ποιος. ποιος θα μπορούσε να επιβιώσει την -λογική- φθορά μιας μετωπικής με το γαύρο, αλλά εσύ να είσαι οι 300 και αυτοί ο πουσταράς ο Πέρσης.....δύσκολο εξ αρχής. Ειδικά όταν μπήκε ο παράγοντας κούπα ή μπούλο......και η οποία λογικά ήταν μη συζητήσιμη....

Πιστεύω ότι περίπου στις 5-10 Φεβρουαρίου ΗΞΕΡΕ ότι θα φύγει. Επίσης πιστεύω ότι είχε πρόταση πολύ πρίν φύγει απο τον ΠΑΟΚ. τουλάχιστον 4 αγωνιστικές πίσω. ακόμα δε και δηλώσεις που έκανε του στύλ "εγώ μπορεί να μην είμαι εδώ αλλά οι παίχτες θα μείνουν" κτλ το έδειχναν αυτό......

Άν λοιπόν ο Στέφενς ήξερε ότι είναι φευγάτος, τότε και οι παίχτες τουλάχιστον το "μυριζόντουσαν".....και για αυτό η άναρχη εικόνα των τελευταίων ημερών......

Τα περι τουρισμού κτλ τα βρίσκω γελοία. "παρέδωσε" μια ομάδα η οποία τουλάχιστον μεχρι πριν απο 40 ημέρες ήταν σε πολύ καλό επίπεδο και ψυχολογίας, παρόλες τις δυσκολίες. και παίχτες βγήκαν και παίχτες εξελίχτηκαν ΑΛΛΑ και αδυναμίες φανερώθηκαν σε μέγιστο βαθμό. Η ομάδα ΕΙΧΕ αποτελέσματα, είχε καλές εμφανίσεις, είχε παραγωγή ποδοσφαίρου και φάσεων, είχε ελλείψεις. ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αδούλευτη. έχει σταθερές στο σύστημα της.

Το θέμα Τζόσουα και υπόλοιποι είναι αλλού και εκεί υπάρχει μεγαλύτερη απορία και "στεναχώρια" ίσως.

αφού είχε δημιουργήθεί το ερώτημα....

....η διοίκηση ήταν αυτή που δεν τον "προστάτευσε" ή ο Στέφενς αυτός που ΕΠΕΛΕΞΕ να το παρατήσει το θέμα;

φαίνεται λοιπόν ότι η απάντηση δόθηκε εκατέρωθεν και δυστυχώς, όσο και αν δεν μπορούμε να το "χωνέψουμε" γιατί αυτό πίστευαν(με) κάποιοι σε τούτον -ότι δεν τα παρατάει εύκολα δλδ- , απλά it wasn't meant to be....
Άβαταρ μέλους
MANIAKOS

Δημοσίευση από MANIAKOS »

Νομιζω οι πολλες μετεγγραφες μας μπερδεψαν περισσοτερο και χρονος δυστυχως δε δοθηκε///αυτα τα περι τουριμου να τα κοψουμε...δεν πετυχε ναι αλλα αλλο το ενα αλλο το αλλο
Άβαταρ μέλους
desperando
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από desperando »

Αυτό είπε ο Στέφενς»

Ο συντάκτης του Kicker, Γιώργος Μωυσίδης, οποίος είναι διαπιστευμένος με το ρεπορτάζ της Στουτγάρδης και παρευρέθηκε στην συνέντευξη τύπου του Χουμπ Στέφενς μίλησε στον Arena FM 89,4 και διευκρίνισε τα όσα είπε ο Ολλανδός τεχνικός για τον ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα είπε: «Το μοναδικό που είπε και γελούσε λίγο με αυτό, φαινότανε πάντως ότι δεν το εννοούσε όπως μεταφράστηκε , είπε χαρακτηριστικά, ήμουνα 8 μήνες στον ΠΑΟΚ και ήταν μια περιπέτεια για μένα. Πέρασα καλά. Δεν εννοούσε ότι είχε πλάκα, εννοούσε ότι του άρεσε πολύ. Απλά παραφράστηκαν τα λεγόμενα του. Ήταν κακή η μετάφραση, δεν είπε τίποτα κακό για τον ΠΑΟΚ».
Για τον αν είχε την πρόταση από καιρό στα χέρια του: «Δεν είχε πρόταση πιο νωρίς από την Στουτγάρδη. Την Κυριακή(2/3) παίζανε με την Φρανκφούρτη και εκείνο το βράδυ σκέφτηκαν για πρώτη φορά να αλλάξουν προπονητή. Οπότε δεν γίνεται να του έκαναν την πρόταση πιο νωρίς».
Άβαταρ μέλους
angelheart
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από angelheart »

Ήξερε δεν ήξερε, είχε δεν είχε πρόταση (κτλ κτλ) είναι αδιάφορο. Είναι ΠΡΩΗΝ προπονητής. Να στεναχωρηθούμε αν γελάει μαζί μας ; μπορεί και να γελάει. Μπορεί και να τον πήραν τα χρόνια και να γελάει με οτιδήποτε. Χίλια μπορεί.

Ας κοιτάξουμε μπροστά και όχι πίσω. Η καλύτερη απάντηση ΑΝ γελάει μαζί μας, είναι να παίζουμε ΜΠΑΛΑΡΑ σε ένα δυο μήνες. Τότε ΔΕΝ θα γελάει. Ακόμα και αν τον πήραν τα χρόνια και γελάει με οτιδήποτε.

Αυτά
Άβαταρ μέλους
stephanos

Δημοσίευση από stephanos »

Πέρσι το Μάη (που ήμασταν καλά), είχα ρίξει ένα κουιζάκι.
stephanos έγραψε: Να ξαναβάλω και το παλιό κουίζ, για να μαθαίνουν οι παλιοί και να θυμούνται οι νεότεροι (ή κάπως έτσι :lol: ):
Ποιός πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ έχει πει (όταν προπονούσε άλλη ομάδα) την ατάκα «και οι 11 παίκτες πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν στην επίθεση και ο τελευταίος επιθετικός είναι ο τερματοφύλακας» και πότε έγινε αυτό. :geek:
Αφού πέρασαν πάνω από εννιά μήνες (παιδί να ήταν θα είχε γεννηθεί) και δεν το βρήκε κάποιος, ας το πάρει το ποτάμι. Η απάντηση λοιπόν (όσο απίστευτο κι αν φαίνεται) είναι...

ο Φερνάντο Σάντος, όταν πέρασε για ένα φεγγάρι από τον πάγκο του βάζελου! :o Δύο ήταν οι λόγοι που δεν στέριωσε εκεί: Ο πρώτος άκουγε στο όνομα Σπράι και ήταν ο γυμναστής της ομάδας που εφάρμοζε πολύ σκληρό (κατά τους παίκτες) πρόγραμμα. Και ο δεύτερος; Επέμενε να παίζει πολύ επιθετικά, κάτι που σύμφωνα με τους ΑΡΔ της εποχής «δεν ταίριαζε με την τσούκου τσούκου μπολ φιλοσοφία της ομάδας».

Κάθε φορά λοιπόν που ακούω ότι ο Σάντος είναι «αμυντικογενής», θυμάμαι εκείνες τις εποχές και σκάω στα γέλια.

Συνεχίζω το κουίζ με νέα ερώτηση: Ποιός πρώην προπονητής μας (της τελευταίας δεκαετίας) έκανε τη δήλωση «ο ΠΑΟΚ είναι ελληνική ομάδα και πρέπει να στηρίζεται σε Έλληνες παίκτες»;
PAOKhead

Δημοσίευση από PAOKhead »

Ο ίδιος που είχε πει ότι οι παίχτες του ΠΑΟΚ πρέπει να έχουν την νοοτροπία της Θύρας 4.

Και έκανε και δωρεάν φροντιστήριο σε αθλητικογράφους (sic :lol: ) στο τέλος της χρονιάς.
Άβαταρ μέλους
pgetsos

Δημοσίευση από pgetsos »

niks έγραψε:Η συγκεκριμενη φραση δεν ειναι υποτιμητικη, και χρησιμοποιειται συχνα
"Es hat mir spass gemacht", μεταφρασμενο κατα λεξη, δεν αποδιδει αυτο που στην πραγματικοτητα λεει, την ουσια,
Δηλ, λεει "με αρεσε"
Το να χρησιμποιειται η κατα λεξη μεταφραση, χωρις να ξερουμε πως πραγματικα το εννουν ειναι λαθος
Φανταζομαι τα αδερφια που ζουν στη Γερμανια μπορουν να το επιβεβαιωσουν
Και γω με ενα πενιχρο Β1 μπορω να στο επιβεβαιωσω... Δεν λεει ΠΟΥΘΕΝΑ οτι ειχε πλακα (υπαρχουν αλλες εκφρασεις για αυτο αλλωστε)
Άβαταρ μέλους
Othin

Δημοσίευση από Othin »

PAOKhead έγραψε:Ο ίδιος που είχε πει ότι οι παίχτες του ΠΑΟΚ πρέπει να έχουν την νοοτροπία της Θύρας 4.

Και έκανε και δωρεάν φροντιστήριο σε αθλητικογράφους (sic :lol: ) στο τέλος της χρονιάς.
Σωστός ο αδερφός.

Ο Μπόλονι ήταν αυτός που μίλησε και εξήγησε λεπτομερώς τέτοια θέματα περί της δέουσας στελέχωσης της ομάδας, καθώς και περί δέουσας οργάνωσης, διαχείρισης και πολιτικής του συλλόγου, φυτώρια, scouting, πολιτική αγοραπωλησίας παικτών και άλλα πολλά, αλλά... «ανθ΄ ημών Γουλιμής».

Όλα αυτά τερματίστηκαν με την έλευση του «καλύτερου», που εστίασε στο πραγματικό και φλέγον πρόβλημα του τετραγωνισμού του ρόμβου, των cult αυτοματισμών αποκλειστικά για σινεφίλ και της παρλαπίπας στην υπηρεσία της παράτασης της παρασιτικής παραμονής του στον πάγκο μιας ομάδας υπερβολικά μεγαλύτερης από τον ίδιο.
Άβαταρ μέλους
Mapogo

Δημοσίευση από Mapogo »

@Othin Θεϊκός ο παραλληλισμός :lol:

Ισως όμως αδικείς τον κ. Γουλιμή.
Εκείνος τουλάχιστον ούτε κατέστρεψε κάτι ούτε έκανε ποτέ δηλώσεις ;)
Άβαταρ μέλους
angelheart
Επικοινωνία:

Δημοσίευση από angelheart »

Ας βάλω και εγώ τον οβολό μου στη κουβέντα.
Όπως σωστά λέει ο Στέφανος, ο Δον Φερνάντο, πέρασε ένα φεγγάρι από τον πάγκο του ΠΑΟ. Σωστά επίσης θυμάται ότι έκαναν επίπονη προετοιμασία. Αυτό που έγινε τότε (δεν λέω ότι δεν θυμάσαι Στέφανε), είναι ότι ο ΠΑΟ, ξεκίνησε το πρωτάθλημα με 3 ματς/3 ήττες. Το πρώτο ματς στην Τούμπα 4-1, το δεύτερο ματς εντός έδρας με αντίπαλο την Προοδευτική του Σούλη Παπαδόπουλου, δεν θυμάμαι σκορ (νομίζω 0-1) και το τρίτο με ΑΕΚ εκτός (πάλι δεν θυμάμαι σκορ).

Αυτό το "ήθελε να παίξει επιθετικά" δεν μπορώ να το σχολιάσω, μιας και έκατσε μόλις 3 παιχνίδια στον πάγκο. Για φιλικά μη με ρωτάτε φυσικά. Αυτό όμως το περί του τερματοφύλακα ως τελευταίου της επίθεσης, για μένα τουλάχιστο, δεν δείχνει υποχρεωτικά επιθετική φιλοσοφία, όσο δίνει έμφαση στο ότι "όλοι συμμετέχουν υποχρεωτικά και στην ανάπτυξη και στην άμυνα". Πιο πολύ εκεί μου κολλάει.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι δηλώσεις του Νικολαΐδη για το θέμα αυτό
"... Στα 28 μου βρήκα προπονητή να μου κάνει τακτική, μέχρι τότε έλεγαν μόνο το όνομά μου στην ενδεκάδα. Κανείς δεν μου είχε πει τίποτα. Ήμουν καλός παίκτης και με έβαζαν να παίζω. Αν εξαιρέσω τον Ραβούση που μου έλεγε να παίζω κοντά στο αράουτ και γενικά μου έδινε 2-3 εντολές, δεν υπήρχε ποτέ προπονητής να με μάθει να παίζω. Έπαιζα αυθόρμητα. Ο Σάντος είχε συγκεκριμένες εντολές. Παίζαμε στην Παναχαϊκή, κερδίζαμε 0-1, τελείωνε το παιχνίδι, ερχόταν με αγκάλιαζε, μου έλεγε «ήσουν ο καλύτερος παίκτης, μπράβο». Την άλλη μέρα οι εφημερίδες έγραφαν τα χειρότερα, ότι δεν έβαλα γκολ, δεν έκανα φάση, αλλά εγώ έκανα αυτό που ήθελε ο προπονητής, μου έφτανε, έκανα αυτό που μου είπε. Ποιον πρέπει να μαρκάρω, ποιους χώρους πρέπει να κλείνω. Άλλος προπονητής δεν υπήρχε να μου δώσει εντολές. Δεν είχα βάλει πολλά γκολ με τον Σάντος, κι όμως ξέρω ότι ήταν η καλύτερη μου χρονιά. Δηλαδή, το πόσο βοήθησα την ομάδα. Είχαμε σχέδιο, αν ρωτήσεις τον Άκη Ζήκο θα σου πει το ίδιο. Έτρεχε αριστερά, δεξιά όλα τα χρόνια και του είπε ο Σάντος τι πρέπει να κάνει. Ήταν μορφή και είναι ακόμη..."

Για τον Μπόλονι δεν θέλω να κάνω σχόλιο μιας και δεν θα μπορώ να είμαι αντικειμενικός.
Άβαταρ μέλους
barlow4

Δημοσίευση από barlow4 »

stephanos έγραψε:Πέρσι το Μάη (που ήμασταν καλά), είχα ρίξει ένα κουιζάκι.
stephanos έγραψε: Να ξαναβάλω και το παλιό κουίζ, για να μαθαίνουν οι παλιοί και να θυμούνται οι νεότεροι (ή κάπως έτσι :lol: ):
Ποιός πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ έχει πει (όταν προπονούσε άλλη ομάδα) την ατάκα «και οι 11 παίκτες πρέπει να μπορούν να συμμετέχουν στην επίθεση και ο τελευταίος επιθετικός είναι ο τερματοφύλακας» και πότε έγινε αυτό. :geek:
Αφού πέρασαν πάνω από εννιά μήνες (παιδί να ήταν θα είχε γεννηθεί) και δεν το βρήκε κάποιος, ας το πάρει το ποτάμι. Η απάντηση λοιπόν (όσο απίστευτο κι αν φαίνεται) είναι...

ο Φερνάντο Σάντος, όταν πέρασε για ένα φεγγάρι από τον πάγκο του βάζελου! :o Δύο ήταν οι λόγοι που δεν στέριωσε εκεί: Ο πρώτος άκουγε στο όνομα Σπράι και ήταν ο γυμναστής της ομάδας που εφάρμοζε πολύ σκληρό (κατά τους παίκτες) πρόγραμμα. Και ο δεύτερος; Επέμενε να παίζει πολύ επιθετικά, κάτι που σύμφωνα με τους ΑΡΔ της εποχής «δεν ταίριαζε με την τσούκου τσούκου μπολ φιλοσοφία της ομάδας».

Κάθε φορά λοιπόν που ακούω ότι ο Σάντος είναι «αμυντικογενής», θυμάμαι εκείνες τις εποχές και σκάω στα γέλια.

Συνεχίζω το κουίζ με νέα ερώτηση: Ποιός πρώην προπονητής μας (της τελευταίας δεκαετίας) έκανε τη δήλωση «ο ΠΑΟΚ είναι ελληνική ομάδα και πρέπει να στηρίζεται σε Έλληνες παίκτες»;
Θυμαμαι χαρακτηριστικα οτι απο την πρωτη μερα που πηγε στη ζελα,πριν απο επισημους αγωνες , πριν καλα καλα αρχισει η προετοιμασια, ο μενιος σακελλαροπουλος κ σειρα παλαιμαχων βρυκολακων ειχαν λυσσαξει εναντιων του για λογους που δεν μπορω να εξηγησω.πιθανοτατα μεγαλομανιας.αλλωστε ηταν χρυσες εποχες τοτε κ ενας μαυριδερος κοντος πορτογαλλος δεν ταιριαζε στο ιματζ.βοηθησε κ το τραγικο του ξεκινημα.αλλα ποιος μου λεει οτι δεν εγινε εκ του πονηρου.η μιση ζελα δεν το γουσταρε με το καλημερα.
Ισως υπαρχουν ομοιοτητες κ στην περιπτωση στεφενς.
PAOKhead

Δημοσίευση από PAOKhead »

angelheart έγραψε: "Ο Σάντος είχε συγκεκριμένες εντολές. Παίζαμε στην Παναχαϊκή, κερδίζαμε 0-1, τελείωνε το παιχνίδι, ερχόταν με αγκάλιαζε, μου έλεγε «ήσουν ο καλύτερος παίκτης, μπράβο». Την άλλη μέρα οι εφημερίδες έγραφαν τα χειρότερα, ότι δεν έβαλα γκολ, δεν έκανα φάση, αλλά εγώ έκανα αυτό που ήθελε ο προπονητής, μου έφτανε, έκανα αυτό που μου είπε. Ποιον πρέπει να μαρκάρω, ποιους χώρους πρέπει να κλείνω...."
Παρόμοια περίπτωση και ο δικός μας Σορλεν. Από τα καλύτερα χαφ που έχουν περάσει τα τελευταία χρόνια απο την ομάδα. Τα ίδια ακούγονταν και γι'αυτον σε κερκίδες, φόρουμ, ραδιόφωνα. Γυρνάει συνέχεια πίσω τη μπάλα κτλ κτλ.
Και μετά το ματς με Αγιαξ (που κι εκεί το ποδόσφαιρο του Σαντος παίξαμε), ο Γιολ δηλώνει οτι ο παίχτης που του άρεσε περισσότερο ήταν αυτός στ'αριστερα γιατί τακτικά ήταν άρτιος. Αυτό λέει πολλά για το πως βλέπει ο οπαδός ένα ματς και πως ένας προπονητής μεγάλης κλάσης.

Τέτοιοι προπονητές πέρασαν απο τον ΠΑΟΚ τα τελυταια δεκα χρόνια. Ο ένας στηρίχτηκε ξεκάθαρα απο την διοικηση και πέτυχε ότι πέτυχε, οι άλλοι δυο όχι, γι'αυτο και στο δευτερο μισο της χρονιάς είδαμε σημεία διάλυσης τόσο με Μπόλονι ΄όσο και με Στέφενς. Και το κοινό σημείο ανάμεσα στις δυο περιπτώσεις είναι οτι το Γενάρη υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ. Προς το χειρότερο και προς το καλύτερο αντίστοιχα. Άρα δεν αρκεί να φέρεις ένα προπονητή έμπειρο και με σαφή προσανατολισμό. Πρέπει να δημιουργήσεις και τις κατάλληλες συνθήκες για να δείξει το πλάνο του. Όσο δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο (όχι μόνο στον ΠΑΟΚ, γενικότερα στην Ελλάδα) κάθε επιτυχία θα εξαρτάται από ευνοϊκές συγκυρίες.
Άβαταρ μέλους
Ale

Δημοσίευση από Ale »

http://www.paokmania.gr/podosfairo/diaf ... odia-i-epo
Πάρε τα φρύδια του Ιβάν και τρέχα τώρα, ντεμέκ προπονητή.
Άβαταρ μέλους
paokovios1974

Δημοσίευση από paokovios1974 »

Τι εγινε iasoko ποσα θα παρει ο δωνης αποζημιωση?αλλα μονο να κραζουμε ξερουμε και να κανουμε κριτικη εκ του ασφαλους,αντε αγορι μου γιδωνη παρε τα τρια μας τωρα για αποζημιωση
Απάντηση

Επιστροφή στο “Π.Α.Ο.Κ. - Ρετρό”