Linux
Re: Linux
gika έγραψε:... Unix-based λειτουργικό (Linux, OSX).
Για να είμαστε λίγο πιο ξεκάθαροι... το Linux ΔΕΝ είναι UΝΙΧ. Είναι Unix-like. Το macOS είναι UΝΙΧ. Η μοναδική διανομή του Linux που είναι UNIX certified είναι η Inspur K-UX (RedHat based).
RedHat ήταν και το πρώτο μου Linux, η έκδοση 5.2 στην οποία έπρεπε να κάνω recompile πυρήνα και UI για να λειτουργεί γρήγορα. Δουλειά που έπαιρνε περίπου 1 ημέρα στο βρωμόPCo που είχα τότε.

Στην συνέχεια πέρασα σε FreeBSD (αν θυμάμαι καλά ήταν η version 4, δεν κόβω και το χέρι μου). Ακολούθησε (2001) το MacOS X και εκεί τελείωσε η αναζήτηση.
Ζαντός έγραψε:Ελπίζω να μη βρίζετε εδώ μέσα, γιατί βλέπω περίεργες γλώσσες... Εμπιστεύομαι τον Πέτρο.

V-olakiotis έγραψε:Ως μέσος χρήστης, θεωρώ το mint πιο εύκολo στη χρήση από τo ubuntu.
Μοιάζουν αρκετά στο στήσιμο με windows και η ομάδα που τα στήνει μου φαίνονται, βάσει του βασικού περιεχομένου κάθε έκδοσης, πιο "μερακλήδες".
Συμφωνώ. Το έβαλα στο παλιό μου λάπτοπ μία εβδομα΄δα που έλειπε η γυναίκα με τα παιδιά
apple64 έγραψε:
Για να είμαστε λίγο πιο ξεκάθαροι... το Linux ΔΕΝ είναι UΝΙΧ. Είναι Unix-like. Το macOS είναι UΝΙΧ. ......
Ακολούθησε (2010) το MacOS X και εκεί τελείωσε η αναζήτηση.
Όντως τελείωσε. ¨εβριζα τις πρώτες 2-3 μέρες, αλλά μετα΄βρίζω στη δουλειά τα κωλοπαραθύρια.
- V-olakiotis
Λοιπον, ένα χρόνο μετά από ένσταση μου στον ΟΑΕΔ μου αποδόθηκαν προχθές αναδρομικά χρήματα για δύο μήνες ταμείο ανεργίας και δώρο Χριστουγέννων.
Ένα μέρος αυτών των χρημάτων θα πάει σε νέο λάπτοπ hp με επεξεργαστή Amd Ryzen 2200, 8gb ram, 256 gb ssd κλπ.
Τι linux να βάλω;
ΝΑΤΟΙ ΝΑΤΟΙ ΟΙ ΑΗΤΤΗΤΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ!
Ένα μέρος αυτών των χρημάτων θα πάει σε νέο λάπτοπ hp με επεξεργαστή Amd Ryzen 2200, 8gb ram, 256 gb ssd κλπ.
Τι linux να βάλω;
- V-olakiotis
Εμπειρία μέσου χρήστη. Δεν έχω απαιτήσεις για προγράμματα, πέρα από τα βασικά για κείμενο και εικόνα και βίντεο για τις αναγκες της οικογένειας.
Thanks pgetsos!
Thanks pgetsos!
Ubuntu και βάλε cinammon απο πάνω (https://itsfoss.com/install-cinnamon-on-ubuntu/).
Οτι καλλίτερο μου έχει συμβεί από το 1983 που μάθαινα ''fortran''.
Libreoffice-VLC- foxit reader-deluge και είσαι καλυμμένος.
Οτι καλλίτερο μου έχει συμβεί από το 1983 που μάθαινα ''fortran''.
Libreoffice-VLC- foxit reader-deluge και είσαι καλυμμένος.